jouda1 napsal:
ahoj kluci,divím se že tu nepadlo ani slovo o mitas e08..sice jezdim klasický tourancky ale na novou sezonu jsem si dve sady koupil tak jsem zvědav.
Já se zase divím, proč to píšeš sem?
Přečti si název tohoto vlákna a pak zadej tvůj požadavek do vyhledávače v pravo nahoře a vyjede ti nespočet vláken o E-08 a ještě víc všeobecně o pneu Mitas
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Osobní hodnocení cestovních pneumatik - tabulka na str.1
Přidané 16.02.2018 09:48
Zdar borci,
máte někdo zkušenosti s Pirelli Scorpion Rally STR? O těchto pneu jsem tady na fóru nic nenašel.
5.10.1842 www.bmwgs.cz
Vlak by měl jet jen takovou rychlostí, aby motýli mohli otevřenými okny volně létat dovnitř a ven
Přidané 16.02.2018 11:00
Ahoj, loni v září jsem je nasadil na GSA LC a mám najeto cca 3tis. Zadek je teď na půlce životnosti, takže to vidím na 7tis +- ale každý jedí trochu jinak. Záběr na suchu i na mokru a v brodech naprosto v pohodě a na silnici ze začátku mezi 120a140km/h hlučné asi jako každá hrubá, ale teď po sjetí výrazně lepší. Díky M+S i v teplotách okolo 5st drží a to i při opravdu svižném tempu. Jsem s něma spokojenej...
Přidané 15.04.2018 19:57
to neni zázrak ale kravina všech kravin,panáček si z nás dělá legrácky
BMW r1200gs Adventure 2012 Aprilia Scarabeo 500 light 2013.
BMW C650GT
Honda CB750KZ
Přidané 16.04.2018 07:51
Moderátor Příspěvků: 8674 Registrace: 18.12.08
nic si z toho nedělej. Podobný řeči jsem snášel, když jsem najel na karoo3 16700km.
To je tak, když si lidi pletou pojem a průjem a myslí si, že plynule znamená pomale
Přidané 16.04.2018 19:42
Obě jak přední tak i zadní by ještě daly určitě 2 tis.km
Ale potřeboval jsem přezout před dovolenou,kdo třeba hledá gumu na delší trip,tak aspoň vidí tyto dvě,čeho jsou schopny.
Přidané 30.07.2018 21:02
marda napsal:
Stav zadní gumy Pirelli Scorpion Trail II po najetí 16630 km na GSA-LC,převážně plně naložený a po asfaltu.
No na středu ale dost velká placka, už se mi na těch samých děla na zadku taky a to mám zatím najeto cca 4000. Ale jinak super gumy, tomu nájezdu věřím
Přidané 19.08.2019 11:48
Od minulého roku jsem zatím z nových typů pneu vyzkoušel jen Mitas E - 07+
Zatím jenom zadek. Zítra jedu pro novou kompletní sadu a zkusím ještě jednou, protože přilnavost i na mokru se mi hodně líbila a teď přichází to období, kdy to bude potřeba. Předchozí nájezd 12tis. km kolem komína, teď uvidím... podmínky budou naprosto stejné.
Potom Motoz Tractionator GPS. To jsou absolutní puky, který jsou adekvátní náhradou za staré E - 07, na kterých se najíždělo kolem 30tis.km... na tomhle to nebude vůbec problém najet. Drží jenom za sucha a po řádném ohřátí, jinak se dokonce značně prodlouží brzdná dráha při případné krizovce. Takhle tvrdé pneu jsem ještě nikdy v životě nejel. Aby mě na suchém asfaltu v létě kopalo ABS na přední brzdě při prudším brzdění při přímé jízdě, to jsem na 12ce snad ještě nezažil. Nic méně, kdo chce otočit Vladivostok a neřešit pneu, tak tohle je jasná volba
A nakonec... nic novýho... ale potvrdilo se mi, že při cestovním stylu jízdy jde opravdu na Haidenau K60 scout najet hodně přes 20tis. km (z toho 2500km šotolin a kolem 2tis km strašně rozbitého asfaltu) a přitom tyto pneu stále drží i na mokru a mají neskutečnou odolnost proti průrazu (neplést s průpichem ). Takže se staly mými nejoblíbenějšími cestovními pneumatikami na delší trasy
Do tabulky zatím nemám co přidat, takže letos aktualizovat nebudu.
