Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Září 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Cestování :: Cizina
Strana 5 z 11:   1  ...  2    3    4    5    6    7    8  ...  11  

Dominika s trabantama do australie
TomasTT
Přidané 28.11.2014 12:24

Registrace: 15.03.07
Pertla napsal:
TomasTT napsal:
Pertla napsal:
TomasTT napsal:
Pardal: myslím, že bys tu druhou část neměl rozmazávat, ty "sponzore" Wink

Já si zase nemyslim že je potřeba nutně na každou byť i zcela titěrnou reklamu reagovat.

"Titěrná" reklama na facebooku se velmi rychle zvětšuje pomocí klasické pyramidy a pokud máme uzavřenou smlouvu na nějakou docela velkou sumu peněz s produkcí M-C-N, tak opravdu konkurenční firma nemůže používat v jakékoliv reklamě nebo publicitě informaci, že sponzoruje M-C-N. Opravil to, tu větu o M-C-N z toho vyhodil a je to OK. U něj jde o pár tisíc za ty hadry ale nás M-C-N stálo a stojí docela hodně peněz a součástí té smlouvy je to, že tam nebude nikdo jiný, pokud se nedomluvíme jinak. Když tam předloni bylo potřeba obléct jednoho účastníka do oblečení KTM, tak jsme o tom věděli a taky se podle toho upravil objem peněz. Myslíš, že by byl výrobce Sherlocku rád, kdyby někde na internetu byl post s Liškou, že jejich i třeba malý konkurent (např. Fantom nebo Sledujauto) je sponzorem M-C-N? Při určité sumě peněz už to není moc legrace a ta suma je fakt docela velká.

Ovšem na MCM jsem nereagoval. Spíš na tyhle války, kde se objeví logo Rockway, okamžitě tam jsi a minimálně si rýpneš. Jaké máte, nebo nemáte smlouvy je mi jedno (protože tomu nerozumím a nevidím), ale to že jela v kalhotech a fusaklích? Proto tedy znova říkám, zrovna tahle narážka mi přišla směšná.
O MCM a té nešťastné fotce jsem něco zaslechl … stane se, ale říkám na rovinu že to není můj problém a jen jsem reagoval na toho "sponzora".
Taky si pamatuju jak jsi na někde na nějkaý fotce vytýkal Šrekovi že na sobě měl triko od Rockway, když mu TT dává pořád rady a tak …
Takže asi tak a držme se tématu, protože nerad bych zabředl do věcí o kterých vím prd, pouze mi nedalo nereagovat na "sponzora" a zbytečný rýpnutí, který myslím nemáš zapotřebí.

Zamysli se trošku nad tím, co jsi napsal, pak si PŘEČTI moje příspěvky a ZEJMÉNA příspěvek kde se píše o fusaklích a kalhotách a podívej se KDO ho psal.
Myslíš, že bych napsal COKOLIV o Rockway hanlivě z toho důvodu, že jí koupil a věnoval kalhoty nebo ponožky?! Fakt jsi mě naštval a hodně! NIKDE ani v jediném náznaku jsem v téhle ani jiné diskuzi nezpochybňoval nic o sponzoringu Dominiky a tahle diskuze není pod "hlavičkou" Rockway a pokud ano, tak jsem si toho nevšiml. Nemám co k tomu víc říct.

Ještě teda doplním že ta moje narážka nebyla na Viktorovu "reklamu" ale na tohle:

To s jinýma opravdovými hvězdami mam daleko horší zkušenost , ale často za to ani nemůžou oni ale lidi kteří vzadu tahají za nitky, a nejsou líní zvednout telefon i v deset večer a volat a volat, jen aby když to nemají oni, tak aby to nemohl realizovat někdo jinej...

On napsal tři věci - 1) že s ní nikdy neměl problém, 2) výše uvedenou poznámku, což je narážka na mě a 3) reklama co jí dal. Mluvil jsem o té druhé narážce.
Upravil TomasTT dne 28.11.2014 12:30
Tomáš Kocanda
www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...

Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...

www.touratech.cz
Pertla
Přidané 28.11.2014 12:32

Registrace: 20.12.10
Tak v tom případě jsme se blbě pochopili. Což se taky stává.

tomaspelant
Přidané 28.11.2014 12:33

Registrace: 19.05.08
mara napsal:
Slobodník je právě jeden z těch, který velice uznávám.
Srdcař-mototuristathumbs up

Přesně jak píše Mara..
tom3

rak72
Přidané 28.11.2014 12:39

Registrace: 05.03.14
Čím dál víc se hovoří, že lidi nedovedou pochopit psaný text a tady to jasně dokazují reakce na Mr GS.
Shrnu jeho příspěvky do jedné věty. Přestaňte onanovat nad fotkou Dominiky, ocasy schovte do gatí a měřte všem stejně.

xNOKIAx
Přidané 28.11.2014 12:42

Registrace: 26.09.10
teraz som pozeral jej stanku o tej ceste. nie som odbornik na reklamu sponzorstvo a ziadny velky cestovatel. ale ked som precital ze pocita 20 000,- jídlo na 60 dní; po tych krajinach kadial pojde sa mi zda trocha vela nie?
ale ked vie ako ziskat peniaze a mat zadarmo cestu tak to je na nej. tomu sa da povedat len to ze je sikovna a vie vyuzit svoje prednosti.
ci to bude pre citatelov a posluchacov zaujimave to si musi posudit kazdy sam a rozhodnut ci to chce vidiet a pocut. ale myslim ze skor to bude nieco komercne a nie osobne.
Ked niekto vyhrava neznamena to, ze je lepsi, ale ze podvadzaAngry

https://advrider....8.1358675/

TomasTT
Přidané 28.11.2014 12:42

radovant: ono to tak přesně bude ale je otázka, jestli ten konkrétní cestovatel vůbec měl zájem o nějakou propagaci. Třeba ne. Možná jel už jen sám pro sebe. Nikdo nevíme. Jednou jsem si takhle povídal se slečnou, která jednomu cestovateli dělala kompletní "marketing" a jak to bylo hotové a rozjeté, tak se nějak rozešli ve zlém a z akce, která vypadala že bude mediální bomba, bylo celkem houby. Tak třeba to ten člověk, který objel svět měl připravené a něco z jeho "týmu" takhle vypadlo a celé se to marketingově zhroutilo. Když jseš na cestách, tak to sám neuděláš. Potřebuješ někoho, kdo to zařídí a nebo ty se potom tomu musíš měsíce věnovat. To asi nebyl ten případ.

Podobné to je třeba na Dakaru - jsou jezdci, kteří opravdu jedou životní výkony. Nemají moc sponzorů, dělají si servis sami, nikdo na ně v bivaku nečeká - a nikdo o nich neví. Nepíše se o nich, nejsou vidět v televizi. A pak tam jsou "hvězdy", které za každý den závodění dostávají zaplaceno a mají úplně všechno od sponzorů týmu a jsou denně v televizi. Ale ti, kteří jedou sami na sebe, si tuhle variantu vybrali a třeba by s těmi "hvězdami" ani měnit nechtěli. A pak se tam objeví hezká tvářička - typ modelky se super postavou a třeba jezdí taky docela slušně ale všichni se z ní můžou posadit na zadek. Všichni jí pomáhají, obden je v televizi nebo jí alespoň komentátor zmíní, když má problém, tak kolem ní zastaví pět dalších jezdců aby jí pomohli atd. To je naprosto normální myslím.

Petrla: OK, opravdu mi nešlo o ní ale o narážku na Révaie.
Upravil TomasTT dne 28.11.2014 12:44
Tomáš Kocanda
www.touratech.cz

Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...

www.touratech.cz
Mardock
Přidané 28.11.2014 12:44

Registrace: 28.07.09
rak72 napsal:
Čím dál víc se hovoří, že lidi nedovedou pochopit psaný text a tady to jasně dokazují reakce na Mr GS.
Shrnu jeho příspěvky do jedné věty. Přestaňte onanovat nad fotkou Dominiky, ocasy schovte do gatí a měřte všem stejně.

