cashe napsal:
já na tvém místě (s tak malým nájezdem) bych koupil starýho forestra za kilo a máš na pár let vystaráno a ještě ti zbudou prachy na moto
Za kilo to bude hodně staré..to se bojím abych do toho pak nevytekl jako kráva.
Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se vždycky najde nějakej iniciativní kretén, který neví, že to nejde a udělá to..
cashe napsal:
já na tvém místě (s tak malým nájezdem) bych koupil starýho forestra za kilo a máš na pár let vystaráno a ještě ti zbudou prachy na moto
Za kilo to bude hodně staré..to se bojím abych do toho pak nevytekl jako kráva.
Neboj se starejch krámů, jen je to otázka ceny. Já už jedu v druhé omeze 2,5TD. je to kurňa vagón, auto když řídí dcery a nebo žena, tak se nebojím a kupuju to do 40 tisíc. Podmínkou je, aby to vydrželo 4 roky. Mám limit desítku na rok. Omegu za kilo, která by vydžela 10 let už neseženu. Ta předchozí než ulehla do stodoly s náhlou motorovou nevolností dosáhla skoro 5 let s investicí do vstřiku )asi trojka) a čelního vokna. Jo a taky bazmek k turbu, ten mě stál litr. Nešla jí klimka.
Teď mám druhou, té klimka jde, jede, svítí a mám ji od září. Investice byla nutná do autobaterie a do geometrie. Takže jsem do toho zahučel skoro za šestku. Od té doby klid. A ve stodole stroj na kanializaci v případě potřeby.
Výdaje jako u nové auta (na provoz) a nebojím se to nechat odemčené přes noc venku. Průměr mám 8 - 9 nafty a nejvíc toho naskáče po Praze.
Tož tak ke kombíkům.
4x4 to nejni, bo to neužiju, zadokolka pro srandu stačí
Ale pokud 4kiolu, určo bych se podíval na nějaké ty mazdy a toyoty. Nekrade se to a jezdí to. V benzínu.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Já teda koukal před rokem a kousek po oktávkách a když měla rozumný kilometry a stav, tak místo výbavy měla díru po rádiu a švihadla, tak jsem koupil Tourana. To je výbavou i pohodlím někde jinde. Strašně se mi líbí vyšší posez. Co se týče kufru, úložných prostor jsem nadšenej.
Jak moc se to krade proti škodovkám nevím, ale jezdím po vesnicích a tam se kradou spíš brambory (nemyslím BMW) mezi sousedy. Taky je dobrý nezávislý topení u nafťáků.
Třeba je to i typ pro tebe, dělaj se i benzíny i verze 4x4. H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Já bych se nebál Hondy CRV. Mladej ji měl, starší a 100000 km najel absolutně bez investic pouze přední destičky, preventivně svíčky a olej. Byl to benzín, na silnici dvoukolka a když nemůže tak si připne zadek. J.C.
cashe napsal:
Mě ty ochcávije vytáčej poměrem výbava/cena/stáří a ještě ti to s největší pravděpodobností ukradnou.. buď celé nebo po částech
To tady řeším od začátku, jinak bych do ochcávky skočil, i když mě štvou... Záleží na kolik vyjde pojištění
Za mě octa dobrá volba - mám 1.9 TDI PD, najeto za 7 let 350.000, na motoru se nedělalo vůbec nic, olej jsem mimo servis (co 30.000) nikdy nedoléval, přední tlumiče a ložiska vydržely přes 300.000, zadní tlumiče jsou ještě původní, zadní ložiska měněná někdy po 200.000. Spojka původní (měněný jen váleček, který prosakoval). Menší výdrž mají kotouče a destičky, ale to je spíš mnou. Průměrnou spotřebu mám kolem 5.8 l/100 a to to nešetřím.
Nicméně je třeba mít opravdu dobře pojištěnou, bo se z nich kradou díly (v mém přípdě třeba xenony).
jpbmw napsal:
ja bych si v lete udelal za tretinu penez poradnou cestu k chate sjizdnou i normalnim autem a mel bych klid
To si nemyslím, ta nejhorší část cesty má cca 250metrů a je ve dvou směrech svažitá - mám domluveno s obcí, že tam pošlou buldozer, aby to trochu srovnal, zhutnil a nasypal tam třeba asfaltový separát a jenom tahle sranda bude stát 75 000,-. První část cesty je sice o něco lepší, ale má taky cca 250metrů - část je po louce a část je cesta, po které jezdí traktory, takže veškeré úpravy jsou na dvě věci.. Viz obrázek. V obdelníčku je moje chalupa, bílá čára je "příjezdová cesta"
MartinM77 přiložený následující obrázek:
[25.39Kb]
Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se vždycky najde nějakej iniciativní kretén, který neví, že to nejde a udělá to..
cashe napsal:
Mě ty ochcávije vytáčej poměrem výbava/cena/stáří a ještě ti to s největší pravděpodobností ukradnou.. buď celé nebo po částech
To tady řeším od začátku, jinak bych do ochcávky skočil, i když mě štvou... Záleží na kolik vyjde pojištění
Mám Oktávku II 1,9 TDI 4x4 a pojistka necelých 10.000/rok.
Ad nutnost 4x4: Kupoval jsem ji pro manželku kvůli zimnímu provozu, občas to bylo u nás se sněhem docela zajímavý - jsem kousek pod Ještědem. Od té doby, co jí máme (3. zima), tak tu v podstatě sníh není...
BMW GS = stroj na radost
jpbmw napsal:
co Volvo XC 70 AWD? neznam ceny,ale vim,ze je to tank,vse velmi pevne a bytelne, navic je to velky kombi pro rodinu
To mi nabízel místní člen, napsal všechny možné informace, ale když jsem se ptal (asi 3x na cenu) tak přestal komunikovat. Tak se jej to asi nějak dotknulo...
jpbmw napsal:
co Volvo XC 70 AWD? neznam ceny,ale vim,ze je to tank,vse velmi pevne a bytelne, navic je to velky kombi pro rodinu
To mi nabízel místní člen, napsal všechny možné informace, ale když jsem se ptal (asi 3x na cenu) tak přestal komunikovat. Tak se jej to asi nějak dotknulo...
Koukal jsi na tu Suzuki S-Cross?
Vím, že to chlapovi v Praze neprodouží pinďoura, ale myslím, že zajimavé, funkční, jednoduchá motorizace v atmosférické benzínové 1,6L, asi i nezajímavé pro zloděje a furt to je nové, takže první roky řešíš - nefunguje- opravte mi to.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Volvo XC 70 AWD mohu taky doporucit, jelikoz nebyt toho , ze jsme si poridili tretiho sviste , tak by tohle nasledovalo po Octavce, ale zas je to same co u Subaru , neni moc dilu , ktere by se delali v nahrade.
Upravil schrek dne 15.02.2016 10:13
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Nissan X-Trail 2,2dci ..... jo vim nie je to benzin. Dlhodoba niekolko rocna spotreba je 7,0l
Navigačný výjazd motocyklov podľa itinerára www.rallykopanice.sk
jpbmw napsal:
Koukal jsi na tu Suzuki S-Cross?
Vím, že to chlapovi v Praze neprodouží pinďoura, ale myslím, že zajimavé, funkční, jednoduchá motorizace v atmosférické benzínové 1,6L, asi i nezajímavé pro zloděje a furt to je nové, takže první roky řešíš - nefunguje- opravte mi to.
Koukal, ale musím se někde mrknout na živo, z obrázku nepoznám velikost kufru a litry mi toho tolik neřeknou.
Venkovani si poměřují pinďoury podle velikosti auta? Njn...oni jsou prostě jiní, ale my v Praze se jim za to smát nebudem...
