Nachazim se prave v Turecku a za rychlost 104 km/h mimo mesto me udelili 140 lir (70 euro) pokutu. Na pokute neni uveden zadny bankovni ucet takze ji nemuzu zaplatit z domova.Nevite nahodou nekdo jestli ji po me budo chtit na hranicich? Jinak jsem na Pamukkale a je tu co vydet. A 1 litr benzinu stoji od 2 do 2.20 eur.DRAHOTA!!!
GS - LONG WAY ANYWHERE
chtel jsem videt bazen Kleopatry, ucinil jsi mne smutnym :((
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
pokuty v Turecku:
pokud Ti napsali do pasu tu pokutu (odmítli jsme zaplatit na místě v hotovosti, a tak nám zapsali do pasů poznámku), nebylo se tomu možné vyhnout při výstupu a zaplatili jsme na hranicích
A TO SE VYPLATILO, PROTOŽE
1/ JSME DOSTALI SLEVU 20% (zaplaceno v hotovosti na hranicích = sleva)
2/ ZAPLATILI JSME JENOM JEDNU POKUTU, TU DRUHOU PŘEHLÉDLI (od té doby jsem tam byl i loni a na žádnych hranicích nebyl problém, že by jako došlo ke konfrontaci pokut a vybraných peněz a dali číslo motorky nebo jméno řidiče na černou listinu, ani mi nikdy nic nedošlo domů)
ČILI NIC NIKDE NEPLAŤ V HOTOVOSTI NA CESTĚ, POČKEJ NA HRANICE A TAM ZAPLATÍŠ SE SLEVOU A TO V JAKEKOLIV MĚNĚ SE TI V TU CHVÍLI VÍC HODÍ (I SMÍCHANĚ, VYZKOUŠENO) A NEBO I KARTOU (VYZKOUŠENO KAMARÁDEM)
P.S. BACHA NA ČASTO ZDVOJENÉ RYCHLOSTNÍ KONTROLY (PO PĚTI AŽ DESETI KILOMETRECH DALŠÍ RADAR)
JAK NEPLATIT POKUTY NA JIHU - NÁVOD K POUŽITÍ
JEDNOU JSME VYVÁZLI S POLOVIČNÍ POKUTOU NAČERNO DO KAPSY, ZKUSTE TO HRÁT TO, ŽE JDE O STRAŠNĚ VELKOU SUMU A HLAVNĚ POŘÁD DĚLEJTE ŽE NEROZUMÍTE.... HODNĚ TO PROZDRŽUJTE A POCHOPITELNĚ NEMLUVÍTE ANGLICKY, TURECKY, NĚMECKY A ESPERANTO. JENOM ČESKY A TO JEŠTĚ S PŘÍZVUKEM LUŽICKÝCH SRBŮ. NEHÁDEJTE SE, ALE SLUŠNĚ A SKROVNĚ TO PRODLUŽUJTE.
KDYŽ TO ZVLÁDNETE K PŮLHODINĚ, NEEXISTUJE, ABY SE JIŽAN NEUNAVIL A NEPOSLAL VÁS DO PR..DELE.., NAVÍC SE PRO NĚJ (KROMĚ ÚNAVNÉHO ČLOVĚKA) MUSÍTE STÁT I NERENTABILNÍ (ZA TU DOBU, CO SE NEPRODUKTIVNĚ DOHADUJE PŮLHODINU S NECHÁPAJÍCÍM MOTORISTOU "ZTRÁCÍ" DALŠÍ POKUTY, KTERÉ MU UTÍKAJÍ POD PRSTY..
NEZBYDE MU, NEŽ
1/ VÁS ODVÉZT AUTEM NĚKAM NA STANICI (ztráta času kvůli jediné pokutě?)
2/ KDYŽ JSTE TAK NECHÁPAVÝ/Á/Í, MOŽNÁ HO TO POVEDE K NADĚJI, ŽE JSTE TAKÉ PROSTODUŠŠÍ A LEHKOU OBĚTÍ K PODVODU A SÁM VÁM NABÍDNE MENŠÍ SUMU (bez dokladu a do kapsy), COŽ SE VÁM VYPLÁCÍ
3/ POŠLE VÁS DO PR..DELE
PŘINEJHORŠÍM SE SEKTÁTE S KOMISNÍM PŘÍSTUPEM A ZAPSÁNÍM DO PASU, COŽ SE TAKÉ VYPLÁCÍ JAK POPSÁNO VÝŠE (HRANICE)
POZOR
TURECKO JE TOTALITA A POLICAJT PŘEDPOKLÁDÁ, ŽE JSEŠ "DOLE, POKORNĚ" A NESMÍŠ SE NIKDY HÁDAT, KŘIČET, BEJT DRZEJ, TRONICKEJ APOD., TO JE NA BASU, SERVÍTKY SI NEBEROU, TAKŽE SUMA SUMÁRUM DĚLÁŠ HLOUPÉHO HONZU S PŘÍJEMNÝM A SLUŠNÝM (ALE NECHÁPAJÍCÍM) ÚSMĚVEM
ŠŤASNOU CESTU A DOBRÉ POŘÍZENÍ!!!!!!!!!!!!
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988 BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic
Tak dukladnou odpoved jsem necekal. Do pasu nam nic nezapsal,mame jenom utrzek od pokuty.Zatim nemame v planu cokoliv plati a do hranic uz ani nebudou zadne penize.
GS - LONG WAY ANYWHERE
sajmon napsal:
Nachazim se prave v Turecku a za rychlost 104 km/h mimo mesto me udelili 140 lir (70 euro) pokutu. Na pokute neni uveden zadny bankovni ucet takze ji nemuzu zaplatit z domova.Nevite nahodou nekdo jestli ji po me budo chtit na hranicich? Jinak jsem na Pamukkale a je tu co vydet. A 1 litr benzinu stoji od 2 do 2.20 eur.DRAHOTA!!!
já jsem před 3mi týdny v Turecku dostal 390TRL za 156km/h v 90tce. Žádná diskuze, rovnou vypsali protokol a max do měsíce musíš zaplatit. Policajti pokutu nevybírali, i když jsem jim to chtěl dát. Zaplatil jsem hned druhý den ve městě na úřadě, kde vydávají Turkům řidičáky. Ujali se mě tam dva Turci a přes 4 fronty, které předběhli, mi to vyřídili i se snížením pokuty o cca 1/3. Za 10 min jsem z úřadu odcházel.
Známý dostal taky pokutu za rychlost, dále cestovali po Turecku a když přecházel přes hranice, hned jej kasírovali a měl to trojnásobně dražší. První kontrola na výstupu z Turecka je policejní a tam si Tě prolustrují. Rozhodně Ti doporučuji to zaplatit co nejdříve. Jde to v každém větším městě.
jinak jak píše Doc, je to policejní stát a policajti jsou páni. A rychlost je asi jediná věc, co se kontroluje, často a přísně, jinak si s pravidly Turci hlavu nelámou. Denně jsem potkal asi 4-5 radarů.
Tak uz jsem z Turecka doma. Nakonec vsechno dopadlo dobre a pokutu jsem nemusel platit. Na hranicich nebyl zadny problem a tim padem jsem usetril 70 EUR.
Pokud ti pokutu nezapisou do pasu tak si s ni nemusite lamat hlavu.
GS - LONG WAY ANYWHERE