Proč je vlastnění zbraní nešťastné ? Tedy pokud to nespojuješ pouze s emigrační otázkou ?! ......
Nebylo by logičtější spíše vynaložit tohle úsilí a snažit se potlačit, tedy spíše snížit počty nelegálně držených zbraní nebo si posvítit na velké obchody se zbraněmi a jejich vývoz ? .
Nazor ze se mi nelibi drzeni zbrani doma mam dlouho. Urcite dele nez zacal pruser s imigraci.
Hrozi ze majiteli rupne v bedne a je blizko k nestesti. Blbe receno nic vic nez matematika.
Na hradech byvaly take zbrojnice bezne nedostupne.
Pokud by treba majitele mohli mit zbrane ulozene na strelnici tak je to pojistka proti zbrklemu pouziti. Pochopitelne to neresi kdys narazis doma na zlodeje.
Ale riziko neuvazeneho pouziti by proste kleslo s dobou za jak dlouho od rozhodnuti se ke sve zbrani dostanes. Afekt by opadnul.
A kdo bude chtit planovane zabit ten zabije. Tomu asi uplne zamezit nejde.
Upravil paja1 dne 18.02.2017 16:00
Pája
Mnohem vice lidi zemre po pouziti auta, noze, kladiva atd. jako zbrane nez legalne i nelegalne drzenou strelnou zbrani.
Vzdy je to jen o lidech. Dle nejkterych nazoru zakazme vse a budeme na tom jak Anglie. A to vazne nechci.
JA ZBRANE NIKOMU NENUTIM, TAK AT MI JE NIKDO V MEZICH ZAKONNOSTI NEUPIRA.
paja1 napsal:
Geesoo napsal:
Proč je vlastnění zbraní nešťastné ? Tedy pokud to nespojuješ pouze s emigrační otázkou ?! ......
Nebylo by logičtější spíše vynaložit tohle úsilí a snažit se potlačit, tedy spíše snížit počty nelegálně držených zbraní nebo si posvítit na velké obchody se zbraněmi a jejich vývoz ? .
Nazor ze se mi nelibi drzeni zbrani doma mam dlouho. Urcite dele nez zacal pruser s imigraci.
Hrozi ze majiteli rupne v bedne a je blizko k nestesti. Blbe receno nic vic nez matematika.
Na hradech byvaly take zbrojnice bezne nedostupne.
Pokud by treba majitele mohli mit zbrane ulozene na strelnici tak je to pojistka proti zbrklemu pouziti. Pochopitelne to neresi kdys narazis doma na zlodeje.
Ale riziko neuvazeneho pouziti by proste kleslo s dobou za jak dlouho od rozhodnuti se ke sve zbrani dostanes. Afekt by opadnul.
A kdo bude chtit planovane zabit ten zabije. Tomu asi uplne zamezit nejde.
Geesoo napsal:
Zkuste se vykašlat na emigraci a podívejte se na to jen ze strany legálně držených zbraní !!! Sníží se počet útoků po redukci legálně držených zbraní nebo bude to mít nějaký vliv na naše bezpečí ? To, že se v televizi spojuje emigrace a množství zbraní je nesmysl ! Dle mého jsou to dvě odlišné věci a emigrace se hodí jako argument.
Není to spíš tak, že se smradlava hlavá bojí , že ty její nápady serou čím dál víc lidí a mohly by jednoho dne vyjít na lov smardlavé hlavy ? Není v tom třeba jen mít ty ovce víc bezbranné, aby na ně stačilo těch pár ovčáků, kdyby náhodou chtěli větší volnost ???
Zdravím. Za chvilku si jedu pro ZP a rovnou bych chtěl zažádat o povolení. Je to sice jen jedna stránka, ale hned mám 2 dilema.
1) nabytí vlastnictví, držení, nošení*) tady předpokládám, že neškrtám nic
2) důvod žádosti: má to na něco zásadní vliv? když dám jen "ochrana" tak to stačí nebo by mě to mohlo při něčem v budoucnu omezovat? Platí tady, že čím víc důvodů uvedu tím lépe? tj. pro sichr "sběratelství","Sport", "ochrana". Mám ZP A,B,E.
