bulda napsal:
Zdravím pánové, chci se jen zeptat, jestli je zde někdo z Moravy kdo má Motoscan a byl by ochoten před mým nákupem aplikace vyzkoušet OBD co mám doma, jestli s ním půjdou nastavovat servisní intervaly. Předem děkuji
Jestli si vzpomínám, i bez zakoupení lze apku otestovat kompatibilitu s OBD jednotkou. Takže si ji nainstaluj a vyzkoušej, pokud někoho v okolí nenajdeš.
Upravil Ruda dne 10.06.2020 19:04
Kdybych nepotřeboval vozit všechny ty rozměrný a těžký krámy co pořád tahám v autě, stačila by mi k cestování jen motorka - i když rodina tvrdí něco jiného... https://www.motor...&scr=0
Díky, jsem z Ostravy, ale do Olmiku to není daleko a aspoň bych se projel. Tu Free verzi jsem zkoušel a jelo mi to, ale někde jsem četl, ze nastavit servisní interval nejde se všemi OBD. Mám sice možnost koupit starší MX, ale i tak bych ho chtěl nejdřív odzkoušet, jestli je OK a nemá nějaký starý firmware, který by s novými modely LC nekomunikoval. Primárně mi stačí posunovat servisní intervaly a případně vyčítat chyby, kdyby se něco na cestě posralo.
Pokud máš možnost koupit MX verzi, tak ji vezmi. LX je nižší model, takže MX zvládne všechno co LX + něco navíc, viz.https://bestobd2s...hould-buy/ . A aktualizace firmware se provádí v aplikaci OBDLink (je také na Google play).
Upravil Ruda dne 10.06.2020 20:52
Kdybych nepotřeboval vozit všechny ty rozměrný a těžký krámy co pořád tahám v autě, stačila by mi k cestování jen motorka - i když rodina tvrdí něco jiného... https://www.motor...&scr=0
Zdar borci, tak som pozorne prečítal toto téma a zistil som že problém ktorý nastal u mňa je zatiaľ nepopísaný.
Zakúpil som diagnostiku obd Link Lx spolu s komunikačným kabelom ku GS. Po menších neúspechoch sa mi to predsalen podarilo rozchodiť na moto so softom OBD Linkom na telefone androidom. Ukazuje to čo ponúka.... Problem je že mi to ale nekomunikuje s Motoscan, motosan píše že nieje pripojené s unit. a na obd nesvieti ta červená kontrolka pripojenia k vozidlu. Motoscan mam zakupený ale pri spustení je v menu červené políčko purchase licence po rozkliknutí už hlási že licencia je zakúpená.
Som trochu v koncoch, neriešil to už tu niekto?
Je potřeba ještě aplikaci motoscan nastavit..v menu nastavení je jestli chceš spojení bluethoot nebo WiFi.. a samizrejme přes bluethoot je pevná to povolit iv telefonu a sparovat jak cokoli jiného když to připojujes k telefonu.. Nic jiného mě nenapadá.. To stou licenci je v pořádku, tak to má být.. Pokud dosud aplikaci mzdu se ti zobrazit v licenci čo mad koupené.. třeba ultimate.. Pokud tam zůstává little je to špatně
Poly> nezapoměl jsi to spárovat s tím soft Motoscan -pokud dobře vzpomínám tak se tam vybírá spojení BT nebo WIFI . Na YT jsou videa o Motoscan tak mrkni na uvedení do provozu a třeba ti něco napoví.
Prošel mi rukama OBD Link LX koupený v Alze, měl nefukční BT a nespojil se s telefonem v jakémkoli diagnostickém programu. Majitel dal na doporučení a vrátil to do Alzy.
Bedabanjo napsal:
Je potřeba ještě aplikaci motoscan nastavit..v menu nastavení je jestli chceš spojení bluethoot nebo WiFi.. a samizrejme přes bluethoot je pevná to povolit iv telefonu a sparovat jak cokoli jiného když to připojujes k telefonu.. Nic jiného mě nenapadá.. To stou licenci je v pořádku, tak to má být.. Pokud dosud aplikaci mzdu se ti zobrazit v licenci čo mad koupené.. třeba ultimate.. Pokud tam zůstává little je to špatně
spárované a nastavené to je aj v aplikácii motoscan, v adapter check to vyhľadá a vytvorí spojenie s OBD- hlásí mi to kompatibilitu ale v kroku kde už pracuješ s prepojením s riadiacou jednotkou to hlási chybu, tzn vidím to asi na chybný kabel, ale nieje mi jasné , že pri aplikácii OBDLink ten kabel funguje a prenáša z riaddiacej jednotky moto info.
Tak borci, závada nalezena a odstranená. Zdá sa že jediný technický problém bol v uživateľovi, tj vo mne :-). Mám R1200GSA rv 2010 a v motoscane na telefóne som nastavoval model K51 R1200GS ADV, no až keď som kontroloval na zásuvke v moto ktoré sú tam osadené piny, som pozrel na visačku zásuvky a tam bolo K25ADV. Tzn nefungovalo pre zlé nastavenie modelovej rady.
Poly napsal:
Tak borci, závada nalezena a odstranená. Zdá sa že jediný technický problém bol v uživateľovi, tj vo mne :-). Mám R1200GSA rv 2010 a v motoscane na telefóne som nastavoval model K51 R1200GS ADV...
Tak to je jasné - K51 je označení LCčkového Advíka...
Zdar chlapi, po okouknutí diagnostiky místního člena jsem přemýšlel že bych si sehnal také svoji ale mám iphone a na ios není aplikace motoscan, proto se vas chci zeptat jestli mi stačí koupit levný android telefon. Koukal jsem že do dvou tisíc se dají sehnat chytrý android mobily. Anebo doma mám starý samsung asi 6 let. Bude to stačit?
Chlapy.. Stačí trošku hledat na googlu... Nebudte tak líní.... Jinak na motoscan dle "výrobce" softwaru stačí android 4.1 a vyšší... Takže jakýkoli chytrý telefon s uvedeným androidem nebo vysim.
Je.. Ale pasek musí ven, musí být suchý a pokojová teplota.. Pokud ti blbne, stejně bude na 90% pásek už mrtvej s kalibrace nepomůže, viz tema na palivový pásek.. Samozřejmě musíš mít plnou verzi motoscanu.
Upravil Bedabanjo dne 21.10.2020 20:34
Fungují vám přes Motoscan tyto funkce?:
- ESA calibration
- Idle actuator calibration
Je potřeba ke spuštění techto funkcí neco? Např plně nabitá baterie nebo nastartovaný či zahřátý motor?
RomanS napsal:
Fungují vám přes Motoscan tyto funkce?:
- ESA calibration
- Idle actuator calibration
Je potřeba ke spuštění techto funkcí neco? Např plně nabitá baterie nebo nastartovaný či zahřátý motor?
Potreba to neni, ale z logiky veci bych funkci idle actuator calibration rozhodne delal na zahratym motoru na provozni teplotu.
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
ESA calibration mi nefunguje na R1200 ST z roku 2006, u mě je důvodem odpojení krokových motorů regulace útlumu, byly vyrezlé a šly do zkratu. Až seženu funkční, vyzkouším znovu.
Zahřátý motor na klapky jistě a nevybitá baterka na ESA cal. taky. Je třeba mít vymazanou paměť závad, když je tam lognutá závada podvozku, tak se kalibrace nespustí.