Magmar napsal:
Jo telefon tam mám taky.. Tak to nějak doma vyzkouším a uvidíme co to udělá..
Já už i přemýšlel jak se dostat do audia v navigaci a podívat se na délky jednotlivých příkazů.. Ale to by asi byla neuvěřitelná pekárna..
Něco bude způsobovat že to zůstává viset, protože hudba se mi vrací (třeba i po ukončení navigačního příkazu) během fakt 2s.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
rak72 napsal:
Mám 590 a F5TX a nic takového nepozoruji. Nikde jsem nic extra nenastavoval, jen spároval. Skončí povel a za 2s běží třeba muzika.
Jestli myslíš, že nic neslyšíš 22s od batohu, tak to je jasné, ty interkomy se musí znovu spojit.
No pravě,že se znovu nespojují - spojení by mělo zustat stále navázané.. po telefonim hovoru taková prodleva rozhodně není.. spíš mi to připadá,že audio s hlasovým povelem je zbytečně dlouhé..
Asi bys měl opravdu prvně zkusit jak rychle se ti vrací do sluchátek muzika z navi nebo rádio. Pokud to je OK, tak se zaměřit na opětovné spojení s druhým interkomem.
Doplním druhou část mé odpovědi. Spojení bylo mezi F4, která byla na navi a mojí F5. Když kámošovi navi radila cestu, mě BT řeklo přerušuji spojení a po délce běžného příkazu mi opět BT řeklo připojuji interkom, což nějakou dobu trvalo. To si myslím, že je normální.
Asi tě mate, že ty připojený k navi žádné hlášení nedostáváš a baťůžek nemá v BT hlasové příkazy, tak neví co se děje. Ještě mě napadá zkusit k navi připojit baťoh a ze sebe udělat přívěšek a vyzkoušet v provozu.
rak72 napsal:
Mám 590 a F5TX a nic takového nepozoruji. Nikde jsem nic extra nenastavoval, jen spároval. Skončí povel a za 2s běží třeba muzika.
Jestli myslíš, že nic neslyšíš 22s od batohu, tak to je jasné, ty interkomy se musí znovu spojit.
No pravě,že se znovu nespojují - spojení by mělo zustat stále navázané.. po telefonim hovoru taková prodleva rozhodně není.. spíš mi to připadá,že audio s hlasovým povelem je zbytečně dlouhé..
Asi bys měl opravdu prvně zkusit jak rychle se ti vrací do sluchátek muzika z navi nebo rádio. Pokud to je OK, tak se zaměřit na opětovné spojení s druhým interkomem.
Doplním druhou část mé odpovědi. Spojení bylo mezi F4, která byla na navi a mojí F5. Když kámošovi navi radila cestu, mě BT řeklo přerušuji spojení a po délce běžného příkazu mi opět BT řeklo připojuji interkom, což nějakou dobu trvalo. To si myslím, že je normální.
Asi tě mate, že ty připojený k navi žádné hlášení nedostáváš a baťůžek nemá v BT hlasové příkazy, tak neví co se děje. Ještě mě napadá zkusit k navi připojit baťoh a ze sebe udělat přívěšek a vyzkoušet v provozu.
Teď jsi na to možná kápl.. F5Mc mam zatim chvíli takže mam nechanou "plnou hlasovou navigaci" takže je možné, že navigace vyčkává až se interkom vykeca,ale ja jsem mezi tim stale na kanalu GPS.. musim to vyzkoušet jakmile budu mit trošku času
Takže dneska jsem zkoušel zapnout zkracene hlasove ovladani.. to nepomohlo a stale byla mezera 22s.. takže jsem kompletně vymazal telefon z navigace a to pomohlo až po restartovaní celé sestavy interkom - navigace... potom prodleva po hlašení byla cca 5s což by bylo ok.. po ozkoušení jsem znovu připojil i mobil a prodleva se zvedla na cca 7s (bez restartovani navigace a interkomu).. po vypnuti a zapnuti se všechno vratilo zase do normalnu a čekal jsem 22s na připojeni - dokonce některe povely taky čekají takže jsou opožděné například o 300m a nebo i o 2 křižovatky když jsou blíž u sebe :/
Takže na vině bude nejspiš mobil.. Nemáte někdo nějaký nápad jak s tím "vyj.bat" ?
Magmar: můžeš zkusit jiný mobil? Zkusil bych sehnat něco se stejným OS a pak třeba novější nebo starší na porovnání. Co to je ten tvůj telefon a jaký má systém?
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
TomasTT napsal:
Magmar: můžeš zkusit jiný mobil? Zkusil bych sehnat něco se stejným OS a pak třeba novější nebo starší na porovnání. Co to je ten tvůj telefon a jaký má systém?
mam to napsane na konci příspěvku..
Galaxy S6 s androidem 6.0.1
Mužu to vyzkoušet maximalně s telefonem galaxy S4 s androidem 5 něco..
Zdar chlapi
Nevím čím to může být, ale nemůžu rozchodit muziku na 590tce. všude píšou vytvořit na kartě složku velkým písmem MP3 a navi si to najde, ale u mě nic. Poraďte asi jsem lama.
me to najde vpohode spis mi to pomycha slozky vsechno dohromady a jede podle nazvu
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
titus napsal:
Zdar chlapi
Nevím čím to může být, ale nemůžu rozchodit muziku na 590tce. všude píšou vytvořit na kartě složku velkým písmem MP3 a navi si to najde, ale u mě nic. Poraďte asi jsem lama.
Měl jsem to samé. Předpokládám, že máš navi v originálním nastavení a kartu si chystáš mimo navi, pak ji naplněnou dáš do navi a nic ti to nenajde. Aspoň já to tak měl. Popíšu jak jsem asi postupoval, abych to rozchodil, ale na 100% si to nepamatuju.
- navi jsem přepnul do stavu Mass Storage (příspěvek 1203) http://www.bmwgs....ost_456534
- navi jsem přes USB připojil k PC (kartu vidím jako samostatný disk)
- pak jsem kartu zformátoval
- vytvořil na ní adresář MP3 a přetáhl do něho písničky
- navi odpojil od PC a zkusil vyhledat
Ještě bys měl mít v navi nastavený zdroj MP3 (aplikace-media player-jacky vpravo dole)
Snad ti to pomůže.
Používám kartu ADATA microSDHC 16GB.
Upravil rak72 dne 20.04.2016 00:46
Je to celkem fuk, jestli se to kopíruje na PC ve čtečce nebo přes navigaci v mass storage režimu (ale jde to i jako device jen to je pomalejší). Hlavní je, aby karta byla FAT32 a bylo to v adresáři MP3 (ale mě funguje i MUSIC). 595 už si rovnou řekne že si chce kartu naformátovat sama.
Písničky tam mám standardně (už z dob 550ky) v podadresářích po max 50 v jednom ale to je historické omezení. Funguje to naprosto normálně ale nehraje to podle adresářů ale podle tagů z MP3 (interpreti...).
Víc ale používám hudbu z iPhone (musí se přepnout zdroj - viz rak72 na konci příspěvku) a teď s 595 pochopitelně spotify, kde se tyhle věci nemusí řešit vůbec.
S hudbou z karty ale bývají velmi často potíže. Obvykle to řeším tak, že nejdřív zkusím nějakou naší vyzkoušenou kartu. Prostě něco nakopíruju na naší a zkusíme to. Když to funguje, tak nakopíruju písničky z karty zákazníka a pak se hledá, kvůli které to nejede. Obvykle nějak poškozený MP3 soubor, který to celý sekne.
titus: každou středu odpoledne když se sejdou alespoň dva lidi. Je mi celkem jedno v kolik hodin (čím dříve, tím lépe), protože podvečer tady bývá hodně frmol..
Tak muj problém s časovou prodlevou který se tu řešil od příspěvku #883 stále přetrvává..
Moje podezření už padlo i na chybu intercomu a tak jsem sobě i batůžku koupil Interphone Tour (twin sada). Dneska už tady 2h sedim a zkoušim všechny možné variace, ale stale problém zůstavá
Testovací sestava:
Zumo 590 (info o FW na obrazku)
Galaxy S6 FW 6.0.1
Galaxy S4 FW 5.0.1
Interphone F6T twin (oba verze R126)
Kombinace:
Zumo + F6T v komunikaci F6T naprosto OK (problem nastane až při probuzeni ze stand-by režimu -popíšu níže)
zumo + galaxy S6 + F6T v komunikaci F6T dělá problém v délce prodlevy (Problém nenastane pouze tehdy,když telefon připojím k navigaci a ihned vyrazim.. stačí restart a problém je znovu)
zumo + galaxy S4 +F6T v komunikaci F6T dělá to stejné jako s galaxy S6
Zumo + telefon + F6T je bez problémů
Aplikace v mobilu na nic z toho nemá vliv..
