nasel jsem v zumu nejakej tracklog nevite co to je? Hledal jsem tam něco zda to neumi zaznamenávat projetou trasu takovou kterou bych si pak importoval nekam jinam a udelal z ni oficialni trasu ROUTE. dik
jak: v jakém zumu? Nerozumím úplně otázce.
záznam prošlé stopy umí všechny modely zumo ale některé modely mají správce pro další práci s tracky, mazání apod. Nejlepší je ale stáhnout si prošlé stopy a archívy prošlých stop přímo z gps ze složky gpx a je to. Jinak udělat trasu ze stopy zase tak snadné není, jseš limitovaný určitým počtem odboček (řádků itineráře) na trase ale aby to zkopírovalo stopu, tak by bylo potřeba třeba 20x nebo 50x víc...
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
TomasTT napsal:
jak: v jakém zumu? Nerozumím úplně otázce.
záznam prošlé stopy umí všechny modely zumo ale některé modely mají správce pro další práci s tracky, mazání apod. Nejlepší je ale stáhnout si prošlé stopy a archívy prošlých stop přímo z gps ze složky gpx a je to. Jinak udělat trasu ze stopy zase tak snadné není, jseš limitovaný určitým počtem odboček (řádků itineráře) na trase ale aby to zkopírovalo stopu, tak by bylo potřeba třeba 20x nebo 50x víc...
jo promin v 660
a prošlou stopou mam rozumět co? jen tu kterou mam předem nakreslenou?
Nebo to umi i ciste když zaznamenávat jen po spusteni navi. Proste pustim nikam se nenecham navigovat jen jezdim a pak na zaklade toho mam vytvoren log trasy a protože se mi trasa libila ak si ji necham prevest
jack96: ano jedes a pokud mas zaznam prosle trasy zaplej (nevim jak v ZUMU ale v 62 jde vypnout) tak se ti zaznamenava kudma jedes a pak si to stahnes a jde z toho udelat trasam, ale nevim jak moc je to slozite z toho udelat
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Trasa se z prošlé stopy převést dá - resp. importovaná prošlá stopa se dá přepočítat na trasu ale je tam jendo obrovské ALE:
... ale počet řádků itineráře navigační trasy v případě Zuma 660 nesmí překročit 299 řádků. To znamená, 299 odboček nebo lomení navigační trasy. Průměrná prošlá stopa má tisíce řádek a převod na trasu v drtivé většině případů končí chybou zaplnění paměti - což znamená překročení toho počtu 299.
Je potřeba pochopit ten rozdíl:
- stopa (track) může mít třeba 10 tisíc bodů (propojených přímkami)
- trasa (route) může mít maximálně 300 bodů, kterými se lomí vč. startu
Přepočet stopy na trasu je možný ale musí se počítat s tím, že pokud jde o stopu hodně klikatou a dlouhou, tak není možné aby se spočítala na trasu korektně z výše popsaného důvodu. Navigace dokonce umožňuje zaznamenávat a zobrazovat prošlou stopu v délce, která je větší než když se ten záznam vyexportuje a znova importuje zpátky do navigace. Záznam viditelný v navigaci je obsah souboru current.gpx v podsložce GPX (kde jsou uložené i waypointy atd), všechno starší než posledních 10 tisíc bodíků v tracku je ukládané až do 10 archívů v podsložce Archive ve složce GPS a jdou normálně otevřít v Mapsource nebo dalších programech a trasu postupně poskládat celou, tedy až 11 x 10000 bodíků.
K vypínání navigace - před půl rokem jsem si koupil 62stc a bojoval jsem s vypnutím při výběru navigování podle připravené trasy. Zkoušel jsem různé verze firmware, nakonec jsem došel k tomu, že s 3.10 to nepadá při použití češtiny a v 3.40 to nepadá když se používá angličtina. Novější verze FW prostě padly na huby kdykoliv. Trasy jsem měl vyrobené v BaseCampu, padalo to i na trase o délce 2km z vesnice do vesnice.
Přestalo mě bavit čekat na opravu firmware a před dvěma týdny jsem navi předal garminu ať to vyřeší v rámci reklamace. Tak jsem zvědav.
No vzhledem k tomu ze minuly týden technik z Garminu říkal, ze ma těch navigaci na stole několik a neví co s tím, tak předpokládám ze řešení bude najít nejbližší starší sw který bude ok a bude se čekat na update výrobce
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Dík za info. Nejbližší starší SW, který tak nějak funguje jsou ty verze co jsem psal. Ty jsem testoval už na podzim a nic novějšího od té doby nefunguje :-( Výrobce, teda spíš nějaký Ind na supportu, mi řekl akorát "nemáme nic hlášeno, udělejte reset a když to nepomůže, tak to pošlete poštou ať se na to podíváme".
