Po třech letech na GSu jsem se rozhodl zapojit do terénního dovádění. Vzhledem k tomu že neznám moc míst, kam se vydat, kde to projet, kde trénovat a podobně. Tak jsem začal hledat tady na foru nějaké tipy na offroad trasy, lomy, pískovny a podobně, kde bych své umění mohl pilovat až ke kvalitám Marca Comy. Bohužel i po dvoudenním hledání jsem nenašel žádné téma, které by mi pomohlo.
Proto jsem založil tohle téma a byl bych moc rád, kdyby zde zkušení offroad surrenders mně (a věřim že nejenom mně) popsali místa kam jezdí, jaká je tam obtížnost, jestli mě tam nebudou lovit chataři se vzduchovkou a podobně. Případně třebas přizvali přítomné ke své vyjížďce a ony krásy českého offroadu ukázali na vlastní oči. ------------------------------------------------
Lo there do I see my father. Lo there do I see my mother and my sisters and my brothers. Lo there do I see the line of my people, back to the beginning. Lo, they do call to me, they bid me take my place among them, in the Halls of Valhalla, where the brave may live...forever.
Chataři přezbrojily, naposled po mě házeli vidle :-D
Podle obrázku máš Adventůru? To nebude moc na trial, spíš šotolinky a podobně, na co se cítíš? motto: jak vidim pole, jdu se tam rozplacnout
KTM 640SM, KTM 350 EXC-F, HD Night ROD Special
Jo jsem z příbrami, takže tak nějak středočeský kraj.
Tohle téma jsem ale myslel spíš všeobecnně pro celou republiku, protože si myslim že bude víc lidí co rádi objeví nová místa.
Na trial to opravdu moc neni, spíš opravdu šotolina, pěkné lesní cesty, a jak už jsem psal například lomy kde se dá jezdit a v klidu trénovat.
------------------------------------------------
Lo there do I see my father. Lo there do I see my mother and my sisters and my brothers. Lo there do I see the line of my people, back to the beginning. Lo, they do call to me, they bid me take my place among them, in the Halls of Valhalla, where the brave may live...forever.
Jo a já mam Advíka
Pridavam se k falconsovi, taky by me zajimali nejake trasy nebo tipy na vyjizdky mimo asfalt. Idealne by byly trasy rovnou pro navigaci ale na uvod uplne staci i nejaky slovni popis mista. Budu rad kdyz se odbornici podeli s amatery o zkusenosti. Diky.
Nejsem žádný hardcore endurista, ale trénovat se dá pod vedením odborníků v enduroškolách u nás i za hranicemi. Nicméně já byl samouk a prošmejdil kdejakou místní motokrosovou trať v okolí a že jich jsou po celé republice spousty. Kromě toho jak jsem viděl polní cestu, šup na ní. No a čím bych se chlubit neměl - v Garminu mám Topo Czech a i při cestování po republice jsem často našel nějakou zkratku přes les či pole. Vím, nesmí se to, ale vždy jsem jezdil cestami, kudy prokazatelně jezdily lesní a zemědělské stroje a nejel jsem žádnou palici, takže motorka nebyla pár metrů od cesty slyšet. Kupodivu mi to už dlouhá léta prochází, i když už to je jen zřídka.
A ještě jedna věc - nechci dělat reklamu, ale náš klub Boxer Morava pořádá každoročně v Mohelnici enduroden. A poslední tip - vydej se do Ga-Pa na mezinárodní sraz BMW - zadarmo tam můžeš 3 dny jezdit od rána do večera na zadarmo půjčených motorkách, beztrestně je můžeš rozbít a na velké endurotrati v kopci můžeš jezdit dokonce pod dohledem zkušených instruktorů z Hechlingenu, pokud není nával a člověk poprosí, věnují se mu i individuálně...
Enduroškolu už mam úspěšně za sebou, základy znám a nějakou tu polní lesní pěšinku už jsem taky vyzkoušel.
Jde mi hlavně o tipy kam se projet, je to lepší než bloudit krajinou a hledat vhodná místa, zápolit s místníma obyvatelama a podobně. Jezdit na ty akce je fain, ale já se chci projet offroad, kdykoli se mi zachce a proto hledám tipy kam.
Přesně jak píšeš, líbila se ti nějaká motocrrosová trať kterou si projel minulý týden? Napiš kde to bylo ať se tam může jít projet taky někdo z nás kdo bude třebas blízko.
Abych to ještě uvedl na pravou míru, nápad na tohle téma vzniknul v pondělí, kdy jsem natěšený vyrazil na moto, že si ve svém okolí vyhledám sám nějakou tu pěknou trasičku. Po hodině a půl nudných, nebo nesjízdných lesních a polních cestách, jsem byl otrávenej a štvalo mě, že neni v mém okolí nikdo s podoobnou motorkou co zná nějaká místa kde se dobře projet a zaskotačit si. Dokonce mě dva páni v maskáčích, bílým autem se světle zeleným pruhem a na ruce s páskou VP vylifrovali z příjemných lesních porostů Brdského vojenského prostoru.
Letos jsem na trati nebyl, ale jednu mám 3 km od baráku, pěkná je ve zmíněné Mohelnici, na kraji Hradce, autokrosová v Dobřanech, v Libčanech atd., ale to je všechno daleko od Příbrami. Když jedu a nějakou ze silnice zahlédnu, občas to nevydržím a zkusím ji. Určitě se Ti ozvou kluci od vás nebo se zeptej po okolí až zahlédneš někoho na zablácené krosce, myslím že možností je dost.
A to trápení v neschůdném terénu má taky kouzlo, i když v té chvíli si člověk nadává že sjel ze silnice. Kdysi v Rumunsku jsem chtěl zkrátit "drsný" offroad a projet po polních cestách na 4 km vzdálenou silnici. Ty 4 km budu proklínat do smrti - 5 hodin a 15x na zemi a to to vypadalo naprosto nevinně. Přední kolo zabetonované že se netočilo, muselo dolů a vyčistit blatník, jediný brod s bahnem po osy kol, kde jsme se tahali a tlačili navzájem už byla brnkačka... Tenkrát jsem jel na Touranckách a přísahal jsem, že už ze silnice nesjedu. Příští rok jsem tam byl na Mitaskách E09 a od té doby ještě mockrát...:-)
Ivan přiložený následující obrázek:
Jinak mě tento víkend nasr..., že jsem šel s dětičkama na Jenčov (nejmenší hrad v Cr), Chko Křivoklátsko a proti nám dva enduráři a ctyrkolkar.... pěšinka, že quad se na ní skoro nevešel a po jejich projetí docela paseka...
Ahoj
vděčný ale většinou zakázaný jsou starý tankodromy
Dobřany, Stříbro, atd.
Jinak každej kdo se trochu podívá mimo silnici má svoje trasy Nejlepší je se k někomu přifařit kdo už má nějaký svoje trasy projetý
falcons někdy se dohodnem- na tuhle stranu Prahy to mám docela projetý ale někdy až budu mít čas a bude horší počasí-tedka se všude courá moc lidí.
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
Super, Toli a Michal21, Jsem sice teď mimo čr, a nejspíš bohužel až do konce května, ale určo se rád připojim až se vrátim.
Jináč kolem Berouna se dá něco najít, ale je tam spousta míst kde je CHKO což velice nerad narušuju. Za Radotínem (jak píše F800GS) je pár slušných tras, který jsem projížděl při Enduroškole, ale nepamatuju si to, poněvadš jsem se soustředil spíš na to jak jedu, než kudy