Dovi napsal(a):
....Takže když teď ta "pseudopravice" předá zase koryta na chvíli levici...
Nepředá, neboj se... Zaplať Pánbůh za to, že ČSSD má ve svém čele takového dobytka. Jinak by předala... ale takhle nepředá... tolik čmoudů a nezaměstnaných vyžírků ve státě zase nemáme a jenom průměrně slušný a vzdělaný člověk je volit nebude...
Představíte si toho vepře jako premiéra, ubrečeného Sobotku, nebo velkohubého arogantního Rátha jako ministry? No fůůůj...
To Petrsig : největší zásluhu na tom má obrpopulista a demagog Andreas Papandreu. Jeho syn v demagogii pokračuje a už ji vlastně dotáhli do konce. Doufám, že to položí EU - i modlit bych se začal
vlada-gsa napsal(a):
Remus> klid takových emajlů chodí mrak v podstatě je to sice pravda, ale chybí tam to podstatné, že stejné peníze dostane v tomto státě každá matka samoživitelka bez ohledu na barvu kůže. Není tedy problém v "komu" jak majl prezentuje ale v "kolik" a "jak". To už se řeší hůř.
Presne tak.Ty cikani ten system davek nenastavili.Aspon jsem si nevsim,ze by jich v parlamentu tolik sedelo.Takhle to nastavili bili,ktere jsme si zvolili.Me taky nevadi,ze manzelka bere 7600 rod.prispevek.Jestli nejaka jina uprednostni karieru,v 35 zjisti,ze uz ji nejde otehotnet a beha po umelych oplodnenich,je to taky jeji vec.Kazdej dela co mu vyhovuje,v ramci toho co je nastaveno.I cikani.A popravde,ja cikanum nezavidim,ani s narokem na vsechny ty davky.
Ten email mi přišel taky, ale hlavně v něm jsou nepravdivé údaje. Např to, že může mít nepracující matka mateřskou 3 nebo 2 letou není pravda. Pro 2 nebo 3 letou mateřskou je potřeba mít určitý příjem. A bůhví, jak je to s těma ostatníma údajema. Prostě je to účelově napsané, aby to nasralo lidi, co to čtou proti cikánům.
Stepan Praha
BMW R 1200 GS Triple Black
Já se o politiku moc nezajímám, ale řekl bych, že se těžko něco prosazuje, když se ve sněmovně hlasuje o každej hlas a každýho poslance...
Jeden onemocní a schválení je v čoudu ..
Taková vláda nemá moc smysl, protože nedokáže nic jednomyslně a většinově schválit ...
A když se k tomu přidají praktiky
"vy nám nepodporujete toto, tak my vám natruc neschválíme toto, i když by to vbylo dobrý",
tak pak je to těžký ...
Chci tím jen říct, aniž bych se zastával kterýkoli strany nebo koalice, že pokud mají přesah jeden hlas, tak těžko můžou plnit svoje sliby.. i kdyby chtěli ...
----- Ať se práší za kočárem !!! :-) -----
mě teda nejvíc vadí, že ta kampań je tak agresivní a negativní. Je tak málo pozitivních věcí v dnešní době a když denně poslouchám ten hnus tak se nedivím té agresi
... mne nejvic sere jak de furt rika ze poslanci maj hlasovat dle sveho nejlepsiho vedomi a svedomi ...
pritom to funguje tak, ze by stacilo aby v parlamentu sedelo par uklizecek (v poctu parlamentich stran) a ty by melu v ruce ceduli s pocetem stranickych poslancu a zvedaly by to cislo nad hlavu podle instrukci predsedy strany ...
a asi by se ustreilo dost penez a efekt by zustal stejnej ..
.. cela tahle nase parlamenti demopkraice je ovladana straqnickejma sekretariatama ktery sou ovladany vlivovejma skupinama v pozadi ...
.. no proste humus velebnosti a chce se mi blit kdyz si predstavim kolik penez se z mejch dani pretavu pres tzv "odsypy" do ruznejch poklanicek ....
Obavam se, ze v techto letech v Evrope demokracie narazi na sve limity. Kazdy chce vsechno zadarmo a nachazi se dost levicovych populistu, kteri jsou ochotni rozdat stat davu, jen aby byli u koryt. Tomu nasvedcuje dosavadni rozmach levice napric Evropou a vznik a fungovani EU.
Dobrou zpravou je snad castecny odklon od levicove politiky, ktery vidime ve vyspelych demokratickych statech, kde snad volicum dochazi, ze tohle nejde do nekonecna.
Co bude u nas a na jihu Evropy radsi nemyslet.
1) Problém číslo jedna dělení na levici a pravici v ČR neexistuje. ODS ani ČSSD neprezentují a neprovádějí pravicovou resp. levicovou politiku kdo dává pozor všimne si že občas si pletou strany
2) Problém číslso dvě obě výše jmenované strany provádějí hrubě polulistickou politiku jediné v čem se liší je cílový segment populace na který se orinetují.
