TomasTT: A ty by jsi tedy Dane Torreso doporučil? Je tam Goretex a Cordura.. Je to asi úplný základ těch lepších věcí, ale na druhou stranu co potřebuju to vypadá že to umí..
Matteo: No já bych toho zase tolik nevozil. Ty funkční věci na tělo opravdu zaberou málo, a daj se pak využít i v kempu (zkušenost z Alp) a nepromok člvěk uveze ne? Chápu že zas ta membrána je pohlná v tom, že ať se děje cokoli, sedíš v jednom. Já to tak dělal do teď a to sem jezdil v pytli od brambor Jen prostě nejde mi nějak uvěřit, že je venku 35 a já mám pod bundou s otevřeným větráním nějakou vložku, která až nepustí za deště kapicku vody, profoukne jako síťka... idkyž faktem je, že je taky vyndavatelná, jen se musí člověk kuli tomu svlíkat což je teda hodně oser
Miluju bublinky
TombaRider napsal:
TomasTT: A ty by jsi tedy Dane Torreso doporučil? Je tam Goretex a Cordura.. Je to asi úplný základ těch lepších věcí, ale na druhou stranu co potřebuju to vypadá že to umí..
Matteo: No já bych toho zase tolik nevozil. Ty funkční věci na tělo opravdu zaberou málo, a daj se pak využít i v kempu (zkušenost z Alp) a nepromok člvěk uveze ne? Chápu že zas ta membrána je pohlná v tom, že ať se děje cokoli, sedíš v jednom. Já to tak dělal do teď a to sem jezdil v pytli od brambor Jen prostě nejde mi nějak uvěřit, že je venku 35 a já mám pod bundou s otevřeným větráním nějakou vložku, která až nepustí za deště kapicku vody, profoukne jako síťka... idkyž faktem je, že je taky vyndavatelná, jen se musí člověk kuli tomu svlíkat což je teda hodně oser
samozřejme ze kdyz mas pod bundou vodeodolnou vložku neprofoukne ti.
to mi právě přijde lepší si sundat nepromok, a dýchat vandavat zo zevnitř budny a kalhot je teda blbý. lehký deštív vydží i naimpregnovaná cordura, a na větší je tu nepromok. teda aspoń to mi z toho vychází..
Miluju bublinky
TombaRider napsal:
to mi právě přijde lepší si sundat nepromok, a dýchat vandavat zo zevnitř budny a kalhot je teda blbý. lehký deštív vydží i naimpregnovaná cordura, a na větší je tu nepromok. teda aspoń to mi z toho vychází..
Univerzál na všechno neexistuje. Trochu se tomu blíží Companero s šílenou cenovkou. Jestli ti nevadí nepromok, tak si kup bundu bez membrány a máš to. Já osobně nepromoky moc nemusím. Mám Rukka Kalahari - Cordura a Gore-Tex membrána uvnitř. NIKDY to nepromoklo a to jsem jel v takových lijácích, že sem myslel, že se zblázním. Bunda se nacucá jak houba, to jo, ale ten Gore-Tex uvnitř to nepustí na tělo. Pouze když je zima, bunda je durch, tak ti je za jízdy chladno a musíš mít pod tím nějaký funkční prádlo. Jediný, co mě vadí je déšť v horku, protože ta Gore-Tex membrána je zespodu s Outlastem, tak je v tom docela horko. V létě vyndáš membránu, otevřeš ventilace a jedeš. Uznávám, že je to trochu otrava to nasazovat před deštěm (hlavně kalhoty). Kamarádi mají Rukka s AFT Cordury a to je podle mě lepší volba. V horku to funguje dokonale. V dešti se to sice nacucá, ale uschne to mnohem rychleji než klasická Cordura. Potom máš bundy z trilaminátu, kde je Gore-Tex nevyndávací, u toho je zásadní, jaký to má ventilační otvory, jinak v horku pojdeš, ale to se dostáváme do jiné cenové skupiny. Myslím, že když vezmeš to Dane Torreso GTX, tak za ty prachy hodně slušný oblečení. Ta Modeka jedině AFT Cordura, ale jak psal Tomáš, oni tam píšou AFT a často je tam jen kousek z AFT, zbytek je normální Cordura na rozdíl od Rukka, kde to je celý z toho matrošu (ale komplet je 30 tis, u klasické Cordury Rukka Kalahari s Paijänne kalhotama to bylo skoro to samý). Takže v tvé ceně za mě Dane Torreso nebo Revit s GTX...
Celkem vyčerpávající shrnutí. vidím to stejně AFT bych asi nebral, jezdím i celkem v chladném počasí, a to asi zas neni ideální. Zatím mi z toho tedy ten Dane, vychází nejlíp... na druhém místě pak ta Modeka.
Chci všem moc poděkovat za příspěvky, myslím, že jste mi opravdu pomohli. Budu asi řešit i Helmu, a tím teď nechci zadělávat vlákno. Doufám, že tohle vlákno pomůže i dalším lidem v mé situaci, a myslím, že to bude mainstreamová většina.
Miluju bublinky
TombaRider napsal:
Celkem vyčerpávající shrnutí. vidím to stejně AFT bych asi nebral, jezdím i celkem v chladném počasí, a to asi zas neni ideální. Zatím mi z toho tedy ten Dane, vychází nejlíp... na druhém místě pak ta Modeka.
Chci všem moc poděkovat za příspěvky, myslím, že jste mi opravdu pomohli. Budu asi řešit i Helmu, a tím teď nechci zadělávat vlákno. Doufám, že tohle vlákno pomůže i dalším lidem v mé situaci, a myslím, že to bude mainstreamová většina.
To Dane se v TT loni doprodavalo. Nechci kecat a myslim ze uz velikostne skoro nic nemaj.
Takze mozna ze jsi s vyberem porad na zacatku
TombaRider napsal:
Ale jasně že doporučil, pokud víš, co to má za výhody a nevýhody. Musíš vědět co chceš, pak je to třeba super volba. Je to prakticky to samý jako bylo BMW Rallye2 Pro. Stejný chrániče, lepší větrání (větší plocha), kapsy u bundy s goretexem, takže věci nepromoknou když nemáš třeba na dojetí pár kiláků domů vložku. Ano, vložka má nevýhody ale je maličká a pořád dýchá líp než nepromok. Všechno má své pro a proti a dobře to tady bylo napsaný. AFT rozhodně NENÍ celoroční. Je to čistě do horka.
Torreso už se nedělá, máme nějakých pár kousků co k sobě moc nejdou velikostí a další neseženeme ale existuje nový model 2015, který jsem viděl na Intermotu ale bohužel ne za 15 tisíc.
Upravil TomasTT dne 13.01.2015 20:31
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
TombaRider napsal:
....to se poseru! no tak zpět na výběr
Ale já jsem to psal myslím naprosto jasně hned z kraje diskuze. Dával jsem to tam jako příklad, že když člověk nekupuje hned a počká třeba na totální výprodej, tak se dá i goretex s velmi nadstandardní výbavou pořídit za dobrou cenu, jen o 3 tisíc víc než jsi psal tvůj limit. Najdi si to.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Hosani sem ve stejne situaci, stary hadry odesly do vecnych lovist a co ted, koupit levnejsi hadry a casem (2-3 roky) zas vymenit nebo koupit drahy hadry, ale treba i s dozivotni zarukou. A vyslo z toho, ze si opravdu radeji zaplatim, uskromnim se jinde.
V zasade sem jeste nenasel hadry ve kterych bych se v lete neupekl, tak jsem konstatoval, ze bych koupil hadry bez membrany nebo s odepinaci membranou a pouzival v desti kvalitni nepromok.
Z toho mi vyslo Companero, ale kdyby v nem tlusti lidi nevypadali jako ...... tak ho uz asi mam . Je vzdusny a kdyz je zima nebo dest hodis vrchni trilaminat. Takze bud zhubnout a nebo neco jineho.
Takze varianta dva koupit KLIM Badlands PRO, ALE bohuzel nedela se zkraceny velikosti, takze jsem zas u toho jak u Companera ZHUBNOUT.
Doufam ze se mi vydari brzo formovani postavy a neco koupim.
Ale je dulezite mit ujasneno co chces.
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Tak se to tu pěkně rozjelo, koukám...
