Hošani hoďte do placu pár praktických rad. Jáké peníze na výměnu (euro, dol?) měnit na cestě- v bance? Ceny projezdů hranic (ČR-eko polplatek?) Benzín, kvalita cena. Dostupnost potravin v obchodech, ceny jídel v restauracích, ubytování v soukromí...no prostě jak to vypadá letos.
Jo pojistky, a tak všeobecně. Třeba se bude něco hodit.
Díky.
Kartou za PHM dokážeš platiť v HU, HR, BiH aj MNO. V Alb. jedine v hotovosti ( na severe určite ). Meniť jedine v banke. 1 € je cca 133 Leke. 1 l benzínu stoji cca 1 až 1,3 €. Chlieb stoji od 30 po 80 ? Leke , konzerva 80 L. lepšia saláma cca 450 L.
Kupovali sme len základ , varili sme si sami takže ceny v rešt. ti nepoviem. tak isto spanie - najlepšie v stane alebo pod širákom . Inak bolo by dobré zájsť do normálneho obchodu ( v Shkoderi nájdeš určite ), tam si pozrieť a zapísať ceny potravín. Nestane sa ti potom u nejakého "predajcu" , že ťa odrbe. Odo mňa chcel jeden umelec za minerálku a energet. nápoj po prepočte 10,5 €
Na hraniciach sme neplatili žiadne poplatky. Poistenie určite, mala by to byť prvá vec na zozname !
Upravil glock7 dne 08.05.2010 20:16
Glock-plastik fantastik :-)
hranice v pohodě. Banku na výměnu je v Schoderu v centru. Pokud nejsi zběhlej v nákupu tak nejdřiv jdi do centra kde jsou napsaný ceny at se pak nedohadujete. Já to delám tak, že si vemu papir a nejdřív si nechám napsat cenu na papir než něco vemu do ruku.
Oni měli měnovou reformu, ikdyž je to už dost dlouho a a měli na penizich o jednu 0 vic a nejsou na to zvyklí. Po mě chtěla 6000 leku za 4 piva akdyž sem ji řek že to ji nedam, tak se omluvila a jednu nulu škrtla....nevim jestli to byl omyl nebo pokus mě vobrat
BMW f 650 GS Dakar 00
BMW f 650 GS Dakar 01
www.offroad.h2omaniaks.com
moc pěkný fotky v pátek u vevise se asi nic jiného řešit nebude pač v sobotu rano odjíždíme směr rajka na albaniu už se těšim
když ho miluješ není co řešit
Mesky napsal(a):
Takže čekám v 13,30 na první pumpě na dálnici M1 od nájezdu z Bratislavy, já přifrčím od Vídně.
Už jsem řešil s Blusberym po telefonu, v pondělí ve 22.00 mě odvezlo houkavý auto do špitálu a ve 23.00 už mě fikli slepák, dnes mě propustili, ale o nějakým vejletu nemůže být řeč. Takže 20.5. v 13,30 na tý pumpě nebudu. Držím vám palce a šťastnou cestu. Mešky
Nebuď měký, jel jsem po operaci kolene do Norska.
Ne vážně to je pech. , ale zase než tam
A pro navrátilce- kde jste se pojistili (některé pojištovny nepojistí cestu na moto- nebo spíše za jiných podmínek- kooperativa?)
A nějaké místní příjemné překvapení, co není v průvodcích. Co neminout?
Zdarec tak jsem se propracoval k terminu dovči .Od 1.8 do 9.8. bych projel tu opěvovanou Albánii taky.Tak kdyby jste se v tomto termínu někdo náhodou kopal doma do řiti můžem to domluvit
Jelikož přes Albánii pojedeme v létě směrem do Řecka také, zajímalo by mě, na jakém obutí to kdo z vás pojede?? Mám výborný zkušenosti s TKC a nejradši bych jel na nich, jen je tu ten problém, že minimálně zadek bych s sebou musel vést rezervní, protože dle mého cca 7000km nemá šanci dát (naložený, ve dvou a hooodně asfaltu), takže to pojedu asi na Touranckách...co vy ostatní???
Nechystáte se někdo taky v termínu 1. nebo 2.7. až 9.7.?
Mám trochu obyvy vydat se tam sám.
To smazak73: Minuli jsme se přesně o měsíc *pissed*. Bohužel nejsem schopen s termínem nic udělat. Tak třeba příště.
Potřebuji šestiměsíční dovolenou na cestování. Tak dvakrát do roka...
Janek napsal(a):
Jelikož přes Albánii pojedeme v létě směrem do Řecka také, zajímalo by mě, na jakém obutí to kdo z vás pojede?? Mám výborný zkušenosti s TKC a nejradši bych jel na nich, jen je tu ten problém, že minimálně zadek bych s sebou musel vést rezervní, protože dle mého cca 7000km nemá šanci dát (naložený, ve dvou a hooodně asfaltu), takže to pojedu asi na Touranckách...co vy ostatní???
Vyrazim z Prahy 31.5. na TKC. Tak uvidime....
----------------------------------------
odarts - Galen Äventyrare
Janek napsal(a):
Vyrazim z Prahy 31.5. na TKC. Tak uvidime....
tak sem pak napiš zda byly vůbec potřeba..předem díky