Thomasson napsal(a):
Mediku, ten popis mi sedí spíš na 2,0 20V ...
Myslím, že ta naše 1,6 by 200 ani nevytáhla, 175 km/h max...
To je divný. Jedná se samozřejmě o rychlost tachometrovou, ale z kopce a s volantem v obou rukách šla i kousek přes. Těch 180-190 jela v poho. Z Francie jsem jí tak rval ve 3 lidech (váhově všichni kolem metráku) a téměř furt. Pravda, bylo to za cenu víru v nádrži.
Co škodovka, to originál.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
MALI napsal(a):
To Radosek: Nikomu Octávku TDI necpu, nicméně si myslim, že ten motor bez problémů dá 500000km. Je jasný, že investice už pak budou vyšší, ale to při těhle kilometrech asi u každýho auta. Švagr má TDI 81Kw + načipovanou, najeto asi 300000km a šlape pořád bez problémů.
Mám jedno z aut Galaxy 1,9 TDi 66kW, kde tluče VW srdíčko. Bez kecání: Lepší motor budu hledat těžko. Pro auťák naložený pěti dospělými lidmi a potápěčskou výbavou pro sedm lidí průměrná spotřeba po 3.000 km - 7 litrů na 100 km. Tažné na dvě tuny. S Mondeem na podvalu jedu za osm litrů. Kdo nezažil, neuvěří. Na motoru namotáno 160.000 km, z toho 70.000 km ode mě...
Upravil radosek dne 06.10.2009 06:09
Ještě je možnost si koupit starýho mercedesa.
Tuhle jsem potkal na STK maníka,co na něm měl najeto 1,2mega km.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Ke koncernovym motorum (moje zkusenost):
1.8T 110kW - docela dobrej vykon, spotreba mezi 7mi a 9ti prumer. Zral olej v obou autech co jsme meli (litr na pet tisic cca). Po 150ti tisicich odeslo ovladani spojky.
1.9TDi (66kW nebo 81kW) neni spatnej motor, ale nicim krom spotreby neoslni. Ma velkej turboefekt, takze pocitove jede jako krava.
1.6 74kW plati totez co o 1.9TDi (krom turboefektu ). Najel jsem na nem letos asi 30tisic. Nejmin jsme jezdili za 5.9, nejvic za 8.9 (pri zabehu a v zime). Prumer je kolem 7mi (sluzebni auto).
1.4MPi - Fabia - spatny. Mizernej vykon, spotreba rovnez kolem 7mi.
1.2HTP (12V) - Fabia - hrozny. Prekvapive dobrej kroutak, ale vhodny tak do mesta, nad 90 uz je zrychleni nula.
Skoda, ze se koncern tak strasne krade...
K MB - je pravda, ze naftaky ve 124ce byly opravdu dobry a jednoduchy. Ale neni to auto pro kazdyho, je potreba se s nim naucit jezdit.
To Vjetrnik:
Mě se Fabie moc nelíbí..jsou dost tvrdý...
Navíc předpokládám, že z Moravy do Prahy budeme jezdit ve 4, ne-li 5ti lidech...
plus zavazadal...
A řekl bych, že Avensis s najetýma 160 000 km za stejnou cenu,jako tato Fabie najede
minimálně stejně, co tahle Fábka...
----- Ať se práší za kočárem !!! :-) -----
A co treba Volvo V70/850 2.5d kombik. Cena by odpovidala, vybava je vetsinou luxusni a kilometru bych se u tohoto motoru nebal. Bezne se prodavaji kolem 300t km(ty co maji 100t km apod. je nesmysl) a dalsich 300 daji. V 5ti lidech bez problemu a kufr na dalsich pet mrtvol. A na dlouhe cesty po dalnici je to jak delany.
R1100GS
kaspar napsal(a):
A co treba Volvo V70/850 2.5d kombik. Cena by odpovidala, vybava je vetsinou luxusni a kilometru bych se u tohoto motoru nebal. Bezne se prodavaji kolem 300t km(ty co maji 100t km apod. je nesmysl) a dalsich 300 daji. V 5ti lidech bez problemu a kufr na dalsich pet mrtvol. A na dlouhe cesty po dalnici je to jak delany.
No, koukám, že třeba tohleto http://www.sauto....70/7597930
vypadá hodně, dobře, ale na přítelkyni by to bylo asi moc dlouhý...
stejně budeš většinu času jezdit sám, rodinu nemáš...než větší a dražší oktávku...co?
Tak když zapojím selský rozum, tak po deseti letech provozu najeto devadesát tisíc kiláků??? Na 99,99% přetočený tachometr. Auto z Prahy? Tlumiče a ramena na hadry...
No, nevím, jestli je to dobrý kup...
Děláš správně typický auto inzerát.Auto z německa počítej zhruba 70 tis .ročně .Ten kdo si tam koupí takovýhle auto s ním jezdí a nevěř povídačkám o staré paní která ho má po svým mrtvým manželovyMyslím toho baworáka jinak auto od BMW =spousta problémů a drahý díly Opakuji AUTA od BMW.
Upravil trautumberk dne 06.10.2009 13:35
Garážový vrtal se ve všem :-)
trautumberk napsal(a):
Děláš správně typický auto inzerát.Auto z německa počítej zhruba 70 tis .ročně .Ten kdo si tam koupí takovýhle auto s ním jezdí a nevěř povídačkám o staré paní která ho má po svým mrtvým manželovyMyslím toho baworáka jinak auto od BMW =spousta problémů a drahý díly Opakuji AUTA od BMW.
V tom případě na 980tis km to má sakra zachovalej interier a motor jako ze škatulky.
Já mám na autě (citroen ax 1,0i= oplechovanej a přiškrcenej fárblajd) za 17 let podstivejch 105tis km - historii auta znám od začátku. Ale věřím, že to je vyjímka - dokonce to nemám ani po mrtvým manželovi mrtvé prababičky.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
No tak ten kdo má v německu na tohle auto s ním určo jezdil po lízačce si koupil jiný novější model pak to stálo někde v bazaru zaprášený několik let a někdo to dotáhl sem věř mi jezdím tam a ty bazary znám ,ale rozhodně to nemá 100 tisíc km řekl bych tak odhadem 70000 ×4=280000km to už bych pochopilJo a teď na to čučím tak země původu německo,podle spz to má teď Brňák tak plus 100000 tady bo se tady tolik nejezdí tak podle mých výpočtů +/- 380000km.A němci jsou k interieru poctivý mají ty auta jako 2 hej domov i kouřit si v tom nedovolej a pán se o to zřejmě staral i u nás
Garážový vrtal se ve všem :-)
to Radosek: šlo o typ auta, né konkrétní inzerát...
jinak obecně to bude sázka do loterie...pokud to auto není po známých, ale z bazaru...navíc do 100.000 to nebude žádný zázrak...
osobně bych šel spíš do mladší střední třídy/maximálně vyšší střední(Mazda 3/5, Toyota Corolla/Avensis, Nissan Almera/Primera), než do starší o ojetější vyšší a luxusnější třídy (BMW3/5, Volvo V40/70)...
....Nissan Almera považuji v této cenové kategorii za jednu z nejatraktivnějších ojetin. Za dané ceny nabídne hodně muziky a konkrétně testovaný kus bude novému majiteli jistě sloužit léta bez větších investic.....
Do aut nedělám, tak mě opije rohlíkem každej inzerent, když to vypadá rozumně.
Otázka tedy zní:
Myslíte, že tohle je třeba naprostej blud a nemá teda pro takovej kousek cenu ani takovou štreku jezdit.... ?
Uvažoval jsem, že bych až bude garáž něco sám pěknýho a udržovanýho přitáhl... Výbavu a typ neřešte... Je to jasnej podvodník nebo náhoda?
http://suchen.mob...geNumber=1H.
Vypadá to jako nový ... Ale kdyby to mělo opravdu tak málo km, dali by to za víc...
Jestli to nebude kradený ...
SPZ vidět nejsou ...
Upravil Thomasson dne 06.10.2009 15:28
Ještě mě napadla jedna věc při procházení bazarů...
Byla zavedena nová "taktika" - neuvádět u aut najeté km...
Což mě docela štve, protože aspoň pro mě je to hoodně důležitej údaj...
Hlavně, že mají všude napsáno, že měsíční splátky od 1400 *pissed*
Spíš je cena nízko, že to nemá klimatizaci + věk...ale je fakt, že je krásný a když by byly ty km pravda, kupuješ "nový, v garáži zapomenutý" auto....
H.