Mardock - zakladatel Chronoshopu Jakub Sivek je myslím z Ostravy, ale už to myslím přestěhovali do Prahy. Nicméně Pavel Grim alias Cyril z Cyrilmoto je v Crhronoshopu dost angažován, hodinkám rozumí a je z Prostějova. Osobně mám s Chronoshopem velmi dobrou zkušenost a hodinky je možno pochopitelně vrátit. Steinharty máme doma dvoje, oboje Aviation, já GMT a Drákula Vintage, vypadají dokonale "letecky".
Hrabě - mrkni také na Chronoshop a myslím, že takové hodinky seženeš za zajímavou cenu a bez rizika i v inzerci na Chronomagu. Někdo tu sice varoval, že Chronomag je drahý, no, pokud Tě postihne chronovirus a dostaneš nákupní/prodejní chronohorečku, pak se to stát může, chce se to snažit držet pod kontrolou. Mimochodem, první dvoje mechanické hodinky, které jsem si v r.2008 koupil, byly ruské Aviator a Šturmanskie, obě limitované série. Ruský strojek 38681 (vycházející ze švýcarského, ale údajně vylepšený, s čímž souhlasím), který se v Rusku dlouho vyráběl jen pro potřebu armády a politbyra a do volného prodeje byl uvolněn až někdy v 80.letech. Dokonalý strojek, naprosto spolehlivý, ruční nátah, přesný, udávaná výdrž myslím 42 hodin, ale vydrží 50 i víc. Zastoupení na tyhle, i jiné ruské značky, je myslím jen na Slovensku, já to kupoval v Praze, ale pak české zastoupení skončilo a nevím jak teď.
Mardock napsal:
....Radši bych Steinharty - než Laco. ....
...je to také o tom, že Laco je značka s historií, kdežto Steinhart ne...
to si taky říkám, ale když se na ně podívám, tak mě to víc táhne ke Steinhartu. Hold si budu muset udělat výlet do Prahy abych to omrkl.
KOCHAČ AMATÉR http://mardock.ra...
Já bych vůbec nezavrhoval značku Glycine a řadu Incursore. Považuju je za designově čisté, značka má tradici od roku 1914 (myslím že jako první vyrobili hodinky s odečtem času ve 24-hodinovém formátu) a zpracování je naprosto perfektní při celkem solidních cenách. http://www.chrono...incursore/
Já mám starší 46mm manuály ale i ty 44mm jsou pěkný.
Steinhart je sice s poměrně krátkodobou historií, ale slušným tahem na branku co se týká kvality i designu a jde svou vlastní cestou. Prorokuji jí budoucnost a postupný nárůst cen. Volba je to myslím dobrá.
Ivane ty jsi hodinkový guru!
Jaký máš prosím tě názor na značku Officine Panerai?
Pro někoho je to kult, pro jiné zase šmejd.
Třeba Marina Militare vypadají zajímavě. Zajímal by mě tvůj názor.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /