Jara Cimrman napsal:
Mám dotaz. Zkoušel někdo přilepit utržený magnet a když tak čímJ.C.
Už sa to tu niekedy riešilo, ale lepidlo myslim že, bolo to niejake špeci Loctite a vychadzalo na viac ako nakup noveho statoru. No neviem asi som ťa moc nepoťešil.
Upravil JRM66 dne 11.11.2012 18:38
... nemožem uplne s tebou suhlasiť lebo, potom by sme sa mohli myliť obaja.
Tak mi poradily aby jsem magnety přilepil chemickou kotvou a vysledek je že jsem při zkoušce jak moc to drží ohnul šroubovák, prostě to drží jak bejkJ.C.
Upravil Jara Cimrman dne 13.11.2012 00:52
Jara Cimrman napsal:
Tak mi poradily aby jsem magnety přilepil chemickou kotvou a vysledek je že jsem při zkoušce jak moc to drží ohnul šroubovák, prostě to drží jak bejkJ.C.
.. jj ... chem. kotvou jsem lepil závitovou tyč do stěny (na držení schodnice) .. a když jsem ji vybourával ven, tak to šlo i s velkým kusem té stěny :-)
ps. co na to teplo ? není tepelná roztažnost plechu o moc jiná než magnetu ? .. ptám se protože chem. kotva je kure..sky křehká .. (jo a taky vibrace asi nejsou moc prospěšné ..)
Upravil chstepan dne 13.11.2012 11:36
(ch)stepan
Nevali se vam nekomu doma po pripadne repasi stator s magnety v poradku. Po rozborce starteru zjistuji, ze mam jeden z magnetu utrzen. Poptaval jsem se ve dvou mistnich pordejnach ale nikde mi nejsou schopni nabidnout stator s magnety v opacne polarite. Vsede jen ten ten na Peugeota/Citroena.
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu
Jeste se zeptam. V predchozich prispevcich uvadite, ze bych mel shanet dily k statoru DR6A 75. Ja na svem statoru (Valeo) mam uvedeno D6RA 55. Jak to tedy je?
spea - ToM přiložený následující obrázek:
spea - ToM napsal:
Nevali se vam nekomu doma po pripadne repasi stator s magnety v poradku. Po rozborce starteru zjistuji, ze mam jeden z magnetu utrzen. Poptaval jsem se ve dvou mistnich pordejnach ale nikde mi nejsou schopni nabidnout stator s magnety v opacne polarite. Vsede jen ten ten na Peugeota/Citroena.
stator tam pasuje z tech skrabu cos psal urcite opacnej je rotor vyzkouseno z vrakoviste a funguje normalne takze za par kc http://aukro.cz/s...91063.htmlTransylvánští koně jsou ještě rychlejší než vlkodlak. Všechno ostatní je na vás.
„Joo, svět je plnej podivnej krás a jeden život na to nestačí.“
Koupil jsem tedy starsi starter na Peugeota 205. Prehodil jsem mezi sebou jen stator (na mem z jedenactky jsem mel utrzeny jeden magnet) a ted se mi starter toci obracene. Takze tudy cesta nevede. Poradi nekdo, zdali se da koupit od Valea pouze stator a pripadne jake ma oznaceni? Nebo budu muset kupovat cely novy starter? Resil jste to nekdo? (pouze vymenu statoru)
Upravil spea - ToM dne 07.04.2013 16:33
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu
loni jsem to řešil, utrhly se mi všechny 4 magnety, a protože se mi zdály dobrý, přilepil jsem je epoxidem, ale po namontování to jen cvaklo a nic.
nakonec jsem koupil nový stator a maká to!
označení nevím,koupil jsem to v Elitu, v objednávce se to přes rok a typ BMW objeví, vědět to nemusíš.
Upravil barokar dne 07.04.2013 16:55
červenej Elf
Hlavně chlapi bacha při té rozborce na mytí a mazání volnoběžky.Setkal jsem se s tím už kdysi na autech co na nich vyšívali různí machři.Dostalo se to dovnitř a bylo vymalováno.Volnoběžka začla blbnout a jediné co pomohlo tak výměna.Ale to jen tak ať si někdo neudělá zbytečný problém. Jinak i stator mám v nabídce
Prodej náhradních dílů na baworáky bmwmotoparts.cz , servis BMW , výroba doplňků a příslušenství , dovozce doplňků Altrider