Neřeším to, jezdím, nevidím v tom závadu, ale vlastnost.
No jde mi hlavně o to, že dřív to nedělalo, tak to může třeba být známka, že něco není úplně dobře, třeba nějaké ložisko v řízení nebo tak něco. Takže bych to asi řešit chtěl - zajímavé je, že to dělá i dalším lidem.
Upravil robert_zl dne 23.09.2015 13:02
Vikec napsal:
Takže se na tom shodnem,že origo uspořádání vzdálenosti sedadlo-stupačky je naprt :-) Nicméně je ten problem řešitelnej....
No tak já najezdil na první 1100 85 tisíc km v původní konfiguraci, pak jsem šel do ADV a druhá 1100, dvouleté intermezzo, už měla snížené stupačky. Lepší to je, ale že by byla původní ergonomie "naprd", bych si říct netroufal. Možná mám ale jen postavu, na kterou to bylo stavěno.
Padání doprava - mně se ADV taky obvykle někam kácí, ale pozoruji to jen ve sjezdech, kdy pustím řídítka a protahuju se. Jednou doprava, jindy doleva, asi podle naloženosti kufrů. Pokud to padá většinou doprava, tak nevím, ale já třeba nemůžu nechat na zaparkované motorce řídítka rovně nebo vpravo, kabely a bovdeny stále táhnou kolo doleva. Malou silou, ale... Nebo může být důvodem kardan? Zkoušeli jste to s puštěnými řídítky i na neutrál a teoreticky i s vypnutým motorem?
Na neutrál jsem to zkoušel, chová se to stejně. S vypnutým motorem zatím ne.... Samozřejmě bez kufrů a bez spolujezdce. Opravdu se to kácí jenom doprava a poslední dobou čím dál tím víc. Mám dojem, jakoby se řídítka chtěla točit vlevo, když je pustím. Pak stačí lehce potáhnout za pravé řídítko k sobě a motorka se zase srovná. A je úplně jedno kde nebo jak sedím, prostě se to pořád kácí doprava.....
Čau borci! V jakém stavu máte přední pneu? Měl jsem podobný problém, než sem přezul, pak bylo vše úplně normální. Po prohlídce staré gumy jsem zjistil, že je sjetá víc z levé strany z pohledu řidiče. Údajně je to tím, že jezdíme převážně vpravo a silnice nejsou rovné, jsou mírně do oblouku. Proto se guma v části směrem do středu vozovky sjíždí víc než ke krajnici, což může mít za následek, že řízení táhne.
Mně to dělá stejně se starýma i s novýma gumama.
Nikdy jsem nepozoroval, že by byla guma z nějaké strany víc sjetá, když držím řízení rukama, jede mi to rovně, problém je, když pustím řídítka...
Upravil robert_zl dne 24.09.2015 14:14