Nakonec jsem stihl jen Letnany. Souhlasim s Medikem, ze mi to letos prislo nejake slabe. Mel jsem tam policeno na spoustu veci a privezl jsem slabou polovinu. Vsechny motorky jsou proti te moji 15 let stary vrazde ja hracky. Snad jen to Stelvilo, je jeste poradnej kus motorky, ale zase na tom mam zalomeny nohy. Nakonec jsem byl rad, ze jsem odjel, na cem jsem prijel. Policajtky zafungovali, to zase jo! Alroade, jak Ty dostanes z GSa na zem, to mi budes muset nekdy ukazat!
Zapadlost nekterych stanku me donutila vystavu obejit asi 5x! A taky to, ze se mi v SHOEI stanku asi hodku a pul pokouseli rozchodit hledi u meho skopku. Nakonec se zadarilo, vymenili mi komplet mechaniku. Pristup dealera z Reichu byl ukazkovy a timto bych mu rad podekoval!
Nakonec to nebylo spatny, ale cekal jsem od toho o chloupek vic...
Možná, že jsem krásnej jako anděl, ale anděl rozhodně nejsem!
Motosalon v Letňanech katastrofa, už tam nikdy nepojedu. Nedalo se tam koupit ani tričko-nebýt TT. BMW stánek taky hrůza, bez jediného třeba prop.letáku a o tom, něco si tam koupit už se vůbec nebavím. Měl jsem jet raději do Holešovic. Dle infa tam mohlo být něco pro normální lidi k zakoupení. Za mě velké zklamaní.
Na letaky prdim! Stve me jak mi je vsude cpou. Stve me to o neco min, kdyz mi ho cpe krasna holka s krasnym usmevem a jeste krasnejsim dekoltem.
Kdyby byli vsichni jako jezek, tak by treba Pardal splakal nad vydelkem. Nastesti takovy vsichni nejsou a tak se Pardalovi na vystave dari... Ja se jdu podivat na novinky a pokoupit doplnky. Jdu na vystavu v ocekavani, ze bude vse na jednom miste a muzu porovnat a osahat. Mnohdy jsou na vystave slevy a na to spousta lidi slysi. Nebo to nemusim objednavat neosobne na netu a platit zidum z CP drahe postovne za mizerne sluzby... No a v tomhle smeru byla vystava hodne slaba. V TT nebyla moje velikost tricka. To jsem necekal, ze se mi stane v patek dopoledne... :/ Enfieldy, Indiani byly fajn. Japonci na jedno brdo a jedinej baworak co je mi libil nebyl u stanku BMW.
Na techto vystavach jsou dva druhy subjektu vystavovatele: vetsinou jsou to vyrobci, dovozci a velci distributori, u kterych se dozvis co je za novinky, popripade ti reknou specifikace produktu, jeho vlastnosti a davaji letaky, vizitky atd. , pokud nejsou sami ditributori pro maloobchodni zakazniky , daji ti informace kde jejich produkt sezenes, na jejichg stanku zakoupis treba jen tricka, privesky a jine drobne veci a pokud maji i maloobchod muzes u nich rovnou sepsat objednavku
prodejci: e-shopy, klasicke prodejny a drobni vyrobci, kteri na vystavu jedou hlavne prodavat vyrobky bud z vlastni malovyroby nebo produkty vystavovatelu a jedou tam s tim zvysit svuj prodej a udelat si reklamu, vetsinou maji slevy v dobe vystavy popripade, kdyz dojde zbozi na stanku nabidnou slevu na nakup pozdeji, oni musi prodavat jelikoz tyhle subjekty nemaji takovy volny kapital, aby ho mohli vrazit jen tak do reklamy ve forme neprodejniho stanku na vystave
Pomer techto subjektu nejde predem odhadnout, ale vetsinou jsou to vystavovatel nez prodejci, navic kazdy ma moznost 14 dni pred vystavou mrknout na katalog subjektu co budou na vystave a zjistit si dopredu zda se bude ci nebude neco na jejich stanku prodavat.
