Dolek napsal:
Zlobte se na mě nebo ne, ale někteří tady absolutně neví o čem píší. Protože jsem stejně jako MALI od fochu, tak vám na rovinu říkám, že ukazovat fotku mu nikdo nemusí. Ten radar se nastavuje vždy na konkrétním místě a pokaždé, když si přestupce usmyslí, že chce vidět ono foto ho přece nebudou nastavovat znova a to jen proto, že musí přejet 400m za milým přestupcem. To jakým způsobem mu to kolega podal je jedna věc, ale druhá věc je ta, že né každému je příjemné, když mu někdo strčí mobil do ksichtu a natáčí co říká a jak se chová. Zvláštní je doba a místo, ve kterém žijeme. Pracuji v příhraničí s Polskem a mám několik zážitků a divili by jste se, jak to funguje tam. Plastový radar, který si nepamatuje předchozí měření, nedělá fotky, nezaznamenává se místo, kde se měřilo a ejhle. Jeden policajt změří šňůru třeba pěti auto. Veme prostřední a to ocení. Může tam být 5 lidí v tom autě a i kdyby došlo ke správnímu řízení, tak pravdu má ten policajt. Na druhou stranu tam nevznikají takové křečovité akce, protože všichni ví, že policie má určité pravomoce a ta si naopak nemusí nic dokazovat. V Reichu nebo Německu by jste asi taky dvakrát nezkoušeli vést nějaký rozhovor s příslušníkem, že? Tak nechápu, jakým způsobem se to dostalo až sem? Viděl jsem jedno video s jezdcem na R1 v USA. Mimochodem jel chvili asi 160km/h po dálnici? Zastavili ho a on natáčel policistu kamerou na přilbě. Světe div se, ale dočetl jsem se, že v USA mu hrozí tuším 18 let v base.
Jo jenže tady jsi v Čechách. Když naši slavní zákonodárci udělali z policie bezzubý blbce aby je nemohli trestat. Skoro uplně bez pravomocí, peněz(uplatný), a pořád trestaný za nějaký porušení(inspekce apod). Tak jak to má pak vypadat, jaká vláda taková policii. Bohužel praxe je taková, že pokuty platěj jen slušný lidi. Šmějdi vědí jak v tom chodit a pracháči mají na právníky, který je ze všeho vysekaj.
Konečně jsem našel to co jsem hledal ...GS
Mám takovou hezkou příhodu... Před 14-ti dněma mě zastavili na D5 za Rokycanama ve směru na Prahu. Předjel mne Passat, zapli majáci, zadní okno mi napsalo že jsou vevnitř policisté a že je mám následovat. Dojeli jsme na dálniční oddělení, dobrý den, doklady.. A jestlipak vím, proč mne zastavili? (takhle se může zeptat sice jen d.ebil ale budiž - snad vím, proč někoho stavím?) a že prý jsme jel rychle.. No vzhledem k tomu, že jsem jel už z Waidhausu na tempomat s těch sr.ačkách a chumelenici celou dobu na tempomat 130 km/hod v relativně hodně bezpečnym autě budiž. A já řikám, že to je sice hezký a kolik že jsem jako jel? a dopravní policista povídá: "já nevím, ale dojdu se podívat" (už to ukazuje že něco není v pořádku o duševním zdraví policisty) No a výsledek byl, že přinesl 2 papíry a na nich tři fotky.. Na jedné moje auto - slušelo mu to, na druhé moje RZ, a na třetí rozplizlá fotka, vzhledem k rozlišení a místě focení ouplně rozkostičkovaná údajně mého obličeje (kvalita kamery z onoho obličeje udělala někoho podobného E.T). A že je to vyfocený před 30-ti kilometrama v tunelu Valík (to je ten hezkej za Plzní směrem na Germánsko) No už jen to, že mě zastaví nějakej ňouma, kterej ani neví kolik jsem jel (mimo jiné v