bighusky napsal:
rafo, jak to meris? kufr ma 44x38x24 , pokud dobre merim ja :-) nebo teda vim, co zadavam do vyroby
vyriznutim jde hodne ubrat na sirce, otazka je, jestli zakaznik chce kufrik s vybranim nebo kufr, do ktereho vleze 100% puvodni velikosti.
kazdemu se libi neco jineho a ma jine poyadavkz pri cestovani+baleni veco do kufru.
a co letos vystava? bude tam touratech? ze bych se zastavil na kafe?
merim stejne jen jsem otocil poradi ciselek vecer uz sem toho mel plne bryle po silenem dnu odpoved s rozmery byla predevsim kolegovi, ktery rikal ze kam projede riditkama, tam se uz vleze i s kufry...
TomasTT napsal:
No jasně, vnitřní rozměr je menší o to, co se vykrojí. Podle výfuku, je to různé, tak dva litry odhadem. Ale ten kufr je typ 41l.
Upřímně řečeno, to vykrojené místo člověk stejně moc nevyužije. Hlavně u toho laďáku to jde do poloviny stěny.
Nicméně je to teda jasně vidět zezadu - kufr má vnější rozměry jako 41l a litráž zmenšená o ten vykrojený rozměr, což je u každého typu trošku jiné - výška vykrojení je přibližně lichoběžník do poloviny a u laďáku na 1150 to je jen do poloviny stěny, u 1200GS to je v celé délce kufru.
Blbě se to popisuje, lepší je podívat se na fotky. Prostě záleží na typu motorky a typu výfuku.
na laďák (výroba jen na přání) a je potřeba speciální hranolový vedení výfuk plynů (viz foto) v sadě:
takhle to vypadá u normálního výfuku:
A na 1200GS je to jen jeden výřez na všechny výfuky:
Pěkně je to vidět v katalogu třeba na straně 228 (katalog 2008)
A tady je jeden pěkný na téma praktická ukázka proč je potřeba mít vodotěsný kufr
prakticky je to nádherná ukázka,jak mi možná nenateče do kufrů,což jen čistě teoreticky,prakse mnohdy je úplně někde jinde,ale nateče mi všude možně a způsobí jiné,horší škody,bylo to tu celkem nedávno,utopená pojistková skříňka,posilovač abs,atd.fotka je jedna vjec,realita druhá,jen trouba se vydá do takové hloubky na motorce
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
bystricke: No asi takhle - ta motorka byla kompletně před cestou nastříkaná průmyslovou verzí spreje wetprotect. Používá se to třeba v rozvodnách v hotelech apod. Po vodě ani stopa, pojistková skříňka s relátky byla kompletně zaplavená a tu konkrétní motorku jsme tady měli před pár lety na novinářský test a nebylo to na elektrice nikde poznat.
Pokud jseš uprostřed Bolivie a máš to k nejbližší silnici asi 1700km a za pár dnů musíš být někde na letišti, jinak tam motorku můžeš rovnou nechat, tak se prostě brodit musí. Takových situací je víc. Tohle byla trošku legrace, nemuseli jet s motorem, bylo jich tam dost, aby to jen protáhli - viděl jsem video "z natáčení" - několik lidí to projelo a jen ta ženská ubrala a chcíplo jí to. Zrovna ta 1150 vydržela všechno bez závad ale na jiné motorce se urval startér, kompletně uletěl a s tím se v terénu jede blbě.. Tohle je extrém ale kolikrát se stane že člověk nesundá kufry a zkusí to projet, někde uprostřed najede na kámen a položí to na bok. Viděl jsem na vlastní oči. Stačí jen 50cm vody. Originál BMW adventure kufry rozhodně nevydržely a ten co šel pod hladinu byl totál plný vody. Bohužel to bylo nalevo, dotyčný měl v tom kufru kompletní výbavu na natáčení videa, karty, čtečky a notebook. A aby to nebylo všechno, tak na řídítkách měl nějakou autonavigaci v plastovým držáku, pochopitelně že voda natekla pod displej, sice to běželo ale kdo ví, jak dlouho. Když smůla, tak pořádná.