Mimochodem - když jsi tohle téma nakousnul - líbí se mi, jak skoro všichni venkovani nadávají na pražáky, ale jakmile je nějaká příležitost, kdy se nakupuje, tak jich do Prahy táhnou celá hejna a jsou jich plné obchoďáky...:-D :-D :-D :-D Jinak - je mi jedno kdo je odkud, deb...il se najde v Praze stejně jako v Horní Dolní...
Upravil MartinM77 dne 15.02.2016 12:23
schrek napsal:
Volvo XC 70 AWD mohu taky doporucit, jelikoz nebyt toho , ze jsme si poridili tretiho sviste , tak by tohle nasledovalo po Octavce, ale zas je to same co u Subaru , neni moc dilu , ktere by se delali v nahrade.
Teď mi někdo říkal, že cena náhradních dílů je u Volva skoro levnější, než u Škody...Tak nevím :-)
MartinM - nicholas1 napsal:
Koukal, ale musím se někde mrknout na živo, z obrázku nepoznám velikost kufru a litry mi toho tolik neřeknou.
Venkovani si poměřují pinďoury podle velikosti auta? Njn...oni jsou prostě jiní, ale my v Praze se jim za to smát nebudem...
Mimochodem - když jsi tohle téma nakousnul - líbí se mi, jak skoro všichni venkovani nadávají na pražáky, ale jakmile je nějaká příležitost, kdy se nakupuje, tak jich do Prahy táhnou celá hejna a jsou jich plné obchoďáky...:-D :-D :-D :-D Jinak - je mi jedno kdo je odkud, deb...il se najde v Praze stejně jako v Horní Dolní...
Se ptám, protože mě to auto mile naživo i v testech překvapilo a když bych na něj měl těch tvých 330tis, tak už je asi členem rodiny.
S tím "přeměřováním" jsem to nemyslel úplně takhle ... flotila aut ve velkých městech je na vyšší úrovni a hlavně mladší z důvodu vyšších platů i koncentrace služebáků a cizinců, hodně lidí žije v nájmech, jezdí na chalupy a tak si prostě udělaj radost a koupí auto za dva mega a neřeší to, protože nesplácej byt nebo barák. Každej to má nastavený jinak.
Samozřejmě že venkovani nakupujou rádi ve městě. Za jeden den toho stihnou prolézt mrak. Když bych to neměl tak daleko, pojedu občas taky. I když asi vejlet bych si z toho neudělal, protože bych si to neužil.
Spíš jsem se v poslední době (protože máme v Praze novou pobočku) setkal s názorem mladejch lidí, že i oktávka je jaksi "pod jejich úrovní" a taky vím, že se mezi bytovkama trošku mezi sousedy soutěží, kdo má dražší auto. A když tu na webu bylo téma "auto pro manželku", tak převládaly názory, že to chce minimálně X5tku, jinak jsi vlastně zabil svoje děti....
Ale každýho věc.
Osobně mám v Praze hodně kamarádů a známejch lidí, takže proti Pražákům nic nemám. A to ani proti jinejm městům.
Nikdy jsem teda nechápal Ostraváky, ale teď jsem se tam 2 roky pohyboval a musím říct, že tam jsou taky hodně fajn lidi.
Na pitomce člověk narazí všude, kolikrát se ani do zrcadla podívat nemůže.
H.
skalda napsal:
[quote]Hrabe_X napsal:
[quote]MartinM - nicholas1 napsal:
[Ahoj,zajimam se o Mavericka a hodne me zarazilo ze na mobile.de jich je ve 2.3 hodne s poskozenym motorem, nevis proc?..neni lepsi volba 3.0?..strasne blbe se shani informace o Mavericku..Diky za nejakou informaci
.
Právě že ty 3.0 trpěly na mazání
2.3 netuším proč by jich mělo být tolik mrtvých
V každém případě majitelé doporučovali raději 2.3 než 2.0
Obdobně jako u G. Vitary. Radeji 2.4 než 2.0
Jede to líp a žere to stejně