Panove mam dotaz na funkcnost Avanta s Navigatorem V a telefonem. Mam to sparovano a propojeno tak, ze telefon je s Nav. a ten s Avantem. Nekdy to funguje hned a hudba z Nav jede plynule do prvniho zastaveni nebo telefonu, pak se to zacne sekat a pomuze jen restart propojeni a to ne vzdy. Jindy se to ani nepropoji. Uz jsem z toho unaveny, jak zkousim ruzne varianty. Zkousel jsem i propojeni jen Nav a Avanta a to se zdalo byt ok do doby, nez zacala Nav navigovat, pak opet muzika sekani. Aktualizovano na posledni soft jak Nav tak Avant. Pomuze nekdo? Pripadne jak tato kombinace funguje vam. Mel jsem to z F5MC a tam to fungovalo. Bohuzel ji uz ma shrek a ja valcim z Avantem.
Hudba je v navi nebo v tel? Mně se kousala hudba před update a pokud byla v navi. Nyní ok jak z tel tak z navi, ale mám Navigator VI. Co mám však vyzkoušeno, že se musí napřed spojit Avant s navigací ( zapnout Avant pak navigaci / motorku ) a pak až připojit tel, který se při tomto postupu připojí automaticky až jako poslední, případně v menu bt navigace ručně tel. odpojit, připojit Avant a pak tel. Důležité - tel. nesmí být s Avantem spárován, pak to většinou nefunguje. Navigace si většinou pamatuje jaká zařízení a v jakém pořadí byla připojena, takže by do budoucna neměl být problém.
Hudba je z navi, protoze by jinak nehrala, kdyz je telefon propojen jen s Navi. A ten telefon nesmi byt s Avantem ani sparovany? Mam ho sparovany, ale nemam nastaveno automaticke propojeni, takze jen když chci kvuli aplikaci. Jinak zkusim tvuj postup.
Je lepší, když tel připojený k Avantu není, alespoň dle mých zkušeností, kdy jako most používám navi, na kterou se připojí Avant a tel. a přes ní pak ovládám hudbu a tel. Zítra vyzkouším a dám vědět, jestli tel zvládne být v jeden okamžik jak k navi tak Avantu, a zda-li bude fungovat i apka.
Ahoj, tak jsem to vyzkoušel. Je opravdu potřeba telefon připojovat až jako poslední. Tzn. zapnout Avant, navigaci, počkat až se spárují a naposledy zapnout BT v telefonu, aby se k navigaci připojil, případně ho pak připojit v menu navigace. Pak vše funguje, a to včetně aplikace.
no, akorát když někde zastavím a vypne se mi navi, tak to pak zase celé musím povypínat a zapnout v daném postupu. Je to vyčerpávající. Že já vůl nezůstal u té F5MC. tam to fungovalo normálně a primárně pro co jsem chtěl 2 BT moduly to stejně nejede a to že bych jako první poslouchal navi na pozadí a zároveň kecal ve skupině 3 motorek.
To tak úplně není. Pokud tel. není připojený k Avantu, ale je spárován s navi, pak se to normálně vše propojí bez toho, co jsem psal. S F5 to bylo stejné. Tady ty 2 BT profily fungují tak, že jeden je pro navi a druhý pro interkom. Pokud místo navi připojíš tel, tak to samozřejmě nemůže přijímat signál z navi, protože jsou oba kanály obsazené. Já běžně mám spojeno další 1-3 lidi a na pozadí puštěnou hudbu. Pokyny navi mám vypnuté, ale věřím, že by fungovalo i s nimi. Hudba s tel se přehrává pomocí mostu s navigací. Já tak např. poslední dobou mám puštěné Spotify a není jediný problém. F5 mám na druhé přilbě a tam to bylo stejné, tedy buď vypínání a zapínání BT tel. nebo odpojování v menu nebo napřed navázání spojení F5 navi a pak tel. Oproti Avantu šel buď interkom nebo hudba, při pokynech nebo zvucích z navi se interkom odpojil a poté zase připojil.
Prosím o radu jak nastavit sdílení muziky a zároveň komunikace, jezdec a batůžek. Oba Interphone Avant! Má někdo zkušenost? Dik
Upravil jorc dne 12.04.2020 11:29
Dneska jsem se po pul rocnim rozčilovani s Tourem rozhodl poridit Avant ale kdyz vidim ze jsou stim stejny problemy tak to asi nepomuzu.