bighusky: ano, rohový stánek přímo přes uličku vedle Sette a BMW. Kafe tam nebudeme mít určitě ale jesli máš rád ostré věci, tak si přijdeš rozhodně na svý. Vždycky jsem to mírnil a bral na výstavu jen takový dětský levely, teď vezmu hardcore omáčky - někteří zdejší již vědí
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Kdyz se nakousla vodotesnot tak bych mel dotaz,mam zegy a loni jsem s nima zuchnul v brode a nateklo mi do nich,sice ne moc a mel jsem tasky,takze to nebylo hrozny,ale voda tam byla. Kufry mam asi 5 let, parkrat jsem je musel trochu rovnat atd, ale mam pocit ze je to tim, ze uz pri zavirani nekladou takovy odpor jako za mlada a tim uz nejsou tak utesneny, resil to nekdo uz taky? Kufry nemam u sebe, ale mozna ze by stacilo nejak ten zobacek na zavirani nejak zkusit nadzednout jestli to pujde, nebo do nej neco prilepit
No asi mám iné Zegy... Nepadnuté no aj tak zatekajú.... posledne po celodennej ceste v daźdi bolo vo vnútry asi pol litra... /a nebolo to vo fľaśi.../
Cesta je cieľ ...
brtnik napsal:
Kdyz se nakousla vodotesnot tak bych mel dotaz,mam zegy a loni jsem s nima zuchnul v brode a nateklo mi do nich,sice ne moc a mel jsem tasky,takze to nebylo hrozny,ale voda tam byla. Kufry mam asi 5 let, parkrat jsem je musel trochu rovnat atd, ale mam pocit ze je to tim, ze uz pri zavirani nekladou takovy odpor jako za mlada a tim uz nejsou tak utesneny, resil to nekdo uz taky? Kufry nemam u sebe, ale mozna ze by stacilo nejak ten zobacek na zavirani nejak zkusit nadzednout jestli to pujde, nebo do nej neco prilepit
Na 100% je to ten zobáček. Pant musí jít poměrně ztěžka. Jak se ten zobáček (nevím jak tomu přesně říct, ten plech tvaru J nebo ta sponka na druhé straně změní tvar (typicky po pádu), je potřeba jedno nebo druhé (někdy oboje) vytvarovat kleštěma do původního tvaru.
Ty kufry jsou z výroby testované na vodotěsnost, jeden každý je zkoušený, takže to výrobce garantuje. Ovšem stačí třeba přidělat držák na kanystr a díry navrtat trošku větší a voda si tudy cestu najde. Správně se všechny díry mají lepit ještě silikonem, i puky se podlepují silikonem. Je to minuta navíc a je to pak na jistotu. Takže nejsnadnější je - zkus samotný korpus ve vaně, třeba zjistíš, že ti to teče někde pod šroubkem a pokud je to víko volné, tak to nejdřív zkus přihnout, aby to zase táhlo. Menší lichoběžníková deformace nevadí, jak se to dotáhne víkem, tak si to sedne ale když víko netáhne pevně, nemůže se pero zabořit do silikonového těsnění.
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
petronelka napsal:
No asi mám iné Zegy... Nepadnuté no aj tak zatekajú.... posledne po celodennej ceste v daźdi bolo vo vnútry asi pol litra... /a nebolo to vo fľaśi.../
Tak se podívej, co píšu v předchozím příspěvku a pokud by to bylo všechno v pořádku a někde zatékaly, je to normálně na reklamaci. Není o tom co diskutovat. Pokud to není zbořené po pádu rozmlácený nebo popraskaný, to je jasný.
petronelka napsal:
Tak se podívej, co píšu v předchozím příspěvku a pokud by to bylo všechno v pořádku a někde zatékaly, je to normálně na reklamaci. Není o tom co diskutovat. Pokud to není zbořené po pádu rozmlácený nebo popraskaný, to je jasný.
Na jednom mám už kanister ale predcizne uchitený takže tam by to malo byť v poho... Skôr mi príde že ta zliatina bez tesnenia asi nemôže byť úplne vodotesná...
Cesta je cieľ ...
Skôr mi príde že ta zliatina bez tesnenia asi nemôže byť úplne vodotesná...
Tak to nevím o jakých Zegách to mluvíš, protože já mám na svých Zegách gumové těsnění uvnitř toho hliníkového profilu, takže víko je dokonale utěsněno...
Tedy nejde hliník na hliník, ale hliník do silikonového těsnění...
Ještě jsem se na to šel schválně podívat, jestli si to dobře pamatuju a je to tak, takže tam to těsnění musíš mít taky a pokud ne, tak je na tvých kufrech něco špatně...