Tomáš TT: kámoš koupil asi před šesti lety Zumo 660 bez lifetime. Teď by jí chtěl dokoupit... Mám jeho navi u sebe... Když jí připojím na Garmin a koupím lifetime ( 106 euro), tak se mi automaticky přiřadí k té navi nebo se to dělá jinak???
Přijel bych k tobě, ale nevím jestli ještě funguješ, dneska jsem se ti nemohl dovolat...
Reno: divný, fungoval jsem asi od půl deváté, kdy jsem zapínal telefon ale nešly nám dneska pevný linky, tak možná proto...
Když jseš přihlášený v my.garmin a v tom účtu máš zaregistrovanou tu navigaci tak se ti nákup přiřadí do toho účtu a musíš ho přiřadit k té navigaci. Možná už tam dali i možnost že se to přidá automaticky když je tam jen jedno zařízení ale pochybuju o tom. Dlouho jsem to nedělal - téměř všichni mají lifetime k navigacím. Ale bylo potřeba zaregistrovat kód a přiřadit ho do účtu a v účtu ho přidat ke konkrétní navigaci, protože v účtu nemusíš mít navigaci jen jednu. Pokud máš jen jednu, nebude s tím problém. Když tak zavolej 602349970 a pomůžu ti
TomasTT napsal:
Reno: divný, fungoval jsem asi od půl deváté, kdy jsem zapínal telefon ale nešly nám dneska pevný linky, tak možná proto...
Když jseš přihlášený v my.garmin a v tom účtu máš zaregistrovanou tu navigaci tak se ti nákup přiřadí do toho účtu a musíš ho přiřadit k té navigaci. Možná už tam dali i možnost že se to přidá automaticky když je tam jen jedno zařízení ale pochybuju o tom. Dlouho jsem to nedělal - téměř všichni mají lifetime k navigacím. Ale bylo potřeba zaregistrovat kód a přiřadit ho do účtu a v účtu ho přidat ke konkrétní navigaci, protože v účtu nemusíš mít navigaci jen jednu. Pokud máš jen jednu, nebude s tím problém. Když tak zavolej 602349970 a pomůžu ti
Dík, ale raději bych se zítra stavil... Není moje, tak mu to nechci podělat... Do kolika budeš zítra v TT???
Ahoj, mohu mít dotaz, ne přímo na moto navigaci, ale asi to bude nějaký šotek v útrobách, jedná se o dakotu 20, nastavím cíl, ať už adresu, nebo souřadnice a navi mě v podstatě nasměruje vzdušnou čarou, i když dám simulaci trasy, navigování po silnici, tak u simulace se sekne tak kolem 30% , zatím jen jeden kousek se povedlo, že mě navigovala jak měla, tak nevím, jestli ji mám nějak špatně nastavenou, ale to asi ne, když se chytla, nebo je nějaký problém, v tomhle se vůbec nevyznám. Dík za jakoukoli radu,
Teda skoro jakoukoliv
Klasika měla pravdu, stačilo pár kilometrů a .... ;-)
moranka: postupoval bych takhle -
jakou máš zapnutou mapu? Zkus jinou a hlavně nepoužívej na tohle Topo Czech Pro verze 2013
nastavení výpočtu trasy máš jaké? nejrychlejší čas nebo co tam je?
Aha tak asi tam zrovna mám tu pro 2013, tak to dude tím a jakto, že to právě s ní nejde? Jednou se to chytlo, teda jestli mohu poprosit o vysvětlení
Klasika měla pravdu, stačilo pár kilometrů a .... ;-)
Topo Pro 2013 má autoroutingovou vrstvu pro navigaci po turistických cestách v režimu (profilu) chůze. Takže když se přepne profil na chůzi, tak ta mapa vede "po zelený" z říčan do mnichovic apod. Ale ta mapa nemá autoroutingovou vrstvu pro silniční navigaci.
Nevim, jestli uz to tady na tech 44 strankach neni. Kdyztak sorry.
Tome, bude Garmin u nektereho sveho modelu resit pripojeni dualniho mobilu? Obcas resim to, ze potrebuji volat ze SIM 2, ale navigace 660 samozrejme s timto nepocita a defaultne toci z jednicky.