Mam kombinaci Zumo 590 , F5mc a Samsung S6 edge android 6.0.1 a ke stesti mi chybi malo,ale zato je to dulezite. Prakticky to mam nasatvene, ze mi vsechno funguje jak chci hudbu posloucham z telefonu nebo z karty,i kdyz vetsinou ted uz sportify a ovladam to na zumu.(staci mi preskakovat skladby) Jen kdyz to mam takhle propojene je ten zvuk ze ZUMA desne plechovej jak uz se tady psalo, ale neni to pokazdy Netusim cim to je, stezuje si na to dost lidi co jsem koukal ale reseni jsem nenasel. Co jsem vycetl tak se to pripojuje jako headset nebo A2DP..? Jde tohle nejak ovlivnit?
Kdyz pripojim jen tel s F5 jede to bezvadne nikdy zadny problem a zvuk jak kristal.
Nevim jestli to mam nejak jinak propojit abych byl spokojeny, nebo co s tim zkousel jsem ruzne veci, ale takto mi to alespon nejak funguje, da se bezproblemu volat(i kdyz to bych ozelel pokud by to vyresilo kvalitu zvuku)navigace mluvi, kontakty vsechny nacteny... vsechno jede jak ma az na tu kvalitu....
Kdyby to bylo pokazde tak spatne, reknu si je to Zumem, ale pokazde to tak plechove neni. Delam neco spatne, nebo je vlastnost?
Menit telefon se mi nechce, prakticky kdyby mel lip citelny displej na slunci a dal se lip ovladat v rukavicich tak zadny zumo ani nepotrebuji a fungovalo by to perfektne. Ale preci jen zumo ma svoje vyhody a rad bych to vyresil jinak nez vymenou mobilu za iphone
EDIT:
Prakticky jem ted zjitil, ze pokud pripojim nejdriv tel s F5 pustim hudbu,pak tel opdojim a az pak pripojim zumo je zvuk OK, Ale jak pripojim F5 jen se zumem a zumo s tel, je to hned plechovy. Aktualne mam po tomto postupiu zvuk OK,ale z nejakeho duvodu se mi to pro zmenu desne seka
Upravil lysak dne 23.06.2016 22:37
Jeste jsem si vsiml, mam tady v konektoru jeden pin, nebo jak se tomu rika ponekud vyvyklanej Vadi to necemu? Nevim na co konkretne tento je,ale drzak zatim funguje....
Je to na reklamaci?
Lysak: me wn plechovek zvuk naskoci vzdy po telefonovani, kdyz pak vypnu a zapnu Zumo je vse OK az do dalsiho telefonatu. Ppdotykam je jedno jestli hraje hudba z telefonu nebo ze Zuma
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
lysak: část těch konektorů nevyužíváš, protože jsou určené na funkce, které nemáš aktivní - třeba in/out audio po kabelech apod. Takže teoreticky to na nic mít vliv nemusí. Kdyby to byl napájecí, tak jsi to už poznal.
Jestli ti garmin vyreklamuje ohnutý nebo ulomený pin na konektoru, to teda nevím. Zkusit se to může. Kdyby to bylo jen volný, tak to asi není problém ale ohnutý nevyreklamují, to jsme už řešili mockrát u různých navigací. Pán si třeba nevšiml že měl na spodku Zuma 550 na konektoru přilepenou větvičku, Tam je ten konektor dole a neviděl to. Strčil to do držáku a domáčkl a polovina konektoru ohnutý piny. Tohle se fakt reklamuje blbě. Uvolněný si myslím vyreklamují v pohodě.
zvuk: ne, nevšiml jsem si změny zvuku ale občas se stane že to začne sekat zvuk i v navigaci, obvykle po telefonátu. řešil jsem to vypnutím a zapnutím BT v nastavení. Způsobuje to přepínání profilů mezi hudbou A2DP a telefonováním/hlasovými pokyny (HF).
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Přešel jsem z Montany na Zumo590 a jsem trochu zklamaný.
V Montaně byli ikony Track Manager a Waypoint Manager do navi jsem nahrál soubory gpx. kde byli body nebo prošlé trasy. Po roz kliknutí těch ikon se mi tam zobrazili a mohl jsem s nimi pracovat.