tom tunelu fakt tempomat byl vypnutej) po 30-ti kilometrech a mává mi fotkou "ítýho" před vočima mě nějak nenadchlo.. Chtěl 2500,- Kč a že prý čtyři body, na to jsem mu odpověděl, že 1) jsem lakomej a za 2) mě rodiče od malička tlučou do hlavy, že nemám dávat peníze cizím lidem. A tak to půjde do správního a jsem zvědavej co na mě vymyslej za levárnu.. Protože když mi dal oznámení o přestupku abych se na něj vyjádřil a já tam napsal, že jsem se výše uvedeného přestupku nedopustil a mohu to ve správním řízení dokázat, tak se mě s úšklěbkem zeptal jak, řekl jsem mu, že jsem tohle auto neřídil já, ale jestli si nevšiml, tak jsme jeli dvě auta, jedno na německejch značkách a za Plzní jsme se na pumpě prohodili a osobu blízkou fakt neprásknu. Tak byl kyselej a na to povídám, že by fakt měli honit piráty silnic ale že jsem rád, že utratili natěch 50 ti kilometrech asi 40 litrů benzínu a prohoukali se až na svačinu na základnu. (jen pro upřesnění nebyli prý u toho tunelu, ale někde ještě o dvacet km dál a ten lojza co sedí na kamerovým systému, kterej navíc ani není policie ale Správy a údržby silnic je hnal za mym autem, že prý jelo v tunelu 92 km/hod..
Nicméně mám zkušenost, že se slušností člověk nejdál dojde a naopak pokud byl policista slušný a nebyl to idiot, nikdy jsem neplatil ani neuplácel!! No ale také se mi kdysi stalo, že za zapnuté mlhovky v chumelenici a v zimě si mě jeden mrňavej policista z místního oddělení Praha IV - Jižní město II. chtěl podat a trápil mě že zaplatim 2000,- Kč pokuty (opět auto na německých číslech), opět mu povídám že jsem lakomej, a on na to kolik že mu jako jsem ochotnej dát, aby nemusel vypisovat složenku.. - Tak to mě fakt dostalo.. Takže jeden smeták co se nestydí si říct..
Upravil jezek dne 07.12.2010 08:40
Oni jsou u nás arogantní většinou skoro všichni, při běžným jednání s cizími lidmi. Prodavačky, úředníci, policajti, ale i zákazníci a ti co něco spáchaj. A rozhodně nesouhlasím s tím, že se dá ukázat na jakoukoli vládu, nebo říct, že za to může nedostatek pravomocí policie, to spíš zavání stýskání po minulých pořádcích, který si tu doufám nikdo nepřeje. Prostě u nás panuje nedostatek respektu, ale na OBOU stranách. Měl jsem jako řidič co do činění s policií v Německu, Rakousku, Itálii a Chorvatsku. Kupodivu se ke mně vždy chovali naprosto slušně, přestupek mi buď zdokumentovali, nebo mně chytli "přímo při činu", takže se nebylo o čem bavit. K mému překvapení mě ale požádali o vyjádření a moje vysvětlení částečně, nebo i úplně přijali. Vždy jsem se styděl a odjížděl s adekvátní pokutou, nebo dokonce jen domluvou. Administrativa byla rychlejší, než u naší běžný silniční kontroly (mimochodem, něco, co jsem v životě jinde neviděl). Tady musím prostě víc souhlasit s Remusem.
Maiali nel Fango!
Ad jezek: Vidíš, to mi připomíná, když jsem kdysi jezdil asi dva měsíce na italských značkách... Stavěli mně na každým rohu, evidentně to prostě chtěli na cizince zkusit.... To pak bylo vždycky překvápko, že mluvím česky Jak jsem psal dřív, venku jsem se díky cizí spz dočkal spíš pochopení a určité benevolence, u nás jsem si připadal jak lovná zvěř. To asi taky o něčem svedčí
Maiali nel Fango!
