fajfka napsal:
http://www.az-pneu.cz/mitas-e-09-150-70-17-tl-id54668 tady ji az-pneu na
bízí,i když není skladem. Raději bych bezdušovou,tu tady nevidím.
Mohl by tady někdo napsat, kolik mu vydržela ta E09 vpředu? koupil jsem celou sadu a chci se projet trochu dál ve dvou a s nákladem, tak nevím, jestli ji nemám vyměnit třeba za TKC....
Upravil robert_zl dne 15.05.2012 10:55
robert_zl napsal:
Mohl by tady někdo napsat, kolik mu vydržela ta E09 vpředu? koupil jsem celou sadu a chci se projet trochu dál ve dvou a s nákladem, tak nevím, jestli ji nemám vyměnit třeba za TKC....
Doporučuji přední E-09 při delší cestě nepoužívat. Nájezd s naloženou motorkou max 3 tkm a to bude mrtvá. Dej tam buď TKC nebo E-10
robert_zl napsal:
Doporučuji přední E-09 při delší cestě nepoužívat. Nájezd s naloženou motorkou max 3 tkm a to bude mrtvá. Dej tam buď TKC nebo E-10
Hučí to jako trolejbus ale to neřeším to me nevadí,stejně mam ladák,ale když jsem za jízdy nad tím přemejšlel tak jsem si řikal,že se seriovým vejfukem to hučení muže docela dost rušit.
Akorát jsem tedko koukal na cenu tý 150 cca 2300Kč a to raději zustanu u 140 za 1500Kč....
Tak mám nazuto - Dakarku. U Červenýho za 1990, v e-shopech jsou jinak i něco přes 1800 (ale zase s dopravným je to plus mínus putna).
A první dojmy. Neni to vůbec špatný. Na moje milovaný Karoočka to sice nemá, ale nějak extra vzdálený jim to taky neni, takže se uvidí hlavně s ohledem na životnost.
Na silnici je to i přesto, že Dakar má bejt tvrdší, ta správná bačkůrka. Hučí to, to jo, ALE, míň než ostrá Karoo i míň než Scout, takže pohoda. Sedí dobře, zatím za sucha, Metzelerky kupodivu opět lepší (nový i ojetý, obě verze), ale jen o chloupeček, hlavně při brždění, ale Mitaska je ještě nová, takže se to možná časem vyrovná, čili netřeba řešit a body +.
OFF: Trakce v přímým směru někde mezi Karoo a KarooT. Takže akceptovatelný a opět palec nahoru. Boční trakce už je slabší a to oproti oběma pryžím se slonečkem (i ve stavu jejich totální olítanosti-viz foto), ale je tu opět jedno velké ALE: Sice to snáz ustřeluje, ale zase mnohem čitelněji, plynuleji a tudíž bezpečněji. Dá se proto třeba mnohem jednodušeji a v menší rychlosti přejít z brzdnýho smyku do akceleračního a krásně, efektně a v pohodě to otočit na fleku. Tam kde musím dát skoro plnej, abych utrhl Karoo, mi stačí půl plynu na Mitasce. To samý při brzdným smyku - Karoo je třeba utrhnout z větší rychlosti a na konci se víc "kouse". 09 jede bokem kráááááásně dlouho a naprosto s přehledem (ovšem tím i míň brzdí...).
Sečteno podtrženo, na cestovatelký a kochací off - maximální pohoda; na svižnější ježdění to jde taky dobře, ale na limit narazí dřív. Při požadavku na co nejlepší "závodní výkon" pár bodíků dolů, nicméně na oslňování davů je to takřka ideál.
No uvidíme teď hlavně co to bude dělat za mokra, při traverzech šikmo svahem a jak dlouho vydrží, ale musím říct, že ta guma má rozhodně smysl.
Budu postupně dál referovat.
PS: a ten fešáckej proužek vypadá super a vrací mně nostalgicky do časů v sedle oránžady na "Céčkách"
Pockam si na reference i po desti a uvidim. Po E-10 jsem na dojeti hodil opet Anake 2 a potom teda uvidim. Kdyz mi date realny najezd na nove E-09 jeste vetsi jak na desitkach, mozna do nich i pujdu.Jinak to vidim na E-07.
I pád na hubu je pohyb kupředu
Nevíte kde mají E-09 v provedení Dakar na velké GS skladem? Každej eshop má dodačku napsanou od týdne do tří týdnů. Mám E-10 a zadek už po 4tis. moc nedá, dá max 1000km po asfaltě.
Upravil LukyGs dne 17.08.2012 19:02
http://www.zednic... http://luky2.rajc...
LukyGs napsal:
Nevíte kde mají E-09 v provedení Dakar na velké GS skladem? Každej eshop má dodačku napsanou od týdne do tří týdnů. Mám E-10 a zadek už po 4tis. moc nedá, dá max 1000km po asfaltě.
Zkus pneuservis Červený v Radotíně. Morabo říkal, že jí tam kupoval za necelou tisícovku. Pokud neměli poslední
LukyGs napsal:
Zkus pneuservis Červený v Radotíně. Morabo říkal, že jí tam kupoval za necelou tisícovku. Pokud neměli poslední
Za necelou dvojku. Ale jinak jsi to trefil, byla posledni...
Nicmene Cerveny gumy na GS toci fest, takze dodavky ma casty a ze spuntovejch pneu ma sklade vzdy prakticky cokoliv, max do dvou dnu.
Maiali nel Fango!
U nás v Přerově je problém v našem rozměru 09 nebo 07 koupit protože nejsou. Měl jsem teď E-10 a ta zadní mizí před očima, mám na nich najeto 4000km a ještě 1tis. dá ale pak bude vypadat jak ta guma od Moraba
Přední u E-10 dá dvě zadní, sedí na asfaltě taky dost dobře, terén taky dají ale ta výdrž zadní je hrozná. Proto chci dát na zadek E09 a na předu nechám zatím E-10 než najdu co dát na předek aby to bylo gut jak na ON tak na OF road. Původně sem chtěl dát E-07 ale ty se v případě trošky bláta hned zalepí.
http://www.zednic... http://luky2.rajc...
E07 poberou i blato sice ne moc , ale poberou kdyz rozumne najedes tak to zvlanou , samozrejme mín hustej vzorek (spunty) je lepsi na bahno, ja mam ted E07 a taky pak uvazuju ze je dam za neco kostkovatelnejsiho