Je to cina, ale za necelyho bura kus jsem si jich taky bedynku vzal. A zjistil jsem, ze potrebuju vetsi trezor
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
Ja dneska resil s vyrobce safetronic, ze ma blbe rozmerene trezory a na strankach spatne udaje takze se mi tam schranka nevleze, dneska si byl kuryr vyzvednout trezor a vracel jsem ho. Chybuuznali a uz opravili i na strankach.
Jinak Cina je taky v klidu, lepsi sou sice rusaci ale i tak
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Kolek...co není v hlavě je v nohách...hlavně že jsem byl ráno na poště s dopisem a pro kolky. Už mi průkaz zbraně neudělají za čtrnáct dní, už za tři týdny.
Zeptám se , co si pod tím představit? Zkoroduje zápalka- náboj nevystřelí, nebo je při použití tohodle střeliva zbran náchylnější na korozi? Co jsem se tak bavil a četl tak tímhle střílí většina lidí.
Čím je to podloženo že je čínské(jakékoli vyráběné v této době a CIPované) je či není se rtuťovou tedy korozivní zápalkou? Je to z fundovaného zdroje?
Jinak u sa 58 a jejich civilních modifikací můžeme být klidní ,,že doktore" (jak pravil Bohuš)
Vystřílel jsem krabičku číňanů a nic nezrezivělo ani nezkorodovalo.
Vždy vyčištěno WD a funguje.Spokojenost. Čas strávený na BMW GS se do života nepočítá!
schrek napsal:
zalezi taky jakou mas hlaven a ano cinske strelivo pusobi korozivne
Zeptám se, odkdy má sa 58 a jeho civilní klony jinou hlaveň než tvrdochrom? Té je úplně buřt, co střílíš, stačí občas vyčistit. Čína a Rus je úplně jedno. sám střílím Barnauly .223 a nevšiml jsem si, že by něco korodovalo. ..
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10
schrek napsal:
Zeptám se, odkdy má sa 58 a jeho civilní klony jinou hlaveň než tvrdochrom? Té je úplně buřt, co střílíš, stačí občas vyčistit. Čína a Rus je úplně jedno. sám střílím Barnauly .223 a nevšiml jsem si, že by něco korodovalo. ..
CZ858 2-P pro Kanadu, s prodlouženou hlavní, nemá tvrdochrom. Jinak nevím...
Ivan přiložený následující obrázek:
Víte, co by mne zajímalo? Když vezmeme AR-15 a vz.58, většina lidí řekne, že AR je lepší, komfortnější a přesnější. OK, nestřílel jsem s ní, ale věřím. Znalci ještě doplní, že AR-15 má obvykle i vyšší počet závad, ale záleží na klonu, protože se jich dělá spousta, od levných po exkluzivní. A také řeknou, že i kdyby se majitel 58 rozkrájel a tunil sebevíc, tak komfortní a přesnou zbraň jako je AR-15, z toho neudělá a navíc se dostane s cenou minimálně na úroveň AR. Přesto je ve světě 58 stále používán a nejen někde na blízkém a středním východě, ale i v naší armádě, možná i jiných. Kamarád se teď třeba vrátil z mise v Iráku a kluci je tam měli také (mimo jiné), předpokládám, že upravené.
Ale proč to píšu - tuhle mi přišlo nové číslo Z&N a v něm test CZ858 od Alfatactical. Závěr, bicí ústrojí + hlaveň, jsou údajně z nepoužitých NZ, tedy nové a zbraň je kompletně předělána a doladěna. Část věcí dělal Zendl, s ním oni dlouho spolupracují a jsou to kvalitní věci. Vypadá to zajímavě, zbraň má prý i laditelnou spoušť a bůhvíco, přečtěte si to. Já ji nechci, ale zajímalo by mne, jestli je to zbraň, už vzhledem k ráži, opravdu konkurenceschopná v moderním boji... Protože podle znalců tak komfortní a přesná jako AR stejně nejspíš není. Na druhou stranu, když použiju příklad, za války i po ní létala spousta stíhaček, jak spojeneckých, tak německých či japonských. Každá byla trochu jiná a vědělo se, že tahle třeba není tak obratná v malé výšce, ale má zase jiné přednosti, kde soupeř zaostává. A tak se piloti snažili vmanévrovat soupeře do podmínek, ve kterých byl jejich stroj lepší.
