Zdravím všechny, chci se zeptat, taky vám přeměřuje tacho? Když vjíždím do obce a je tam radar(taková ta žlutá cedule co ti ukazuje kolik jedeš), tak mam na techo 60 a na radaru je 40 to je docela valiký rozdíl. Je to u bmw normální? Podle mě ne, poradte co stím. Díky všem za odpověď.
aspiknx650
aspiknx650 napsal:
Zdravím všechny, chci se zeptat, taky vám přeměřuje tacho? Když vjíždím do obce a je tam radar(taková ta žlutá cedule co ti ukazuje kolik jedeš), tak mam na techo 60 a na radaru je 40 to je docela valiký rozdíl. Je to u bmw normální? Podle mě ne, poradte co stím. Díky všem za odpověď.
Přeměřuje tak o 10%. 60 na 40ce je moc. Nemáš tam 17" přední kolo?
mělo by to být cca o deset procent, a zatím cca u všech motorek to tak zhruba bylo když mám na tacho zhruba 60 tak radar v obci by měl ukazovat tak 52. Nejlépe to zjistíš, když si od někoho půjčíš gpa. To je dneska zhruba nejlepší ukazatel rychlosti. ukazuje to tak nějak nepřesněji co by měli ukázat i radary. Mne to tedy odpovídá, to co ukazuje radar ukazuje i gps. U všech tacho je nějaká bezpečnostní rezerva a všechny ukazují více než jedeš.
Konečně jsem našel to co jsem hledal ...GS
Teď jsem kupoval náhon z druhé ruky.
Byl z R 850 R- Policejní.Ta má stejnej náhon jako GS i když má 18" kolo.
Co by se stalo s rychlostí na tacho,když by se dal original náhon ze 17" nebo 18" na 19"kolo.
jt - můžu ti jen přispět mou skušeností, přeplet jsem přední kolo z 19" na 21", střed i náhon zůstal, tacho předtím proměřoval cca o 10%, teď ukazuje prakticky stejně, možná o 1 - 2% míň než je skutečná rychlost podle GPS, tj. 100km/h na tacho bylo s 19" kolem cca 90 dle GPS, teď je to lehce přes 100 dle GPS.
Čau, Tom
TomElefant750 napsal:
jt - můžu ti jen přispět mou skušeností, přeplet jsem přední kolo z 19" na 21", střed i náhon zůstal, tacho předtím proměřoval cca o 10%, teď ukazuje prakticky stejně, možná o 1 - 2% míň než je skutečná rychlost podle GPS, tj. 100km/h na tacho bylo s 19" kolem cca 90 dle GPS, teď je to lehce přes 100 dle GPS.
Čau, Tom
Právě.Když bys tam dal z menšího tak by ti to proměřovalo ještě víc.
Právě že když dáš náhon ze 17" do 19" kola tak to bude v podstatě stejnej případ jako u mně - snížíš si nebo vynuluješ přeměřování tacho -+ aspoň mně to logika říká.
Čau, Tom