tak tak.. já za posledních 10 let zaplatil pouze 2 pokuty.. jednu v Rakousku 1500 šilinků a po mém vysvětlení slevil na 900 (na křižovatce stál na semaforu náklaďák a nemohl to nastartovat a já po třetí promarněný zelený najel do odbočovacího pruhu a projel rovně) a druhou vloni ve Francii na motorce kdy jsem neukecal ani Euro dolu, ale zaplatil jsem rád, páč, jsem na omezení na 80 km/hod sice na dálnici ale na omezení jel 139 km/hod. nicméně se tam ke mě chovali VELMI slušně, ještě jsme asi hodinu kecali a letos v Estonsku - rychlost - domluvou, v Rusku - (každej tam platí) domluvou a ještě jsme pokecali a málem zachlastali.. , Bosna - pouze kontroly ale všude slušně, mooooc slušně, Německo, vždy jen kontrola a všichni slušní!! Rakousko, jen slušní.. Vietnam - jednou zastavili za jízdu ve špatném pruhu a pak doprovodili až domu, Thajsko skončilo asi hodinouvým kecáním a nakonec kamarádstvím které trvá už 11 let a navštěvujeme se i s rodinama..
Jednou jsem udelal prestupek v Praze.Vedla tam nejaka objizdka,nejak jsem se tam zamotal a nejak spatne jsem se otacel.Ale nic vazneho.Zastavili mne,trochu hrozili a po malem smlouvani za 300kc.U toho mi policajt rekl,ze doufa,ze na 300kc nebudu chtit blocky.
Pak me jednou chytli u Berouna.Tahnul jsem karu a jeste jsem na ni nemel ridicak,s vlekem jsem jel asi 100 a jeste jsem predjizdel,kde jsem nemel.Tam to vypadalo fakt beznadejne.Chteli asi 2000kc a ze jeste nahlasej,ze jem jel bez ridicaku.Nakonec zabrala ta historka z Prahy.Rekl jsem jim jak mi to v Praze dali automaticky bez blocku a jak v Beroune jsou neuplatni.To je obmekcilo a bylo to za 500 bez blocku.
Pak jsem jednou projel v noci ve Svitavach u policejniho reditelsvi v noci stopku,ani jsem nepribrzdil.Dnes uz je tam kruhak.Ve dne jsem tam byl zvyklej na semafory a v noci jsem si neuvedomil,ze jsem na vedlejsi.Fakt jsem to udelal nechtene.Poldove byli super a po trose smlouvani za 300kc.Sam jsem jim rekl,ze blocky nepotrebuju a oni,ze riskovat kvuli 300kc fakt nebudou.
Jeste jednou uz nevim kde me chytli za rychlost a tam bylo jasny hned,ze to pujde bez blocku.Furt chtel 500 a ja ze dam 300kc.Uz jsme se dohadovali dost dlouho,kdyz jeho kolega zastavil dalsi auto.Tak vzal 300kc a jel jsem.
Ale po pravde par pokut jsem uz zaplatil s blockama.A vetsinou proto,ze policajti byli docela solidni,chteli rozumnou castku a chovali se jak lidi.A nebo se proste ukecat nenechali.
Nejhorsi zkusenost mam s temi,kteri hned jak otevrou pusu,tak se z ni snazej sypat nazpamet nauceny paragrafy.Takoveho dostanete pouze na neco co se jeste nestihnul naucit.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
To Emilio: Kam na ty fotky chodíš - někoho mi fakt přípomíná
Jinak a to platí pro všechny: Úplatkářství
§ 331
Přijetí úplatku
(1) Kdo sám nebo prostřednictvím jiného v souvislosti s obstaráváním věcí obecného zájmu pro sebe nebo pro jiného přijme nebo si dá slíbit úplatek, nebo
kdo sám nebo prostřednictvím jiného v souvislosti s podnikáním svým nebo jiného pro sebe nebo pro jiného přijme nebo si dá slíbit úplatek,
bude potrestán odnětím svobody až na tři léta nebo zákazem činnosti.