Má tedy takhle modernizovaná 858 nějakou přednost proti AR? Třeba v nějakém konkrétním způsobu boje nebo podmínkách?
schrek napsal:
CZ858 2-P pro Kanadu, s prodlouženou hlavní, nemá tvrdochrom. Jinak nevím...
To je zajímavá verze. Vypadá to jako RPK lehký kulomet, s delší hlavní. Ale ono v Kanadě asi nepočítají, že by se vozili střelivo z Ruska, když ho ve Státech bude vyrábět každá druhá munička.
Ivan napsal:
Víte, co by mne zajímalo? Když vezmeme AR-15 a vz.58, většina lidí řekne, že AR je lepší, komfortnější a přesnější. OK, nestřílel jsem s ní, ale věřím. Znalci ještě doplní, že AR-15 má obvykle i vyšší počet závad, ale záleží na klonu, protože se jich dělá spousta, od levných po exkluzivní. A také řeknou, že i kdyby se majitel 58 rozkrájel a tunil sebevíc, tak komfortní a přesnou zbraň jako je AR-15, z toho neudělá a navíc se dostane s cenou minimálně na úroveň AR. Přesto je ve světě 58 stále používán a nejen někde na blízkém a středním východě, ale i v naší armádě, možná i jiných. Kamarád se teď třeba vrátil z mise v Iráku a kluci je tam měli také (mimo jiné), předpokládám, že upravené.
Ale proč to píšu - tuhle mi přišlo nové číslo Z&N a v něm test CZ858 od Alfatactical. Závěr, bicí ústrojí + hlaveň, jsou údajně z nepoužitých NZ, tedy nové a zbraň je kompletně předělána a doladěna. Část věcí dělal Zendl, s ním oni dlouho spolupracují a jsou to kvalitní věci. Vypadá to zajímavě, zbraň má prý i laditelnou spoušť a bůhvíco, přečtěte si to. Já ji nechci, ale zajímalo by mne, jestli je to zbraň, už vzhledem k ráži, opravdu konkurenceschopná v moderním boji... Protože podle znalců tak komfortní a přesná jako AR stejně nejspíš není. Na druhou stranu, když použiju příklad, za války i po ní létala spousta stíhaček, jak spojeneckých, tak německých či japonských. Každá byla trochu jiná a vědělo se, že tahle třeba není tak obratná v malé výšce, ale má zase jiné přednosti, kde soupeř zaostává. A tak se piloti snažili vmanévrovat soupeře do podmínek, ve kterých byl jejich stroj lepší.
Má tedy takhle modernizovaná 858 nějakou přednost proti AR? Třeba v nějakém konkrétním způsobu boje nebo podmínkách?
Jaké bude konečná cena cena s doplňky od Zendla? To by taky mohlo leccos napovědět, kam by se taková puška měla ubírat
Nevím, cena tam není, ale když kouknu na ceny doplňků, jen ty budou v řádu desítek tisíc korun... Mně by to zajímalo spíš z té střelecké a technicko-taktické stránky.
Ivan> to mas jako s jinyma vecma, zalezi na miste, case a duvodu / zpusobu pouzivani. Pokud budes zbran mit pro pouziti v pripadne OV na nasem uzemi a utocnici budou z jihu nebo vychodu, pak ma 58 lepsi uplatneni - treba uz jen kvuli ukoristeni munice a mnozstvi dilu dostupnych v nasi lokalite. Pokud pocitas s podporou, ktera te bude zasobovat jednou za cas munici a dilama z tylu a budes muset mit u sebe hodne streliva a tahat ho na velky vzdalenosti, pak je AR v razi .223 presnejsi, lehci a s vyrazne lehcim strelivem.
EDIT> preklep v razi (223 vs. 233).
Upravil Slavek-xxx dne 20.01.2017 14:28
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999