čistě nezaujatě: většina ženských (ty co nemaj ocasa) taky budou víc obdivovat Dominiku než chlapa, kterej dal komplikovanější cestu. To se přece nedá popřít.
KOCHAČ AMATÉR
http://mardock.ra...

http://mardock.rajce.idnes.cz/
Hrabe_X
Přidané 28.11.2014 12:53

Registrace: 31.10.07
To je vášní kvůli holce, která chce někam odcestovat.

Je krásný, že se někdo dokáže urvat na jakoukoliv dovolenou, cestu nebo expedici. Že má nějaký sny a představy a dokáže si je plnit.
Pokud o tom chce mluvit nebo psát je to jeho věc, jeho dílo, který nemusíte číst a jeho názory zase nemusíte poslouchat, pokud nechcete.

Obdivuju zapálení pro cokoliv. Shánět sponzory, řešit všechny ptákoviny před cestou... na to každý nemá povahu. Hodně lidí jelo kolem světa a nikomu se o tom ani nezmínili, jiní se zase chtějí podělit anebo zviditelnit. Každej jsme jinej - proč to odsuzovat.

Rád si přečtu cestopis, podívám se na video nebo pokecám o cestě. A když nebudu mít náladu, tak si to nacpat do hlavy nenechám.

Ať už jedete kamkoliv, v pořádku se hlavně vraťte. A těm co jedou o trošku dál nebo to zvládnou snáz zase nezáviďte. Wink
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /

3axap
Přidané 28.11.2014 13:01

Registrace: 23.01.10
Původně jsem do tohoto vlákna vůbec psát nechtěl páč se mi z toho chtělo blít.FrownA kdyby jsem napsal co si o tom myslím tak bych byl jako obvykle nejhoršíblushingAle teď když to napsal výstižně MrGS musím ho podpořitclapthumbs upsám bych to lépe nevystihl (a to už je co říct...)Grin

TomasTT
Přidané 28.11.2014 13:21

Mr GS napsal:
to Radovan: tys to zase nepochopil.Většina to právě vidí,jako ty,proto to tak dopadá,takže nevím komu je určená ta tvoje osvěta?
Těch pár jedinců,co je proti,tak mají konkrétní důvod,takže o nějakým závidění není řeč a mě konkrétně,ještě k tomu vadí princip,takže na nějaký závidění ti taky kašlu Wink
Jde mi o to,proč je preferovaná ona a ne např. Suchý nebo chlapi z Dokola kolem?(což je přesně v rozporu s tím tvým argumentem).
O těch se dá říct,že něco dokázali...ale to je tady jedno...tady jde prostě o vagínu a to je podle lidí jako ty fér.
Ty možná říkáš,že když objede 180cm vysokej chlap svět,že je to borec,ale když frnda přejede ruskou magistrálu,tak otočíš prkenici naruby,takže 180cm vysokej borec bude další 2 roky splácek půjčku,že si splnil sen,ale frnda se vrátí a ještě si koupí auto z tvých dotací thumbs up
Zdůrazňuji: Ona je mi u řitě...ať si dělá,co chce...dokud ji neslyším mlet ty hovadiny secret ale jde mi o lidi,co se můžou zbláznit,když ucítí vagínu...ti,co nevidí věci objektivně,ale podle zvířecích pudů
Přesně podle hesla:kdyby měla kunda řemenici,tak otočí zeměkoulí

Určitě to má hlavu a patu ale nemyslím si, že by to byla ta hlavní příčina jejího dejme tomu "mediálního" nebo i "komerčního" úspěchu. Hezká tvářička a fakt, že je ženská je jedna věc ale kdyby nechtěla, tak by se o ní nepsalo, nejezdila by na besedy a promítání a neměla by ani sponzory. Musíš uznat, že minimálně ona nebo někdo z jejího okolí zvládá tyhle věci perfektně a že to zařídit umí.

