Zdravím všechny. Letos poprvé vyrážíme do Albánie a řeším otázku jaké platidlo sebou? Předpokládám, že platba kartou tam není samozřejmost. Je výhodné vézt eura a směňovat na místě, nebo je lepší vybavit se lekama předem?
hrochrider napsal:
Zdravím všechny. Letos poprvé vyrážíme do Albánie a řeším otázku jaké platidlo sebou? Předpokládám, že platba kartou tam není samozřejmost. Je výhodné vézt eura a směňovat na místě, nebo je lepší vybavit se lekama předem?
Dá se platit eurem nebo kartou
Testovací jezdec f. Mitas Když asfalt nedrží, Mitas tě podrží
hrochrider napsal:
tahat prachy z automatu v příslušné zemi je nejlepsí způsob jak dostat nejlepší kurz. Akorát si člověk zaplatí za výběr 100-200 kč
KOCHAČ AMATÉR http://mardock.ra...
Jen pár nových info:
- SH 76 z Tepelene směr Vlore šotolina cca 60 km. Obtížnost za 2 krom jednoho delšího výjezdu (asi tak uprostřed trasy), kde jsou dost velký volný kameny...tam je to tak za 3 a není radno zastavovat.
- Před přístavem u Fierze (asi tak 2km) se objevuje zj.eb, kterej má originál lístky a vestu obsluhy trajektu a zkouší vybírat prachy na trajekt. NIKOMU NIC AŽ PŘÍMO NA PALUBĚ!!!
- u teplých pramenů u Permetu je vybudovaný parkoviště, stojí tam obytňáky s německýma důchodcama a už je nachystaná budka se závorou pro zpoplatnění vjezdu
- na čerpačkách se dá platit kartou poměrně často ( rozhodně mnohokrát častěji ve srovnání s předchozími léty) jen je potřeba hledat obrázek visa/mastercard na totemech čerpaček.
- benzín je tam opravdu drahej a ikdyž vás nikdo nenatáhne přepočtem z Eura, tak bežná cena je 160- 170 leků... Euro stojí cca 130 leků takže dražší, než v Rakousku Za to, že s tím motorka chrchlá víc, než u nás po babišově řepce je to fakt nepěkná cena. Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Letos jsme projížděli po letech přes Albánii a byl jsem zhrozen co se tam děje. Ze sedla do Thet je zatím šotolina ale potkali jsme tam spoustu pick upu nějaké stavařské firmy tak že cesta už se zaměřuje a nejspíš i nějakej mega hotel, do pár let bude z Thet takovej Špindl. Po příjezdu do Thet se na nás odevšad sesipali místní a tahali nás ať jdeme spát k nim do hotelu nebo kempu. Hotýlky a bari tam ovládají mladí Albánci kteří ještě před pár lety ani nevěděli že Thet existuje ucejtily prachy z turistů za pivo v plechovce se nebojí říct 2-3€(v MnE na pláži točené za 1,5€)
Pak jsme jeli z Kopliku do Plavu po SH20 cesta je komplet vyasfaltovaná a široká tak na dva kamióny, betonový zdi, mosty no prostě hnus. Tamare je komplet vydlážděno domy obloženy kamenem všechno takové Uni. Staví se tam benzínka. Benzín drahej jak píše Mr.Gs. To kvůli čemu jsem tam rád jezdil se ztrácí
Tak my byli letos začátkem července, přespávali v kempu Lake Shkodra resort. Cena kempu 6,5€, pivo 1,25€. Na benzinkách kolem se nikde kartou platit nedalo, i když měli na totemech obrázky že ano. Leki jsme každý měli raději se sebou. Jinak Théty jsme měli v pohodě. Žádní naháněči ani prudiči. Žádná hlasitá hudba jak jsem někde četl. Dali jsme oběd v hospodě vedle školy, ceny v pohodě. Osobně jsem SH20 v šotolině nezažil, tudíž taky jsi na současný stav nějak neztěžuju. Pokrok nezastavíš. Stejně tam bude pořád x míst kde se bude dát zajet a nikoho nepotkáš.
Pokrok? By me zajimalo, kdo tam tak masivne investuje do infratruktury, z jakych penez to jde a hlavne proc...
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
Odpovim si sam. Penize jdou zrejme z EU programu IPA II (obdobi 2014 - 2020 celkem 650 milionu EUR) z polozky doprava. Takze do 3 let nez se penize vycerpaji bude Albanie cela pod asfaltem...
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
robert_zl napsal:
No byly tam cedule, že silnice se staví z peněz EU.
Je to smutné zasra.. unie . Ještě že jsem to tenkrát stihnul než to všechno začali asfaltovat atd. No fuj to bych s toho bl.. .
Sezona nikdy nekončí !!! Zatím ...
Pak jsme jeli z Kopliku do Plavu po SH20 cesta je komplet vyasfaltovaná a široká tak na dva kamióny, betonový zdi, mosty no prostě hnus. Tamare je komplet vydlážděno domy obloženy kamenem všechno takové Uni. Staví se tam benzínka. Benzín drahej jak píše Mr.Gs. To kvůli čemu jsem tam rád jezdil se ztrácí
Z tohodle konkrétně mě bylo tak smutno, že jsem litoval, že jsem tama jel. Radši bych si to pamatoval tak, jak to bylo dřív. Cesta z hranic do Kopliku byla na půl dne krásný projížďky, zážitků a parádních fotek...málo kdo se tam vydal a potkávali jsme jen místní. Teď mě to trvalo 1h a potkával jsem RTčka a moje "oblíbený" obytňáky Bych blil. A o těch několikapatrových hotelech ve výstavbě ani nemluvím. Sice je adekvátní náhrada na druhé straně hranic, ale toto je fakt škoda
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA