Honzo přeji Vám oběma hodně štěstí, Pavlína mi dneska hlásila, že četla o ztraceném kufru a já si myslel, že jde o kufr z motorky
Mám zkušenost z letiště v Soulu, že se na kufr z letiště čekalo i 10dní. Kolegovi ho dovezli den před odletem zpátky Tak snad to nebude Váš případ.
Ahoj, můj kufr byl ztracen při cestě do Číny, došel mi 14dní po návratu. Musel jsem si pořídit nové věci, byly mi proplaceny, ale je tam nějaký limit. Je to nevyzpytatelné a vzhledem k neochotě nebo neschopnosti letištního personálu nezjistitilné, dokud´se skutečně nenajde. Ztratili se nám kufry dva, došly s 10tidenním rozdílem.
Přeji hodně štěstí a hlavně pozor, já tedˇzlomil na ledě na kole prst.
https://www.zonerama.com/rop1
bartus napsal:
Honzo přeji Vám oběma hodně štěstí, Pavlína mi dneska hlásila, že četla o ztraceném kufru a já si myslel, že jde o kufr z motorky
Mám zkušenost z letiště v Soulu, že se na kufr z letiště čekalo i 10dní. Kolegovi ho dovezli den před odletem zpátky Tak snad to nebude Váš případ.
Nee ty naštěstí byly u motorky
Jinak motorky už máme, vše naprosto v pohodě.. Jeden podpis a bylo znovu se opakuji, ale vsichni pochybovali - Poláci super, advfactory.com vim, ze jsem s nema nejel naposledy.
Jinak jsme stále ve Valparaisu, cekame na kufr - naskytla se nadeje že je ve Frankfurtu, vyřizuje to muj bracha, cekame na odpoved...jinak valparaiso je fajn, ikdyz to je nejnebezpečnější mesto chile na konzulate se divilk, ze nas jeste neokradli.. Mesto je to barevne, všude nejaka hudba, lidi se smeji, dobre jidlo, pivo.. Jen je opravdu tady draho..ceny podobne jako u nas, průměrný plat je tady udajne cca 300-400USD. Takze to tady i tak vypadá...na FB jsou fotky, kdyztak kouknete.
Tady je nemuzu dat, nemame jeste notas, z mobilu to tady nejde.
bartus napsal:
Jinak motorky už máme, vše naprosto v pohodě.. Jeden podpis a bylo znovu se opakuji, ale vsichni pochybovali - Poláci super, advfactory.com vim, ze jsem s nema nejel naposledy.
Jinak jsme stále ve Valparaisu, cekame na kufr - naskytla se nadeje že je ve Frankfurtu, vyřizuje to muj bracha, cekame na odpoved...jinak valparaiso je fajn, ikdyz to je nejnebezpečnější mesto chile na konzulate se divilk, ze nas jeste neokradli.. Mesto je to barevne, všude nejaka hudba, lidi se smeji, dobre jidlo, pivo.. Jen je opravdu tady draho..ceny podobne jako u nas, průměrný plat je tady udajne cca 300-400USD. Takze to tady i tak vypadá...na FB jsou fotky, kdyztak kouknete.
bartus napsal:
Zdenda napsal:
Naprccccccsisi asi budeš v pohodě frajer a asi si kvůli tobě budu muset zřídit fejsbůk.
Díky za každé info a užij si cestu!
to ti pěkně dekuju..jinak jak jsem psal - fb vidis i bez registrace.
Jinak aktual info...vcera došel email, ze ma kufr dnes přiletět na letiste,tak uz to ku*wa musi vyjit!! Takže tam dnes vecer zajedeme a zitra dopo vyjizdime směr Argentina - San Juan okouknout Dakar..poté zpět do Chile a po carretare austral dolů do Patagonie.. Konečně se bude na co koukat.
Jinak jezdime zatim tady kolem Valparaisa, vcera jsme byli v horách - na teploměru 30st a krasne vyhledy na zasněžené Andy - něco ohromného.
Lidi jsou pořad supr, mavaji, troubi, foti se s motorkama..celkem znaji czechoslovakii. Hodne znaji Havla
Jinak co se Chile týče - je tu draho..ceny cca jako u nas anebo vyšší. Grilovane kuře 180kc, klasicky obed - kure,rýže/hranolky 120kc atd...benzin cca 1USD. Jejicj prumerny plat je cca 400usd, nema tady nikdo penize... Jen ty nejvyssi vrstvy.
naprcccs přiložený následující obrázek:
Zdenda napsal:
Naprccccccsisi asi budeš v pohodě frajer a asi si kvůli tobě budu muset zřídit fejsbůk.
Jinak aktual info...vcera došel email, ze ma kufr dnes přiletět na letiste,tak uz to ku*wa musi vyjit!! Takže tam dnes vecer zajedeme a zitra dopo vyjizdime směr Argentina - San Juan okouknout Dakar..poté zpět do Chile a po carretare austral dolů do Patagonie.. Konečně se bude na co koukat.
Jinak jezdime zatim tady kolem Valparaisa, vcera jsme byli v horách - na teploměru 30st a krasne vyhledy na zasněžené Andy - něco ohromného.
Lidi jsou pořad supr, mavaji, troubi, foti se s motorkama..celkem znaji czechoslovakii. Hodne znaji Havla
Jinak co se Chile týče - je tu draho..ceny cca jako u nas anebo vyšší. Grilovane kuře 180kc, klasicky obed - kure,rýže/hranolky 120kc atd...benzin cca 1USD. Jejicj prumerny plat je cca 400usd, nema tady nikdo penize... Jen ty nejvyssi vrstvy.
Zdenda napsal:
Jeden pád byl, ale zachrnály to kufry Bighusky a držáky Bartus, takže žádné velké škody, jen pobouchané plechy... tahle kombinace fakt funguje, bylo to cca ve 40ti na štěrku.
Jinak JA je supr, lidi jsou hrozně přátelští a milí. Zatím jsme opravdu měli štěstí koho jsme potkali.
Dostali jsme i pozvání domů, spali jsme v chladáku na ovoce, všude dostáváme zadarmo pivka, nějakou zeleninu, atd atd.. takže Chile a Argentina bueno! Jen Arg je hrozně drahá, Chile se dá, ceny zhruba jako u nás.. už se těšíme do Bolivie, kde bude snad levněji.
Včera jsme jeli poprvé přes Atacamu, v písku byla sranda, pořád plný a dívat se rovně - funguje to
V útérý bychom měli být v Bolívii. Máme ještě dva měsíce na to dostat se do Mexika.. tam zůstaneme 14 dní a přlletí polovičky, takže bude rošando prostě výlet se vším všudy.
Jsme na cestě cca 50ti dní a utratili jsme zhruba 50 000, takže rozpočet jakš takš splnujeme, mohlo to bý meně.. uvidime. Moc neutrácíme. cca 1x týdně ubytování , jinak stan, nebo co se naskytne..oběd tak 3x týdně. Je tu ale opravdu draho a máme velký denní nájezd, takže kilometry taky něco spolknou.