mám Crossfire a jsem max spokojený, díky kloubu tě neomezují v pohybu, ale uvědom si, že podrážku neohneš. Je to jako v lyžácích. S řazením ani brzdou není problém, je to o zvyku, jen jsem si musel řadičku přizvednout, abych pod ní botu strčil a neřadil jen hranou. Zkoušel jsem pro porovnání na noze i Chargery, ale vůbec mi neseděly a nebyly "pohodlné"
3X napsal(a):
mám Crossfire a jsem max spokojený, díky kloubu tě neomezují v pohybu, ale uvědom si, že podrážku neohneš. Je to jako v lyžácích. S řazením ani brzdou není problém, je to o zvyku, jen jsem si musel řadičku přizvednout, abych pod ní botu strčil a neřadil jen hranou. Zkoušel jsem pro porovnání na noze i Chargery, ale vůbec mi neseděly a nebyly "pohodlné"
A jak to mas s nepromokavosti drzi a nebo do nich tece?
BMW GS 1200 adventure
3X napsal(a):
A jak to mas s nepromokavosti drzi a nebo do nich tece?
100% nepromokavé nejsou, brody a nějaké šlápnutí do hlubší kaluže je OK, když jedu v dešti a mám nepromok až přes kotníky, tak i bez návleků mám sucho. Vodu udrží venku tak do poloviny výšky boty.
když je té vody fakt dost, tak nepromokavé ponožty to jistí
Já dávám ale přednost ochraně nohy před suchem a nepodnikám v nich výšlapy. Menší chůze je v pohodě.
itchy napsal(a):
Zdar jake pouzivate boty na 1200 GS ,uvazuji o koupi novych bot ,tak pokud nekdo mate skusenosti s konkretni znackou tak to sem pisnete.Dik
BMW Santiago... imho velmi oblibene (a osvedcene zde):
SIDI jsou super boty. Vrele doporucuju. Ja mam SIDI Rain EVO a naprosta spokojenost. Netece do nich ani v nejprudcim lijaku, ani kdyz jedu vodou. Skvele se nosi - jsou pohodlny a da se v nich i dobre chodit. Jsou cruelty free a nemaj chybu. Adventury jsou jeste lepsi a vyztuzenejsi. Ja bych se jich vubec nebal...
Veganstvím proti zbytečnému násilí.
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
Ano? A co taková železná bota?
Asi to bude podle určení ne? Řekl bych že taková sandálka- v které se teda chodit dá slušně- bude mít dosti omezené užití.
Ale myšleka je hluboká.
K věci: mslím že spousta lidí vymění komfort chůze za komfort pocitu bezpečí.
Zkoušel jsem super boty Diadora MX6. Takové bílé lyžáky. Cítil jsem se v nich velice bezpečně, ale chodil jak naprcanej kačer. Proto hledám kompromis. Pevnou, bezpečnou botu ve které se bude dáti dojít alespoň na kafe.
WALTER:
SIDI ADVENTURE je model pro rok 2010, proto tak vysoká cena. Již jsem je našel o něco levněji, tak do jara je snad za 6k seženu.
Ahoj kluci,
chtěl bych se Vás tímto dotázat, jaké boty používáte na cesty (příkladmo - Ukrajina, Rumunsko, Tunisko, Mongolsko), kde se jezdí jak asfalt, tak offroad a ještě se chodí (třeba po památkách)..... Carpe diem
Když se bavíme o cestování, tak dobrý, pohodlný a nepromokavý jsou Oxtar/TCX Infinity. Když nejedete vyloženě jezdit offroad, tak bych jiný nebral. Ano, mám ještě Alpiny TECH 10, ale to by byl na cestování očistec. Nemusím mít na sobě za všech okolností tlustej pancíř.
Ta diskuze mi přijde asi tak smysluplná jako "jaké nosíte hodinky na GS"
Prostě co člověk, to jiný názor a jiné potřeby. GS majitelé se liší podle toho, co s tím kdo jezdí a jaké další má motorky a jaké motorky jezdil předtím. Pokud má někdo jako druhou motorku ostrý enduro, je docela předpoklad, že má kompletní enduro nebo MX výbavu a bude ty věci používat i na GS. Ale člověk, který je nešťastný, když mu nějaká špína z louže stříkne na žlutě nalakovaný blatníček nebo se mu zapráší logo BMW na víčku ventilku na ráfku, ten asi bude hledat spíš cestovní oblečení a boty.