Upravil schrek dne 07.03.2015 18:35
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Asi jsem se špatně vyjádřil. Pochopitelně nejsem sběrač letáků, myslel jsem to obrazně např. na ubohý stánek BMW, kde byl borec za pultíkem, který pořad telefonoval a vedle nej seděla mařka, která nic nevěděla. A neměli tam ani prospekt natož tak něco k zakoupení nebo třeba výstavu moto obléčení, aby to člověk mohl třeba porovnat. A co se týká cestování a nákupu třeba nějakých drobností na cesty tak o ničem. Koupil jsem si jedno triko- a to s odřenýma ušima a kamarád u pardala rukavice. Pokud jsem se někoho dotkl, tak se omlouvám, ale asi výstavy pro mě nejsou. Sorry a určitě tam nejezdím kvůli slevě :-) Ježku a chápu Tebe, ze Ty jako podnikatel jezdíš na veletrhy po celým světe kvůli kontaktům apod, ale já nejsem podnikatel a tudíž to beru z jiného pohledu. Ale to já fakt jedno, nechci, aby jste mě kamenovali. Přeji Vám všem hlavně mnoho šťastných kilometrů v letošním roce.
campa napsal:
Asi jsem se špatně vyjádřil. Pochopitelně nejsem sběrač letáků, myslel jsem to obrazně např. na ubohý stánek BMW, kde byl borec za pultíkem, který pořad telefonoval a vedle nej seděla mařka, která nic nevěděla. A neměli tam ani prospekt natož tak něco k zakoupení nebo třeba výstavu moto obléčení, aby to člověk mohl třeba porovnat. A co se týká cestování a nákupu třeba nějakých drobností na cesty tak o ničem. Koupil jsem si jedno triko- a to s odřenýma ušima a kamarád u pardala rukavice. Pokud jsem se někoho dotkl, tak se omlouvám, ale asi výstavy pro mě nejsou. Sorry a určitě tam nejezdím kvůli slevě :-) Ježku a chápu Tebe, ze Ty jako podnikatel jezdíš na veletrhy po celým světe kvůli kontaktům apod, ale já nejsem podnikatel a tudíž to beru z jiného pohledu. Ale to já fakt jedno, nechci, aby jste mě kamenovali. Přeji Vám všem hlavně mnoho šťastných kilometrů v letošním roce.
Máš pravdu,ja chtěl zjistit jak to vypada s novým softwerem do Navigatoru5 od Bmw kvuli nemožnosti přehrávání hudby ve spojení s Interkomem F5MC,ale nebyl nikdo u BMW kdo by poradil či něco věděl,páč prý se na to vybodli,říkal borec od Interkomu.
Diskuze o výstavách je celkem o ničem.. dost ztráta času.
Já dělám výstavy od roku 1990, kdy jsme vystavovali poprvé a byly roky, kdy jsme měli na jedné brněnské výstavě stánek o rozměrech 30 x 30m, jehož stavba stála necelý milion korun (bez plochy...). Nešlo tenkrát vůbec o motorky ale o předtiskovou přípravu, kalibrované monitory apod. Dělali jsme v tomhle oboru - vozili techniku na zpracování obrazu - skenery, osvitové jednotky, retušovací systémy atd.
To byly VELETRHY. Tam nenakupovali "konzumenti" ale jezdili tam na jednání majitelé tiskáren, studií, výtvarníci z oboru - a jednalo se o spolupráci třeba na 3 roky atd. To samé VELETRHY z oboru digitálního videa později - tam nevystavovala naše firma ale výrobce, pro kterého jsme pracovali. Opět - koncepční stánky, kde se ukazovaly technologie, směr vývoje a obchodovalo se ale nenakupovalo. Ne většině těch veletrhů byl přísný zákaz prodeje čehokoliv na stánku. Jen výjimečně mohly třeba nějaké organizace prodávat odborné publikace nebo třeba u výrobce kamer šlo koupit tričko s logem toho výrobce ale žádné výrobky. To jsou veletrhy. A prodejní výstava je prostě jarmark.
Motosalon je deklarovaný jako "mezinárodní veletrh" ale to prostě není ani omylem. Je to regionální výstava a v některých ohledech je to lokální prodejní výstava.
Mezinárodní veletrh - to je specializovaná akce, kde se především obchoduje B2B (vystavovatelé -> prodejci/dodavatelé). Domlouvají se kontrakty, dodávky materiálů, dlouhodobá spolupráce.. a ne prodej kožených bundiček z indie lidem z ulice. To je trh, klasický potomek starých nedělních trhů ve městě. Na veletrhu nic takového nemá být. Bohužel u nás nemá veletrh smysl. Spolupráce se domlouvají jinde. Když člověk jede třeba na veletrh do Německa nebo do Itálie, tak se setká s tím, že stánek má otevřenou sekci (pro návštěvníky) a zavřenou (pro partnery B2. Ano, vevnitř máme novou kolekci oblečení a vývojové produkty (koncepční) ale vidět to můžete, jen když jste náš partner (dodavatel, prodejce..). Ani novinářům to nepovolí. Prostě tohle je veletrh.