Abych doplnil svůj předchozí příspěvek. Ohledně mého srovnávání: ano, měl jsem jednu sezonu Revit Sand 2 a můžu s klidným svědomím říci, že Olympia je materiálem, kvalitou a výbavou mnohem lepší. Měl jsem na sobě i Revit z GTX, ale Revit prostě má to oblečení z méně odolných materiálů... Po sezóně s Olympií jsem maximálně spokojený, je to bytelné a velmi propracované oblečení. Jediné, za co bych to byl ochoten vyměnit, by byl Klim (možná i Companero), ale tam jsem na více než trojnásobné ceně... V Olympii loni najeto 12tis.km, v dešti, tropickém horku i v mrazu. Mám jedinou výtku a to je větší váha oblečení, ale vzhledem k použitým materiálům a chráničům je to pochopitelné. Ale je to vyváženo vědomím, že když bych sebou nedej bože praštil o zem, zachrání mi to oblečení zdravou kůži. Jinak jsem zkoušel téměř všechno možné a dostupné oblečení, ale nemám úplně konfekční postavu (178cm a max.70kg), takže mi téměř nic nesedlo. Až Olympie. To je to nejdůležitější, jak oblečení sedne a jak se v tom člověk cítí. Takže tak, je to mé subjektivní hodnocení... KTM 1190 Adventure R
Geralt napsal:
TombaRider> mrkni na americkou značku Olympia...
Jak je to s nepromokavosti Olympie. Koukal jsem, ze to nema zadnou membranu, ze je uvnitr jen nejaka vetrovka, se kterou muzes delat v kempu paradu...
Nepromokavost - mám naimpregnovanou corduru, která sama o sobě vydrží lehčí přeháňku a do kalhot i bundy je membránová vložka. To, že ta membránová vložka je udělaná jako samostatná bund a s kapsama a tak je bonus navíc, že se dá nosit i samostatně... Takže jsi jen špatně přečetl text, vyndavací membránu to má...
KTM 1190 Adventure R
Geralt napsal:
Vlastimil> ano, myslím tuto značku. Mám Olympia x-moto, což je model který teď nahradil Motoquest.
A?Jak dlouho to máš?Kolik v tom máš najeto? A kde?Předem dík za recenzi.
Mám to rok, najeto 12tis.km, ježděno ČR, výlety do Německa a Polska, pak cesta v létě přes Maďarsko, Srbsko, Bulharsko, Turecko, Řecko, Makedonii, Kosovo a zpět... A jsem opravdu spokojený. Jen opravdu v těch největších vedrech u moře (40°C ve stínu) jsem jako asi většina jezdil místo bundy jen v krunýři a dresu...
KTM 1190 Adventure R
A jestli můžu něco opravdu doporučit, tak je to to, aby si zájemce o oblečení opravdu vše objezdil a vyzkoušel. Je fakt, že jsem najezdil nějakých pár set, asi i více než tisíc km díky tomu, že jsem hledal oblečení, které mi padne, ale vyplatilo se to. Ačkoliv nakonec ta Olympie byla koupená z USA... Ale měl jsem na sobě fakt téměř všechno: Büse, Revit, Dane, RST, Evolution, Modeka, PSI, Spark, Klim, Macna, Rockway, KTM, Dainese, Scott... Už jsem byl docela zoufalej, něco nesedělo vůbec na mé hubené tělo, něco bylo mimo kvalitou zpracování nebo materiálově... Jen Klim a Companero bych asi i vzal, ale tam nedosáhl můj rozpočet... Muselo zbýt ještě na nové boty (Alpinestars Toucan), taky na výlet do Turecka a tak... Ale sto lidí, sto chutí a tělesných proporcí, co jednomu nepadne, druhému jako ulité, co se nelíbí jednomu, druhý může naopak kvitovat. Tak to prostě může klidně být.
KTM 1190 Adventure R
TomasTT napsal:
Schrek: A co varianta c) Companero v černo-šedé verzi ?
Ano to me napadlo taky, ale spis bych si chtel zhubnout a koupit ten KLIM
no zeptej se tomase jestli by Ti ty KLIM kalhoty neupravili . Ja ted nechaval opravit trosku derovanou KLIM bundu a zas takova raketa to asi nebude. A to se tam budou nejaky panely menit. :-)
no zeptej se tomase jestli by Ti ty KLIM kalhoty neupravili . Ja ted nechaval opravit trosku derovanou KLIM bundu a zas takova raketa to asi nebude. A to se tam budou nejaky panely menit. :-)