Jenys napsal:
Používáte někdo toho HOLUXE? Jakpak to funguje?
Docela se mi zamlouvá.
Je teda asi určená spíš pro letectví.....
Mám ho asi rok a čtvrt a zatím vše OK.
Pokud bych měl zhodnotit klady a zápory, tak:
klady
- v balení je kolébka, 12V cigareťák, a kabely pro napojení na baterku
- další kolébka stojí cca 1500
- displej čitelný na slunci
- 4 GB vnitřní paměti, bere SDHC do 32GB
- jede na WIN CE 6.0, možné nacpat vícero navi softů - IGO, Be-on-road, offroadnavi.. a cokoliv jiného
- vyměnitelná baterka, standardní nokiácká bl-5c (tuším)
- na baterku vydrží běžet tak 2 hodiny
- je dobíjitelná přes USB
- přiměřeně rychlá
- je to navigace na moto, kterou kvůli ceně a čitelnosti na slunci používají cheapáci v letadlech :-D
- pojistný šroub v kolébce, takže navi i v offu nevypadne :-)
- má modrý zub.. ale tuším jen jeden modul, takže je možné spojení jen s interkomem.
- má integrovaný reprák
- španěláci ji prodávají pod značkou Twonav Delta za cca 450 ojro.
zápory
- horší ovládání v rukavicích, ale to je problém navigačního SW
- navi nejde úplně vypnout.. jen se uspí.. to má za následek, že po cca 3 týdnech je navi úplně vybitá. Dá se řešit vyjmutím baterie z navi, když se nepoužívá.
- měnič napětí co je na přívodním kabelu k baterce je dementní, protože má neustálý odběr.. tím pádem po cca 3 týdnech stání vyšťaví baterku v moto. Vyřešil jsem vypínačem před měničem.
- GPS přijímač v horách, hlavně v soutěskách, není moc přesný. V lese jsem žádné výpadky nezaznamenal
- neexistuje automatické snižování jasu v nočním režimu, je nutné sundat ručně. Ale je to snadné, stačí stisknout jedno tlačítko na navi, pak párkrát naklikat snížení jasu a potvrdit.
- jen jeden modrozubý modul, není možné propojit zároveň s telefonem a interkomem
- není možné přes navi telefonovat
- podsvícení není možné snížit tak, jak bych si přál
Nevím jak je to s přehráváním hudby, přehrávač navi má, ale nedaří se mi ji sprárovat s mou Scalou Q2. Třeba bude fungovat s Interphonem.
Shrnutí: dobrá, "levná" a kvalitní alternativa k navigacím od Garminu, která má ale několik drobných nedostatků, se kterými se dá žít.
Jenys napsal:
Používáte někdo toho HOLUXE? Jakpak to funguje?
Docela se mi zamlouvá.
Je teda asi určená spíš pro letectví.....
Mám ho asi rok a čtvrt a zatím vše OK.
Pokud bych měl zhodnotit klady a zápory, tak:
klady
- v balení je kolébka, 12V cigareťák, a kabely pro napojení na baterku
- další kolébka stojí cca 1500
- displej čitelný na slunci
- 4 GB vnitřní paměti, bere SDHC do 32GB
- jede na WIN CE 6.0, možné nacpat vícero navi softů - IGO, Be-on-road, offroadnavi.. a cokoliv jiného
- vyměnitelná baterka, standardní nokiácká bl-5c (tuším)
- je dobíjitelná přes USB
- přiměřeně rychlá
- je to navigace na moto, kterou kvůli ceně a čitelnosti na slunci používají cheapáci v letadlech :-D
- pojistný šroub v kolébce, takže navi i v offu nevypadne :-)
- má modrý zub.. ale tuším jen jeden modul, takže je možné spojení jen s interkomem.
- má integrovaný reprák
- španěláci ji prodávají pod značkou Twonav Delta za cca 450 ojro.
zápory
- horší ovládání v rukavicích, ale to je problém navigačního SW
- navi nejde úplně vypnout.. jen se uspí.. to má za následek, že po cca 3 týdnech je navi úplně vybitá. Dá se řešit vyjmutím baterie z navi, když se nepoužívá.
- měnič napětí co je na přívodním kabelu k baterce je dementní, protože má neustálý odběr.. tím pádem po cca 3 týdnech stání vyšťaví baterku v moto. Vyřešil jsem vypínačem před měničem.
- GPS přijímač v horách, hlavně v soutěskách, není moc přesný. V lese jsem žádné výpadky nezaznamenal
- neexistuje automatické snižování jasu v nočním režimu, je nutné sundat ručně. Ale je to snadné, stačí stisknout jedno tlačítko na navi, pak párkrát naklikat snížení jasu a potvrdit.
- jen jeden modrozubý modul, není možné propojit zároveň s telefonem a interkomem
- není možné přes navi telefonovat
- podsvícení není možné snížit tak, jak bych si přál
Nevím jak je to s přehráváním hudby, přehrávač navi má, ale nedaří se mi ji sprárovat s mou Scalou Q2. Třeba bude fungovat s Interphonem.
Shrnutí: dobrá, "levná" a kvalitní alternativa k navigacím od Garminu, která má ale několik drobných nedostatků, se kterými se dá žít.
Děkuji moc za podrobnou odpověď.
Ještě se zeptám, když tu navigaci budu mít novou tak je bez map a můžu si tam nahrát co chci? Použití v autě je bez problémů?
Jenys napsal:
Ještě se zeptám, když tu navigaci budu mít novou tak je bez map a můžu si tam nahrát co chci? Použití v autě je bez problémů?
JJ, je bez map a můžeš tam nacpat cokoliv. V autě ji nepoužívám, protože mám jen jednu kolébku a tu mám na moto. Ale mělo by to být OK.
Jenys napsal:
JJ, je bez map a můžeš tam nacpat cokoliv. V autě ji nepoužívám, protože mám jen jednu kolébku a tu mám na moto. Ale mělo by to být OK.
Zdravim..
Je to tady,čas vybrat navigaci.
Chtěl bych se vejít do 3500 za novou.
Rady si pořádně nevím.
Uvažují o teto nádheře. TomTom START 25 Regional LIFETIME
zde nějaké info
Úhlopříčka: 5" (16:9 širokoúhlý)
Typ: dotyková obrazovka (rezistivní)
Rozlišení: 480 x 272 bodů (WQVGA)
Start 25 Regional LIFETIME mapy:
Doživotní aktualizace map zdarma - v průběhu životnosti produktu můžete do svého zařízení stáhnout minimálně 4x ročně nové mapové podklady
Funkce:
QuickGPSfix zkracuje čas potřebný na lokalizaci vaší pozice přes GPS
Nainstalovaná databáze radarů TomTom
Ekotrasy – úspora času a peněz
Pomoc! – nabídka pro případ nouze
Technologie IQ RoutesTM - využívá jedinečnou databázi skutečných jízdních časů a proto vždy pojedete po trase, která je v danou denní dobu nejrychlejší
Dokonalé navádění jízdními pruhy pro mimořádný přehled při navigaci komplikovanými křižovatkami
Předinstalované upozornění na blížící se radar
Parkovací asistent - navigace na nejbližší parkoviště
Ostatní:
Baterie: Až 2 hodiny provozu
Slot pro SD paměťové karty
Provedení:
Barva: černá
Rozměry: 134 x 95 x 20 mm
Hmotnost: 216 g
Tady chci koupit.
[url]http://interlink.tsbohemia.cz/tomtom-start-25-regional-lifetime-mapy_d164623.html#stilowprice/url]
zdenosh napsal:
Zdravim..
Je to tady,čas vybrat navigaci.
Chtěl bych se vejít do 3500 za novou.
Rady si pořádně nevím.
Uvažují o teto nádheře. TomTom START 25 Regional LIFETIME
zde nějaké info
Úhlopříčka: 5" (16:9 širokoúhlý)
Typ: dotyková obrazovka (rezistivní)
Rozlišení: 480 x 272 bodů (WQVGA)
Start 25 Regional LIFETIME mapy:
Doživotní aktualizace map zdarma - v průběhu životnosti produktu můžete do svého zařízení stáhnout minimálně 4x ročně nové mapové podklady
Funkce:
QuickGPSfix zkracuje čas potřebný na lokalizaci vaší pozice přes GPS
Nainstalovaná databáze radarů TomTom
Ekotrasy – úspora času a peněz
Pomoc! – nabídka pro případ nouze
Technologie IQ RoutesTM - využívá jedinečnou databázi skutečných jízdních časů a proto vždy pojedete po trase, která je v danou denní dobu nejrychlejší
Dokonalé navádění jízdními pruhy pro mimořádný přehled při navigaci komplikovanými křižovatkami
Předinstalované upozornění na blížící se radar
Parkovací asistent - navigace na nejbližší parkoviště
Ostatní:
Baterie: Až 2 hodiny provozu
Slot pro SD paměťové karty
Provedení:
Barva: černá
Rozměry: 134 x 95 x 20 mm
Hmotnost: 216 g
Tady chci koupit.
[url]http://interlink.tsbohemia.cz/tomtom-start-25-regional-lifetime-mapy_d164623.html#stilowprice/url]
Budu moc rád za dobrou radu či koment.
Dik
zjisti si, jestli lifetime neznamena nahodou 3 roky - tzn. ne zivotnost navigace, ale presne specifikovany cas papirove zivotnosti.
Díky za postřehy, Lifetime proveřím..
O prachu a vodě odolných pouzdrech je tu popsáno taky dost, stejně jak o držácích se silentblokama. Toho bych se nebál.
Dneska sem na ni byl mrknout, je prijemně úzká,lehká.
Líbí se mi displej 5 palců
Vybírám něco jednoduchého, ráno vstanu a podle počasí a nálady naklapu trasu bez zapisování průjezdních bodu a čísel silnic na kus papíru pod slídu na tankvak.
Samože papír mapa ma své kouzlo a co jiného večer na výletě číst u piva..
Tak uvidíme..
Ja vím ze moto navi je uplne jiná kategorie cenová, než kam míris.
Takze jen par námětu k zamyšlení:
Displej, displej, displey.
Svitivost na sluníčku je při jízdě na moto poměrně zásadní. Ty do auta většinou až tak ne svítí, byt to v prodejně muže vypadat dobre.
Potom to ďas do nepromokaveho pouzdra. Dalsi slida na displeji = dalsi zhoršení viditelnosti displeje.
Ve finále nevidíš nic.
Vlastní zkušenost.
To uz je lepší mobil s rozumným displejem a sygicem.
Co se tyče značek tak moje zkušenost je následující, někdo muže mit jiný názor:
Garmin, v režimu motocykl se dostaneš do míst, které bys jinak nenavštívil. Nekdy je to adranelin, jindy to sere. Režim se dá přepnout na automobil, pak to je menší vzruso.
TomTom - dobrej pro silniční cestování, z mého pohledu i user freindly ovládání.
Aktuálne mají v Louis.de akci na TomTom za 300€. Moto a nepromokaveho. Garmin stojí většinou o neco méně. Záleží jak chytis akci.
No a ty life time si prover, je to většinou ojeb.
Fik
Odolný 4' telefon s navigaci.
Zároveň bych si nadélil i novy telefon. Moje Nokia 500 už toho ma po 3 vykoupáni pomalu dost:-)
..ted babo raď, že.
Upravil zdenosh dne 29.07.2014 21:40