To Paul a Ripper: při zmenšení na forum to zčernalo okolo celý v originále se ze středu dostávalo světlo skoro až do krajů a hezky se leskla mokrá dlažba...chjo
Dnes v Jaroměři s Drákulkou (mimochodem ta její ftka vypadá na PC ve větším rozlišení mnohem líp.
Konvoj se mi fotil blbě, bylo hnusně, málo světla, nastavil jsem průběžné ostření, prioritu času (1/250-1/320), pak jsem zkoušel i manuál abych mohl trochu přiclonit (i kvůli větší hloubce ostrosti), ale pak zase stoupalo ISO, no pohyb v blbém světle ještě moc nedávám... Ale byl to bezva výlet. Zbytek ve vlákně o konvoji.
Ivan přiložený následující obrázek:
A ještě - snad se nebude zlobit - 2 fotky od Drákuly. Je to vlastně portrét, protože se nám včera technicky nedařilo ani jednomu, hrála si s tím v počítači, něco zachránila, ale bez ohledu na technickou kvalitu se mi moc líbí... Nedělala žádný malý výřez z velké fotky jedoucího auta, ale jen drobně ořízla. Voják viděl, že ho fotí a evidentně mu to nevadilo:-).
Ivan přiložený následující obrázek:
Drakulka napsal:
To Paul a Ripper: při zmenšení na forum to zčernalo okolo celý v originále se ze středu dostávalo světlo skoro až do krajů a hezky se leskla mokrá dlažba...chjo
V tom případě špatný postup při zmenšování a úpravě
Přímo u dovozce, koukni na www.pelikandaniel.com. Tohle je DJI F320 Phantom 2 Vision plus, poslední model, kamera je prý dělaná ve spolupráci s GoPro, držák stabilizovaný ve 3 osách, GPS atd. ale už se tu o tom psalo, víc je spíš na extra vlákno nebo SZ. S tímhle typem teď točí Liška s Revaiem.
Máme několik prodejen (i když s jiným sortimentem) a tak jsme dohodli s importérem podmínky a objednat se to dá i u nás (snad to nebude považováno za nedovolenou reklamu).
Upravil Ivan dne 02.04.2015 14:20
hračka pěkná, ale že bych to považoval za fotografování...
To máš asi pravdu, kvalita fotek je srovnatelná s kompaktem (o tom ví víc Marek), ale video je velmi slušné. Tady ale není lepší vlákno, pokud by byl zájem, mohli bychom ho založit, fenomén multicoptér je dnes hodně aktuální. Dá se to koupit i bez originální kamery, v nabídce je i verze se stabilizovanými držáky na GoPro3 a GoPro 4 a s tím se dá natočit i hodně kvalitní film, koneckonců GoPro dnes využívají i profesionálové, napadá mne třeba Top Gear.
I na nove s tim toci reportaze a to myslim i takove kde reporterka neco vyklada...na bezne televizi to nepoznas. Jsem taky pro nejake vlakno o toceni a ne jen o dronech.
jel jsem kolem koule www.jedemkolem.cz
Ivan napsal:
To máš asi pravdu, kvalita fotek je srovnatelná s kompaktem (o tom ví víc Marek), ale video je velmi slušné. Tady ale není lepší vlákno, pokud by byl zájem, mohli bychom ho založit, fenomén multicoptér je dnes hodně aktuální. Dá se to koupit i bez originální kamery, v nabídce je i verze se stabilizovanými držáky na GoPro3 a GoPro 4 a s tím se dá natočit i hodně kvalitní film, koneckonců GoPro dnes využívají i profesionálové, napadá mne třeba Top Gear.
Jsem pro, když založíš vlákno a popíšeš jaké si měl požadavky a proč si vybral tenhle dron a ne nějaký jiný tak to určitě nebude na škodu
Velikonoční Slovensko na GS jsme zrušili kvůli počasí, ale Drákula objednala jednu noc na Masarykově chatě na Šerlichu v Orlických horách. Spousta sněhu, lyžaři a večer, když všichni zmizeli, krásná atmosféra. A taky jasná noc a nádherný měsíc, který nám svítil do pokoje. A tak jsem stál o půlnoci nahý u okna a fotil. Foťák Sony A77II a objektiv opět 20 let stará Minolta 70-300 "Big Bearcan". Tohle je jedna z úprav, ještě si s tím budu hrát.
Upravil Ivan dne 06.04.2015 14:47