raptor napsal:
... paji jazdim na 90% asfalt, 1-2x do roka idem rumunsko a tam nejake luxusne sotolinky, ziadne hardenduro, zatial mi nic vpredu neodpadlo
Je to o náročnosti terénu a délce ježdění v něm. V Rumunsku jsem s tobinátorem jezdil šotoliny i horské terény a nic se neurvalo. YouTube Video
V Maroku mi po pár dnech v poušti plexi prasklo a zároveň se mi utrhly kovové držáky stomečku, navařené u držáklu olejovýho chladiče.
D2/D3 celý předek kompletně zpevní a ani se to nehne.
Upravil Paji dne 11.10.2010 20:21
V Maroku mi po pár dnech v poušti plexi prasklo a zároveň se mi utrhly kovové držáky stomečku, navařené u držáklu olejovýho chladiče.
Tak s tím musím souhlasit.Držáky musím vařit po každé když se vrátím z nějaké výpravičky.
Může tu někdo napsat čím je tedy řešeno u D3 to vibrování?Já se domníval,že je to přimontovaný stejně jako originál a pak by to nic neřešilo protože budíky jsou ku..va těžký.
sadilek napsal:
Tak s tím musím souhlasit.Držáky musím vařit po každé když se vrátím z nějaké výpravičky.
Může tu někdo napsat čím je tedy řešeno u D3 to vibrování?Já se domníval,že je to přimontovaný stejně jako originál a pak by to nic neřešilo protože budíky jsou ku..va těžký.
Já se schválně podíval, kolik vážej ty budíky a jeden má 400 a druhej 300g, daleko těžší jsou světla, ta váží asi 1300g, pak taky hodně váží domeček pro světla a budíky, asi 1200g, když se to všechno sečte, tak je to dost, muselo by se to nahradit komplet něčím lehčím.
D3 drží na 5 místech, kdežto plexi na 2.
D3 kromě těch 2 míst, kde je uchycené i normální plexi se ještě opítá o plastovej kryt budíků, což ho stabilizuje a pak je ještě uchycené na blatníku pod blinkrama.
Normální plexi se vibracema vytrhne z toho umělohmotnýcho úchytu a spolu s těžkými vnitřnostmi ( budíky světla ) ty vibrace asi napomáhaj ulomení držáků.
Upravil stepan dne 20.10.2010 09:45
V žádným případě nemám problém s plexi.Mám obyč.Praskají držáky na konstrukci pro uchycení kokpitu kde je to je uchycený za 4 šrouby a ještě blinkrama skrz,jestli nemá D3 něco navíc a není to jehčí bude to praskat v terénu dál.
Tady je videt jak je D3 pridelany. http://www.tourat...0394-0.PDF
Nevim jak je presne ten stromecek ktery pri zatezi praska,ale myslel jsem ze jak je D3 uchyceny jeste u blinkru,tak tim se kokpit zpevni a pak uz to nepraska
Jestli je to jen nasazeny a stromecek se vesele muze klinkat dal a nikde to neni vyztuzeny aby k tomu nedochazelo,tak to asi toho moc nezmeni.
xavier napsal:
Tady je videt jak je D3 pridelany. http://www.tourat...0394-0.PDF
Nevim jak je presne ten stromecek ktery pri zatezi praska,ale myslel jsem ze jak je D3 uchyceny jeste u blinkru,tak tim se kokpit zpevni a pak uz to nepraska
Jestli je to jen nasazeny a stromecek se vesele muze klinkat dal a nikde to neni vyztuzeny aby k tomu nedochazelo,tak to asi toho moc nezmeni.
Záleží, jak moc pevný jsou ty "límečky" nebo, jak to nazvat, které drží dole u blinkrů.
sadilek napsal:
...Může tu někdo napsat čím je tedy řešeno u D3 to vibrování?Já se domníval,že je to přimontovaný stejně jako originál a pak by to nic neřešilo protože budíky jsou ku..va těžký.
1. Není to taková páka na stromeček. Plexi je nižší
2. Kokpit je v předu vícebodově fixován na rozdíl od plexi, které je chyceno pouze ve dvou bodech
3. Celý kokpit je ještě přišroubován dvěmi kovovými profily po stranách u nádrže.
Prostě se to ani nehne. Alespoň u D1 a D2. U D3 je to počítám naprosto stejný.
Tak tom tady občas čtu a myslím, že jsem asi jinej. Mám GSA 1150 a miluju ho víc než tu svojí. Když jsem se ptal na na dětské GS pro synka, tak byla odezva, že hračka pro dítě za 2,5 litru je moc. Tak v klidu kupujem plechy, plasty a jiné za 3x víc, které mají hodnotu 5x míň, hlavně, že to máme. Jezdil jsem na x věcech a dnes vím, že GS je droga
a na nic jiného ( ...... :-) ) už nevlezu, nacpal jsem do něj bankovky, tak jak jsem cítil, že potřebuju to, aby jsem na tom mohl být 3 týdny v kuse, za slunce i deště šťastnej a ne proto, že mám na své lásce něco s logem a jezdím kolem komína. Jsem jinem
Na logo prdim,mozna bych byl i radsi kdyby tam nebylo,ale tady jde o to,ze to ten predek zpevni-alespon me.
Na stare GS se mi taky stromecek ulomil,na nynejsi jeste ne,ale rad bych aby to bylo "osefovany"
Cena me taky stve,mohlo by to stat klidne tretinu. Zas kdyz nekoupim ted,pak to bude jeste drazsi a to uz nevezmu vubec.
Vic se mi libi starsi D2,ale hur chrani pred vetrem jak jsem pochopil.
Jak rikas taky do GS cpu bankovky abych na nem mohl byt treba mesic v kuse,ale taky abych co nejvic predesel moznym problemum. Padaky taky stoji ranec a ma je skoro kazdy,takze to beru nejak podobne
Cena by mohla bejt nizsi,to me taky stve nooo,musim zavrit oci a prekousnout to.
brtnik napsal:
Tak jak,koupil to uz nekdo?? Mate to uz v TT skladem? Koukam,ze na akci mam jen pristi tyden,docela o tom uvazuju
Já si pro to asi zítra pojedu
tiše závidim... budeš muj další nejlepší kámoš?
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.