KTM 1190 Adventure R
Máte někdo v Praze, nebo v okolí zakoupené kufry Big Husky? Rád bych je viděl naživo, protože se rozhoduji pro jejich koupi. Díky
BMW GS 1200, Yamaha XTZ 750 www.roadbook.cz
Ja je mam. Jeden z prvnich modelu. Ty už se dneska tušim nedělaj. Ale pokud je chceš videt tak jsem z Kladna
BMW f 650 GS Dakar 00
BMW f 650 GS Dakar 01
www.offroad.h2omaniaks.com
Skôr mi príde že ta zliatina bez tesnenia asi nemôže byť úplne vodotesná...
Tak to nevím o jakých Zegách to mluvíš, protože já mám na svých Zegách gumové těsnění uvnitř toho hliníkového profilu, takže víko je dokonale utěsněno...
Tedy nejde hliník na hliník, ale hliník do silikonového těsnění...
Ještě jsem se na to šel schválně podívat, jestli si to dobře pamatuju a je to tak, takže tam to těsnění musíš mít taky a pokud ne, tak je na tvých kufrech něco špatně...
Sorry hodil som oko a je to tak ...neviem kde sa stala chyba...proste zatekaju...
Cesta je cieľ ...
Hele tak to reklamuj.. Nic jiného ti nemůžu poradit. Někdy vloni jsme tady měli jeden kufr, který po asi 3 letech zatékal, nebyl pobořený a nakonec jsme zjistili, že to zatéká dírou po šroubu, který držel svorku kanystru. Takže to chce prostě prověřit a jestli to je kufrem, tak nejde o to, jak je starý ale prostě se vyreklamuje. V tom se TT chová docela příkladně a opravují i hodně staré věci ke spokojenosti. Netuším, jestli to máš od nás nebo ne, každopádně i když máš ten kufr koupený třeba s motorkou, tak se můžeš zkusit zeptat Mariána, jestli by s tím něco neudělal.
Je pravda źe na jednom mám kanister ale zatiekli oba .. pričom do druhého nebolo vŕtane /okrem pukov/ Skúsim mu cinknúť ale som zvedavý či sa s tým bude zapodievať predsa je to dávno po záruke a nemám doklad... Ď..
Cesta je cieľ ...
A nebo udělej to, co bych udělal já - vezmi ty kufry, dej dovnitř cihly (třeba v igeliťáku) a dej je do nějaké vaničky s vodou. Stačí nejdřív tak, aby voda šla jen po hranu (víko nebude nasazené). dívej se, jestli tam nezatéká některou dírou, klidně i dírou pod pukem. To bývá docela časté. Pokud ano, tak to zalep bezbarvým silikonem a měl by být pokoj. Pokud to není problém korpusu, tak kolem dokola uvnitř kufru připevni pruh toaletního papíru. Zavři víko a celé to ponoř do vody. Pak to vyndej, osuš zvenku a opatrně otevři. Jde o to, zjistit, kudy tam teče. Proto ten pruh papíru. To by tě mělo nasměrovat na místo, kde je problém. Nejspíš tam uvidíš nějakou deformaci a taky často bývá uvolněný jeden ze šroubků, které drží ty horní úchytky a pod tím také může zatékat. Prostě jde o to, zjistit kudy přesně tam voda jde a pak se to dá řešit.
Mně přijde debata Zega versus Big Husky trochu divná i když je fakt že srovnat se dá všechno. Dám do placu ještě jedny, mám je namontované na bonzaji GSA ale výrobce je dělá i na velké motorky. Kvalitní eloxovaný, tedy nešpinící plech, lisované rohy, utěsněné spoje.. Kufr na velkou motorku má boční plášť z jednoho kusu s lemem ke středu motorky, dno a víko také jeden kus, výrobce dělá vše v přípravcích, jeden kus jako druhý. Je to hrozný puntičkář. Dražší než BigHusky a levnější než Grave, Zega apod., plátce DPH. Když tak mohu poslat kontakt.
Pol napsal:
Tak sem přihoď kontakt, vapadají fakt dobře.
psal si mi SZ a já odpoveděl, bohužel nevím jestli mi ty zpravy odchazej nebo ne Tak mi proím napiš mejl pokud maš zajem se kouknout(skvor.jr@elektrostav.cz) nebo mi dej vědet že ti zprava prišla a nereagoval si.
Upravil Honza ofroudak dne 05.05.2009 16:14
BMW f 650 GS Dakar 00
BMW f 650 GS Dakar 01
www.offroad.h2omaniaks.com