Proč se nepsalo o Pavlovi? Ono se psalo, měl články docela pravidelně a kdo chtěl, mohl ho sledovat kde je a co dělá a posílal spousty fotek. Je otázka, jestli vůbec chtěl víc propagace a víc medializace. Třeba ne. To, že neměl třeba moc sponzorů - tady jsem si jistý, že jich víc mít mohl ale určité omezení třeba bylo, že chtěl používat českou techniku, české výrobky. Myslím, že jel s tím, co chtěl mít. A že ta medializace nebyla větší, za to třeba může i to, že od sebe odhodil lidi, kteří mu s tím projektem pomáhali a měli to rozjeté a z nějakého důvodu se to celé složilo. Třeba to tak ale chtěl. Možná že cítit, že je nemocný a rozhodl se snáhnout ten tlak, který by třeba potom po cestě musel nějak řešit - myslím tím různé besedy a promítání, kdyby tu cestu mediálně tlačili tak, jak to plánovali. To je spekulace ale přemýšlej o té variantě. Ono to není úplně vždycky černobílé - to není tak, že ty sponzorské peníze a mediální prostor obsadí Dominika na úkor Pavla apod. Kvalitních cestopisů není nikdy dost ale třeba když víš, že jsi vážně nemocný a budeš rád, když dojedeš, tak nemáš náladu na to, abys trávil týdny psaním článků a ježděním po besedách. A naopak - když jseš mladá holka, které to vyhovuje a baví jí to, tak proč by to nedělala, když to má publikum.
Tomáš Kocanda
www.touratech.cz

www.touratech.cz
radovant
Přidané 28.11.2014 13:27

Registrace: 30.08.12
TomasTT: Jasne, zalezi zda to vubec nekdo chce propagovat, to je pravda. Ale pak nevidim duvod, proc by Dominika nebo kdokoli jiny nemeli prodavat kdyz lidi kupuji Smile To je cela pointa co jsem tim chtel rict. Proste nema smysle srovnavat treba cloveka co si to chtel odjet sam a nikomu o tom nerict a cloveka co odjel kratsi cestu ale dokazal najit posluchace co to zerou. To je stejne jako z knihama, proste jsou autori co pisou ne tak dobre knihy ale maji moc ctenaru a pak ti co pisou excelentni kousky, ale proste vydavaji jen limitovane edice po rekneme 1000 kusech... Nebo uplne neprekonatelni autori jako ja co si ale dila nechavaji pro sebe Wink

Chapu, je to diskuzni forum a kazdy ma pravo na svuj nazor, co me ale mirne irituje je, ze hodne lidi je schopno jen kritizovat bez toho ze by neco dokazali Smile A to mi obcas spis smrdi zavisti...

Paul
Přidané 28.11.2014 13:32

Registrace: 04.03.11
Je vidět, že zima začala Smile

TomasTT
Přidané 28.11.2014 13:33

Slovy klasika: Já si myslím, a teď budu asi mluvit za vás za všechny, že nemusí pršet, hlavně když kape! Wink

Takže - máme tady holku, na kterou se dá dívat, která má image takové bezradné holčičky hozené doprostřed pustiny a takhle to prostě dělá a funguje to. Její cesty jsou dlouhé ale možná nudné ale alespoň něco dělá. Když tady bude mít konkurentku, dejme tomu vysokou dominantní brunetu, která bude jezdit na třeba 1190KTM, jíst hady, píchat ve stanu s místníma domorodcema, které pak přinutí aby jí olízali jazykem výfuky na motorce, tak to třeba bude volba, na čí promítání se jít podívat. Zatím těch konkurenčních motorkářek moc není. A protože pořady a filmy Dana jsou populární a založil si na tom naprosto perfektně fungující systém, tak jí vezme do dalšího projektu kam pojedou. Logický, naprosto OK.

