Do 5 minút bol pri nás miestny obyvateľ, 10 ročný Francesko, ktorého pomerne slušnej angličtine som rozumel tak 90 % aj ja ( nikdy som sa angl. neučil ) . Keď sa chce, tak ide všetko....
glock7 přiložený následující obrázek:
Cesta naspäť trvala omnoho kratšie , možno preto, že sme vedeli čo máme čakať. Rýchlosť bola miestami privysoká, veľa nechýbalo a Hrošíka prasknem o metrový šuter ležiaci na ceste. Bolo to o chlp. Táborili sme na rovnakom mieste ako predošlú noc, Rover bol stále tam . Pokazený ale nebol, večer k nemu zišli z lesa dvaja chlapi, chvíľu ho nechali naštartovaný a zase zmizli v lese.
Pekný deň zakončený kúpeľom v miestnom potoku. ...... No to zakončenie nebolo celkom ideálne. Po otvorení topu som ostal prekvapene pozerať na bielu kopu niečoho.
Nejakým zázrakom sa mi otvorilo sušené mlieko ( balené v 2 sáčkoch ) a zababralo všetko v kufri. Čistenie – úplná paráda
Kir – Theth – Kir 95 km
Albánsko má prekvapenie na každý deň. V Shkoderi sme videli Mercedes SL v úprave AMG. To na ňom asi lieta, lebo športový podvozok mu na tamojších cestách musí odísť po pár desiatkach najazdených kilometroch. Druhé prekvapenie na ceste bola pohybujúca sa kopa železného šrotu ktorú viezol maniak na nejakej trojkolke. Chlapík sedel za tou hromadou železa. Doteraz mi je divné, ako mohol šoférovať, keď nič nevidel. Boli sme z toho taký vyhúkaní, že sme ani neurobili fotku.
Glock-plastik fantastik :-)
Za Burrelom sme sa dostali znovu do hôr. Po 30 km sa vraciame natankovať, Honzo na to zabudol a posledná benzínka bola v Burreli. Ostatné smerom na Lure majú v ponuke naftu , benzín len na jednej aj to pochybnej kvality v PET fľašiach.
Prvá myšlienka čo ma napadla keď som to videl bola „ zaprší ,sme v prdeli “. Lepkavá mazľavá hmota, pneumatiky TKC a 300 kg Hroch je dosť blbá kombinácia. ( Tenerka ale aj naložená 650 na tom neboli lepšie ).
Podvečer sme sa dostali až k jednému strmému blativému výjazdu. Skúsili sme to z Honzom vyliezť, bolo to ale nad Hrošie aj 650-kové sily.
Ostali sme asi 10 km vzdušnou čiarou od jazier. Rozložili sme tábor, ráno niečo vymyslíme. Večer pri zohrievaní vody na čaj sa mi na skoro novom variči spiekla umelá hmota a ten sa potom nedal zložiť. Ak nejde použiť sila, pomôže ešte väčšia sila (+ kliešte) ... a bolo opravené. Nejako sa tie zakončenia dňa nedaria. Aby toho nebolo málo, o druhej v noci ma zobudil.....hádate dobre - poriadny lejak. Moje myšlienky nebudem zverejňovať, boli by to samé nadávky *pissed*.
Kir – Burrel- Lure 205 km.
Glock-plastik fantastik :-)