Takže moje podezření padá na Zumo 590.. nevím kde by tam mohl být problém, ale prostě bojuje s telefonem.
Další problém je s velmi častými výpadky připojení mezi F6T a Zumo 590.. Navigace prostě z ničeho nic napíše F6T odpojeno.. a pak po cca 30s uslyším "Připojeno k telefonu" .. Po probuzení ze stand-by režimu se zumo 590 a F6T takřka nepřipojí a musim navigaci restartovat..
Předchozí F5Mc se taky občas od navigace odpojilo ale rozhodně ne tak často..
Věřte mi už jsem z toho docela zdrcen Jediné co jsem po navigaci a intercomu požadoval bylo mluvit s baťůžkem, poslechnout si kam mám jet a občas nějaký ten telefonát.. Dřív jsem věřil, že moje požadavky nejsou nijak naročné a nebude s nimy problém. Teď už ani nedoufam
Magmar:
Bohužel to, co požaduješ, je vlastně to nejsložitější co můžeš chtít. Mluvit s baťůžkem není problém - interkomy fungují skvěle, F6T vydrží neskutečně dlouho a v tom problém není. Ale přidat k tomu hlas navigace už je problém a do toho občas ten telefonát je naprostý peklo. Schválně si zkus nepřipojit vůbec telefon a uvidíš, jak se to chování změní...
Garmin minulý týden vydal novou verzi FW pro 595, která řeší mimo jiné kompatibilitu s interkomy a telefony v kombinaci. Bohužel výrobci těch třech kategorií zařízení (navigace, telefony, komunikátory) mezi sebou prakticky vůbec nemluví a dokonce se vzájemně považují za konkurenci (výrobci telefonů si to myslí o výrobcích navigací a naopak). Výrobci interkomů s výrobci navigací komunikují (občas) ale je to tak jako že jednou za půl roku a ještě musí být zrovna souhra náhod. BT software čipsetu v navigaci nevyvíjí přímo výrobce navigace ale vždycky nějaký externí dodavatel a stává se, že vydají verzi, která opravuje komunikaci s nějakou verzí nějakého komunikátoru ale jeho výrobce už mezitím vydal jinou verzi, která se chová jinak...
Je to prostě boj. Nikdy bych nikomu nedoporučil koupit F6T jen proto, že je "kompatibilbnější". Spíš naopak. Mě nefungují věci, které s F5MC fungovaly třeba s iPhone OS9.2. Ale s OS 9.3.2 zase taky nefunguje.
Kdyby ty věci mezi sebou komunikovaly tak, jak si představují tvůrci BT standardu, tak tohle vlákno bude poloviční. Bohužel to tak nefunguje a kompatibilita je jen iluzorní. Hlavně jde o přepínání profilů jednotlivých zařízení. Navigace hlásí odbočky pomocí "profilu" handsfree nebo headset. A začneš hrát hudbu a přepne se do profilu A2DP nebo novějšího na hudbu. Do toho promluví navigace a zastaví se A2DP a přepne se do obyčejného HF a už v něm zůstane. Tyhle chyby jsou tady od doby, kdy se v navigaci objevila možnost přehrávání hudby a je to důvod, proč třeba TomTom tvrdošíjně odmítá přidat do jejich software možnost přehrávání. Bohužel u všech současných telefonů není možné nastavit, že se má telefon připojovat jen a výhradně s pomocí profilu pro telefonování (HF) a když je na druhé straně BT 3.x nebo vyšší, tak se naváže komunikace nejvyšším podporovaným profilem ale nepočítá se s tím, že se to přepíná. A když už to nějak funguje, tak se začne komunikovat v režimu interkom (sluchátko - sluchátko) což je stav, na který se nějak zapomnělo, protože to by bluetooth vlastně vůbec neměl umět. On to ani vlastně není standard. A jeho přerušení, přepnutí do některého běžného profilu a návrat zpátky dělá největší problémy. Usínání navigací (od roku 2014 standard) je další problém. BT čipset při něm zůstává běžet v režimu komunikačního kanálu (např. pro příjem datových informací) ale komunikační profily se neodpojí ale přitom nezůstanou aktivní. Jsou ve stavu, který není definovaný. Já nikdy nepřepínám navigaci do standby - mám nastaveno nikdy nevypínat displej a vím, že po "usnutí" musím buď vypnout a za chvíli zapnout BT v menu nebo navigaci vypnout pětivteřinovým podržením zapínacího tlačítka a zapnout, jinak se BT modul nezresetuje. Neřekl bych, že to je záležitost jen tvého galaxy, protože mě se do toho stavu dostává iPhone s nejnovějším OS. Ale stará verze OS to nedělá, máme ještě iPhone5 který neupgraduji na OS9 a všechno funguje i po usnutí a probrání. Takže docela jistě na to má vliv i hardware a software telefonu. Kolega tady používal starý HTC s nějakým andoidem a to prostě nefungovalo vůbec. Ani v režimu handsfree. Připojilo se to a za minutu odpojilo. Bez ohledu jestli napřímo k interkomu nebo přes navigaci. Neřešitelný.
