Ahoj,
řeším problém u f 650 gs rv. 2000
Motorka dlouho stojí ( za 9 měsíců najeto 100 km) a po nastartování a zařazení jedničky kopne a zdechne ... Spojková páčka nerozpíná přenos síly. Když ji nechám na hlavním stojanu a postupně tam nakopu po pětku a zpět k N, tak pak teprve funguje. Je to spojka n výměnu a nebo prostě jen dlouho stojí a je slepená?
Děkuji
Ps: lanko a páčka na spojce nastavena dle manuálu.
Upravil Maiky dne 08.05.2020 17:50
patol napsal:
Maiky: ako sa to chovalo predtým? Máš tam správny olej? Keď to “rozbeháš “ na stojane, dá sa potom ľahko vyradiť pri stojacej motorke do neutrálu?
Předtím v pohodě. Olej je správný vyměněný. Musím to vždy dokopat do pětky pod plynem, jako bych normálně jel. Na N to potom jde v pohodě. Ale mám najeto už 58 000 na původní spojku.
Tvoj popis zodpovedá vyzihanym plechovým lamelam, bežný jav pri trialovych motorkách (furt spojkujes a nulová rýchlosť na chladenie oleja) , akurát tam sa to rovno prejavuje aj mierne staženým vyradovanim do neutrálu keď motorka stojí. Lamely tým, že su mierne zvlnené neumožnia pri prvom stlačení a studenom motore aby sa dostal medzi ne olej, keď to prebehneš, už sa tam nejaký dostane- je možné že ich máš zvlnené iba mierne. Dá sa to pomerne ľahko zistiť a pomerne ťažko opraviť (alebo výmena lamiel) . Vyber lamely, zober staré sklo, natri ho vrstvickou oleja a prikladaj lamely - musia priliehat po celej ploche. Ak nie, tak opatrne narovnať, ale to už je taká hodinárska robota.
Upravil patol dne 10.05.2020 13:09
Ja mám najeto 63500 km a zatiaľ nepociťujem výmenu ale o 2 roky chceme jet Turecko tak chcem vymeniť čo treba.Rozvodovu reťaz, ventily skontrolovať ,spojkové lamely vymeniť