(2) Kdo za okolností uvedených v odstavci 1 úplatek žádá, bude potrestán odnětím svobody na šest měsíců až pět let.
(3) Odnětím svobody na dvě léta až osm let nebo propadnutím majetku bude pachatel potrestán,
a) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 nebo 2 v úmyslu opatřit sobě nebo jinému značný prospěch, nebo
spáchá-li takový čin jako úřední osoba.
(4) Odnětím svobody na pět až dvanáct let bude pachatel potrestán,
a) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 nebo 2 v úmyslu opatřit sobě nebo jinému prospěch velkého rozsahu, nebo
spáchá-li takový čin jako úřední osoba v úmyslu opatřit sobě nebo jinému značný prospěch.
§ 332
Podplacení
(1) Kdo jinému nebo pro jiného v souvislosti s obstaráváním věcí obecného zájmu poskytne, nabídne nebo slíbí úplatek, nebo
kdo jinému nebo pro jiného v souvislosti s podnikáním svým nebo jiného poskytne, nabídne nebo slíbí úplatek,
bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta nebo peněžitým trestem.
(2) Odnětím svobody na jeden rok až šest let, propadnutím majetku nebo peněžitým trestem bude pachatel potrestán,
a) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 v úmyslu opatřit sobě nebo jinému značný prospěch nebo způsobit jinému značnou škodu anebo jiný zvlášť závažný následek, nebo
spáchá-li takový čin vůči úřední osobě.
To Remus: Radar vidět nemusíš - asi si to pleteš s MP, která musí dát značku o měření. Jinak argumentovat tím, že jsi radar neviděl je docela vtipný - ten radar se tam dává právě proto aby jsi ho neviděl. Když projedeš někde stopku, tak taky budeš argumetovat tím, že jsi jí někde neviděl Proč si myslíš že si to nahrávaji? No třeba právě proto kdyby jim někdo nabízel úplatek. Oni dostanou třeba odměnu a Tobě to nadělí s plnou parádou - viz výše. Jak už jsem ti psal do PM - nevim co děláš ty, ale jestli jsi takovej máser, tak to pojď zkusit - myslim, že by jsi ještě rád utekl a trošku si poupravil názor na práci PČR. Co myslíš, že se teď poslední dobou nabíralo? Museli zaplácnout podstavy, tak náborářům chodili lidi rovnou z pracáku. Lidi který o tuhle práci nemají vůbec zájem. Jak to pak asi může dopadnout A jinak nee stávka, ale u PČR a HZS max. demonstrace
To Dove: S tim měřenim si to myslim taky - přijde mi to logický. Zanedlouho jdu na školení řidičů, tak se schválně zeptám pánů co dopravku vyučujou.
To Jezek: Dobře děláš - nechat si srát na hlavu taky nejde a pokud je to tak jak říkáš, tak u správka uspěješ. Takže asi klasika - §55/4 z.č. 500/2004. + totožnost řidiče, který v uvedenou dobu vozidlo řídil, je mi známa.
Upravil MALI dne 07.12.2010 10:01
To MALI: Není to se masírovat. Jak jsem psal, když udělám přestupek tak vím že jsem ho udělal. Když pojedu po vesnici 55 na taháku, radar neuvidím a vyběhne na mě kalvéra tak se prostě začnu ptát... Jsem si vědom nebo si nejsem vědom o tom to je a né jestli vidím radar nebo stopku. Tu práci ti nezávidim, ale já na stavbě to taky nemám jednoduchý. Když to poseru tak to slíznu jako prase, když tenhle chytrák půjde teď k šefovi tak mu řekne lautrhovno..
Mám jamaráda u PČR a vím jak s ním chtějí lidi vyjebat, ale sám o sobě je osobnost a dovede si s nima poradit. Je sice malej, ale má načtený co může co né a na co mají lidi právo a věř či ne prostě to funguje.
Nevím co děláš ty u PČR, možná by stálo za to rozlišovat dopravku, krimi, at....... ať se nečertíš
*** koupím mladé pevné velké poprsí ***
** zn. VÝCHODNÍ ČECHY **
Já se nečertim - to že jsem nebyl dopravák uvádim jen proto, že k tomu takový znalosti nemám Tu fotku zjistim a pak vám to sem písnu. Jinak minulý týden mě pobavil takykolega ze Strakonic, kterej si tankoval do petky No nic - jdu zase dělat motor z péroše ať se to trochu hne.
MALI napsal:
Je to možný - jak jsem říkal - dopravák jsem nikdy nebyl, s radarem do styku nepřišel a patent na rozum taky nemám.Pokud souhlasí, tak to vyřešit na místě měl a i kdyby ten polda nechtěl, tak se může do toho oznámení vyjádřit. Přístup poldů neobhajuju, to už jsem psal výše
Sorry ale obhajuješ..pokud nevím netlachám něco o čem nevím!!!A pokud jsem ochoten řešit přestupek na místě ,musí na místě zdokladovat!!Jestli ty nejsi taky jeden s těch co se tváří že ví a nic neví.akových je hromada..a jeden ze sta slušných to nezachrání..stejně jako u cikánů..jeden to nezachrání!!!Arogance moci je tam znát jako hrom!!!
http://czunici.ra...
Dolek napsal:
Zlobte se na mě nebo ne, ale někteří tady absolutně neví o čem píší. Protože jsem stejně jako MALI od fochu, tak vám na rovinu říkám, že ukazovat fotku mu nikdo nemusí. Ten radar se nastavuje vždy na konkrétním místě a pokaždé, když si přestupce usmyslí, že chce vidět ono foto ho přece nebudou nastavovat znova a to jen proto, že musí přejet 400m za milým přestupcem. To jakým způsobem mu to kolega podal je jedna věc, ale druhá věc je ta, že né každému je příjemné, když mu někdo strčí mobil do ksichtu a natáčí co říká a jak se chová. Zvláštní je doba a místo, ve kterém žijeme. Pracuji v příhraničí s Polskem a mám několik zážitků a divili by jste se, jak to funguje tam. Plastový radar, který si nepamatuje předchozí měření, nedělá fotky, nezaznamenává se místo, kde se měřilo a ejhle. Jeden policajt změří šňůru třeba pěti auto. Veme prostřední a to ocení. Může tam být 5 lidí v tom autě a i kdyby došlo ke správnímu řízení, tak pravdu má ten policajt. Na druhou stranu tam nevznikají takové křečovité akce, protože všichni ví, že policie má určité pravomoce a ta si naopak nemusí nic dokazovat. V Reichu nebo Německu by jste asi taky dvakrát nezkoušeli vést nějaký rozhovor s příslušníkem, že? Tak nechápu, jakým způsobem se to dostalo až sem? Viděl jsem jedno video s jezdcem na R1 v USA. Mimochodem jel chvili asi 160km/h po dálnici? Zastavili ho a on natáčel policistu kamerou na přilbě. Světe div se, ale dočetl jsem se, že v USA mu hrozí tuším 18 let v base.
máš pravdu že v polsku mají laser radar...a párkrát mě zastavily..ale ukázal mi kolik jsem jel,diskutoval se mnou a vzal do kapsy..stačí to takto??
To Čuník: Máš pravdu, že jsem timhle povolánim trochu načichlej a tohle vlákno jsem založil jen proto že nic neni jen černý a bílý, jak se vám to jeví. Vystudoval jsem trestní právo, ale děd vševěd opravdu nejsem. Pokud k tomu víš něco víc, tak nás pouč - rád se dozvim něco novýho Nicméně to co jsem psal o tý fotce mi přijde naprosto logický. Je to stejný jako když budeš močit v budově radnice a hlídka PČR Tě přitom přistihne. Když Ti budou chtít dát pokutu, taky to budeš chtít na místě prokázat nebo zdokladovat jak ty píšeš? Věř mi, že pokud s přestupkem nesouhlasíš, půjde to do správka a existuje tzv. důkaz svědeckou výpovědí viz. § 55 z.č. 500/2004 Sb. a to bude bohatě stačit S tou fotkou to zjistim, abych tady ukončil dohady. Nejsi Ty náhodou taky arogantní, namistrovanej panáček, kterýho když zastaví policajti, tak je hrozně chytrej, má bráchu na ministerstvu a druhej den už policajti nemusí chodit do práce, protože je svlíkne z uniformy?