3) Problém číslo tři - atmosféru v této zemi vystihuje příspěvek o pár řádek(stranu) výše. Kde je vše uvozeno "Nejsem voličem ČSSD,----". Situace kdy vyjádření názoru předchází preventivní distanc od subjektu, který by měl tyto názory reprzentovat je nenormální.
4) Na vláknu se tu řeší foto romů na mítingu ČSSD. A hned je tu spousta blicích příspěvků. Bohužel platí bod 2) ano je to populismus ale to pivo a klobása a nestojí zas takový ranec. Těžko můžete očekávt podobné foto od mítingu ODS tam je jiná cílová skupina na kterou už párek a limča nestačí. Tam se motivuje jinak > penězi respektive vidinou peněz. Protože pro zvolení (výhru) potřebujete statisíce hlasů a je předem jasné, že jakékoliv snížení daní se dotkne je úzké cílové skupiny lidí. Tohle se ale nedá vyfotit i když mi je na blití stejně když slyším "pravicové" výlevy mých sousedů a známých, stejně jako když koukám na fotky s párkem a pivem. Ti první sice umí číst volební program ale často nechápou a neumí počítat. Ti druzí ho ani nečtou těm stačí párek.
Aktuální problém dneška je, že normální člověk co pracuje a platí daně nebo podniká a platí daně a který není svázán vírou nebo finančně ani s jednou z výše uvedených stran, (svázáním myslím pobírání dávek u zaměstnanců a pobírání zakázek a švidly s daněmi u OSVČ) tak prostě nemá komu dát svůj hlas.
Dávat hlasy stranám s podílem 5 a chlup % je jen zhoršení situace. Osobně bych si přál aby volby už konečně vyhrála jedna strana tak aby nemusela dělat koalici a už vůbec mít podporu jednoho hlasu. Optimální by byl býsledek 120/80 pro jednu ze dvou stran v parlamentu. Pak by musely následovat 4roky práce bez výmluv na opozici nebo koalici pak další volby a skládání účtů.
Bohužel to bez změny volebního systému nepůjde a jeho změna vlastně taky ne protože na to je potřeba ústavní většina, které se nikdy nenajde. (kdo by si uříz dobrovolně větev pod zadkem).
vlada-gsa napsal(a):
Mno držel jsem se nepsat sem dost dlouho. Ale už to nejde udržet.
.......
Velmi rozumná řeč,s téměř celou bych se stotožnil...
Nicméně bych dodal 2 věci...
1)Od poměru 120/80 ve prospěchu ČSSD bože chraň...páč by následoval Vítěznej...květen.Po spojení s KSČM bychom se už těžko v dohledné době voleb dočkali...
2)Podle mého je v naší politice jeden naprosto zásadní problém...neexistující jakákoliv zodpovědnost za svoje činy...když já,ty,kdokoliv "normální" něco po..re,tak za to taky zaplatí...ztrátou zisku,výdělku,práce,nebo místa...
V nasi zemi se prosíraj miliardy a (receno s klasikem) "nikdo nikam nestehuje se"?
Ona ta rána pěstí Sobotkovi nebyla tak docela od věci...osobně si myslím,že něco podobného by si měl prožít každý politik a to napříč spektrem stran,aby si uvědomil,že není až tak bohorovný a nedotkutelný,jak si ti šašci myslej...
vlada-gsa napsal(a):
1) Problém číslo jedna dělení na levici a pravici v ČR neexistuje. ODS ani ČSSD neprezentují a neprovádějí pravicovou resp. levicovou politiku kdo dává pozor všimne si že občas si pletou strany
2) Problém číslso dvě obě výše jmenované strany provádějí hrubě polulistickou politiku jediné v čem se liší je cílový segment populace na který se orinetují.
3) Problém číslo tři - atmosféru v této zemi vystihuje příspěvek o pár řádek(stranu) výše. Kde je vše uvozeno "Nejsem voličem ČSSD,----". Situace kdy vyjádření názoru předchází preventivní distanc od subjektu, který by měl tyto názory reprzentovat je nenormální.
4) Na vláknu se tu řeší foto romů na mítingu ČSSD. A hned je tu spousta blicích příspěvků. Bohužel platí bod 2) ano je to populismus ale to pivo a klobása a nestojí zas takový ranec. Těžko můžete očekávt podobné foto od mítingu ODS tam je jiná cílová skupina na kterou už párek a limča nestačí. Tam se motivuje jinak > penězi respektive vidinou peněz. Protože pro zvolení (výhru) potřebujete statisíce hlasů a je předem jasné, že jakékoliv snížení daní se dotkne je úzké cílové skupiny lidí. Tohle se ale nedá vyfotit i když mi je na blití stejně když slyším "pravicové" výlevy mých sousedů a známých, stejně jako když koukám na fotky s párkem a pivem. Ti první sice umí číst volební program ale často nechápou a neumí počítat. Ti druzí ho ani nečtou těm stačí párek.
Aktuální problém dneška je, že normální člověk co pracuje a platí daně nebo podniká a platí daně a který není svázán vírou nebo finančně ani s jednou z výše uvedených stran, (svázáním myslím pobírání dávek u zaměstnanců a pobírání zakázek a švidly s daněmi u OSVČ) tak prostě nemá komu dát svůj hlas.
Ad 1), 2), 4) - souhlas, a s tím dalším víceméně taky.
Ad 3) - to se týká mé maličkosti - a zřejmě došlo k nedorozumnění, i když souhlasím, že situace a atmosféra nejenom v této zemi skutečně není normální (čti dobrá).
Obsahem svého příspěvku jsem se myslím jednoznačně distancoval jak od ČSSD, tak od ODS, a řekl jsem tak proč.
A na začátku, protože jsem se svým příspěvkem chystal vybočit ze zde jednosměrně nastoleného spílání ČSSD (a jejím voličům), jsem pro pořádek - aby bylo jasno - uvedl, že nejsem voličem ČSSD. Proč jsem to uvedt? No protože jsem se jí chystal v této dusnější atmosféře tak trochu zastat. Možná jsem si to uvodní konstatování mohl odpustit, možná jsem naopak ještě mohl dodat, že nejsem ani voličem ODS. Tož tak.
Cikánka ve věku 23 až 26 let, svobodná nebo rozvedená, popřípadě manžel v kriminále, tři děcka, ona sama na mateřské dovolené nebo bez práce... V tu chvíli dostává od nás všech, z našich kapes:
7.400 Kč příspěvek na bydlení
8.700 Kč sociální dávky
1.700 Kč přídavky na děti - pokud má "pouze" 3 děti
7.600 Kč rodičovský příspěvek do 3 let věku dítěte.
K tomu můžeme pro pořádek přičíst 13.000 Kč příspěvek při narození dítěte
a jednorázové podpory na nákup potravin" ve výši cca 6.000 Kč při každé návštěvě cikánské famílie s hordou uřvaných děcek v prostorách úřadu.
Rodičovský příspěvek se vyplácí pouze do čtyř let věku dítěte, ale je nastaven na tři "rychlosti vyplácení" a může být vyplácen do dvou, tří nebo čtyř let dítěte. Pokud si je "Rómka" jistá, že bude mít za dva roky další děcko, může si vybrat vysokorychlostní nastavení příspěvků a v tom případě od nás dostane měsíčně 11.400 Kč.
Pokud bude mít další děcko až za tři roky, bude pobírat výše kalkulovaných 7.600 Kč a pokud trpí (u Cikánů nevídaně) nízkou plodností, pak může pobírání příspěvku rozvrhnout na čtyři roky a pobírat 3.800 Kč měsíčně.
Ať tak nebo tak, má po dobu „výchovy“ děcek od nás všech zajištěn solidní měsíční příjem jen za to, že „vychová“ dalšího pouličního zlodějíčka, flákače a kriminálníka, v lepším případě pak kopáče kanálů nebo přidavače na stavbě.
Celková suma, kolik nás stojí jedna "Rómka" každý měsíc, se tedy vyšplhá na asi 25.400 Kč v závislosti na počtu děcek a jejím zařazení v tabulkách, ale může to být taky třeba 30.000 Kč nebo i víc, záleží na vychytralosti, hlučnosti a sprostotě konkrétní žadatelky. Tuto sumu dostává většina u nás žijících Cikánů, ať už formou podpor v nezaměstnanosti nebo dávek v pracovní neschopnosti. Jak dlouho na tento finanční obnos pracuješ právě ty? A vyděláš vůbec tolik? Cikánka na práci sere!!!
Pošli to všem známým, ať vidí na co používá náš stát jejich těžce vydřené peníze!!!
¨
Tak to musel rozesílat nějaký závistivý mimoň, protože rodičovský příspěvek na méně než čtyři roky (3.600 měsíčně) je podmíněn tím, že rodič dítěte pracoval aspoň 12 měsíců před nástupem na mateřskou (jinak není vyplácena mateřská a tím pádem neexistuje možnost volby rodičovského příspěvku). Navíc se to počítá z platu, takže aby žena mohla pobírat zmíněných 11.400, musela by brát výplatu kolem 20.000 Kč (což většina cikánek jistě nesplňuje). Přídavky na děti se počítají podle životního minima, Aby je rodina dostávala aspoň v nejnižší výši, musí mít rodina k dispozici míň než 2,4 násobek životního minima, tj. u rodiny se dvěma dětmi do 21.696 Kč. Není tak možno, že by romská rodina pobírala 30.000 Kč plus přídavky na děti. Příspěvek na bydlení se vyplácí jen tehdy, pokud rodina ze všech příjmů vč. sociálních dávek (kontroluje se) prokazatelně nemůže mít na nájemné a energie. Rodina v uvedeném příkladu má čtvrtletní příjem 51000, při třech dětech tedy nárok na příspěvek na bydlení vůbec nemá! Záhadná je i kategorie "8700 sociální dávky". Jaké dávky? Sociáolní dávky jsou všechno uvedené (příspěvek na bydlení, RP atd.).