No, ono se na tom foťáku dá prý spousta věcí nastavit, i když přes jeho limity to nepůjde. Marek to přirovnal k běžnému kompaktu, ale koneckonců, levným kompaktem jsme fotili dosud všechny akce, Rumunsko atd. a některé fotky prostě mají duši. Dron je asi toho příkladem, fotka nemusí být super kvalitní, ale zachytí zcela neobvyklé situace, z neobvyklého úhlu, tak, jak je nemáme očima šanci vidět...
Tak pár "stavařskejch" z Thajska
Ty nosníky jsou jen na sebe naskládaný kolejnice (nejsou provařený !!!) jen sem tam "svázaný" roxorem...
HonzaGS-SV přiložený následující obrázek:
[178.22Kb]
Upravil HonzaGS-SV dne 19.03.2015 16:33
Včera jsem byl (na poslední chvíli mne vzali i po naplnění kapacity) u firmy Pelikán, dovozce koptér DJI. Předváděli několik modelů, nejzajímavější je asi Phantom 2 Vision+, co má Marek, levnější verze s držákem na GoPro je po kompletaci všeho příslušenství (a to nemyslím vlastní GoPro) o dost dražší a nenabízí všechny funkce jako Vision+.
Momochodem, Liška a Revai používali na expedici "Cesou necestou" právě Vision+ a interně bylo na předváděčce řečeno, že GoPro úzce s DJI spolupracuje, dodává některé komponenty a kamera na Visionu+ má s GoPro dost společného.
No a pak je jejich poslední novinka, Inspire, ten ale stojí skoro 100 tisíc. Ale bomba určená už k profesionálnímu focení a natáčení, kdy se podvozek po startu vyklopí nahoru a kamerou lze otáčet o 360° bez otáčení koptéry.
Ivan přiložený následující obrázek:
Dnes jsem si vzal do práce výbavičku a vyrazil za Dobrušku fotit zatmění. Ještě že jsem z prodejny vzal poslední svářečské sklíčko, od rána jsme všechna prodali a na pár lidí se nedostalo.
Použil jsem Minoltu 70-300 Big Beercan, 20 let starý objektiv a taky se ukázalo, že stativ Hama za 699,- není to pravé ořechové. Nefotil jsem na plnou díru, ale jen 250-270mm, zkoušel jsem všechny možné clony 7,1-14, ISO 80-200, něco v proioritě clony, něco v manuálu, většinou na AF, něco ale i s manuálním ostřením, prostě pokusy. Večer na to kouknu a když se něco povede, dám to sem.
PS: Na Marka i ostatní mít ale určitě nebudu...:-).
To určitě. I když tohle asi ne...
Kamarádův rogallistický šperk z Francie, nejlepší výbava a fantastické letové vlastnosti. Drákula (pasažér v Rallye 2) by mohla vyprávět... Foceno mobilem.
A tady se drží hrazdy moje maličkost, foto asi z roku 1994, foceno mým kinofilmovým foťákem na tehdejší prospekt na éro (motor Rotax 582, křídlo ESO, podvozek TL-22 DUO, který jsem sám navrhoval, prodávaly se hlavně do zahraničí), před pár lety naskenováno z prospektu.
To éro bylo velmi komfortní a létalo skvěle, maximálka se zmenšeným křídlem skoro 150 km/h, ale bylo to už dost jedovaté a na hranici stability, běžně se dodávalo s trochu větším křídlem. Vzpomínám na přelet Jaroměř - Poznaň, na létání v Anglii, oblet Česko-Slovenska atd. Kde jsou ty časy...
Ještě že tady to vlákno je!!!!!! Jinak bych ani nevěděla kdy zakročit. Marku ty k nám dostaneš asi zákaz!!!!! Máš teď vybírat jiné hračka a nééé provokovat s helikoptérou... Asi si budu muset promluvit s tvoji ženou
Marek - Tobě se ty éra nelíbí? Nechceš se stavit na kafe? Mám vyřízené ty reklamace, LCP, bezva DVD o letu na rogalech kolem světa...:-).
Drákulka - já ani netušil že to Marek má... Sakra co to plácám - jo, může za to von!!!
Když už jsme u toho létání, tak BMW guru Cyril v podání Drákulky...