Upravil MALI dne 07.12.2010 13:05
MALI napsal:
To Čuník: Máš pravdu, že jsem timhle povolánim trochu načichlej a tohle vlákno jsem založil jen proto že nic neni jen černý a bílý, jak se vám to jeví. Vystudoval jsem trestní právo, ale děd vševěd opravdu nejsem. Pokud k tomu víš něco víc, tak nás pouč - rád se dozvim něco novýho Nicméně to co jsem psal o tý fotce mi přijde naprosto logický. Je to stejný jako když budeš močit v budově radnice a hlídka PČR Tě přitom přistihne. Když Ti budou chtít dát pokutu, taky to budeš chtít na místě prokázat nebo zdokladovat jak ty píšeš? Věř mi, že pokud s přestupkem nesouhlasíš, půjde to do správka a existuje tzv. důkaz svědeckou výpovědí viz. § 55 z.č. 500/2004 Sb. a to bude bohatě stačit S tou fotkou to zjistim, abych tady ukončil dohady. Nejsi Ty náhodou taky arogantní, namistrovanej panáček, kterýho když zastaví policajti, tak je hrozně chytrej, má bráchu na ministerstvu a druhej den už policajti nemusí chodit do práce, protože je svlíkne z uniformy?
jsi mě rozesmál,pokud přestrupek spáchám samozřejmě pokutu zaplatím,ale pukud mám pochybnosti a nejsem si vědom tak chci důkaz,jako v každém právním statě.Asi tak nějak,a když jsem chtěl vidět,tak nikdy nebyl problém.Ale arogance moci je zjevná všude kolem nás dnes a denně..a jeden dobrej to nezachrání.Nemusím se nikam dovolávat,nemusím nikam volat,protože pokud jsem si vědom řeším na místě pokud ne,chci důkaz a ne jedna paní povídala.Jeden soudruh řekl že jsem tolik jel a to by mělo stačit?? Vzpamatuj se...samo správní řízení to vyřeší..to jsou další úředníci další peníze..stačilo by,pane tady je foto..a pak je na každém z nás jak se k tomu postaví.Ale jak vidím tak pokud by jste byli jinak placení..jinak by to vypadalo,v soukromém sektoru co se nevyprudukuje není,co se neprodá nejsou peníze.Takže pokud nejsou prachy..musí se šetřit....začni tím že se budou soudruzi v uniformách zajímat o svoji práci,dělat ji dobře a získáte si uctu i důvěru.Což o hasičích a doktorech neplatí...ti jsou placení málo..ale je to odraz celé naší společnosti...šetří ti co mají nejmíň a ti co by měli šetřit cizí peníze nepřemýšlí..viz policie.
To jsem rád že jsi se pobavil, ale v podstatě je to to samý. Jinak jsem se ptal jednoho známýho co dělal na dopravce a všechny radary prý záznamovym zařízenim vybavený nebyly, takže důkaz na místě předložit nelze. Tudíž správko a tam to bude tvrzení proti tvrzení, který stejně projedeš Stejně ty nový laserový radary už záznamem vybavený jsou a neni důvod Ti tu fotku na místě neukázat. No a o soukromym sektoru mi raději nic neříkej - když vidim jak se to tady ojebá.. na daních a další podobný fígle, tak myslim, že si nemáme co vyčítat. Názor na PČR máš jakej máš - neberu Ti ho, ale jak už jsem psal - ona to taková sranda neni a v soukromym sektoru máš oproti PČR aspoň nějaký práva.
v soukromým sektoru sice práva mám, ale jsou mi k h.o.vnu, když se spravedlnosti nedovolám (viz mraky lidí co mi dluží peníze, podám žalobu, zaplatit soudní poplatek (několik procent z dlužné částky) musím do TŘÍ pracovních dní) a soud pak na mě s.e.r.e (oni totiž už nemusí do žádného termínu vykonat) a čekám a čekám... takže práva mám, ale povinností je víc.. Nedej bože když ty daně, jak se jimi oháníš, že všichni na nich ojebáváme stát, nezaplatim v termínu.. pak platim penále, a penále z penále atd.. Zaplatit musim hned a v termínu a že mi ministerstva (to je přesně ten stát co po mě šlape) dluží na fakturách (vím že vždycky zaplatěj, ale termín splatnost jim nic neříká a čekám kolikrát i několik měsíců, a leží mi v materiálu i několik stovek tisíc korun - asi si nedokážeš představit, kolik to je peněz pro obyčejnýho živnostníka..) to už nikoho nezajímá.. a když jim vypálim penále já za pozdní platbu, což ze zákona můžu, tak o tu práci přijdu, protože ty ty ty to se nedělá připravovat stát o peníze.. takže jen drž hubu a plať daně.. spravedlnost pro všechny.. jen ne ouplně pro všechny.. ale kde by se mělo začít? kdo by měl jít příkladem??? občané státu?? nebo stát občanům? Lidé policii?? Nebo policie lidem?? to si stad ze mě tady všichni děláte pr.del..
Upravil jezek dne 07.12.2010 18:34
To Jezek: Všude je něco - já byl vždycky jenom zaměstnanec, takže o tom samo nemám ani páru. V tomhle je u státních zaměstnanců výhoda - každej měsíc Ti přistanou prachy na účtě ať se děje cokoliv.
Tak jsem tady něco vyšťoural .V podstatě má MALI pravdu.Podle mě je to tady Absurdistán.
Jinak na tom videu chtěl pán předložení o kalibraci přístroje a ani na to mu pan policista neodpověděl http://www.audi-c...evek=24783
máš pravdu že v polsku mají laser radar...a párkrát mě zastavily..ale ukázal mi kolik jsem jel,diskutoval se mnou a vzal do kapsy..stačí to takto??
No vidím, že s tebou bude těžká debata, ale zkusím to. Psal jsem, že polští kolegové ( tady od nás od vedle )mají radar, který nedělá foto, nejde do něj nic zadat a že si hlavně nic nepamatuje. To znamená, že ten záznam mohl naměřit před půl hodinou a tebe jen zastaví a bude tě chtít oflastrovat. A co s tím naděláš? Nic. Nezaplatíš, tebe odvezou do basy a auto na hlídané parkoviště. A opět se ptám co s tím uděláš? Pokud nezaplatíš, tak nic. To jestli policajt vzal je věc druhá, protože každý má svou "cenu"!
A jak už jsem jednou napsal, tak na místě vám nikdo žádnou fotku ukazovat nemusí. To že jí v některých případech ukáže je jen dobrá vůle onoho příslušníka.
Chci říct ještě jedno, že občané mají pouze takovou policii, jakou si zaslouží a to samé platí s vládou.
czunici napsal:
Což o hasičích a doktorech neplatí...ti jsou placení málo..ale je to odraz celé naší společnosti...šetří ti co mají nejmíň a ti co by měli šetřit cizí peníze nepřemýšlí..viz policie.
To tě bohužel zklamu, hasiči na tom jsou podstatně lépe než policisté co se platu tíče. Bohuže Policiie je u náš nejhůře placená státní složka, což je docela smutný. Mluvím o lidech ve výkonu, ty co jsou venku a vidět. U kancelářských nemůžu srovnávat. Je to ale jako všude na ty dole serem, hlavně že nahoře si pomůžem. Popravdě bych to nechtěl dělat.
Konečně jsem našel to co jsem hledal ...GS