V Zumu jsem nic takového nenašel a když jsem tam nahrál stejné soubory gpx. jako do Montany (do složky GPX)tak se v navi nezobrazí respektive jen třeba jedna trasa ze 100 a ze sto padesáti bodů jen 30. Dělám něco špatně nebo to Zumo prostě neumí což se mi nechce věřit. Jedná se třeba o soubory Alp co jsem dával Benedikt.
Jinak jsem z navi spokojen.
Předem díky za odpověď
Montana je víceméně převlečená turistická navigace, Zumo je víceméně převlečená a vylepšená autonavigace.. Z toho vyplývají i odlišnosti.
Pokud si nahraju do Zuma GPX soubory s body, stopami nebo trasami, musí se nejdřív importovat. V turistických navigacích se většinou objevují okamžitě, resp. jsou automaticky importované, v Zumu většinou ne.
Takže body - prostě otevři "kam vést" a zmáčkni menu (3 vodorovné čárky) a dej importovat vše. Trasy podobně. Stopy jsou jinak. Zumo se stopami pracuje jinak než Montana. Především je tam omezení dané systémem - tracků může být maximálně 11 včetně toho aktivního v paměti. Stopa může obsahovat maximálně 99999 trackovacích bodíků, delší stopy to ignoruje. Název stopy nesmí být delší než 30 znaků. Importované stopy bys měl najít v aplikacích v "ujeté trasy" bez nutnosti ručního importu a když jí rozklikneš, tak tam je volba "převést na trasu" pokud po ní chceš navigovat (a jde volit směr jízdy), jde přebarvit a přejmenovat. Mě to naprosto normálně funguje se stopami tak kolem 500km max. *******************************
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Díky za odpověď, tak už vím proč se mi nezobrazovaly stopy měl jsem jich tam nahranejch cca 150 a když jsem klik na ikonu Ujeté trasy tak se navi vypnula nahrál jsem jich tam tedy 10 a funguje to. Není tam nějaká finta jak to obejít?
Mám v počítači spoustu prošlejch stop a když jedu na výlet tak jsem si je všechny nahrál do navi (Montana) a v průběhu cesty jsem jen vybíral a plánoval kterou stopu pojedu.
Neplánuje Garmin do budoucna nějakou změnu aby tam šlo nahrát a zobrazit víc stop těch 11 je zoufale málo.
sloon napsal:
Díky za odpověď, tak už vím proč se mi nezobrazovaly stopy měl jsem jich tam nahranejch cca 150 a když jsem klik na ikonu Ujeté trasy tak se navi vypnula nahrál jsem jich tam tedy 10 a funguje to. Není tam nějaká finta jak to obejít?
Mám v počítači spoustu prošlejch stop a když jedu na výlet tak jsem si je všechny nahrál do navi (Montana) a v průběhu cesty jsem jen vybíral a plánoval kterou stopu pojedu.
Neplánuje Garmin do budoucna nějakou změnu aby tam šlo nahrát a zobrazit víc stop těch 11 je zoufale málo.
Garmin ještě nikdy nezměnil základní specifikace žádného modelu co kdy vyrobili a dali do prodeje. Tak je málo pravděpodobné, že by to udělali a zejména u modelu, který byl nahrazen novějším. Ale ani 595 nejde používat tak, jako se používají turistické navigace.
Musíš vycházet z toho, že 99% uživatelů Zuma vůbec neví, že existuje něco jako stopa a nikdy nezkusili převést stopu na trasu a jet po ní. Je to začízení určené pro jinou kategorii zákazníků než Montana a pro jiný styl ježdění. Zumo tě vede, nechceš po něm funkčnost plotteru do kterého nahraješ stopu a ono má jen vést po stopě. V Zumu tvoříš cestu a necháváš se někam vést a máš tam komfortní nástroje na ladění stylu té trasy ale fakt se nepočítá moc s tím, že bys importoval hotové stopy a vybíral si ze stovek prošlých stop. Nepočítám s žádnou změnou v tomhle směru.
Nicméně na podzim bude doufejme hotová 278CX (pracovní název) a ta bude fungovat tak, jak bys asi potřeboval právě ty.
Poslední dobou se mi na Zumu 590 dějě taková nemylá věc. Po vyndáná navigace z moto držáku se normálně vypne, když ji vrátím nazpět tak se navigace automaticky nezapne, nezapne se ani manuálně když zmáčknu tlačítko vypínače, musím odpojit baterii, potom navigace naběhne. Navigace se občas vypne i za jízdy, opět nejde zapnout ltačítkem, musím zase vyndat baterku.
Druhá věc se kterou jsem se setkal jsou výpadky napájení, během jízdy se navigace přestane nabíjet a objeví se hláška o odpojení napíjení.
Ten problém s napájením vypadá na přerušený drtát, na to se ještě musím podívat, ale co ten první problém? Všiml jsem si že některý měli nějaké problémy po aktualizaci FW a museli downgradovat. Nemůže být problém ve FW, nebo spíš bude problém v moto držáku?
Chlape obe dve veci mi to delalo a ver ze dratem to neni, delalo mi v obou kolibkach na dvou motorkach, nakonec pomohlo vymenit baterku , lepereceno sem vrazil baterku do druhe navigace udelal dva nabijeci cykly a presunul nazpatek a bylo po problemu. Nekde to tu Tomas popisoval chyba baterie, pokdu se nepletu.
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Takže si ani nekupoval novou baterku? Jen si ji dal do tý půjčený navigace, tam udělal dva nabíjecí cykly, potom ji dal do svojí navigace a bylo po problému?
Zkus co píše Schrek. Není to první případ. Nová baterka to vyřeší pochopitelně taky ale pokud není fakt po ní, tak může pomoct to vybití a nabití v jiné navigaci. Já takhle oživil svojí starou baterku v prototypu 590, což je baterka z konce roku 2013 která byla tak 1000 dnů puštěná v nějakém držáku (většinou v motorkovém u nás na krámě) a přesně jak píšeš - musel jsem vyndávat baterku aby se zapnula, nezapínala se když jsem držák zapnul do napájení...
Tak jsem přehodil baterky mezi prototypem 595 a 590 a oboje šlape to v pohodě v obou. Nevím přesně jak navigace pozná konkrétní čip v konkrétní baterce ale prostě to zabírá..
Bohužel to samé mi dělá baterka v 278C, která ukončí nabíjení při dosažení asi 50% kapacity a bohužel to samé dělá i v jiné GPS..
Všechny zdravím, měl bych laický dotaz ohledně ZUMO 590. Přemýšlím o koupi této navigace. Lze naplánovat trasu v Google maps či Mapy.cz a po následném vyexportování ve formátu *gpx nebo *.kml ji importovat do ZUMA? Kolik je maximální počet průjezdních bodů?...četl jsem tuhle diskuzi, je tu pro mně spousta neznámých termínů a výrazů až se v tom ztrácím. Takže pokud to tu někde je, prosím nekamenovat. Děkuji za odpověď
Radig napsal:
Všechny zdravím, měl bych laický dotaz ohledně ZUMO 590. Přemýšlím o koupi této navigace. Lze naplánovat trasu v Google maps či Mapy.cz a po následném vyexportování ve formátu *gpx nebo *.kml ji importovat do ZUMA? Kolik je maximální počet průjezdních bodů?...četl jsem tuhle diskuzi, je tu pro mně spousta neznámých termínů a výrazů až se v tom ztrácím. Takže pokud to tu někde je, prosím nekamenovat. Děkuji za odpověď
Osobně bych šel do 595 (jezdím taky s 590 a některé funkce 595 mi chybí) ale v tomhle ohledu je to stejné.
Maximální počet průjezdních bodů (waypoint) je 29+start ale mezi každými dvěma průjezdními body (WP) může být 200 takzvaných "viabodů" pro tvarování trasy.
Jinak stopu v GPS jde bezproblémů přepočítat na navigační trasu přímo v navigaci a pokud je moc dlouhá (počtem bodů) tak se to rozdělí na víc tras.