berka napsal:
Zatím jsem je nemontoval, je zima, ale podle toho co jsem četl musíš vyměnit relé, jinak bude frekvence blikání příliš rychlá. Asi jako když ti praskne jedna žárovka. Na motorkářích.cz se to řešilo, někdo tam dával i návod na úpravu relé z Felicie, ale pak jsem objevil na ebay ta elektronická relátka a objednal jsem si rovnou dvě. Druhá varianta je montáž odporů, ale to je trochu zbytečný.
Hmm, tak tohle bych potřeboval vyřešit co nejdříve, dokud to mám rozebraný... Nezkusil bys to aspoň nanečisto jen s baterkou?
Tak to bohužel nezkusil. Motorku mám od prosince zazimovanou ve firemní garáži a dokud se neoteplí tak ji domu nepovezu.
dříve F 650 GS
později R 1200 RT
dnes jen skútr Honda ADV 350
Jeden malý dotaz. Kolik vývodů má to relé blinkrů? Podle obrázku který zde na začátku byl tipuji že asi dva...
dříve F 650 GS
později R 1200 RT
Tak to jsi mi potěšil, protože mám doma ten 3 konektorový a teď když jsem brouzdal po netu, tak jsem zjistil že existují na motorky také jen 2 konektorové. Naštěstí to nejsou takové částky. Ale stejně, na ebay stojí relé 30 Kč a v českých e-shopech od 250 Kč.
Díky
dříve F 650 GS
později R 1200 RT
Kluci, takže LEDkový blikače z 1200 mám doma a když jsem je zapojil, stalo se to, co jsem čekal - světla neblikají, ale svítí. Nechtěl jsem dávat odpory kvůli tomu, abych ulehčil altíku, proto jsem i ty LEDkový dával, ale asi není jiné řešení, že? Pochybuju, že bych sehnal pasující přerušovač, kterým bych tohle mohl korigovat.
xHackerM napsal:
Kluci, takže LEDkový blikače z 1200 mám doma a když jsem je zapojil, stalo se to, co jsem čekal - světla neblikají, ale svítí. Nechtěl jsem dávat odpory kvůli tomu, abych ulehčil altíku, proto jsem i ty LEDkový dával, ale asi není jiné řešení, že? Pochybuju, že bych sehnal pasující přerušovač, kterým bych tohle mohl korigovat.
xHackerM napsal:
xHackerM napsal:
xHackerM napsal:
No tak vezmi si třeba TT nebo Wünderlich, taky je takhle mají, myslím, že ještě blíže k sobě, jen já jsem je musel dát dolů (oproti TT), protože mám Wünderlich plexi a nahoře není místo. Jinak díky...
Jaký odpory mám koupit k originál BMW blikačům, aby to blikalo a nesvítilo? Původně jsem je dávat nechtěl, abych odlehčil altíku, ale asi to jinak nejde, když se ještě nikdo nechytil a neporadil…
čím to asi bude že to bliká tak jak ti to bliká?? Nebude to tím že to má BMW na novější modely kde si to řídí PC. Vsadím se že to nepujde ani na přerušovač na LED blikače....
... servis a diagnostika BMW Motorrad
50W je moc. Kolik watů má jedna žárovka, 10? Takže musí stačit 20W odpor na jednu stranu. Chtělo by to vyzkoušet jiný přerušovač, nebo se zeptat elektrikáře v servisech. Svítící blinkry jsou při špatném zapojení přerušovače.
Upravil berka dne 20.02.2012 14:27
dříve F 650 GS
později R 1200 RT
můžeš dát i 20W, já jiný v tý době neměl.. takže jsem napsal co jsem tam dal - nakonec je to dobře vidět i na tom videu, které je o pár příspěvků výš.. Tak nebudu psát že jsem tam dal něco, když je vidět něco jiného.. jinak samo 20W by mělo stačit..
Ahoj všem, tak jsem to zatím řešil jen s kolegou a Ježkem, ale třeba se chytne i někdo další.
Instaloval jsem LEDkový blikače různými způsoby a vždy docílím pouze toho, že přední levý LED nesvítí/nebliká, ale když tam dám žárovku, tak bliká... Nevíte, čím to je?
Abych předešel blbým dotazům, tak ano, zkoušel jsem to a LEDkový blikač je v pořádku, funkční.
Koukáme už týden do schématu a každé odpoledne doma zkusím něco jiného, výsledek je pořád stejný. Zkoušel jsem i vyndat žárovku z budíků, taky nic.
Jak říkám, žárovky OK, jak dám LED+odpory, nefunguje přední levý...
To vypadá jako kdyby byl přehozenej kablik v konektoru a pak by to odpovídalo závadě.. 6árovce je jedno odkud to doní teče LED ne
... servis a diagnostika BMW Motorrad