Jinak obecně - všechny enduro a MX boty tečou, neviděl jsem ani jedny, ve kterých by se dalo stát v brodu nebo v bahně a neteklo by do nic. BMW Santiago (a dávno před nima Kalahari) a později Oxtar Infinity a jim podobné goretexové, pochopitelně netečou, pokud do nich nenateče horem. Pak to je horší než u těch MX plastových, protože schnou děsně dlouho. Cestovatelé, kteří s MX botama jezdí bůhvíkam, používají třeba goretexový ponožky, je to naprosto geniální věc a v těch případech, kdy se vytahuje motorka z řeky, je to jednoznačně lepší volba než goretex jako součást boty. Jakmile tam totiž nateče horem, můžeš potom boty na břehu sundat, vylít vodu, vzít si suchý ponožky a jak je ale bota mokrá, za 20 minut je to stejný, jako to bylo předtím - ponožka mokrá a je ti zima od nohou. V případě té goretexové ponožky-převleku se vyleje voda, vezmeš suché normální ponožky, goretexové ponožky na to (pokud byly mokrý, tak stačí otočit a utřít vodu, nasáknout uvnitř nemůžou) a i když je bota totálně nacucaná, k ponožce se vlhkost nedostane díky té goretexové zábraně mezi botou a ponožkou. Bota sama uschne třeba až za 2 dny, na cestách typu Mongolsko neuschne prakticky nikdy. Ale ta ponožka tehdy funguje skvěle. Dělají se i takové, které mají goretex uvnitř jakoby normální ponožky ale to je horší v tom případě, kdy nateče až dovnitř.
U těch MX je nesmysl říkat, že jsou některé z nich "nejbezpečnější". Naprostá pitomost. Náš kamarád měl rozdrcenou nohu právě v těch uváděných "údajně nejbezpečnějších" Aplinestarkách. Jel v koleji a šmrncnul špičkou nohy o kámen, který trčel z té koleje a otočilo mu to chodilo o 180° dozadu. "Nejbezpečnější bota na světě" způsobila to, že se mu rozdrtily kosti v až v koleni, o kotníku nemluvě. Jestli si dobře pamatuju, měl 16 zlomenin a některé části kostí chyběly úplně. Dost možná, že kdyby neměl ty "nejbezpečnější" boty, tak se mu zlomilo chodidlo nebo kotník ale otočilo by se to nahoru, protože by bota povolila. A nemluvím vůbec o tom, kolik pádů se stalo lidem proto, že zrovna z Tech10 nenahmátli řadičku. Ta bota nemá rantl a v určitých situacích ve stupačkách se s ní řadí o dost hůř než s jinými - třeba klidně taky od Alpinestars.
Nakonec člověk asi skončí u dvou typů - jedny na cestování, kde se spíš ocení ten goretex v deštích a druhé na blbnutí, kde pevnější bota určitě pomůže v případě, kdy na nohu spadne motorka třeba padákem nebo válcem apod.
Jinak to vlákno by se dalo pojmenovat "dejte sem odkazy na co nejvíc motokrosových a enduro bot"...
Totéž helmy, brejle, rukavice, kalhoty, bundy....
Pokud by to mělo mít nějaký smysl, tak by to chtělo spíš napsat - na jaký účel ty boty mají být.
To je jednoduchý,pokud jedeš off dovču,tak off boty+v kufru nějaké nízké botky na přezutí (na památky apod) Pokud jedeš silnici,tak nějaké cestovnější,ale i jejich použití je na chůzi omezené!!
TomasTT napsal(a):
Jinak ty Sidi Adventure jsou nádherný.. Otázka je, kdy budou v ČR..
už jsou tady http://eshop.moto...26871.html
jdu do nich,nemám rád vodu v žaludku natož v botách,konečně něco co se mi líbí a nožičky budou v teple
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
Dnes jsem jel do Pasova koupit boty. Měl jsem vybraný TCX Infinity v Polu. No moc mi na noze neseděly a cena byla o 50 eur vyšší než co maj cenu na jejich webovkách. Místo 199,95 tam chtěj 249,95. Kdyby aspoň byly OK. Ještě jsem zkusil ty jejich POLO Enduro Tourenstiefel za 160 (na webu cena 139), ale ty byly úplně špatný - někde neseděly a někde tlačily. Pak jsem projel Louise, vyzkoušel Daytony - dobrý ale zas celkem drahý. Všechny co stály za úvahu byly přes 300. Nakonec jen tak pro zajímavost jsem se stavil u Hein Gericke a tam už to bylo lepší. Hlavně tam maj všechny velikosti od všech modelů a je možný vyzkoušet různý typy bot. Koupil jsem za 200 HG rallye II gore tex a ač vypadaj stejně jako Infinity, mají jinej střih. Mě sedly mnohem líp a mají navíc kovový přesky. Takže jsem teď spokojenej.
ty sidi adventure mám dva mjěsíce,vodu nepustí,noho zatím vždy suchá a to sem projel za mlhy sněžení i hustého deště,po 20 hodinách nošení noho asi smrdí,já nevím,snesu hodně,ale žena je nějaká mjeká
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz