Fotíte někdo přes dalekohled? Mám takovouhle sestavičku ale fotky z toho lezou fakt hrozný- permanentně to mám přesvětlený,s odleskama,neostrý - fakt je to uplně nepoužitelný a nevim co je špatně. Je tam okulár na něj přes T2 kroužky a redukci Canon 40D. Když přes dalekohled koukám okem tak je to uplně super ale s fotákem mizérie jak kdyby tam bylo nějaký špatný přizpůsobení.
toli přiložený následující obrázek:
Zkoušel si používat samospoušť, nebo spoušť posunutou o pár vteřin? I ten malej pohyb kterej uděláš při zmáčknutí tlačítka udělá na takovou dálku hrozně moc.
To ještě budu zkoušet taky ,ta upínka je celkem stabilní v tom by to být asi nemělo, je mi divný že to nemá žádný barvy.
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
mozna nekvalitni optika, na tyhle dlouhy ohniska...mozna si pohrat s ostrenim lehce? Ja myslim, ze z toho vic nedostanes
jel jsem kolem koule www.jedemkolem.cz
Dalekohled sem právě vybíral takovej aby měl APO skla takže ten by měl bejt dobrej, na oko je skvělej ale jak nasadim foták tak z toho žádnou pěknou fotku nedostanu.Už jsem zjistil že se mi tam dostává světlo přes kroužky a přes hledáček ale pořád se kvalita nijak výrazně nemění.
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
Marek BMW napsal:
Zkoušel jsi fotky i na menší vzdálenost ? Na takovou vzdálenost co jsi fotil , tak si myslím, že tam má vliv i teplota a čistota "vzduchu", je lepší fotit za nízkých teplot, kdy se "vzduch" tolik nepohybuje, ale to je jen má doměnka.
Jojo dneska ta viditelnost nic moc. Ale kdyžtak koukám na tenhle článek tak asi bude v normě to co mi z toho leze. http://www.supra-...nich-cilu/Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
Toť dobrý varianta, sám jsem přemýšlel co koupit na cesty, nakonec jsem zůstal u zrcadlovky, neb žádný kompakt mi nedal co bych potřeboval. Potřebuju šíro na architekturu a min. 200-300 na detaily …