Okamžité řešení asi neexistuje - snad jen neměnit fungující kombinace ale při aktualizaci map se dneska někdy musí aktualizovat i hlavní firmware navigace a zase jsme v tom samém. Výrobci komunikátorů mají starostí nad hlavu, navigace jsou u nich asi tak na 150tém místě - vývojáři z Itálie mi před časem napsali, že vůbec nemají ani k dispozici ani jedno nové zumo ani BMW navigator. Tam je situace ještě horší, protože tam jsou dělané úmyslné věci aby kompatibilita byla co nejmenší - protože BMW má svůj komunikátor (na některých trzích) a nechtějí aby lidi kupovali něco jiného a zejména ne Senu. Rozchodit hudbu na něčem jiném než BMW je téměř nemožné.
Takže jediný co ti můžu poradit je napsat na support@garmin.cz aby to eskalovali. Když se budou lidi ozývat, tak to budou řešit ale jen do míry, kterou můžou - firmware BT čipsetu dělá někdo jiný, firmware telefonu taky a firmware sluchátkové sady taky. Žádný standard nebo certifikace kompatibility neexistuje. Máme k dispozici všechny komunikátory co se na trhu prodávají v nějakém významném počtu - novou Senu 10C, nejnovější Cardo, F6T Interphone, během sezóny snad dorazí i nový FUSAR... Všichni mají nějaké problémy pokud se to začne kombinovat. Ale někteří výrobci alespoň komunikují a mají zájem to řešit, některým to je jedno.
Magmar: chlape resil jsem to taky, a to co pise Tomas hol to tak je , je to problem, ale je dulezite proste najit vhodnou funkcni variantu a te se drzet, za dobu co mam F5MC jsem vystridal uz 4 telefony a navigaci Zumo 590 paradoxne nejlip fungoval cinskej telefon Hyundai s Androidem 4.4. mel jsem ho na testovani a nejhorsi byl Samsung Galaxy Mini
Čeština můj koníček
Pokud mám jen navigaci + F6T tak všechno šlape nádherně, ale jak se připojí mobil tak jde všechno do kopru a ted už vím proč..
Co jsem se dočetl u F6T tak by měl umět připojení na 2 zařízení současně což by mohlo vyřešit problém s telefonováním (hlavně příjem hovorů) takže to vyzkouším a prostě nebudu připojovat mobil k navigaci.. Uvidíme hlavně co to udělá v kombinaci připojená navigace, komunikace s batůžkem a příchozí hovor..
Se samovolným odpojovanim F6T od navigace nikdo zatím problém neměl? (už jsem zkoušel tolik variací že nevím u které to přesně bylo)
O víkendu udělám další testy tentokrát bez telefonu..
Ja sem mel problem hlavne v tom ze kdyz jsem mel k F5MC pripojenou jak navigaci tak telefon, hudba sla z GPS a nekdo mi zavolal a hovor pak skoncil, tak ta hudba ze ZUMA sla hrozne spatne a strasne v tom sustilo atd. , ja to vyresil tak ze navigaci vubec k F5MC nepripojuju sice prijdu o moznost videt kdo mi vola a vytacet novy hovory, ale na to dlabu, hudba jede z mobilu a mobil posila do GPS informace o trase a pocasi.
Čeština můj koníček
Magmar: zkus to a uvidíš, já to takhle provozuju docela často s F5MC protože zkouším různé navigace a nechce se mi to pořád párovat. Většinou to na svých navigacích provozuju tak, že v nastavení bluetooth v navigaci vypnu možnost telefonních hovorů - hudba zůstává, data a zprávy taky (link). Obvykle tak mám spárovaný ten iPhone ale většinu telefonátů vyřizuju na firemním blackberry, takže ten mám prostě se sluchátkem spárovaný jako druhý telefon přímo.