Omlouvám se za id*otské dotazy, ale je to moje "poprvé"
CZ_boci> vic duvodu pro povoleni k nakupu a k registraci zbrane neni na skodu (snad s vyjimkou sberatelstvi). Ja vzdy pisu "ochrana zivota, zdravi nebo majetku, sportovni ucely" a u dlouhych jeste "lov zvere" (mam i Cecko). Jo a vedle cisla ZP na zadosti rovnou vypis i skupiny.
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
CZ_boci> ano, staci, ale pokud uz mas neco vyhlidnutyho, zavolej radeji prodavajicimu, jak je zbran zaregistrovana. Treba nektery konverze SA58 byly jako "puska samonabijeci" a nektery jako "kulovnice samonabijeci". Povoleni musis mit samozrejme presne na to co kupujes, jinak jsi provedl nakup bez povoleni a budes mit honicku to dat do poradku.
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
CZ_boci> pekny. U nas v CB dokonce uz nepotrebujes kolek, maji ho primo v kancelari, staci jen zaplatit. NP taky na pockani...
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
Radost ke kulatinam. Jeste by to chtelo nizsi krouzky (tohle jsou stredni), ale nenasel jsem zadny rozumny skladem.
Slavek-xxx přiložený následující obrázek:
Miracek> diky. Hracka na takove to domaci strileni Je to .22 a chvili mi dalo laborovat se strelivem, nez jsem zjistil co zere. Zpracovani od slovensky firmy Kolarms teda nic moc, musku mam uplne vlevo dole, abych byl na 50ti metrech vsechno v cernym. Ted jsem nasadil novou VOMZ optiku 3.5x20C a pristi vikend ji doufam nastrelim. Jeste chci dat polymerovy predpazbi od CSA (nechci zadny raily, staci mi montaz) a bude hotovo, vic to ladit nechci. Jinak plnotucnou kosu mam v originale (samozrejme az na vykastrovany streva, aby to bylo Becko), na tu sahat nebudu.
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
Chlape presne tak musi se tam davat vykone strelivo ja bouzivam SB HV a ani jeden problem, jinak shanim nahradni zasobnik a to je teda nadlicky ukol, premyslim ze bych nechal vyrobit
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
schrek> me teda pri SB HV tak kazdou desatou hilznu (nebo cca jednu za zasobnik) skripne pri vyhazovani, u Standardu tak kazdou patou. Ted pouzivam Winchester M22 a ty jsou naprosto v pohode.
Jinak zasobnik schanim taky - neuspesne. Podle myho ten vnitrek bude z nejakyho bezne dostupnyho malorazkovyho zasobniku, ale kuchat se mi to zatim nechce. Kdybys prisel na to, z ceho je to vykastrovany, budu rad, protoze normalnich zasobniku do kosy mam dost.
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
Já mám plnotučný zatím v originále. Přihlásil jsem se na soutěž"Mistr kosy"a pak se asi dám do ladění... tedy takový byl původní plán. Začíná se mi takhle líbit čím dál víc....asi budu potřebovat ještě jednu
Přesně tak. Paní mě sice láme do AR-15 od Daniel Defence, kterou jsme si vyhlídli na IWĚ v Norimberku, ale.... S tou kosou by zbylo i na pěkný výlet :-) a to i s tuněním.
Slavek-xxx napsal:
schrek> me teda pri SB HV tak kazdou desatou hilznu (nebo cca jednu za zasobnik) skripne pri vyhazovani, u Standardu tak kazdou patou. Ted pouzivam Winchester M22 a ty jsou naprosto v pohode.
Jinak zasobnik schanim taky - neuspesne. Podle myho ten vnitrek bude z nejakyho bezne dostupnyho malorazkovyho zasobniku, ale kuchat se mi to zatim nechce. Kdybys prisel na to, z ceho je to vykastrovany, budu rad, protoze normalnich zasobniku do kosy mam dost.
Neni to tak jednuduche, uvnitr je hlinikovy vysoustruzeny bazemk a v tom je pruzina atd. neni tam instalovany zasobnik
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček