Pro tentokrat jsem si poridil zkusenost, ze pokud je vec znicena a neni nadlidsky vykon sehnat jinou, tak tu rozbitou proste vyhodte a venujte se zatim jinym castem opravovane veci.
Takže po této zkušenosti už příště koupíš zánovní auto?
Obdivuju Tvé odhodlání a elán vdechnout takové mrtvici nový život! Kor když naše legislativa prakticky jen hází starým strojům klacky pod nohy, aby se nedaly provozovat.
Pokračuj v práci a dokumentuj, krásně se to čte!
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Kluci diky, vlastne mate pravdu, asi to bude diagnoza...
Pojdme dal, jak se nezadarilo s pridavkou, tak hlavni prevodovka uz je v lati. Schvalne vam se pak hodim fotku co vsechno se menilo. Nasel jsem na netu takovou zajimavou ficuru na tjuning razeni(ta modra vec nahore). Vyrazne to zlepsuje chod paky a ma neskutecne kratkej krok. Prevodovka se toci, radi, cerpadlo cerpa a ja mam radost!
Dobre, priznam se, colou prevodovku jsem asi 4x rozebiral, cast byla na freze a pak na brusce. Vyrabely se nove krouzky vymezeni axialni vule hrideli atak dale a tak dale...to zas abyste si nemysleli ze mi to slo nejak zvlast dobre...
Michal21 přiložený následující obrázek:
Michal21 napsal:
Kluci diky, vlastne mate pravdu, asi to bude diagnoza...
Pojdme dal, jak se nezadarilo s pridavkou, tak hlavni prevodovka uz je v lati. Schvalne vam se pak hodim fotku co vsechno se menilo. Nasel jsem na netu takovou zajimavou ficuru na tjuning razeni(ta modra vec nahore). Vyrazne to zlepsuje chod paky a ma neskutecne kratkej krok. Prevodovka se toci, radi, cerpadlo cerpa a ja mam radost!
Dobre, priznam se, colou prevodovku jsem asi 4x rozebiral, cast byla na freze a pak na brusce. Vyrabely se nove krouzky vymezeni axialni vule hrideli atak dale a tak dale...to zas abyste si nemysleli ze mi to slo nejak zvlast dobre...
Nahodou se k autu dodatecne nasel australsky navijak T-max v nejsilnejsi verzi. Stav samozrejme zalostny.
Trochu jsme se s kolegou v praci do nej podivali...bude zas navijet jako dabel...
Moc lidi nechape, ze i u takovych veci se musi delat nejaka udrzba, zvlast, pokud je na aute trvale.
Vyhodil jsem nejakou silenou plotnu, co vazila asi 30kg a navijak byl na ni namontovan. Vyhodil jsem take ocelove lano co vazilo dalsich 15kg. Pujde tam synteticke. Tesne pred koncem opravy objednam pevnostni naraznik a navijak se primontuje tam kam patri. Ja tohle proste nechapu, nekdo venuje takovy usili aby tam dal navijak, da ho tam na ho.no a pak ho jeste necha bez udrzby. Proste spatnou praci se vytvari dalsi prace.
Konecne jsem se dostak fotce vsech vymenenych dilu prevodovky...znate to, pri kazde spravne oprave musi neco zbejt...
Vyuzil jsem vanocni dovolene k praci na zricenine. Nejdriv teda musel vyklidit plac oranzovej bonbon. Docela vtipny, ze se oboum temhle vecem rika auto...
Lidova tvorivost nezna mezi a ja tu narazil na dobrej apgrejd. Pochozi plechy jsou skvela vec...hlavne kdyz u nich nekdo premysli. Hadejte, kde jsou srouby sani topeni...
A uplne nejlepsi je prilepit to tam na silikon aby tam nahodou nevnikla vlhkost...no vlastne aby kdyz uz tam nejaka vnikne aby zas nemohla vytect...klasicka poucka strojare, kdyz chces neco slozityho utesnit a jde to spatne, tak tam udelej diru aby to kdyztak mohlo vytect...
Hustota pokracuje...v defu jsem nasel dokonce i 3 fazovej kabel, to kdyby jste si treba chteli pripojit cirkularku po ceste...
Ocekaval jsem nejhorsi, ale nepotvrdilo se...vymena ramu se nekona, je v supr stavu. Minimum rzi. Vlastne me to privadi na zajimavou myslenku. Auto je pres 20 let stary. Mechanicky uplne nasrot, ale neni moc shnily. Zvlatni kombinace...trochu jsem podvozek rozparal aby mohl jit na pisek.