Ale 99% návštěvníků u nás očekává hlavně to, že si na jednom místě nakoupí co nejvýhodněji něco, co potřebují nebo možná ani nevěděli, že potřebují a padlo jim to do oka. Hlavně aby to bylo výhodné. Na stánku, kde jsou na drátěných sítích pověšené napodobeniny bundiček z filmu Harley Davidson & Marlboro Man, vedle jakési dětské krunýře, kožené peněženky s řetězem a helmy podivných značek.. a tam si někdo koupí novou helmu, se kterou jezdí na silnici? Od asijského prodejce z Německa, který zítra odfrčí a když mu u té super výhodné helmy upadne nějaký díl, tak kde to bude řešit? Nepochopím...
Ale přesně tyhle veteše lidi prolézají a nakupují. Kdyby nenakupovali, tak tady nebudou vystavovat.
My jsme to trošku odhadli, takže jsme vzali asi 200 triček ze skladu a vyrobili asi 100 dalších nových. Netušil jsem, že ty výprodejnové za kilo sice půjdou ale ty za 400 co jsme udělali v malinkaté sérii se prodají za jeden den. Proto jsme je neměli v pátek. Byly prostě vyprodané a i když jsme ve čtvrtek nechali dodělat dalších 100, tak jsme je měli až dneska.
Ale každou hodinu se mě někdo ptal, jestli tam na stánku máme na prodej tenhle nebo onen díl z katalogu. Z katalogu, kde máme 6000 výrobků. Dneska třeba rozšíření stojánku na R1200GS. Tak pánovi říkám - těch rozšíření se dělá několik, podle roku výroby. Takže bych tady musel mít všechny, kdybych to chtěl prodávat a pak by přišel člověk, který by chtěl rozšíření na Super Tenere nebo na jinou. Takže bych tady musel mít kamiony plné zboží. To nemají na výstavách ani v Německu. Ano, tam kde vystavuje výrobce, mívají na prodej vybraných třeba 10 věcí, které tam navezou v kamionu - třeba vyberou jeden typ tankbagu, jednu mřížku na světla atd. Ale když tam přijde 2000 majitelů 1200GS, tak si třeba 10 z nich ty věci koupí. Tady přijde těch majitelů kolik? 50? Prostě takhle to nejde dělat.
Trička - to je fajn. Knížka - proč ne. Nějaké reklamní předměty - může být a rád si taky koupím nějakou blbost pro radost jinde. Ale že bych šel koupit na takovou výstavu novou navigaci? Nebo výfuk? Mě to přijde šílený.
Bundy - považuju výstavu za příležitost ukázat materiály, jaké mají vlastnosti, ukázat co na tom dělá voda, jak fungují materiály chráničů atd. Ale v nabídce máme odhadem 20 modelů bund většinou ve 12 velikostech a třeba i zkrácené a prodloužené. Ale i bez nich by to bylo 240 bund. Kam by se to dalo? Resp. co by stál stánek, aby se to tam vešlo? Jen Companero se dělá v 9 velikostech pánské normální, 7 zkrácených, 6 prodloužených a to vše ve čtyřech typech. Celkem 88 různých bund. A dámské 3x6x4 - celkem 72. Dohromady 160 kusů různého oblečení tak, aby se dalo vyzkoušet cokoliv. I kdyby se toho dovezla jen polovina, tak je to nereálné na české výstavě prodat tak, aby se to vyplatilo. Ale stejně se někdo denně diví, proč tam nemáme na vyzkoušení velikosti. Ovšem že to jde řešit třeba tak, že mi člověk napíše - hele jedu na výstavu, jsem z daleka, chtěl bych si zkusit kalhoty ty a ty ve velikosti té a té. Jestli by to šlo, byl bych rád. Tak je tam dneska měl. Ale kdyby nenapsal, tak je tam brát nebudu. Není to supermarket. A když už by někdo měl vystavovat všechno ve všech velikostech a modelech, tak by to měl být výrobce. Ale třeba Rukka nevystavuje někdy ani na největších německých výstavách a stánek u nás by je stál tolik, že by se to prostě na našem trhu nedalo zaplatit. I když plocha u BVV je třeba o polovinu levnější než plocha v Dortmundu nebo v Mnichově, tak tam přijde 10x tolik lidí, kteří mají 100x větší kupní sílu. A ani tam se jim nevyplatí mít takový stánek a udělají to jen na Intermotu.
No nic, prostě jsem jen chtěl říct, že byť to lidi považují za výstavu nebo prodejní trhy, tak my od naší první výstavy ukazujeme koncepce, styl, projekty, showbiky a když něco prodáváme, tak jen pár vybraných věcí ale ne na to, aby se z toho platila plocha. Je evidentní, že některé stánky jsou prostě mobilní prodejny. A některé bazarové tržnice, které by se hodily klidně na sraz. Ale mezinárodní veletrh, to je prostě nadnesené a není to ani omylem.