Všechno za vším ostatním stojí především závist. Závist že má takový prostor, možnosti, že jí to vychází a že má třeba i čas na ty cesty. A závist i v tom, že z obyčejné cesty dokáže udělat zajímavé povídání, promítání apod. Ano, image k tomu patří. Na stejné cestě kdyby jel 120kg smradlavý zarostlý chlap, tak se na to asi nikdo dívat nebude. Na ní ano. No a co?
Jak jsem psal - až budeme mít těch motorkářek-cestovatelek, které budou mít chuť jít touhle cestou třeba pět nebo deset, tak to bude něco jiného, než když je sama.

Tomáš Kocanda
www.touratech.cz

www.touratech.cz
radovant
Přidané 28.11.2014 13:36

Paul: Tak co zacneme diskuzi na tem WP vs Android vs iOS? Smile

radovant
Přidané 28.11.2014 13:37

TomasTT: +1

Pertla
Přidané 28.11.2014 14:08

Registrace: 20.12.10
TomasTT napsal:
Slovy klasika: Já si myslím, a teď budu asi mluvit za vás za všechny, že nemusí pršet, hlavně když kape! Wink

Takže - máme tady holku, na kterou se dá dívat, která má image takové bezradné holčičky hozené doprostřed pustiny a takhle to prostě dělá a funguje to. Její cesty jsou dlouhé ale možná nudné ale alespoň něco dělá. Když tady bude mít konkurentku, dejme tomu vysokou dominantní brunetu, která bude jezdit na třeba 1190KTM, jíst hady, píchat ve stanu s místníma domorodcema, které pak přinutí aby jí olízali jazykem výfuky na motorce, tak to třeba bude volba, na čí promítání se jít podívat. Zatím těch konkurenčních motorkářek moc není. A protože pořady a filmy Dana jsou populární a založil si na tom naprosto perfektně fungující systém, tak jí vezme do dalšího projektu kam pojedou. Logický, naprosto OK.

Všechno za vším ostatním stojí především závist. Závist že má takový prostor, možnosti, že jí to vychází a že má třeba i čas na ty cesty. A závist i v tom, že z obyčejné cesty dokáže udělat zajímavé povídání, promítání apod. Ano, image k tomu patří. Na stejné cestě kdyby jel 120kg smradlavý zarostlý chlap, tak se na to asi nikdo dívat nebude. Na ní ano. No a co?
Jak jsem psal - až budeme mít těch motorkářek-cestovatelek, které budou mít chuť jít touhle cestou třeba pět nebo deset, tak to bude něco jiného, než když je sama.

Hele ale taková motorkářka asi i je … jen asi nepíchá domorodce a Ti já pak nelížou výfuky na potkání … ale přesto. Jmenuje se Anna Grechishkina a je u Ukrajiny …

Mr GS
Přidané 28.11.2014 14:19

Moderátor
Registrace: 18.12.08
Tak jo....já se teda přiznávám helpless strašně Dominice závidím blushing
A už budu držet hubu,půjdu s davem a budu přispívat na cesty jí,místo těch,co mi po návratu opravdu něco zajímavýho a hodnotnýho poví o zemi a lidech.Radši podpořím holčičku,co se jenom nakrucuje a dělá ze sebe chudinku,protože jí vlastně ani neposlouchám,ale koukám jí celou dobu na prdel a kozy.
Mým největším snem je přestat utrácet za benzín a svoje cesty a poslat Dominice na účet tolik peněz,abych dosáhl odměny: "toto už je na osobní setkání" protože pak budu mít šanci..tongue..Jsem totiž průměrnej českej zdegenerovanec,co furt pláče,jak se má zle a proto sám nikam nevypadne,tak aspoň pomůže vypadnout jiným...ale jenom když budou mít kozy a bude to aspoň trochu vypadat,že za svoje prachy udělám větší dojem a třeba z toho něco bude...yummy
A hlavně...pak tím všem ukážu,že nezávidím,ale jsem veskrze přející člověk...zajímavej paradox,co? hilarious
Jako bonus budu moct všechny nesouhlasící lidi prohlásit za závistice za podpory většiny a automaticky ze mě bude dobrej člověk lol
No,nejsem génius? Smile
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 776602104)
http://www.youtub...er/PETRGSA