Mam Navigator 5 spojen s Tourem a mobilem, Tour je spojen s druhym Tourem. Pri jizde posloucham radio a do teho kecame, nekdy ve dvou nekdeve 4. Ze začátku vse OK ale po treba hodine se mi zacne vse preskakovat a tak vypnu radio abych je slysel ale pak se mi zacne vypinat Tour uplne. Udela to tak 4x a pak zase chvilku dobry ale to jsem kolikrát tak vytocenej ze ho ani nezapinam. Je v zaruce ale pochybuju ze by to nekdo 2h testoval takhle a ze by to uznali. FW mam posledni vsude a telefon s Tourem jsem odparoval úplně. Mam twin sadu a dela to i ten druhej.
Upravil karlospv dne 25.04.2020 00:52
No popravede, kdyz jsem cetl tuhle diskuzi tak jsem premyslel jestli "takovy kram" vubec kupovat. Nicmene nakonec funguje uplne bez problemu. Zasadni rozdil je ze ho nemam sparovany s navigaci a jen si povidam nebo posloucham muziku, vetsinou oboje najednou. Na navigaci proste koukam, mam ji relativne v zornem poli a nesnasim kdyz mi nekdo rika kam mam jet. To samozrejme plati i u manzelky..
MarTTin napsal:
...Zasadni rozdil je ze ho nemam sparovany s navigaci a jen si povidam nebo posloucham muziku, vetsinou oboje najednou.
Akorát, že při tomhle používání je zakoupení Avanta zbytečné - tomu plně vyhovuje levnější Tour, který na jedno nabití (díky jednomu BT modulu) vydrží déle.
Na druhou stranu, Avant má výkonnější koncový audio stupeň - mám oba modely a na stejná sluchátka (kit pro SHOEI) je i při sundané helmě s Avantem max. hlasitost tak o 20-30% vyšší než s Tourem.
Kdybych nepotřeboval vozit všechny ty rozměrný a těžký krámy co pořád tahám v autě, stačila by mi k cestování jen motorka - i když rodina tvrdí něco jiného... https://www.motor...&scr=0
Máte pravdu - "díky" jednomu BT čipu si na TOURu nelze pustit stream z mobilu a zároveň kecat se spolujezdcem. Samozřejmně lze pouze komunikovat s další BT HF a mít pod tím podkres z FM rádia, nic víc.
Kdybych nepotřeboval vozit všechny ty rozměrný a těžký krámy co pořád tahám v autě, stačila by mi k cestování jen motorka - i když rodina tvrdí něco jiného... https://www.motor...&scr=0
U Tour skoro vždy s interkomem poslouchám rádio. Ale pozor, pokud máte spárované 3 nebo 4 interkomy, komunikují v řetězci a pak rádio může poslouchat jen první a poslední. Ti 2 uprostřed je nezapnou. Buď k tomu není komunikační/výkonová kapacita, o čemž pochybuju, nebo prostě na to výrobce jebe.
Jaká je v tomto ohledu zkušenost s Avantem?
Upravil agenthonza dne 26.04.2020 09:11
Ahoj
Dovolím si oživit toto téma. Mám teď pár dnů AVANTa, a nedaří se mi spolupráce s mobilem. Spárování proběhlo, mám povolené funkce mobilu i media, jen fyzicky nic :-( . Prostě žádný zvuk při přehrávání hudby či aktivaci telefonu. Vy, co Vám to funguje máte všichni v mobilech Bluetooth v.5, nebo Vám to funguje i s verzemi 4.1 a 4.2 ? (Zkoušeno na dvou HONORECH v. 4.1 i 4.2 , ale stejně nefunkční )
Motorik napsal:
Ahoj
Dovolím si oživit toto téma. Mám teď pár dnů AVANTa, a nedaří se mi spolupráce s mobilem. Spárování proběhlo, mám povolené funkce mobilu i media, jen fyzicky nic :-( . Prostě žádný zvuk při přehrávání hudby či aktivaci telefonu. Vy, co Vám to funguje máte všichni v mobilech Bluetooth v.5, nebo Vám to funguje i s verzemi 4.1 a 4.2 ? (Zkoušeno na dvou HONORECH v. 4.1 i 4.2 , ale stejně nefunkční )
A parujes to dobre? S mobilem to chce pri vypnutem drzet jen to zapinaci tlacitko. Pokud drzis jak tlacitko tak i sipku, paruje se jako k dalsimu interkomu.
R1250GSA HP
Tak už mi spárování s mobilem funguje.
Rada pro ostatní : obnovení továrního nastavení jednotky (ve vypnutém stavu současně stisknout a krátce přidržet hlavní zapínací tlačítko současně s oběma tlačítky hlasitosti)