Tak po dlouhé době taky něco písnu ...
Kupoval jsem Gazelu za 6000,-, možná je poskládaná ale je v super stavu. Munici beru po 4,90 Kč při 600 ks a víc - je to čína - ale lítá to líp a statisticky mají náboje menší odchylku rychlosti střely, prověřeno počítačem - to by mělo znamenat že jsou kvalitnější než české a nedělejte si iluze že se dodávalo do armády něco extra kvalitního poslední dobou.
Za ty prachy je kosa do trezoru super poměr cena výkon.
Kdybych tam chtěl něco věšet tak vezmu V-AR něco kolem 40000,- v 5.56 NATO kvůli náboji a lištám - DBAL, kolimátor. Lištovat kosu se mi zdá nevýhodné.
Co se týče názvosloví, pro mě je Gazela kosa upravená flexou a Tactical je Tactical. Jinak je to ovšem útočná puška jelikož co - nestřílí pistolové náboje ...
Bore-snake kupuju zapakatel z číny, ovšem - čištění je to dobré tak na střelnici, vznikl jako nouzovka. Na pořádné vyčištění zbraně vám snad ani stačit nemůže. Na kosu stojí čištění 120,- bez pošty. Bodáky prodává za 250,- ve výprodejích Excaliburarmy. Co se týče 30 ranných zásobníků - zásoba je zásoba, už hrozně stoupají na ceně i ty pásky na 10 nábojů co každý dřív vyhazoval do šrotu.
Budu kupovat trezor. Lepší by byly dveře ale manželka nechce přijít o spížírnu i když by se tím zároveň vyřešil Saferoom. Tak alespoň vezmu větší na uložení i ostatních cenností (klíče od motorky )
I pes má svůj den a dneska je ten den a já jsem ten pes!
Dovolím si dát to i sem. Hledám neznámého autora, pokavad by si pro něj přijel s tou správnou Katkou tak mu ho dám.
milan67 přiložený následující obrázek:
milan67> ZS by je mel mit ted za 3900, takze ja si pristi tyden sjedu pro nakupko a koupim si ji. V breznu nebo dubnu tady na strelnici bude pistolova soutez, tak bych to zkusil, jestli teda kratky samonabijeci malorazky budou povoleny.
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
Tohle byla více méně náhoda, pár jsem jich na prodejnách viděl a nelíbili se mi, vzhledově- na funkci to asi vliv nemá. Viděl jsem inzerát, napsal, pán mi přijel naproti , pistole se mi líbila, měl k ní kufřík, čištění, pouzdro + 300 nábojů a chtěl za to 4 300kč tak jsme se domluvili. Letos už s nákupem končím 2 dlouhý a 2 krátký mi stačí. V březnu jsem přihlášen na víkendový kurz takže se je tet budu učit používat. Tuhle modelku jsem si přivezl v pondělí, nestřílená uloženka z 71 roku, v tomto stavu jí zachovám pro příští generaci.
milan67 přiložený následující obrázek:
Ano, původně jsem jí ani nechtěl ale pán je skvělý obchodník. Přesvědčil mě že jí nutně potřebuji. Při odchodu jsem si venku všimnul cedule na které bylo mimo jiného i " vše možné i nemožné" dělal jsem že jí nevidím a mazal pryč.
Protoze to jen zvysuje pripadnou uroven agrese pokud me nekdo napadne. A pokud budou mit vsichni doma kver tak konflikty casteji nebudou koncit jen rozbitou hubou. Proste citim ze tahle moda je cesta do pekla.
To neznamena ze nemam pivku na zpusob reseni utecenecke krize. Jenze resit to a strilet se musi na hranicich.
Tenhle pruser nevyresi arzenal u kazdeho ve sklepe ale zmena vedeni statu evropy. Otazka je jak ji dosahnout aby jsme nesklouzli k fasizmu a zaroven dokazali krizi efektivne celit.
Jak může zastřelenej u Tebe doma zvyšovat úroveň agrese? Nebo to bereš tak,že si rači vytrpíš nějakej ten utok,necháš si třeba rozbít hubu,znásilnit manželku a doufat,že až se za pár hodin nějakej pošuk vyřádí a odnese si co chce,bude zase klid? Vždyť přesně tohle se děje každou chvilku někde a většinou je po tomhle zážitku dost lidí pěkně dlouho v řiti. Narovinu říkám,že bych to rači zmáčknul a klidně si to šel i odsedět....
Jo a zbraň není móda,ty jsou tady s nama odnepaměti přece. A ať se to kdejakýmu levičákovi líbí neboné,vždycky platilo a platí že silnější pes m.rdá a jen tak se to nezmění.
Protoze to jen zvysuje pripadnou uroven agrese pokud me nekdo napadne. A pokud budou mit vsichni doma kver tak konflikty casteji nebudou koncit jen rozbitou hubou. Proste citim ze tahle moda je cesta do pekla.
To neznamena ze nemam pivku na zpusob reseni utecenecke krize. Jenze resit to a strilet se musi na hranicich.
Tenhle pruser nevyresi arzenal u kazdeho ve sklepe ale zmena vedeni statu evropy. Otazka je jak ji dosahnout aby jsme nesklouzli k fasizmu a zaroven dokazali krizi efektivne celit.
Verim ze to Miquel vidi taky nejak takhle.
Pokud jsi tak agresivni ze pouhe vlastnictvi zbrane by te podnecovalo k jejimu pouziti je jen dobre ze zadnou nemas
Z me zkusenosti jsou majitele zbrani ti nejrozvaznejsi lide pri reseni konfliktu.
Myslenka ze tim ze mam u sebe zbran se citim neohrozene jako nejakej hrdina z akcniho filmu je vetsinou nazor pacifistu (podle sebe soudim tebe) Opak je vsak pravdou, kazdej kdo nosi zbran si moc dobre uvedomuje tu zodpovednost ktrou tim na sebe bere. A kazdej se konfliktu radsi vyhne nez aby musel pouzit zbran. To je az posledni volba to mi ver.
Carpe diem
Pokud budu chtit vykrast nekoho u koho ocekavam strelnou zbran tak ji budu mit taky a budu pripraveny strilet.
Kdybys mel jako jediny strelnou zbran tak ta zvysi tve bezpeci nazacatku. Jakmile ji budou mit vsichni tak je jen vetsi pravdepodobnost strelby.
Cekam ze tady picham do vosiho hnizda. Ale co.
Nejsem proti vlastnictvi zbrani. Nesmely by ale byt ulozeny doma a bezne noseny. Mohly by byt ulozeny na policejni stanici nebo jinych k tomu urcenych mistech treba strelnicich. Noseny bezne by mohly byt pri vaznem ohrozeni spolecnosti. Valka a podobne.
Pája