Petře díky..a buď v klidu, já u toho byl a ostatně u všech záplav od 1997 a že jsem se na nich nadřel..Ještě jednou díky za odkaz.
Bramborundum kardanrundum http://www.tourde....banda.cz/
Paul napsal:
Záleží jakej, ale pokud to bude nějakej základ tak počítej se slabou světelností.
Tak s tim počítej každopádně, bude mít pohyblivý členy , a bude to kšunt. NEBRAT na sklech nesetri, radej si jich kup 2 nebo 3 s menším rozsahem ale s větší svetelností v celým rozsahu
Jenže mě sere to x-krát prohazovat. Např. teď jsme byli v dešti v Osvětimi a několikrát jsem potřeboval přehodit krátký a dlouhý. Prekérka a vopruz.
Jsem zvyklý fotit s EF 75-300mm f/4-5,6 III USM a počítám, že u pokud bych pořídil něco s větším rozsahem, tak by měla být světelnost ještě o chlup lepší - 3,5.
xHackerM napsal:
Jenže mě sere to x-krát prohazovat. Např. teď jsme byli v dešti v Osvětimi a několikrát jsem potřeboval přehodit krátký a dlouhý. Prekérka a vopruz.
Jsem zvyklý fotit s EF 75-300mm f/4-5,6 III USM a počítám, že u pokud bych pořídil něco s větším rozsahem, tak by měla být světelnost ještě o chlup lepší - 3,5.
Předpokládám ze nemáš full farme a mas APS C čip a tim padem mas ohnisko 120-480 to je dost
Koupil bych si byt tebou širokac 10-22, nebo 17-40 a pak třeba něco kolem 24-105 nebo vybrat ohniska přímo pro APS C čip . 18- 300 je blbost nebudou z toho pekne fotky, ale budes s tim mít méně práce - obojí nepůjde
Upravil fero dne 04.09.2014 20:39
Dasek napsal:
Mám zkušenosti s Nikonem 70-200mm f/2.8 AF-S ED VRII a je mimochodem skvělý i na portréty.
ale Michal se baví úplne o jine kvalitativní i cenově hladině , nepředpokládám ze by chtěl investovat 30 papírů do objektivu
Upravil fero dne 04.09.2014 20:49