Jsem moc rád, že dneska většina lidí, se kterými jsem mluvil, chtěli vědět to, o čem jsem psal - rádi se podívali na nějaké ukázky materiálů, vlastnosti, zkusili co dělá D3O materiál na prstu když se do něj mlátí paličkou atd. V prodejně si můžou zkoušet velikosti ale na výstavě v davu převlíkat jednu bundu za druhou, nemít možnost si na 15 minut posadit na motorku aby člověk odhadl jak se v tom bude cítit atd? Nevím. Takhle to prostě neděláme a dělat nechceme. *******************************
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Pravda teda je, že i někde na zahraničních veletrzích jsou na stánku jen najmutí statisté - obvykle hezké hostesky - které netuší, co tam vůbec mají prezentovat. A s odborníky si člověk musí domluvit schůzku na určitou hodinu a na ploše stánku obvykle nestojí ale jsou někde v jednačce. A že by ty slečny na ploše oplývaly nějakou mimořádnou vstřícností, to taky ani moc ne. Jejich úkol je usmát se, když vidí objektiv a to je všechno.
Dneska jsem absolvoval jednu cestu od nás ze stánku kolem sousední haly k výjezdové bráně a zpátky a dál k tomu podiu o halu vedle. Cesta uličkou smrti (kde se prodává jídlo) kolem 11:30 byla peklo. Šel jsem tam asi 20 minut. Šílený. Návrat to samé. Ale pak jsme potřebovali projít z naší haly do té kde je podium a v tom meziprostoru, kde jsou záchody, kavárna a bufet, jsme fakt stáli 7 minut bez pohnutí, protože nebylo kam jít. Prostě to stálo, všude kolem nás lidi a nedalo se pohnout ani o 50cm. To jsem ještě na žádné výstavě nezažil.
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
chtel jsem jit,ale po informacich o hromadach lidi a vystave o nicem jsem se jel radsi projet z brachou na motorkach, bracha hodil tlamu v zatacce kvuli psovi,tak byla alespon zabava
Ja bych si predstavoval, ze veletrh (ten TRH to ma i v nazvu) bude neco, kde najdu vsechno na jednom miste. 10% sleva na tricko, me asi z bidy nevytrhne! Kdyby mi tam nekdo prodel intercom za 5litru s takovou cenou, to uz by stalo za to. Proc mi tam cpou autolekarnicky? Ja **** potrebuju motoletarnicku!!! Klobasy a sejry zachrani jakykoliv pruser. Lidi si reknou, ze kdyz uz tu bylo hovno, alespon si vezeme zradlo! Tohle uz pozoruju dloho a vsude. Napr na jarni Zahrade Cech jsem cekal, ze si odvezu kou peknou sadbu papricek a hadelje, co jsem nakonec s kyselym xichtem odnesl? :/ Tome, ze Vam zmizely tricka ber spise jako kompliment toho, jak se Vam letosni grafika povedla. Moje masina vypada jako vykladni skrin TT, tak jsem chtel mit i tricko, noooo. Tak si pro nej proste dojedu, nedelam z toho vedu. Jen me fakt prekvapilo, ze byly pryc. Ale odnesl jsem si bibli (s pozehnanim slecny na stanku) a ted se u ni na zachode modlim. BTW: kdyz videl kamos muj stroj tak se me ptal, jestli budu kupovat kocarek od TT, ale nikde jsem ho tam nenasel?
Jezku to pekny BMW mel tusim Rizoma a bylo to to nineT, tefil si to spravne!
Jeste jedna na Tomase: co ma v TP uvedeno za barvu to strakaty zverstvo na Vasem stanku?
Tak po cca. 19ti hodinách na nohou vč.cesty vlakem na výstavu a zpět jsem dospěl k názoru,že jsem z toho tak dojebaný , jako bych byl v továrně celý týden :-) .....
Čekal jsem teda že v sobotu tam bude dost lidí,ale to to,to to byl totální masakr !!! Dokonce k některým motorkám se nedalo ani dostat bez tvrdých ramen :-) a to jsem ani neviděl vše! Prostě hnus. Aspoň že jsem se dostal k pardálovi do krámku a vyzvednul si předem objednané tričko :-) ....
Tak po cca. 19ti hodinách na nohou vč.cesty vlakem na výstavu a zpět jsem dospěl k názoru,že jsem z toho tak dojebaný , jako bych byl v továrně celý týden :-) .....
Čekal jsem teda že v sobotu tam bude dost lidí,ale to to,to to byl totální masakr !!! Dokonce k některým motorkám se nedalo ani dostat bez tvrdých ramen :-) a to jsem ani neviděl vše! Prostě hnus. Aspoň že jsem se dostal k pardálovi do krámku a vyzvednul si předem objednané tričko :-) ....
Včera Letňany a totální shit Jedinou motorku,kterou bylo možný z davu bez problému zahlídnout,byla ****ská růžová ktm ...Nebýt známých gzichtů,který jsem rád viděl,by výstava stála za kulový hovno.
Ovšem dnes Holešovice a pohodička.Viděl jsem všechno,ikdyž toho tam nebyla ani polovina,aspoň to bylo vidět
Scrambler od Ducaty,pokec s Kutmičem na stánku Yamahy,nějaký dakarský speciály i některý stavby byly povedený...ale hlavně pohoda a dokonce mám fotky motorek bez lidí
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Mr GS napsal:Včera Letňany a totální shit Jedinou motorku,kterou bylo možný z davu bez problému zahlídnout,byla ****ská růžová ktm ...Nebýt známých gzichtů,který jsem rád viděl,by výstava stála za kulový hovno.....
...Tvoje blbost, že tam chodíš v blbou dobu....když jsme byli my, bylo v hale tak 20 lidí a motorky si člověk mohl fotit od protějších stánků...
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Rad jsem vas zas všechny viděl....
Jinak Letňany asi neurazili, Holešovice střední a právě křídlo nuda, stan custom a sobotní večerní party impozantní, to mi fakt v Letňanech chybí...
Enduroškola, tlumiče TFX a Hyperpro, doplňky na cestovní endura, diagnostika a servis moto BMW GS
Musím souhlasit s Mr GS. Taky jsem měl "kliku" a dorazil v ten nejblbější čas, tzn. v sobotu odpoledne. Jediná fotka co jsem udělal, byl můj Helmut GS na parkovišti před bránou, jediný motorky které jsem si mohl prohlédnout, byly ty na parkovišti před bránou... Uvnitř areálu totální maso, u BMW jsem nedobrovolně zaskakoval za obsluhu stánku, která v tom davu prostě nebyla k nalezení a protože jsem měl na sobě motorkářskou bundu s logem BMW, čelil jsem hodně otázkám, na které bych taky rád znal odpověď . Ale nebylo se koho zeptat... No, abych to zkrátil, po několika marných pokusech něco vidět jsem to s jasným rozhodnutím, již nikdy více! vzdal, pokochal se na parkovišti mezi pár pěknými motorkami a vlastně to bylo dobře. Počasí přálo a po té zimě bylo na mašině přeci jenom lépe než na Letňanech pořád někomu čučet mezi uši zezadu...
Upravil Taborak dne 08.03.2015 23:05
Já nevím, že to po těch letech pořád nevíte - v Brně, PVA i Holešovicích je to stejný - v SOBOTU DOPOLEDNE JDE NA VÝSTAVU JEN MASOCHISTA!
Kdo chtěl vidět motorky, v klidu si popovídat s vystavovateli, udělat fotky bez lidí - přišel třeba v sobotu odpoledne nebo navečer, kdy tam byl klid. Dneska (kromě času, kdy jsme tam měli podpisovku M-C-N) taky docela pohodový den, čtvrtek úplně a v pátek odpoledne taky docela dobrý. Pátek dopoledne bylo docela narváno ale v sobotu, to fakt nemá smysl. Na nějaké z těch výstav (a v poslední době i na několika současně) vystavujeme asi 9 let a vždycky to bylo stejné - sobota masakr. Tak proč čekáte, že to zrovna letos bude jiné - navíc když je mimořádně hezké počasí?
Jinak díky moc všem, kdo se tady z fóra stavili - snažil jsem se každému, kdo mě oslovil, věnovat tak, jak to jenom šlo. Dneska už jen šeptám, bylo to náročnější ale nepovažuju to za špatný ročník, úroveň výstaviště PVA mi přijde lepší než výstaviště v Mnichově třeba. A organizátoři se snažili - co jsme potřebovali vyřešit, vyřešili docela rychle a ochotně. Z pohledu vystavovatele je špatná jen ta cena
Příště vím, že triček prostě musíme dovézt víc Na druhou stranu - nedošly katalogy, což se nám dřív stávalo. Rozdaly se necelé tři palety.
Tak a pozor - včera jsem dostal k svátku dárek od Viktora - šampon resp. sprcháč Rockway Dirty Bike a hned jsem ho večer použil a je super!