zeptám se asi jako ****, ale tak nějak nerozumím tomu proc nás co máme motorku od Českého dealera nesvolavaji automaticky? mam tam 6 svolavacek
říkám si hurikán
Pokud jsi první majitel bylo by to teoreticky možné, ale dost náročné protože by někdo musel projít všechny motorky svých zákazníků zda se na něj tato nebo jiná akce vztahuje.
Jenže výrobce počítá s tím, že dříve nebo později přijede zákazník na prohlídku a při zadávání jeho motocyklu tam automaticky vyběhne svolávačka která se zároveň provede.
K obesílání zákazníků se přistupuje jen v krajních situacích kdy může dojít k ohrožení života. Zbytek se řeší plynule během běžných návštěv servisů. To je jedna z velkých výhod servisování v autorizovaném servisu. Navíc výrobce není povinen tyto akce veřejně oznamovat, většinou se jedná o interní záležitosti které jsou celkem úspěšně tajeny. Ať se jedná o auta nebo motorky.
Osobně jsem měl na svém minulém autě asi 4-5 servisních akcí které servis provedl během garanček a hromadu jiných by provedli pouze pokud bych si na daný konkrétní problém stěžoval, jinak se neřeší protože to stojí dost peněz.
Upravil berka dne 11.04.2015 13:10
dříve F 650 GS
později R 1200 RT
dnes jen skútr Honda ADV 350
Tak už to mám za sebou, celkem čtyři svolavačky. mimo jiné unášeč a celá palivová pumpa včetně elektroniky, tedy i ten poruchový regulátor čerpadla. Tímto děkují BMW Ostrava.
R1200GS 08
Čeká mě to 5.5. 2015 v Inveltu Praha. Unašeč a další dvě svolávačky na palivový systém... s výjimkou toho, že nebyl dřívější termín právě díky těmto svolávačkám je dosud jednání Inveltu na jedničku...doufám, že i samotná výměna bude ve stejném duchu.
já se ptal v BMW u Hradce Králové a tam mi řekli dle WIN že se mě to netýká. Nedalo mi to a napsal jsem do RENOCARU Brno ejhle, náhle se mne to týká. Takže čekám na termín a pojedu do Brna. Jen mne zaráží, že v HK nic a v Brně jo!
Tomi napsal:
Taky hotovo Cartec Ostrava čerpadlo,unášeč
A to čerpadlo ti vyměnili i když bylo plně funkční ?
Mě v Cartecu měnili ped dvěma týdny unašeč a i palivové čerpadlo. Palivové čerpadlo na můj win bylo měněno komplet celé.
http://www.zednic... http://luky2.rajc...
Dnes mi ve Stratosu na Proseku Servisak vyměnil unašeč a je to bomba . Kdo nemá ocelový unašeč , neví, jak jezdí bramborák . určitě doporučuji .....
Upravil TomP dne 23.04.2015 22:32
TomP napsal:
Dnes mi ve Stratosu na Proseku Servisak vyměnil unašeč a je to bomba . Kdo nemá ocelový unašeč , neví, jak jezdí bramborák . určitě doporučuji .....
Chtel jsi tim rict ze to poznas na jizde ??? :-). :-)
já se ptal v BMW u Hradce Králové a tam mi řekli dle WIN že se mě to netýká. Nedalo mi to a napsal jsem do RENOCARU Brno ejhle, náhle se mne to týká. Takže čekám na termín a pojedu do Brna. Jen mne zaráží, že v HK nic a v Brně jo!
Já se byl v Hradci objednávat včera, budou měnit unašeč, brzdové hadice, elektroniku palivového čerpadla a možná čerpadlo ( prý se musí nejdřív zkontrolovat )
prtkin napsal:
Já se byl v Hradci objednávat včera, budou měnit unašeč, brzdové hadice, elektroniku palivového čerpadla a možná čerpadlo ( prý se musí nejdřív zkontrolovat )
Já si včera odvezl motorku z BMW V Hradci Králové. Jel jsem tam na běžný, pravidelný servis a první co mi přijímací technik hlásil, byla informace o preventivní svolávačce na zadní unašeč. Těsnění palivového čerpadla z minulé svolávačky mi opravili v minulém roce sólo a na počkání. Stačilo se zeptat. Takže v HK velká spokojenost a protože to do servisu mám cca 30km, tak mě po zanechání motorky u nich vezla domů docela pěkná blondýnka...
Upravil Taborak dne 24.04.2015 08:40
Dnes jsem dostal termín na svolávačku (celkem 4) takže začátkem června jedůů směr Renocar
Upravil Milan V dne 24.04.2015 15:26
Bramborundum kardanrundum http://www.tourde....banda.cz/
Já si včera odvezl motorku z BMW V Hradci Králové. Jel jsem tam na běžný, pravidelný servis a první co mi přijímací technik hlásil, byla informace o preventivní svolávačce na zadní unašeč. Těsnění palivového čerpadla z minulé svolávačky mi opravili v minulém roce sólo a na počkání. Stačilo se zeptat. Takže v HK velká spokojenost a protože to do servisu mám cca 30km, tak mě po zanechání motorky u nich vezla domů docela pěkná blondýnka... [/quote]
tak to jsi uspěl lépe, já to měl bez svolávačky a bez blondýny......
Já už mám motorku taky doma. Palivové čerpadlo + unašeč. Hodil jsem to k Servisákovi do práce abych měl jistotu kvalitně odvedené práce. Na metro mi taky hodila pěkná holčina. Ostatně, jiné tam ani nejsou.
Jen ten unašeč mi přijde od pohledu subtilnější než ten původní.
dříve F 650 GS
později R 1200 RT
dnes jen skútr Honda ADV 350