Motozy jsem nedojel... nechci se na podzim zabít...
E 07+ nebyla kompletní sada
a u Haidenauek se nic nezměnilo, jen trochu narostl průměrný nájezd na celkově 3 sadách.
Přidané 19.08.2019 12:10
Díky za inifo.
Ty Motozy jsem měl v Rumunsku a paráda, na silnici sice trošku víc hučí, ale šotolina, šutry i bahno v paráda. Mám na nich najeto něco přes 5 tis. km a jsou v naprosté pohodě a ještě hooodně dlouho vydrží. Ale na podzimní, zimní a jarní ježdění po vlhkém asfaltu a teplotách kolem nuly je nechci...
Předtím jsem tam měl 2x Terra Force, ta první sada seděla špičkově, ta druhá klouzala tak, že jsem je v půlce životnosti sundal :/
Teď přemýšlím jestli Metzeler Tourance Next nebo ty Haidenau K60. Nejde mi moc o nájezd, spíš když se za chvíli budu vracet domů přes Ještěd a teplota bude kolem nuly a nebo i pod nulou, tak bych rád dojel...
Upravil Danovec dne 19.08.2019 12:11
Přidané 19.08.2019 13:09
Co člověk, to jiný názor. Například Heidenau K60 jsem chtěl určitě zkusit a po první jízdě v dešti šly pryč. Ta guma ukrutně klouzala. Možná dlouho vydrží, ale pro srovnání teď mám Mitas E07+ (podle mně podobné pneu), na mokru výrazně lepší a po asi 2tkm odhaduji, že nebude problém dostat se na 5ti násobek - mám 1150GSA. Je to fakt subjektivní, nejlepší je vlastní zkušenost, i když to stojí nějaký koruny.
Přidané 19.08.2019 13:36
Danovec napsal:
Díky za inifo.
Ty Motozy jsem měl v Rumunsku a paráda, na silnici sice trošku víc hučí, ale šotolina, šutry i bahno v paráda. Mám na nich najeto něco přes 5 tis. km a jsou v naprosté pohodě a ještě hooodně dlouho vydrží. Ale na podzimní, zimní a jarní ježdění po vlhkém asfaltu a teplotách kolem nuly je nechci...
Předtím jsem tam měl 2x Terra Force, ta první sada seděla špičkově, ta druhá klouzala tak, že jsem je v půlce životnosti sundal :/
Teď přemýšlím jestli Metzeler Tourance Next nebo ty Haidenau K60. Nejde mi moc o nájezd, spíš když se za chvíli budu vracet domů přes Ještěd a teplota bude kolem nuly a nebo i pod nulou, tak bych rád dojel...
Tak jestli ti nejde o nájezd, tak není o čem přemýšlet. Samozřejmě, že lepší je Metzeler. Scouty bych na ježdění po republice nenazul. Na to jsou vždycky lepší pneu.
K60 jsou pneumatiky na delší cesty s určitou mírou kompromisu, ikdyž pro mě velice malou v dané kategorii.
Zatím jsem nenašel moc pneumatik, na kterých naprosto spolehlivě najedu 15tis+ (vyzkoušeno 3x) a přitom je tam hrubší vzorek (ikdyž funguje jen předek), spousta masa pod dezénem (odolnost proti průrazu) a jako bonus po ohřátí nekloužou na vodě a to až do sjetí.
Když to není hned po vyjetí, ale člověk tomu dá trochu čas na ohřátí a omytí, tak se s tím dá jet, na dobrém povrchu, skoro jako za sucha. Celkem jsem na nich najel už přes 50tis. km, takže mě to nikdo nevymluví. Za mě 1* ale ne na doma
Používejte věci k tomu, k čemu jsou určený a všem nám bude líp