Omar: pozor, 3.5mm výstup Zuma je linkový výstup, nikoliv sluchátkový. Ačkoliv se používá "sluchátkový" 3.5mm jack, nejde o sluchátkové napětí a impedanci. Specifikace výstupu jsou stejné jako u Zuma 660 - 100OHM, +/-1.6V, 0.4V při 32OHM impedanci nebo 0.228V při 16OHM impedanci.
Prakticky to je to samé, jako kdybys připojil sluchátka k linkovému výstupu (obvykle konektory cinch) třeba na CD přehrávači. Na linku jde připojit jen zařízení s poměrně velkou impedancí. Myslím, že sluchátka tím vybudit nejdou. Potřebuješ sluchátkový předzesilovač. Každopádně - pokud vezmeš výstup z té linky a propojíš ho se vstupem třeba na zesilovači (třeba CD vstup), tak by to mělo v pohodě hrát. Já jsem takhle zapojoval výstup ze Zuma do AUX vstupu audiosystému na K1200LT a hraje to v pohodě. Prostě linkama se propojují zařízení s relativně vysokou impedancí a sluchátkový výstup a vstup (u Zuma není ale třeba na přenosných reproduktorech se zesilovačem bývá) je určený na úrovně a impedance sluchátek. Nikdy jsem nezkoušel do audio výstupu Zuma strčit obyčejná sluchátka s impedancí 50-60OHM ale pochybuju že to vybudí. Jinak teprve po zastrčení konektoru se rozpojí kontakty které jsou normálně zkratované a povolí to nastavit úroveň toho výstupu. Takže je možné, že jsi tam měl nulovou úroveň. Se zdrojem zvuku to nemá nic společného, na linkovém výstupu jdou i hlasové pokyny i cvakání v menu - ale v mixéru to musí být nastavené a na linku musí být zapojený něco, co to dokáže zpracovat - třeba předzesilovač nebo koncový zesilovač.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
TomasTT napsal:
Omar: pozor, 3.5mm výstup Zuma je linkový výstup, nikoliv sluchátkový. Ačkoliv se používá "sluchátkový" 3.5mm jack, nejde o sluchátkové napětí a impedanci. Specifikace výstupu jsou stejné jako u Zuma 660 - 100OHM, +/-1.6V, 0.4V při 32OHM impedanci nebo 0.228V při 16OHM impedanci.
Prakticky to je to samé, jako kdybys připojil sluchátka k linkovému výstupu (obvykle konektory cinch) třeba na CD přehrávači. Na linku jde připojit jen zařízení s poměrně velkou impedancí. Myslím, že sluchátka tím vybudit nejdou. Potřebuješ sluchátkový předzesilovač. Každopádně - pokud vezmeš výstup z té linky a propojíš ho se vstupem třeba na zesilovači (třeba CD vstup), tak by to mělo v pohodě hrát. Já jsem takhle zapojoval výstup ze Zuma do AUX vstupu audiosystému na K1200LT a hraje to v pohodě. Prostě linkama se propojují zařízení s relativně vysokou impedancí a sluchátkový výstup a vstup (u Zuma není ale třeba na přenosných reproduktorech se zesilovačem bývá) je určený na úrovně a impedance sluchátek. Nikdy jsem nezkoušel do audio výstupu Zuma strčit obyčejná sluchátka s impedancí 50-60OHM ale pochybuju že to vybudí. Jinak teprve po zastrčení konektoru se rozpojí kontakty které jsou normálně zkratované a povolí to nastavit úroveň toho výstupu. Takže je možné, že jsi tam měl nulovou úroveň. Se zdrojem zvuku to nemá nic společného, na linkovém výstupu jdou i hlasové pokyny i cvakání v menu - ale v mixéru to musí být nastavené a na linku musí být zapojený něco, co to dokáže zpracovat - třeba předzesilovač nebo koncový zesilovač.
Diky moc za vycerpavajici odpoved. Neda se nic delat budu muset zustat u stary verze sluchatka do telefonu......
Telefon pres bluetooth se zumem ovladat muziku zumem ale muzika pustena v telefonu
Telefon přes BT spojený máš, pokud tam povolíš audio služby (ikona noty v BT nastavení v zumu) tak můžeš ovládat zumem muziku - streamuje se to z telefonu do sluchátek přes zumo bez ohledu na to, jestli máš sluchátka připojená kabelem nebo bezdrátově. Teoreticky bys je mohl připojit i přímo do telefonu, kde máš sluchátkový výstup a taky to bude hrát a přehrávání budeš ovládat zumem - i když audio z něj nebudeš využívat. Nevím asi přesně, co chceš dosáhnout.
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
TomasTT napsal:
A nebo zkusit sehnat citlivější sluchátka..
A nebo zkontrolovat, jestli nemáš ten výstup v mixéru stažený na nulu.
Já osobně moc nevidím řešení ve sluchátkovém výstupu pro ty účely co píšeš.
Telefon pres bluetooth se zumem ovladat muziku zumem ale muzika pustena v telefonu
Telefon přes BT spojený máš, pokud tam povolíš audio služby (ikona noty v BT nastavení v zumu) tak můžeš ovládat zumem muziku - streamuje se to z telefonu do sluchátek přes zumo bez ohledu na to, jestli máš sluchátka připojená kabelem nebo bezdrátově. Teoreticky bys je mohl připojit i přímo do telefonu, kde máš sluchátkový výstup a taky to bude hrát a přehrávání budeš ovládat zumem - i když audio z něj nebudeš využívat. Nevím asi přesně, co chceš dosáhnout.
Tak mi to nakonec nedalo a zadel jsem pro zumo. Pripojil k tel.pres bluetooth . Pripojenej mam smartphone link a media. Sluchatka v telefonu a pustena muzika. Pres media player v zumu jde ovladat pouze posun skladek o jednu dopredu nebo zpet. Ale nejde prohledat muzika v telefonu nebo hlasitost atd. Je to tak spravne ?
Čeština můj koníček
Mám spojený mobil (android) se Zumem a F5Xt. Vše fungovalo dobře pouze nešlo posunovat pisničky při přehrávání hudby z telefonu (z interní paměti OK). Po poslední aktualizaci Zuma už lze posunovat dopředu ale po uskutečněném hovoru už nespustím interní přehravač hudby ani hlasové příkazy ze Zuma... musím vypnout a zapnout.
Jinak sluchátka připojená jackem k Zumu mi fungují všechny, ať už obyč špunty od telefonu nebo i kvalitnější ineary. Hlasitost více než dostatečná. Vysoko Ohmova sluchátka (studiová) samozřejmě potřebují už zesilovač ale ty asi se zumem nikdo nepouživá.
Co mi vadí je že telefon připojený přes USB k Zumu, odpojí SD kartu (tváří se jako připojený k PC) a NEnabíjí! Teď nevím jestli je tam limitace na 500mA a telefon potřebuje víc ale USB je teď k ničemu.
TomasTT napsal:
A nebo zkusit sehnat citlivější sluchátka..
A nebo zkontrolovat, jestli nemáš ten výstup v mixéru stažený na nulu.
Já osobně moc nevidím řešení ve sluchátkovém výstupu pro ty účely co píšeš.
Tak mi to nakonec nedalo a zadel jsem pro zumo. Pripojil k tel.pres bluetooth . Pripojenej mam smartphone link a media. Sluchatka v telefonu a pustena muzika. Pres media player v zumu jde ovladat pouze posun skladek o jednu dopredu nebo zpet. Ale nejde prohledat muzika v telefonu nebo hlasitost atd. Je to tak spravne ?
Co jde nebo nejde v přehrávači je věc telefonu - některé telefony vidí playlisty a jde vybírat třeba podle interpretů nebo alb, v některých jde jen ten posun. Nevím čím je to ovlivněné. U všech apple jde všechno - i u těch starých. Jako demo tady mám starý iPhone3 a iPod starý tak 10 let a oba fungují naprosto perfektně.
Hlasitost - to je divné, v menu hlasitost když rozkliknu nastavení vpravo dole tak tam mám procenta jednotlivých zdrojů - a můžu tam nastavit poměr hlasitosti hudby oproti hlasové navigaci atd.
Lamark napsal:
Mám spojený mobil (android) se Zumem a F5Xt. Vše fungovalo dobře pouze nešlo posunovat pisničky při přehrávání hudby z telefonu (z interní paměti OK). Po poslední aktualizaci Zuma už lze posunovat dopředu ale po uskutečněném hovoru už nespustím interní přehravač hudby ani hlasové příkazy ze Zuma... musím vypnout a zapnout.
Jinak sluchátka připojená jackem k Zumu mi fungují všechny, ať už obyč špunty od telefonu nebo i kvalitnější ineary. Hlasitost více než dostatečná. Vysoko Ohmova sluchátka (studiová) samozřejmě potřebují už zesilovač ale ty asi se zumem nikdo nepouživá.
Co mi vadí je že telefon připojený přes USB k Zumu, odpojí SD kartu (tváří se jako připojený k PC) a NEnabíjí! Teď nevím jestli je tam limitace na 500mA a telefon potřebuje víc ale USB je teď k ničemu.
Zajímavé, že jak píše Omar, to jediné mu jde - posunovat písničky. To, že to po ukončení hovoru zůstane v nějakém divném stavu psal Schrek a slyšel jsem to několikrát. Proč se to děje a proč jen na některých telefonech - nevím ale zkusím na to poslat připomínku do Garminu. Já bych k těmhle věcem potřeboval natočit nějaké video na telefon - prostě aby tam bylo vidět, co to dělá a nedělá. Bez videa se to hrozně blbě reportuje a když tam bude vidět jak je spárovaný telefon, jaký telefon to je a pak na obrazovce co to dělá, tak to hrozně pomůže když se to reportuje vývojářům nebo podpoře.
Jo a k tomu telefonu přes USB - tohle slyším úplně poprvé. Každý telefon se musí dát nabíjet přes USB v počítači, kde je tuším taky omezení na 500mA. To je divné. Fakt to slyším poprvé. Co to je za telefon?
