Jak pro koho?Bracha vydelava ve frankach.Diky novemu realnemu a ne umele udrzovanemu kurzu ma ted hypoteku na byt v Praze zadarmo a jeste mu zbyde.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Myslíte, že Singr udrží kurz koruny vůči euru na stejné úrovní jako je nyní ..nebo půjde dolů ...nebo dokonce poroste ???
Přece musel vědět už loni, že ECB bude tisknout nové eurovky a pouštět je do ekonomiky..bylo by to od něj prozíravé korunu znehodnotit, kdyby nyní koruna začala vůči euru zpevňovat..
Upravil tomtom dne 22.01.2015 21:48
tomtom napsal:
Myslíte, že Singr udrží kurz koruny vůči euru na stejné úrovní jako je nyní ..nebo půjde dolů ...nebo dokonce poroste ???
Přece musel vědět už loni, že ECB bude tisknout nové eurovky a pouštět je do ekonomiky..bylo by to od něj prozíravé korunu znehodnotit, kdyby nyní koruna začala vůči euru zpevňovat..
singr nic nedrží. čnb vloni řekla, že nepustí kolevá hrozicí deflaci příští dva roky euro pod 27. nic víc. tečka. intervenovali všeho všudy 3 nebo 4 dnim od te doby nijak nezasahuji, to trh je ten komu nadávejte
říkám si hurikán
Pleteš se kamaráde nadávat právě jenom gaunerům z čnb včetně s největším ****em Singrem,kdyby neintervenovali a nechali korunu na svém tržním kurzu tak ted třeba není 28 ale 26,byl by levnější benzin,energie,dovolený prostě vše chápeš to,nevím proč tomu kriplovi tady děláš lacinýho obhájce.
Vevis nevím z čeho se raduješ, to je hezký,že má bratr plat v CH francích,ale kolik takových je.
Vzpomen si na mě až za ním pojedeš na návštěvu s Veviskou a dětma tak tě tam na večeři nebude stačit týdení plat v Machově prostě,že se tam budeš cítit s tím naším kurzem po 25 letech jako chudák.
Bob napsal:
Pleteš se kamaráde nadávat právě jenom gaunerům z čnb včetně s největším ****em Singrem,kdyby neintervenovali a nechali korunu na svém tržním kurzu tak ted třeba není 28 ale 26,byl by levnější benzin,energie,dovolený prostě vše chápeš to,nevím proč tomu kriplovi tady děláš lacinýho obhájce.
Vevis nevím z čeho se raduješ, to je hezký,že má bratr plat v CH francích,ale kolik takových je.
Vzpomen si na mě až za ním pojedeš na návštěvu s Veviskou a dětma tak tě tam na večeři nebude stačit týdení plat v Machově prostě,že se tam budeš cítit s tím naším kurzem po 25 letech jako chudák.
Vidíš to zjednodusene, deflace by problém byl
říkám si hurikán
Deflace je problém v situaci kdy klesá hodnota nemovitostí a věcí dlouhodobé spotřeby. Nic takového se neděje. A navíc v tak malé ekonomice to nehraje žádnou roli.
S pozdravem „Stát je špatný sluha a zlý pán“
Já mám pocit, že vždy když se zdálo, že se ekonomika rozjíždí, tak někdo do toho zasáhne a lidi se zaseknou a čekají co bude ...jednou Singr, teď ECB..
Celou dobu se říkalo, že ekonomika nežije domácí spotřebou, ale teď každému vadí, že lidi neutrácejí a že hrozí deflace..a že to je hrozně špatné a snaží se to rozhýbat těmito zásahy. Nemyslím, že hned všichni poletí do obchodů anebo že si budou brát půjčky..bude se zase čekat, takže se nic moc nezmění... a neuznávám přístup navyšování marží obchodníků při klesající spotřebě..copak nic jiného neumí?...
Včera jsem byl v Kunovicích ...po cestě je pumpa ONO nafta za 27? řady aut - s klesající cenou vyšší spotřeba...u nás na severu OMV nafta 32..prázdno..bez komentáře..
Upravil tomtom dne 23.01.2015 11:18
Ona by si vlada mela uvedomit co chce.Na jednu stranu je tu kampan,ze dnesni mladsi generace uz bude mit duchod na hranici existencniho minima a ze kdo si nebude setrit a ruzne sporit,ze na to jednou seredne doplati.
A proti tomu jde druha kampan,ze kdyz lidi budou setrit a nebodou utracet,ze bude deflace a mena se musi umele znehodnotit.Takze se znehodnoti i ty penize,ktere si lide spori na duchod.Takze co po nas vlastne chteji?
Podle mne by bylo lepsi i do budoucna garantovat rozumny duchod z prubezneho systemu.Je jasne,ze prubezny system bude cim dal vice ztratovy.Ale nechalo by se to asi ze statniho rozpoctu dotovat.Lidi by nemuseli sporit do druhych a tretích piliru.Stejne tam tech penez lezi moc a bez uzitku. Malokdo je bez statni podpory umi dnes rozumne zhodnotit.Kdyby ty prachy zustali lidem v penezence na utratu,tak je podle mne problem vyresen.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Vevis trefil hřebíček na hlavičku a já to říkám furt...jen blázen by vstupoval do druhého pilíře! Naštěstí nestihlo ODS s TOP09 tuhle zlodějinu zavést povinně. Jediné o co šlo bylo, se dostat k penězům, které se průběžně vyplácejí na důchody a ke které tudíž nejdou ukrást, odklánět, či používat, protože tam prostě nejsou - vyplácejí se z nich důchody. Jestliže se traduje, že dolar ztratil za 100 let 95% své hodnoty, tak je jasné, že spořit si 40 let před důchodem je nesmysl i když mluvíme o korunách. Jedinou reálnou hodnotu důchodů zaručuje průběžně vyplácený systém (aspoň trochu). A nebo investovat do zlata, nemovitostí, veteránů, atd. Hlavně ne **** spořit 40 let papírky, které si dnes kdekdo tiskne, jak se mu zlíbí.
http://www.novink...orunu.html
Ta si užijeme éčko za 30,- Cílené okrádání lidí pokračuje. A až bude za 35,- tak lidi začnou řvát, že chtějí euro a průser je hotovej. Už nyní plebs pofňukává po éčku, ale jaksi nevidí, že plat dostane ve stovkách a ne v tisících. Ten kurz jaksi zůstane, pěkně skrytej.
Takže Bobe, koukej už po nějaké salaši.....
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
vorel napsal:
vidíte to tak nějak moc černě, tzv. po česku
Vidime to tak jak to je,pane lacinej kriplovo obhajce,musis byt hodne vysmatej,ze ti to nevadi,ale vadi to kazdemu pri kazdodenimu nakupovani,na dovoleny ti bude chutnat obed za 500kc?
Letos to vidim na dovolenou na orliku, skoda kdyz uz mam ty papiry na lod chtel sem pobrazdit ocean, ale na louzi u nas bude taky srandy
Jedini pozzitivum je to , ze nasim konecne to dolarovy konto neco nazpatek vydelalo, kdyz se zalozilo byl dolar 30kc a pak to padalo ted to trochu poskocilo
Upravil schrek dne 05.02.2015 18:56
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
vorel napsal:
vidíte to tak nějak moc černě, tzv. po česku
Vidime to tak jak to je,pane lacinej kriplovo obhajce,musis byt hodne vysmatej,ze ti to nevadi,ale vadi to kazdemu pri kazdodenimu nakupovani,na dovoleny ti bude chutnat obed za 500kc?