Je klidně možný, že jeden nejede úplně OK, už jsem to zažil - přídavná PCIe karta a jeden port nefungoval správně a tři v pohodě. Byl to špatný kus.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Ahoj, lze v ZUMO 595 nebo v BaseCamp nějakým způsobem naplánovat trasu mimo oficiální cesty? Myslím tím např. polní cestu. Snažil jsem se to naplánovat v Mapy.cz, ale trasu prostě mimo oficiální cestu nevytvoří. Zkoušel jsem i přenést z Mapy.cz jen body trasy do BC, ... ty se přenesou, ale pokud zadám vytvoření trasy pomocí těchto bodů, trasu to úplně deformuje....ke každému bodu to vytvoří přímou čáru z nejbližší komunikace. Nemá někdo nějakej fígl jak s tím vy*ebat?
Pokud to jsou oficiální polní a lesní cesty, tak to v mapy.cz jde. Dej si režim pěšky, naplánuj trasu a vyexportuj do gpx. V navi povol nezpevněné cesty a mělo by to šlapat. Zkoušeno v zumo 590.
Např.: https://mapy.cz/z...t=&rt=
Upravil rak72 dne 12.03.2017 12:28
pedrotello napsal:
Ahoj,
USB driver som stiahol, nainštaloval, no bez zmeny. Mám na NB 3 USB porty, z toho jedného to GPS stále len nabíja, ale ho nepripojí k PC, ostatné dva USB porty idú ok.
Díky, kašlať na to, budem používať tie porty, ktoré idú korektne.
Napadlo mě něco.
Otevři systémový disk, dej zobrazit skryté soubory systému a vlez do adresáře \Windows\INF a najdi tam soubor wpdmtp.inf
Klikni na něj a rozbal nabídku pravým tlačítkem myši a vyber volbu "instalovat"
Pokud je ten port OK, tak to doinstaluje chybějící ovladač pro USB zařízení a objeví se ve správci, pokud ne, tak ti nepomůže asi nic.
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Ahoj Tome,
skúsil som to čo píšeš vyššie, no bez zmeny na tom jednom problémovom porte. Na druhom zumo pripojí, ako aj predtým ...
Ovládač pre USB zariadenie určite bol inštalovaný, inštaloval som dokonca aj ten od Garminu, čo si pred časom radil. Nepomohlo. Ak by bol chybný port, zrejme nebude poznať ani iné zariadenia, ale s nimi spolupracuje, flash disky rozpozná korektne. Tak neviem.
Ale ako som písal, pre moje potreby postačí, že viem, na ktoré USB porty treba zumo pripojiť, aby ho NB videl a poznal. Ten jeden USB port budem považovať pre Zumo nedostupný.
P.S. Záhada zostáva v tom, že do inštalácie poslednej verzie SW ten port fungoval korektne aj pre Zumo, problém nastal až bezprostredne po inštalácii SW. Dúfam že pri ďalšej verzii SW neprídem aj o funkčnosť ďalšieho USB portu.
Čau, mám zumo 590, tak se podělim s řešením problému. Dělo se mi to co píšou lidi ve všech fórech. Připojim GPS k PC, nabíjí a nic víc. Poprvé pomohlo odinstalovat a nainstalovat znovu do PC. O měsíc pozdějí znovu, restart PC, zkoušení všech dírek. Stejně jako všichni píšou, k ničemu. Fóra k ničemu, každý ví co by mohlo pomoct....
Pak jsem našel návod, který mi připadal jako totální blbost a ze zoufalosti jsem to zkusil. Je to takové ukryté menu.
1. Zapnout gps 2.dotyk na hlasitost 3. v pravém horním rohu dotknout a držet(není tam žádná ikona, ale držte) 4. configurations and settings 5. MTP settings 6. Mass storage. 7. Uložit
Jestli to tu už je, tak to smažu, já to nenašel. Ale funguje to.
Upravil jackA dne 14.03.2017 19:11
jackA napsal:
Čau, mám zumo 590, tak se podělim s řešením problému. Dělo se mi to co píšou lidi ve všech fórech. Připojim GPS k PC, nabíjí a nic víc. Poprvé pomohlo odinstalovat a nainstalovat znovu do PC. O měsíc pozdějí znovu, restart PC, zkoušení všech dírek. Stejně jako všichni píšou, k ničemu. Fóra k ničemu, každý ví co by mohlo pomoct....
Pak jsem našel návod, který mi připadal jako totální blbost a ze zoufalosti jsem to zkusil. Je to takové ukryté menu.
1. Zapnout gps 2.dotyk na hlasitost 3. v pravém horním rohu dotknout a držet(není tam žádná ikona, ale držte) 4. configurations and settings 5. MTP settings 6. Mass storage. 7. Uložit
Jestli to tu už je, tak to smažu, já to nenašel. Ale funguje to.
Bohužel tohle není řešení. Přepnutí MTP je stará věc, která sice přinutí navigaci k nastavení komunikace jako kdyby to byl obecný disk (mass storage) ale přestanou fungovat některé části aktualizace, které v tomhle režimu nejdou a problém bude funkčnost BaseCampu - zejména načítání map, které vyžaduje režim "device".
Problém je v aktualizaci Windows10, kdy se u některých typů zařízení (bohužel tam spadají navigace) neotevře příslušný INF soubor pro instalaci driveru. Postup, který jsem psal nahoře, přinutí windows aby se driver nainstaloval a do odpojení navigace to funguje. Pozná se to podle toho, že počítač pípne a v zařízeních se objeví navigace jako "device", kdežto v mass storage se objevuje jako disk. Tenhle postup s mass storage se používá léta pro komunikaci se starým MapSource, který s novějšími navigacemi (390, 590 a novějšími) nefunguje pokud jsou v device režimu. Naopak BaseCamp to vyžaduje.
Mě to spolehlivě takhle funguje na čtyřech počítačích s Win10, na Win7 nemám žádný problém a Express funguje v pohodě.
Upravil TomasTT dne 14.03.2017 23:54
Vyzera to tak ze sa nasilo riesenie na dva velke problemy so Z590 a Z595. Prva je nizka zivotnost baterie. Je to chyba konstrukcna - konektor k baterii nema dobry kontakt a bateria sa v podstate neda dostatocne nabit. To sposobuje ze navigacia vydrzi na bateriu len niekolko minut namiesto niekolko hodin. Riesenie: opatrne vybrat a napruzit kontakty v konektore a zabezpecit tak 100% vedenie prudu a nechat niekolko hodin nabijat. Po tomto vydrzi bezat Zumo na bateriu 3-4 hodiny, pomohlo to zatial kazdemu, kto mal problem s vydrzou baterky. Foto od cloveka co na to prisiel:
Druha chyba, tiez dost bezna, je problem s niektorymi SD kartami (mrzne prehravanie hudby, navigacia sa sama restartuje...). Riesenie - nepouzivat karty s vysokou prenosovou rychlostou a velkou kapacitou. Najlepsie funguju Sandisk.
Kebo ak je to riesenie z baterkou pravda, parada. Ja som mal 3ks Z590 (2 boli menene v ramci zaruky) a pri vsetkych bol ten isty sproblem s baterkou ako pises, po celonocnom nabijani hned po zapnuti pisal ze je malo nabita baterka.
Ak toto pani z Garminu nevedeli vyriesit za 2 roky tak to fakt nechapem...
Z590 som predal a kupil Navigator VI, este som ju prakticky nepouzil takze ak tam bude ten isty problem, vyskusam.
Hele asi takhle - těch navigací jsme jen u nás prodali kolem 300 a z toho je těch reklamací třeba 15. V asi pěti případech nepomohla jen výměna baterky ale vyměnili cenou navigaci - nefungoval správně regulátor dobíjení a nová baterka byla za pár dnů ve stejném stavu jako ta stará.
Jako čerstvý majitel 595 (náhrada za 350) mám následující zkušenost. Možná je to blbost nebo náhoda, ale taky mi asi dva dny navi fungovala tak, že jsem ji plně nabil, zapnul a po 30 minutách bylo vymalováno. Tak jsem ji zkusil nabít starou nabíječkou pro foun Samsung, která dává jen 0,7A. Nabíjení pochopitelně trvalo dost dlouho. Ale po zapnutí navi fungovala o dost déle. Tak jsem ji postupně vybil a znovu nabil takhle pomalu. A navi vydrží najednou několik hodin bez nabíjení. Je to ale divný, protože výhodou Li-Ion baterie je úplné potlačení paměťového efektu i iontových problémů, takže nějaké „formátování“ by tu nemělo mít smysl.
Já si hlavně myslím že reálný stav vybití nebo dobití je jedna věc a to, co je uloženého v čipu, který odpovídá navigaci na dotaz "v jakém stavu je baterka" je věc jiná. Prostě že se nesprávně aktualizuje informace o stavu nabití v čipu.
Tomas, skusenosti uzivatelov Z590/595 z www.zumoforums.com potvrdili po "oprave" kontaktov vyriesenie problemu s baterkou. Moj NAV V ani teraz NAV VI tento problem s bateriou nema, takze to neviem potvrdit z osobnej skusenosti, zdielal som tuto informaciu lebo to moze pomoct ostatnym.
Ahoj, měl bych v souvislosti s tímto tématem taky dotaz k nabíjení ZUMO 595, ale tentokrát v držáku na moto. Mám nabíjení napojené na CAN-BUS. Po zapnutí klíčku se zapne i navigace, pak normálně funguje (takže se asi normálně během jízdy dobíjí), po vypnutí zapalování se po dané prodlevě objeví upozornění, že externí napájení bylo ztraceno. Potud tedy OK. Ale když ji vyndám, tak je baterie v navigaci prakticky úplně vybitá. Tj. pro další práci s ní (plánování tras atd.) ji musím co nejdřív připojit na nabíječku. To jsem u ZUMO 350 neměl, tam po vyndání z držáku byla navigace nabitá a dlouho tak zůstala. Je to u 595 normální stav?
Bill napsal:
Ahoj, měl bych v souvislosti s tímto tématem taky dotaz k nabíjení ZUMO 595, ale tentokrát v držáku na moto. Mám nabíjení napojené na CAN-BUS. Po zapnutí klíčku se zapne i navigace, pak normálně funguje (takže se asi normálně během jízdy dobíjí), po vypnutí zapalování se po dané prodlevě objeví upozornění, že externí napájení bylo ztraceno. Potud tedy OK. Ale když ji vyndám, tak je baterie v navigaci prakticky úplně vybitá. Tj. pro další práci s ní (plánování tras atd.) ji musím co nejdřív připojit na nabíječku. To jsem u ZUMO 350 neměl, tam po vyndání z držáku byla navigace nabitá a dlouho tak zůstala. Je to u 595 normální stav?
TomasTT napsal:
Hele asi takhle - těch navigací jsme jen u nás prodali kolem 300 a z toho je těch reklamací třeba 15. V asi pěti případech nepomohla jen výměna baterky ale vyměnili cenou navigaci - nefungoval správně regulátor dobíjení a nová baterka byla za pár dnů ve stejném stavu jako ta stará.
Řekl bych, že jsi další šťastný majitel 595ky co nedobíjí.
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
Bill napsal:
Tak hlásím ten sám problém,navi Zumo 590, samozřejmě po záruce.Kolik stojí baterie?