zutro napsal:
A u nás na úřadě mi řekli že mi to neprodlouží. A to sem dělal STK letos na jaře. Protože výklad toho zákona je podivný a metodika neni. V bodě jedna se to může prodloužit. V bodě tři zase ne... A pak se v tom vyznej...
Tohle je teď bohužel běžné - volal jsem na odbor dopravy Pardubice a Jihlava a v obou mi řekli, že zatím nové samolepky nevylepují a čekají na konkrétnější pokyny, než ten dopis viz článek. Jinde jsou odvážnější a bez problému to jde ...
Michalos> mi to právě kámoš z dopravy vysvětlil tak, že pak někde chodí kontroly a víc se propoušti a udělují pokuty. A proto jsou některé úřady opatrnější... Zkusím ještě dopravku ve vedlejší dědině. Páč teď už není místní příslušnost pokud se nepletu.
U nás mi bylo řečeno, že žádnou žádost nechtějí. Přijít s techničákem a RZ a prodlouží to.
I třeba novou motorku dva roky starou prodlouží na 6 let atd. Říkám si udělat to co nejdřív, než někomu zas rupne v bedně a zruší to.
Akorát nevím, jak dostat tu RZ z toho úchytu aniž bych ho rozlámal. Zřejmě po domluvě přijedu přímo na moto. Nebo máte někdo fígl jak ji dostat ven? Nejsou tam žádné zásuvné packy, jak mám třeba na auto.
Upravil jast dne 05.10.2018 10:00
jast napsal:
U nás mi bylo řečeno, že žádnou žádost nechtějí. Přijít s techničákem a RZ a prodlouží to.
I třeba novou motorku dva roky starou prodlouží na 6 let atd. Říkám si udělat to co nejdřív, než někomu zas rupne v bedně a zruší to.
Akorát nevím, jak dostat tu RZ z toho úchytu aniž bych ho rozlámal. Zřejmě po domluvě přijedu přímo na moto. Nebo máte někdo fígl jak ji dostat ven? Nejsou tam žádné zásuvné packy, jak mám třeba na auto.
Hoď sem fotku, aby Ti mohl někdo poradit....
Jinak jsem zvědavej, jak budou šťasný a půjdou to lepit ven....
Radši odmontuj celý držák i se zadním blatníkem (pokud nepřijdeš na to jak to vyndat)...
BMW R1150GSA - nejlepší pohled na svět je ze hřbetu hrocha...
jast napsal:
A není nasunutá ze strany? Už jsem to viděl i u rámečku ne auto.
Tak jsem se dneska pokoušel na dopravce v Kolíně prodloužit technickou na ty čtyři roky a nic.Mám zhruba tři neděle po STK,tak jsem to chtěl za čerstva prodloužit,ale paní mi řekla,že to je zatím v jednání a nedostali instrukce,jak to praktikovat co se týká poplatku,který by měl snad být 50KČ. Tak asi netřeba spěchat.Pokud to zas není na každém úřadě jinak.
Jinak to evidentně je, protože jsem si byl dnes vyzvednout papíry a RZ z dovezený motorky a přestože jsem dovozovku dělal ještě před 1.10.2018, tak STK mi na úřadě už dali na 4 roky. Rovnou jsem si tam vzal i papíry a SPZ od sajdy, kde jsem dělal STK v létě, vypsal Žádost o zápis změn údajů v registru silničních vozidel a STK prodloužena na 4 roky - bez poplatku! Jsou tam teda z toho fakt nadšený a ani se jim nedivim - práce maji dost a ještě jim to tímhle takhle ,,nesmyslně zpříjemnili".
Upravil MALI dne 08.10.2018 11:10
Ono jim jde o to,že pokud to udělají gratis,tak "okradou město".Taky paní říkala,že by to údajně policajti měli brát automaticky,podle údajů na známce,plus dva roky.Ale na to bych asi moc nespoléhal.Ono se to uklidní a zajedu tam za nějaký čas.Mají v dohlednu absolvovat nějaké školení a dostat ohledně toho nějaké instrukce.Necháme se překvapit.
Jarda Smid napsal:
Tak jsem se dneska pokoušel na dopravce v Kolíně prodloužit technickou na ty čtyři roky a nic.Mám zhruba tři neděle po STK,tak jsem to chtěl za čerstva prodloužit,ale paní mi řekla,že to je zatím v jednání a nedostali instrukce,jak to praktikovat co se týká poplatku,který by měl snad být 50KČ. Tak asi netřeba spěchat.Pokud to zas není na každém úřadě jinak.
takže ty máš platnou technickou na dva roky a seš ochotný se plácat po úřadech, jen abys nemusel za 2 roky na další?
V čem je ta úspora času, co se tak hrozně řeší při vychvalování té novely?
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Jak ono to vůbec teď je? Mužu na dopravku kamkoli,jak se o tom mluvilo,nebo jen na tu kam spadám jako pod tu obec s rozšířenou působností? Poděbrady jsou zlatý,tam jsem chodil léta letoucí.
Jarda Smid napsal:
takže ty máš platnou technickou na dva roky a seš ochotný se plácat po úřadech, jen abys nemusel za 2 roky na další?
V čem je ta úspora času, co se tak hrozně řeší při vychvalování té novely?
tak třeba, že jsem to na úřadě vyřídil za cca 15 min a nemusel si brát půl dne dovolený při absolvování STK, bo u nás se na STK musí vystát několika hodinová fronta..
(ch)stepan
Můžeš jít kamkoliv.... všude by tě měli odbavit....
a pro Mr GS - 2+2 jsou 4!!! o to mu určitě jde, navíc, když na to má mít nárok... a tady je ta úspora zatím nepostřehnutelná ( ikdyž čas strávený na evidenci je kratší, než na STK ), ale při příští STK už bude jasně viditelná.....
O finanční úspoře ani nemluvím...
Upravil AKHB dne 08.10.2018 11:51
BMW R1150GSA - nejlepší pohled na svět je ze hřbetu hrocha...
takže před 14dny si vzít dovolenou, vystát frontu a dnes jít na úřad na 15min. a za 4roky si brát zase dovolenou je lepší, než si vzít dovolenou za 2 roky a pak další až za 4?... aha
AKHB napsal:
ale při příští STK už bude jasně viditelná.....
jenže při jeho příští návštěvě STK, už to budou mít všichni na 4roky, ale jenom ti, co letěli takhle o jednou navíc to mají s nesmyslnýma komplikacema
Pro chstepan Ja to řeším s druhou motorkou,na které mám hromadu kravin od přídavných světel,přez antény,rámy atd.Někdy projdu bez mrknutí oka,jindy,jako letos,jsem jel domů sundavat i to,co léta nikomu nevadilo,přelepovat světla atd.Proto ta moje ochota se trtkat po úřadě a třeba to i zaplatit,než podobná martiria na STK.Ono rok co rok jiný pohled na stejnou věc.Roky vadilo,podsvícení blinkrů,byť se jednalo o kanadskou verzi,která nemá vpředu parkovačku.Jako vůl jsem to odpojoval a nakonec nabastlil kvůli STK obrysovku,aby mi pak řekli že to už zas může být,jak jsem to měl.Takhle bych si to peklování posunul o dva roky.GSo neřeším,tam jsem byl v září a nebyly žádné problemy.
AKHB napsal:
ale při příští STK už bude jasně viditelná.....
jenže při jeho příští návštěvě STK, už to budou mít všichni na 4roky, ale jenom ti, co letěli takhle o jednou navíc to mají s nesmyslnýma komplikacema
Asi to máš v hlavě nastavený jinak... to je v pohodě.... nemůžem být všichni stejní....
Pro mne je to jasná věc... proč to nemít, když to mít můžu... a je pro mne fakt lepší zajít na evidenci, než lítat na zdlouhavější STK...
To, že to má zrovna ON s komplikacema je chyba úředníka - potažmo systému, který toho úředníka zaměstnává.... já to měl za max 15 minut na dvě motorky ( to se ještě nevědělo, že to jde i na motorky s technickou pře 1.1.2018)...
Jooo něco jinýho by bylo ( a tady bych s tebou souhlasil) kdyby kvůli tomu musel znovu na STK.... a nebo, kdyby mu teď končila platnost STK ( ikdyž tady je to znova o tom čase a penězích)... ale to není ten případ...
Jestli je pro Tebe lepší to mít na dva roky, pak si znovu zaplatit a mít to na 4 roky, tak já to respektuju... je to tvůj názor....
Pro mne je to lepší mít na 4 roky a pak si teprve znovu zaplatit a mít to na další 4 roky.... v horizontu 10ti let je to fuk... ale teď ve výhledu 4let je markantní...
Vše záleží na nastavení hlavy každého soudruha...BMW R1150GSA - nejlepší pohled na svět je ze hřbetu hrocha...
nechápu proč zase začínáš sr.át?
Já jsem se ptal normálně a ještě navíc ne tebe (když už máš evidentně problém semnou normálně komunikovat)
Vidím, že dotazovaný se výše zmínil o komplikacích s navěšenýma věcma na motorce, pak to chápu... mít např, nějakou stavbu, která není naprosto dle standardů naší STK, tak to taky řeším.
Já se ptal všeobecně, takže argumenty, že NĚKDE je dražší technická a NĚKDE jsou psi na STK a NĚKDO to má blíž na úřad, než na STK jsou individuální a ne všeobecný.
Já to mám třeba blíž na STK, než na úřad. STK mě stojí 400,- a jsem za 20min hotov, takže jestli to je o hlavě, tak asi o tvojí
záležitost
2018- 2018- 2022- 2026
kontra
2018- 2020- 2024- 2028
je matematicky naprosto jasná
zbytek je asi individuální a proto se ptám