Český glock? ale vypadá to zajímavě líbí se mi to víc než ty předchůdci s tou vysokou stavbou závěru nebo s tou ostruhou vzadu
Upravil kim dne 23.01.2017 12:34
Ivan napsal:
Kejda, Kim - no, oba máte asi zčásti pravdu. Ale takhle kompletně upravená zbraň bude cenově na úrovni lepších AR-15 a určitě nevypadá jako klasicá 58. Takže nostalgii bych vyškrtl, z nostalgie si lidé koupí nějaký základ v původním provedení. A vzhledem k ceně ani nemyslím, že by se taková zbraň prodávala ve větších sériích někam na východ. Tak jasně, jsou různé soukromé firmy, které na blízkém a středním východě působí jako bezpečnostní agentury, bodyguardi VIP lidí, třeba obchodníků atd. a ti mohou takovou spolehlivou zbraň vyhodnotit jako optimální. Ale Alfatactical třeba ani nemá takové ambice, nevím, prostě vyrobil komplexně upravenou 58,, když se bude prodávat tak super, když ne, tak si u nich třeba lidé budou nechávat upravovat zbraně ne takhle komplexně, ale třeba jen částečně. No nic, shodli jsme se asi na tom, že i v dnešní době má vz.58 stále opodstatnění:-).
No já nevím, jestli má Sa 58 dnes opodstatnění, určitě pro fandy, z nostalgie kvůli vojně, pro někoho důležité finance. Myslíš, že takto upravená Sa58 od Alfy bude stát okolo 35 tisíc? To jsou ceny AR15, které můžeš koupit, není to sice špička, ale dobrý standard, a to je Sa58 taky, dobrý standard. Ale myslím, že ta dobrá od Alfy to bude horší než 35 tisíc, ale pouze spekuluji. A to nemluvím o tom, že se dá koupit Ruger AR15 v ceně okolo 27 tisíc a některé i méně. Já mám bullpup, a myslím, že v dnešní době CQB budou mít prim zbraně s menší délkou, než je 845 mm v základu. Tak to prostě vidím já, sorry.
To je v pohodě. Myslím dokonce, že takhle upravená bude stát i víc než 35 tisíc a to výrazně, stačí mrknout na ceny doplňků...
Tak na gunexpertu ji prodávají v hodně podobné konfiguraci jako alfatactical za 47 tisíc ve verzi compact.
Je teda pravdou, že sebechválou moc nešetří, měl jsem dojem, že neexistuje nic lepšího, než jejich produkt. Nevypadá to vůbec zle, ale cena je prostě ukrutná, na to, že se jedná o modernizaci. Ale to bude taky dost tím Zendlem, má tam svoje vychytávky.
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10
Zdravím... tak jsem se po nějaké době pročítání tohodle fóra rozhodl pořídit ke Glocku 17 ještě starší kamarádku (CZC 858 Tactical). Co jsem tak hledal náboje nejlevnější jsem našel za 6Kč když vezmu krabici Čínských v Barece v Praze. Nemáte někdo tip na ještě levnější, případně na nějaké blíže Plzni? Jsem Klatovák a když už pro ní do Plzně pojedu, vzal bych to při jednom... Né že by to byla za takhle velký náboj špatná cena, ale vím, že se čas od času tahle ráže najde i výhodněji a jak se říká:"kdo šetří, má na tři" :-)
Miracek> znamej ted bral par tisic tech v plechovych krabicich po 600ks, slozili jsme se s dalsima lidma a vysel kus na 5Kc. Dej si inzerat sem, do 5.50Kc/ks musis sehnat v pohode i s krabici: http://bazar.hunt...ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
chlapacinejte nahodou nekdo z okoli Roudnice u HK , potreboval bych tamneco kupit
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Co tam prodávaj? Jestli je to Roudnice mezi HK a Chlumcem, tak to mám sice na druhou stranu, ale kdybych jel zrovna do práce v HK a v Roudnici prodávali něco, co nutně potřebuju (třeba aktuálně čištění), rád tam zajedu:-).
SCHREKU kolik jich chceš? Jezdí mi auto na Hradec a bude se mi tam stavovat taky. Koncem února pojedu do Antregu (pro jednu uloženku) tak bych ti to vzal.
Ivane, jestli myslíš to samé čištění, tak jsem si ho objednal tady- http://earmyshop.cz/cisteni-k-samopalu-vz-58
Upravil milan67 dne 31.01.2017 11:15
milan67 napsal:
SCHREKU kolik jich chceš? Jezdí mi auto na Hradec a bude se mi tam stavovat taky. Koncem února pojedu do Antregu (pro jednu uloženku) tak bych ti to vzal.
Ivane, jestli myslíš to samé čištění, tak jsem si ho objednal tady- http://earmyshop.cz/cisteni-k-samopalu-vz-58
chlape hod mi telefon zavolam
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
milan67 - k 58 čištění mám, potřebuju k brokovnici, k .22 a .45. A taky nějakou chemii na čištění a mazání, zatím mám WD40, ale vzpomínám kdysi na nějaký americký zázrak, měl jsem ho jako spray i jako vazelínu, nic lepšího jsem nikdy neměl. Bohužel, při stěhování před 8 lety se to asi omylem dostalo mezi pytle na vyhození. Asi se mi budete smát a já jsem za to na sebe dodnes naštvanej, ale byla tam moje komplet výbava - taktický opasek s IPSC pouzdry na zbraň i zásobníky, kufřík s několika zásobníky, jeden byl zvětšenej, ke G30, sluchátka... A taky čištění s tím americkým zázrakem...
Nebudu se ti smát, stěhoval jsem se v loni-))) není ten americký zázrak Metaltec , nebo něco na jeho bázy ? Kamarád má- měl zastoupení a říkal že to bylo původně pro armádu.
Po letech střelby a čištění klasickou metodou různými vytěráky jsem poslední dobou přešel na čistící šňůry jednotlivých ráží a musím uznat, že je to nejúčinější a nejšetrnější čištění.
Prostříknu olejem, WD, Balistol, nebo jiným, nechám působit a jednou, maximálně dvakrát protáhnu šňůru od komory a je vyčištěno. Mám už všechny ráže, při šetrném používání vydrží opravdu dlouho.
Např.:
http://zbrane.esako.cz/cistici-snura-na-zbrane-bore-snake-od-firmy-hoppes-03#
http://zbrane.esako.cz/cistici-snury-na-zbrane[1]
Upravil bmwivo dne 31.01.2017 14:00
Ivoš.
Ivan napsal:
Milan67 - Metaltec to není, ten mám ještě zbytek do motorek. Tohle bylo něco jiného.
Brake Free, nebo tak nějak, muselo se to dlouho protahovat - leštit, ale měnilo to vlastnosti vývrtu, muselo se znovu nastřelovat, ?
Upravil bmwivo dne 31.01.2017 13:51
Ivoš.
bmwivo> ja mam na 7.62 taky Bore-Snake a funguje velmi dobre. Navic je skladna. Vyteraky co mam na malorazku mi akorat zabiraji misto ve skrini...
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
Slavek-xxx napsal:
bmwivo> ja mam na 7.62 taky Bore-Snake a funguje velmi dobre. Navic je skladna. Vyteraky co mam na malorazku mi akorat zabiraji misto ve skrini...