smazak73 napsal:
O a X ring stálá náplň z výroby nic nenamažeš . M
ažou se jen části řetězu po odvalujících se částech hnaného nebo hnacího soukolí..Tím se kreje opotřebení rozety ppř.hnacího kola. ...Scotoijer ----Není třeba v kempu po 500km popojíždět jak magor. Životnost řetězu nikdy a to zdůraznuju nikdy neovlivníš scotoilerem
co to placas za NEUVERITELNY NEUVERITELNY NEUVERITELNY nesmysly?!
musim jet, ale na tohle jeste odpovim..
Novacci prosim.. neposlouchejte ho.
to se muzu jenom pripojit, mam ted 7mou motorku a ujetych 220.000km tam zarvalo ze par sad. v prumeru jsem je menil kolem 15-20tsc km.
TED ZE SCOTTOILEREM TO UZ VIPADA UPLNE JINAK! prvni sadu jsem mel 41,5tsc km a menila se jen protoze na ni byla svolavacka od BMW. ted ta dalsi ma najeto 24tsc km a jeste jsem ji ani nenapinal. jen podstive dolivam olejicek. sem tam retez umyju vapkou(to taky vim ze to neni dobry) a po par km se stejne zase promaze.
smazak bud distribuje retezovy sady nebo s tim nema zadny zkusenosti.
hiksi koukal jsem ze jsi taky poridil scotta?, jak na tom jsi ty?
Joke
S tím Scottoilerem nemám žádné zkušenosti ale jestli hádám dobře tak to dle nastavení automaticky přimazává řetěz-jak je to ale s čistotou zadního ráfku a přilehlého okolí,ten olej se přece musí rozstřikovat z řetězu a na řetěz se musí dost chytat prach na ten olej ne?
kim napsal:
S tím Scottoilerem nemám žádné zkušenosti ale jestli hádám dobře tak to dle nastavení automaticky přimazává řetěz-jak je to ale s čistotou zadního ráfku a přilehlého okolí,ten olej se přece musí rozstřikovat z řetězu a na řetěz se musí dost chytat prach na ten olej ne?
http://www.bmwgs....d_id=1116917 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Tyhle vaše řeči nechápu. Nesmyslů jako na řetězu jsem najel 46tis km ?????-diky scotoieru
Proto se asi výrobci mašin na cestování snažej dávát do zadu kardan
Přemejšlím o tom jestli vůbec tušíte co znamená pojem O a X ring
Já prodejce řetězů nejsem ale zdá se mi jestli KUBIK nemá něco společnýho s výrobcem přimazávání řetězu
Možná se pletu, mám něco najeto, ačkoliv BMW sedlám prvně.... tak řetěz mi na všech motorkách vydržel jednu, maximálně dvě sezóny... pomyslný třetí rok měním komplet sadu. Dělám to špatně, nebo zbytečně brzo? 90% asfalt... ale často si ji zvednu, takže rozeta asi trochu dostává... jinak před rozchodem s ex přítelkyní něco přes 100kg, dnes tahá o 20kg méně. Už se těším jak to na jaře bude znát
smazak73 napsal:
Tyhle vaše řeči nechápu. Nesmyslů jako na řetězu jsem najel 46tis km ?????-diky scotoieru
Proto se asi výrobci mašin na cestování snažej dávát do zadu kardan
Přemejšlím o tom jestli vůbec tušíte co znamená pojem O a X ring
Já prodejce řetězů nejsem ale zdá se mi jestli KUBIK nemá něco společnýho s výrobcem přimazávání řetězu
hele po to, cos tu placnul o Scottoileru a mazani X a O tak teda o retezech pomlc
SAMOZREJME, ze X a O ringy jsou namazane z tovarne JEN CASTECNE... rozhodne, urcite a 100% ne NENI NAMAZANY CELY.
Rozepisu to do detailu, az budu mit chvili. Odmitam psat romany na iPadu.
obrazek pro zacatek:
to, co mazeme PRIORITNE A HLAVNE, je sterbina mezi ROLLERem a INNER SIDEPLATE.
Upravil hicks dne 27.12.2011 22:17
17 cm
Jen jestli to nebude mezi rollerem a rozetou nebo poh. kolem....Řiká ti něco pojem odstředivá síla????
A propo kolipak jsi najel na řetězu ty když už jsme u toho
Tak jste si to vyříkali a teď mi napište, jak mažete, abyste neměli zadělaný celý kolo... Jak jsem psal, když to nanáším z blízka článek řetězu jeden po druhém, tak mi lidi říkají, že mám suchý řetěz... Když to zaflákám celý, tak mám celou podsedlovku a kolo jak hnůj...
já to mažu tam, kde ukazuje šipka na obrázku, akorát na obou stranách.
U těsněnného řetězu to je podle mne jediné smysluplné místo kde mazat.
Používám jakési "suché" mazivo na těsněné žetězy, mažu asi jednou za 500+-. Dnes je na sadě najeto asi 22tisíc i víc a nejeví známky opotřebení.
Články neváznou a po proměření kalibrem na řetězy není vytahaný.
Řetěz jsem čistil parčkou na řetězy a čističem jednou za uherák, to je asi po 15 tisících provozu sady
mara přiložený následující obrázek:
Používám toto a jsem spokojen,vše čisté,použití jednoduché,přestříknu tak 1x za 600km jednou jsem použil i po 1000km a nic se nestalo,jen po jízdě ve větším dešti to po uschnutí stříknu navíc. http://www.motosp...20811.html
mara napsal:
vzdyt je to presne tam, kam jsem rikal.
17 cm
xHackerM napsal:
Tak jste si to vyříkali a teď mi napište, jak mažete, abyste neměli zadělaný celý kolo... Jak jsem psal, když to nanáším z blízka článek řetězu jeden po druhém, tak mi lidi říkají, že mám suchý řetěz... Když to zaflákám celý, tak mám celou podsedlovku a kolo jak hnůj...
maz tu nejdulezitejsi sterbinu co jsem popsal ja a mara + to po chvili otri hadrem.
To otreni hadrem jsi jednoznacne preskocil, ac je skutecne dulezite.
17 cm
Myslím, že Hicksovo schéma hovoří jasně, ty pouzdra a válečky jsou věci který se prostě mazat musej. Jinak pak trousíš na silnici tohle
Upravil no_-_name dne 29.12.2011 18:56
~ R1100GS ~
mara napsal:
xHackerM napsal:
Já mám na očištění řetězu klasický WD, pak to otřu a nanesu Castrol. Vždy po jízdě, pokud je to nutné. Před jízdou nedoporučuju, pak to lítá všude...
A prosimtě jakej ten Castrol přesně používáš ? A jestli můžeš prosim link. Děkuju
xHackerM napsal:
Já mám na očištění řetězu klasický WD, pak to otřu a nanesu Castrol. Vždy po jízdě, pokud je to nutné. Před jízdou nedoporučuju, pak to lítá všude...
A prosimtě jakej ten Castrol přesně používáš ? A jestli můžeš prosim link. Děkuju
na Castrol SE VYKASLI!
prisel nam hroznej. Silene se na to mimojine nanasel bordel. I po otreni.
Kup si Motorex bud Road, nebo Racing.
17 cm
xHackerM napsal: