Ahoj,
mám Navigator VI a chtěl bych ho používat i na druhou motorku. Musím koupit origo držák s tlačítky, nebo bude pasovat i do nějakého Garmin držáku (klidně bez tlačítek)?
Neví někdo?
Díky! Martin
BMW R1100GS - '98 - 70000km
xtmotoman napsal:
Ahoj,
mám Navigator VI a chtěl bych ho používat i na druhou motorku. Musím koupit origo držák s tlačítky, nebo bude pasovat i do nějakého Garmin držáku (klidně bez tlačítek)?
Neví někdo?
Díky! Martin
Já používám Navigator VI v tom novějším držáku se zámkem. Měl jsem i ten s tlačítky a nenašel jsem v tom žádné výhody. Uzamčení je dle mě lepší benefit.
Mám problém s BMW Motorrad Navigator VI a rád bych požádal o radu:
Po zapnutí zařízení se zobrazuje obrazovka s nápisem „Touch dot“.
Displej reaguje na dotyk, ale po kliknutí na bod pro kalibraci se zařízení buď vypne, nebo restartuje.
Po tomto kroku se zařízení někdy dostane do navigace, ale:
Neprobíhá správné vyhledávání družic.
Je možné stisknout tlačítka „Ano“ a „Ne“, ale žádná další funkce nefunguje.
Co jsem zkoušel:
Baterie je funkční a zařízení lze připojit k počítači i k aplikaci Garmin Express.
Provedl jsem aktualizaci zařízení přes Garmin Express, která proběhla bez problémů.
Displej reaguje na dotyk, ale chování zařízení je stále stejné.
Rád bych zjistil, zda problém řešit s podporou BMW Motorrad nebo přímo Garmin.
Existují další kroky, které mohu vyzkoušet před případnou návštěvou servisu?
Děkuji za jakoukoli radu nebo sdílení zkušeností.
Padl3xx přiložený následující obrázek:
klasická závada.. do Garminu ani nechoď.. Máš jedinou možnost - pokud je navigace v záruce tak vyreklamovat. Navigator 6 má záruku 2 roky ale Navigator 6+ má výrobcem prodlouženou záruku 3 roky. Bez nákupního dokladu máš ale smůlu. A BMW tyto navigace neopravuje - tzn. neservisuje. takže pokud nemáš nákupní doklad nebo je po záruce máš jedinou možnost - prozkoumat internet jestli se někdo opravou těchto navigací na náklady zákazníka někdo nezabývá. Já osobně o nikom nevím..
S těmi navigacemi je to loterie i po výměně displeje. On to může být displej nebo software. Garmin v Evropě se k tomu staví zády, v USA normálně funguje s podporou i pro BMW navigace, proto jednám skoro se vším s nimi. Dokud Navigatory byly pod Garminem byla domluva v pohodě, co udělali Navigator VII ve spolupráci s TomTomem je domluva i s Garminem v USA taková všelijaká. Od BMW člověk nedostane nic kromě toho co je v Garmin express. Navíc oprava se už vzhledem k propadu cen Nav VI nevyplatí. Navogator VII je kapitola sama pro sebe...
Servis motocyklů BMW včetně originální diagnostiky BMW Motorrad
Padl3xx napsal:
Díky všem co se ozvali. Teď se to nějak probralo, ale vzhledem k tomu jak se to chovalo, k tomu moc důvěry nechovám. Budu přemýšlet, co místo toho.
Každopádně teď to ještě nějak funguje, tak uvidíme, jak se to bude chovat, až se oteplí.
Presne jak rikas.. funguje a pak se otepli, ochladi nebo zacne prset a zase prestane fungovat. Rozhodne se to neopravilo samo..