Alpinestars Toucan kloub mají... Sice jen jednostranný z vnější strany, ale i ten funguje dobře...
Je to zmiňováno např. i zde zhruba v čase 8:40: YouTube Video
Jinak dle mého (krom toho že jsou neskutečně pohodlné) jsou Toucan z touringových bot nejvíce blízko k mx botám... Nejen vzhledem, ale i výbavou a ochranou.
Upravil Geralt dne 14.07.2014 19:04
KTM 1190 Adventure R
Jinak já mám ten novější, letošní model, který má ještě vylepšené kovové přezky a fakt neskutečná bota. Mám v nich od jara něco přes čtyři tisíce a nemám jedinou výtku, vrzání nepočítám...
KTM 1190 Adventure R
Ano porovnaval jsem oboustranby kloub, sidi maji oboustranny kloub a Tukany opravdu kloub ve smyslu kloub nemaji, maji platovy chranic kloubu kontniku neplest si s kloubem zkus si sahnout pod ten chranic a uvidis zadny kloubovy mechanismus tam neni je tam proste sesita kuze nic vic.
De o to ze ten horni plast je delan tak, ze neni spojen se spodni casti a tim se to nekrci jak u plastaku bez kloubu a tim se simuluje funkce kloubu, ktery zabranuje lamani tvrdych casti plastu.
Jukni na to a uvidis, ze tam je proste sesita kuze
Upravil schrek dne 14.07.2014 20:05
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Jenže on to právě není jen chránič kotníku, je to jednostranný kloub...
Sidi mají vespod pod oboustranným kloubem taky ten kožený spodek, pod tím plastovým svrškem, je to dost podobné, jen Sidi to mají oboustranné... Měl jsem už kloubové boty, Forma Dominátor a v porovnání s nimi jsou Toucany jen o něco měkčí. Nerozporuji, že Sidi budou díky oboustrannému kloubu co do ochrany kotníku lepší, to asi budou, v tom se nepřu... Jen říkám, že Toucany mají také kloub, byť jednostranný a že když jsem měl na noze třeba Formy Adventure, TCX X-desert nebo Infinity (ty obzvláště), tak to se nedá ani srovnávat, to byly vyloženě měkké boty, ve kterých bych měl osobně strach, že si hned při prvním špatném došlapu mimo silnici zlomím kotník. Stejně přemýšlím, že si na blbnutí mimo silnici zase pořídím ještě celoplastové mx boty, nejspíš zase Formy Dominátor, nebo Gaerne SG. Ale na cestování ne, nesnáším mít celý den mokré nohy
KTM 1190 Adventure R
hadat se nechci ALE jen doplnim: Kloub je spojeni a zaroven ohebne misto vzajemne se stykajicich dvou nebo vice casti (u bot je to mysleno ty plasty) - coz u Tucanu neni tam ty plasty nejsou propojene jak u SIDU, kde ten kloub jde dokonce po odelani segrovek rozdelat a promazat, aby jsi nevrzal
Čeština můj koníček
karelturon napsal:
Panove jak ty boty 'perete'? Mam je uz nejakou dobu a ted po 14 dnech na balkane nevoni uplne po fialkach ...je na to nejakej specialni pripravek jako treba na goretex bundy? Diky za tip
Hele já to nikdy nemusel řešit ale do bot jsem používal takové modré pytlíky s nějakým práškem, který docela hezky boty provoní. Zapomněl jsem jak se to jmenuje, používám to i na další sportovní boty, vysouší to vlhkost apod. Zaboha si teď nevzpomenu jak se jmenují a mám je v golfových botách co jsou teď v kufru auta u kamaráda, takže se nepodívám. Stojí to řádově kolem stokoruny. Botavan?
Jinak jsem boty po letošním maroku normálně vypral v pračce. Nevím jestli to je OK nebo ne ale situace byla fakt kritická. Skoro 3 týdny dennodenního nošení, kdy do bot tečou litry potu, to byla fakt síla. Normálně jsem vyndal vložky, a boty zamotal každou do osušky, celou pračku jsem vyplnil ručníky a vypral jsem to na 30°C tekutým práškem Nikwax. Nechal jsem je 3 dny vyschnout a pak jsem kůži napustil černým Nikwaxem na goretexovou obuv a jsou jak nový. Fakt naprosto bez následků.
Jinak normální čištění dělám hadicí a kartáčem a ten černý nikwax nebo jiná pasta na kůži která nezavře póry a to musí stačit.
Děkuji za radu. Zkusím batavan a když nepomuže pujdou taky do pračky ;-)
naprcccs napsal:
čus chlapi, tak jsem taky štastný majitel těhle papučí - jak se o ně nejlépe starat? čím to mastíte?
díky
Zašel jsem do Rockpointu a chtěl něco na koženou Gore-Texovou botu a dali mi tohle http://www.rockpo...4030018-2/ je to lepší jak sprej, ten ti vydrží jeden déšť.
prípravkov na báze včelieho vosku by som sa nebál (hlavne ide o to aby v tom pripravku bol signifikantný podiel včelieho vosku a nie "Duslo Šala" znečistené včelím voskom)
na "dýchanie" kože mám svoj vlastný názor na základe dlhoročnej praxe - ak mi niekto povie že cíti ako mu koža dýcha napr. keď je vonku 30-35 tak ho vysmejem
ono jediný prípad ked koža naozaj dobre dýcha je doslova perforovaná koža - presne preto sa z nej robia aj jazdecké kombinézy
Upravil raptor dne 27.09.2015 18:15
live fast, die young be wild, have fun
naprcccs napsal:
to je pravda... ono stejně ta GTX vrstva je pod kůži, takže by to vadit nemělo.. díky za info
Přesně tak. Navíc když tu botu nahřeješ (opatrně fénem, nebo je dáš na sluníčko) tak to ta kůže krásně nasákne a je potom pěkně pružná. To ti sprej neudělá.
Presne tak to delam s kloboukem natru voskem z klokana a pak to necham na slunku nebo fenem krasne to pobere a klobou vydrzi dlouho nepromokavej
Čeština můj koníček
...jen pro poradek, je tu nekdo kdo ma zkusenost jak se sidi adv tak i s toucany? nekdo kdo muze zodpovedne rict, ktere jsou lepsi. cenove jsou stejne, popisy taky, rad bych nekoho s osobni zkusenosti
R 1200 GSA 4/2010