Upravil TomasTT dne 15.07.2015 10:47
Jedu v patek do Prahy jestli tam tome budes muzu se zastavit vezmu i sluchatka. S tim pouze posouvanim skladeb jeste jde o to jestli to neovlivni v jakym prehravaci to prehravam v telefonu.... to netusim . Kazdopadne kazdej prehravac ma vyhledavani skladeb. Me to na tom Zumu neslo ani rozkliknout. Pouze posun a nic vic. A ani to neukazalo jakou skladbu to prehrava atd....
Další dotaz bych měl k "Historii cestování." Tam se zaznamenává projetá trasa a uražená vzdálenost v jednom dni. Ta historie se mi vždy po nějakém čase vymaže a přestane se zobrazovat a zaznamenávat. V čem je problém?
A ještě jeden postřeh z praxe. Když si naplánuju okružní cestu, jedno jak dlouhou, neodbočím přesně tam kam to chce navigace se automaticky přepočítá trasa zpět do startu. Okružní cesta teda nemusí být dlouhá 100 km, ale třeba jen 1 km. Tohle mi příde celkem nedořešený. Vypadá to, že to nikdo v Garminu v praxi nezkoušel a tu funkci tam ušili jen horkou jehlou, aby to tam měli, když už to má TomTom...
Na baterku to vydrží tak 20 minut? Neměřil jsem...
Mě zase 590ka dělá to, že když jedu po naplánované trase a dostanu se na nový úsek silnice-dálnice, která není zakreslená v mapě, tak se mi navi sama přepne do automobilového módu. Sama už se nijak nevrátí, musím nastavit ručně zpět. Pak chybně počítá palivo např. Jejich pokus o tankovací dotazy jsem vypnul záhy, ptalo se mě to 4x během minuty... Sr*lo mě to celou dovolenou...
Navíc dotykáč je takový dost neohrabaný, když potřebuji posunout mapu o kousek dál, tak mi to z 50% udělá bod na mapě nebo samo zoomuje, na 660ce jsem tohle nikdy neřešil...
Těch nedodělků je tam více.
- Mám 2 TPS čidla na motorce a když dám navi do auta (jiný profil) tak hlásí chybu TPS.
- Když zapnu sledování paliva tak stojím u benzínky ale navi hlásí že na trase není žádná stanice. Navíc hlášky překrývají mapu a jsou otravné (lepší vypnout)
- Doprava sice hlásí nějaká zpoždění ale dlouhodobé uzavírky totalně ignoruje (teď vás klidně povede přes Červenohorské sedlo, ignoruje i uzavírku která trvá víc než rok...)
- o počítání trasy by se toho dalo taky napsat dost.
Ano, to hlášení nepřipojených ventilků v autě je otravné, to jsem zde Tomasovi TT psal uz skoro pred rokem, do Garminu to reportoval. Stejne tak nefunguje dalsi funkce: TrackBack. Staci na konci cíle projet tunelem a funkce pak pri zpatecni navigaci vede jen k tomu tunelu a dal uz neví.
Lamark: sledování paliva používám i v autě a naprosto v pohodě. Nechápu jak myslíš to, že stojíš na benzínce a chceš po něm najít benzínku. Hledá to benzínky na trase resp. u trasy ve směru jízdy. Nebo jsi našel benzínku, která nebyla na mapě vůbec?
Doprava - navigace zobrazuje to, co je k dispozici na serveru Google dopravy. Když se podíváš do legendy v navigaci, tak tam je grafika pro krátkodobé i dlouhodobé uzavírky, dopravní omezení atd. Když si pustíš Smartphone Link - doprava nebo Google Maps a na té trase nebudeš vidět omezení, tak ho neuvidíš ani v navigaci.
Píšeš že to povede přes červenohorské sedlo, tak jsem zkusil v google maps naplánovat trasu a pochopitelně to přes to sedlo vede, takže google doprava neví o té uzavírce a tím pádem o ní neví ani navigace, která využívá stejný zdroj dat.
Zumo 590 nemá možnost připojení starého TMC příjmače, takže není možné stahovat dopravní omezení z jiného zdroje. TMC byl nepoužitelně pomalý na aktuální dopravu, kde to funguje v Zumu 590 perfektně ale ty dlouhodobé uzavírky tam v ČR byly. Jinak v Německu nám minulý měsíc Link uzavírku u Rottwaileru hlásil, takže to bude asi závislé na konkrétní zemi.
Rik333:
TrackBack - funguje na poslední spojitý úsek stopy. Bohužel tunely ten track rozdělí. Je to v plánovaných vylepšeních..
jen pro info, pro 590-ku je k dispozici novy SW 3.20
Changes made from version 3.10 to 3.20:
Improved the dynamic fuel stops feature.
Improved the fuel tracking feature.
Improved routing performance.
Fixed an issue that could cause traffic events to obscure the navigation map.
Fixed audio playback issues when Line In is selected as the audio source.
Fixed Bluetooth connection and reliability issues.
Fixed an issue that could prevent the Where I've Been application from recording some stops.
Fixed issues with reviewing multiple routes.
Improved software stability. www.fotomoto.cz