Kasak
Přidané 28.11.2014 14:40

Registrace: 28.08.08
Mr GS napsal:
Tak jo....já se teda přiznávám helpless strašně Dominice závidím blushing
A už budu držet hubu,půjdu s davem a budu přispívat na cesty jí,místo těch,co mi po návratu opravdu něco zajímavýho a hodnotnýho poví o zemi a lidech.Radši podpořím holčičku,co se jenom nakrucuje a dělá ze sebe chudinku,protože jí vlastně ani neposlouchám,ale koukám jí celou dobu na prdel a kozy.
Mým největším snem je přestat utrácet za benzín a svoje cesty a poslat Dominice na účet tolik peněz,abych dosáhl odměny: "toto už je na osobní setkání" protože pak budu mít šanci..tongue..Jsem totiž průměrnej českej zdegenerovanec,co furt pláče,jak se má zle a proto sám nikam nevypadne,tak aspoň pomůže vypadnout jiným...ale jenom když budou mít kozy a bude to aspoň trochu vypadat,že za svoje prachy udělám větší dojem a třeba z toho něco bude...yummy
A hlavně...pak tím všem ukážu,že nezávidím,ale jsem veskrze přející člověk...zajímavej paradox,co? hilarious
Jako bonus budu moct všechny nesouhlasící lidi prohlásit za závistice za podpory většiny a automaticky ze mě bude dobrej člověk lol
No,nejsem génius? Smile
Kolik mi pošleš? Mám větší kozy než Dominika.
Když je hlad,je i husa dobrá.

Mr GS
Přidané 28.11.2014 14:52

Moderátor
Registrace: 18.12.08
To záleží na tom,kam až jsi ochotnej nalepit si moje sponzorský údaje Grin
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 776602104)
http://www.youtub...er/PETRGSA

Kubrt
Přidané 28.11.2014 14:53

Registrace: 24.09.07
Mr GS napsal:
seš normální nebo to mám napsat slovensky lebo nerozumíš?
Nekritizuji ji,ale ty lidi,co ji všechno zatáhli
Ale když už se všichni zastánci tak uboze upínáte k jedinýmu argumentu a to je,že malá holčička vyrazila do světa a nikdo nemá právo ji v tom hanit....což nikdo nedělá a nic takovýho jsem tady ani v žádným příspěvku nevyčetl,tak já si dovolím být tak drzej,že i k tomu něco vypotím
NIKDO nemá právo žádat na splnění svého snu VŠECHNO,co potřebuje.
Ať má každej sen,jakej chce a je třeba bez ruky,bez nohy nebo nevím čeho všeho a chce letět třeba na Mars,tak v první řadě,do toho snu má dát všechno,co sám je schopnej,protože je to jeho sen.
Všichni ostatní(včetně kritizovaný Kataríny,ikdyž právem kritizovaný) do toho dali,co měli a pak žádali veřejnost.
Dominička si na přímou cestu do Kyrgyzstánu a zpět na 250ce žádala 60 tis,což pokryje veškerý náklady...TO SI NEZASLOUŽÍ NIKDO,natož zdravá holka.
Ale to je vše,co mám proti ní...OK,Raptore?
Vše ostatní,co jsem napsal dřív,je proti těm,co takový lidi bezhlavě zasponzorujou a přitom na jiný hážou bobek,takže všeobecným dobrem v nich to asi nebude,že? Wink

Petře, já mám taky sen... Sen , mít opravenou motorku a vyrazit pak na ní opět k Baltu... Jenže si beru nemalou hypotéku a prachy na opravu musim někde splašit..., takže chci aby jste se na mě všichni složili, protože si chci splnit sen Grin Grin Grin
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.

Strana 5 z 11:   1  ...  2    3    4    5    6    7    8  ...  11  
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Cestování :: Cizina :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 88
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,729
Nejnovější člen: ilicz

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.67 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI