Koupil jsem pro manželku osmikilo od Parise, výroční edice. Se svojí 1200Gs jsem jel do servisu BMW v Norimberku, protože Inveltu nevěříme, odflákly prohlídku v záruce na 40.000 km a stálo mě to pár desítek tisíc navíc, tak jezdíme do Německa. Ceny stejné jako u nás, ale neskutečné jednání, příjemní, nic není problém,veškeré práce doloží, vysvětlí. Nechali jsme také prohlídnout osmikilo a byli jsme ubezpečeni, že motorka je v super stavu. Takže Pariho můžu na rozdíl od Inveltu vřele doporučit. Parisi ještě jednou díky.
Honza
PARImoto napsal:
Scofildku a co by chtel od tatky Parida zaplatit?...
Mudo dekuju za chvalu! Byla to radost s Tebou spolupracovat a jsem moc rad ze jsi spokojen. Budu se snazit nezklamat i v budoucnu.
Se servisem BMW v CZ mam taky nemile skusenosti a po minule navsteve s mym MINI v Inveltu jsem se zarekl ze uz nikdy!!!...A arogance sefa servisu me dorazila uplne...Nemecko nema chybu a slysel jsem samou chvalu o Polsku...Je to kadopadne skoda! BMW by melo mit renome kdekoli a pripada mi smutne ze clovek radeji jede za servisem za hranice.
Tady v UK se na den servisu vylozene tesim.Kdyz prijedu do meho SBW Motorrad,clovek se citi jako cast komunity.O dobre kave a koblihach,milych lidech a nahradnim motu na den ani nemluvim.
Né že bych měl nějak moc co říct k Pari moto, ale jen jsem chtěl potvrdit to jednání v servisech v anglii, jezdil jsem tam se svým Advíkem do Allan Jeffries Bradford a naprostá paráda. Pořád mi sami od sebe něco nabízeli, třeba i testovací jízdy na moto zdarma, dodneška lituju že jsem neměl čas na tenkrát novinku K1300R
------------------------------------------------
Lo there do I see my father. Lo there do I see my mother and my sisters and my brothers. Lo there do I see the line of my people, back to the beginning. Lo, they do call to me, they bid me take my place among them, in the Halls of Valhalla, where the brave may live...forever.
PARImoto napsal:
Scofildku a co by chtel od tatky Parida zaplatit?...
Mudo dekuju za chvalu! Byla to radost s Tebou spolupracovat a jsem moc rad ze jsi spokojen. Budu se snazit nezklamat i v budoucnu.
Se servisem BMW v CZ mam taky nemile skusenosti a po minule navsteve s mym MINI v Inveltu jsem se zarekl ze uz nikdy!!!...A arogance sefa servisu me dorazila uplne...Nemecko nema chybu a slysel jsem samou chvalu o Polsku...Je to kadopadne skoda! BMW by melo mit renome kdekoli a pripada mi smutne ze clovek radeji jede za servisem za hranice.
Tady v UK se na den servisu vylozene tesim.Kdyz prijedu do meho SBW Motorrad,clovek se citi jako cast komunity.O dobre kave a koblihach,milych lidech a nahradnim motu na den ani nemluvim.
Tak přesně takové jednání je v německých servisech. také se tam cítíme jako doma. Mám pocit, že nás tam všichni znají a rádi vidí.Nesetkal jsem se tam s žádným otráveným obličejem a nechovají se povýšeně. Na rozdíl od Inveltu.
Honza
MUDO napsal:
Koupil jsem pro manželku osmikilo od Parise, výroční edice. Se svojí 1200Gs jsem jel do servisu BMW v Norimberku, protože Inveltu nevěříme, odflákly prohlídku v záruce na 40.000 km a stálo mě to pár desítek tisíc navíc, tak jezdíme do Německa. Ceny stejné jako u nás, ale neskutečné jednání, příjemní, nic není problém,veškeré práce doloží, vysvětlí. Nechali jsme také prohlídnout osmikilo a byli jsme ubezpečeni, že motorka je v super stavu. Takže Pariho můžu na rozdíl od Inveltu vřele doporučit. Parisi ještě jednou díky.
třeba by bylo dobrý napsat CO konkrétně odflákli, CO se ti kvůli tomu podělalo, že tě to stálo X peněz navíc, KDO byl na tebe nepříjemnej, JAK se to snžili nebo nestanžili napsavit, KDO s tebou pak následně komunikoval, problém řešil atd..
Před týdnem jsem vezl kamaráda pro motorku po 20tis. servisu do Inveltu. Na den, kde byl domluvenej vše v pohodě, 12GSA druhý den hotová, služby, rychlost, komunikace a i cena....vše max. spokojenost. ´Toť naše zkušenost
všude dobře.....doma GSA
MUDO napsal:
třeba by bylo dobrý napsat CO konkrétně odflákli, CO se ti kvůli tomu podělalo, že tě to stálo X peněz navíc, KDO byl na tebe nepříjemnej, JAK se to snžili nebo nestanžili napsavit, KDO s tebou pak následně komunikoval, problém řešil atd..
Když mi končila záruka na 1200GS, a měl najeto 38000 km, nechal jsem si udělat 40000 servisní prohlídku. Nejenže jsem nedostal rozpis úkonů a prací, ale zaznamenali do servisky i špatně datum, nezaškrtli co kontrolovali. To jsem ani netušil že by měli udělat. Netušil jsem, že nevyměnili olej v kardanu, jak je stanoveno při 40000 km. To zjistili až v Německu. Byla přidřená ložiska, nutno vyměnit celý vnitřek zadního kardanu a stálo mě to 1000 euro navíc. Všechno mi ukázali, vyloučili možnost, že by byl olej vyměněn při 40000. Podotýkám, že jsem jezdil jen po silnicích u nás,Německo, Švýcarsko,Francie. žádný terén a prach. Motorkám nerozumím, tak jsem se spoléhal na značkový servis.
Když jsem volal do Inveltu ohledně prohlídky dovezeného osmikila které je v záruce, tak první odpověď byla, že to asi nepůjde když se jedná o individuální dovoz. Stejné se stalo při dovozu 650Gs před 4 lety - to byl ještě Autec. Měli jsme zaplacenou a prodlouženou záruku o 2 roky, ale tady nám ji neuznali. Teď už jsem se nenechal odbýt a přes oficiální zastoupení zjistil, že záruka platí v celoevropské síti servisů BMW, samozřejmě se servisní knížkou.
Nezjišťoval jsem jména všech otrávenejch lidí, vyřešil jsem to tak, že už tam nebudu jezdit. Ale je to jen moje zkušenost. Někdo může mít úplně jinou.
Svůj názor jsem napsal proto, že jsem byl velmi spokojen s jednáním a spolehlivostí servisu v Norimberku a jednáním Parise při koupi - na čem jsem se s ním dohodl , to fungovalo. Žádné skryté závady,další podmínky,výmluvy. Cena, jednání super. Vím, že další motorku budu kupovat zase přes něj.
Honza
No,ani německo už není co bývalo.Jel jsem do Regensburgu do Pia moto vyměnit spojku a lanko plynu.Lanko jsem výslovně chtěl schovat jako náhradní,ale maník ho přestřihl!!!Víko spojky tam rval tak že ohlodal tyčku vypínání a jinou neměli,talže já zas domů a druhý den telefon,že je vše hotovo.Valím tedy dodávkou 100km abych zjistil,že jeden šroub na víku chybí a dva jsou mezi sebou prohozený.Byl jsem zdrcenej jakej neumětel může pracovat ve značkovým servisu.dostal jsem sice slevu,ale už tam ani nepáchnu,kafe mi zhořklo v hubě a úsměvy recepční mě nechali chladným.
Utvrdilo mě to v tom,že co můžu a zvládnu si dělám sám a na co si netroufám
dám někomu co to dělá poctivě a s láskou a nemusí to dělat v paláci BMW za asistence roštěnky v plavkách.A v neposlední řadě to vyjde daleko levněji.
MUDO napsal:
Když mi končila záruka na 1200GS, a měl najeto 38000 km, nechal jsem si udělat 40000 servisní prohlídku. Nejenže jsem nedostal rozpis úkonů a prací, ale zaznamenali do servisky i špatně datum, nezaškrtli co kontrolovali. To jsem ani netušil že by měli udělat. Netušil jsem, že nevyměnili olej v kardanu, jak je stanoveno při 40000 km. To zjistili až v Německu. Byla přidřená ložiska, nutno vyměnit celý vnitřek zadního kardanu a stálo mě to 1000 euro navíc. Všechno mi ukázali, vyloučili možnost, že by byl olej vyměněn při 40000. Podotýkám, že jsem jezdil jen po silnicích u nás,Německo, Švýcarsko,Francie. žádný terén a prach. Motorkám nerozumím, tak jsem se spoléhal na značkový servis.
Když jsem volal do Inveltu ohledně prohlídky dovezeného osmikila které je v záruce, tak první odpověď byla, že to asi nepůjde když se jedná o individuální dovoz. Stejné se stalo při dovozu 650Gs před 4 lety - to byl ještě Autec. Měli jsme zaplacenou a prodlouženou záruku o 2 roky, ale tady nám ji neuznali. Teď už jsem se nenechal odbýt a přes oficiální zastoupení zjistil, že záruka platí v celoevropské síti servisů BMW, samozřejmě se servisní knížkou.
Nezjišťoval jsem jména všech otrávenejch lidí, vyřešil jsem to tak, že už tam nebudu jezdit. Ale je to jen moje zkušenost. Někdo může mít úplně jinou.
Svůj názor jsem napsal proto, že jsem byl velmi spokojen s jednáním a spolehlivostí servisu v Norimberku a jednáním Parise při koupi - na čem jsem se s ním dohodl , to fungovalo. Žádné skryté závady,další podmínky,výmluvy. Cena, jednání super. Vím, že další motorku budu kupovat zase přes něj.
no hezké ale tvoje odpověď třeba mě konkrétně moc neuspokojila a myslím, že vše není tak jak píšeš..
1) nevím jaký rozpis prací by ti v inveltu měli dát? co tím máš na mysli? Jako žes neměl na faktuře rozepsané co dělali? to pochybuju..
2) že by ti odmítli prohlídku individuálně dovezené motorky? Tomu ani zdaleka nevěřím, není to zadarmo a o peníze by se nikdo nepřipravil.. Pochopím že by ti neuznali prodlouženou záruku o 2 roky - většinou platí tam, kde si ji zaplatíš, pokud byla mezinárodní, nebyl problém jí tady udělat..
3) já když nevím co se má udělat, tak se zeptám
4) pokud jsi to vyřešil, že jsi začal jezdit jinam, tak jsi teda strašně potrestal a tím, že jsis nestěžoval a neřešil jsi to jsi vlastně přispěl k tomu, že to blbě udělali někomu dalšímu, protože když si nebudeš stěžovat, nedojde k nápravě..
5) já kdybych to fakt řešil, tak bych si pamatoval i jména lidí co mě odmítli a řešil bych to tam kde se to stalo a ne jen poplakáním na internetu..
6) co se týče Pariho, beru že jseš spokojenej, taky rád pochválím servis kde to klape, od Pariho jsem zatím nic nebral, ale teď s ním pro jednoho zákazníka řeším jednu motorku a zatím můžu říct, že co se týče komunikace, tak ta je naprosto perfektní, tak už se těším až tu motorka bude..
7) když jsem měl kdysi motorku v záruce, taky jsem nebyl v AuTecu spokojenej, ale řešil jsem to, a možná díky tomu se i některé služby zlepšily.. Prostě zpětná vazba musí bejt..
8) co se týče německa, i tam jsem několikrát byl, a i tam se služby hodně změnily k horšímu, asi už maj zákazníku kopec a hýčkat je už moc nepotřebujou.. Když jsem tam byl poprvé to bylo kafíčko sem, kafíčko tam, támhle je šatna na převlečení, tady máte celodenní lístek na MHD a když jsem tam byl naposled tak jsem odjížděl a tekly mi přední vidle, lístek už žádnej nebyl a motorka ani nebyla umytá, trvalo to tři dny a účet 1350,- EUR za prohlídku v 60.000 km kde byly navíc udělané věci, které jsem ani nechtě a nejsou součástí této prohlídky.. Nikdo ani nezavolal, jestli to můžou udělat nebo ne.. A to je to největší Motorrad Zentrum v Mnichově.. takže to máš těžký.. někde je to lepší, někde je to horší a za dva roky to může být přesně naopak.. Proto neglobalizuju a neříkám Invelt stojí za ho.vno když mi tam před sedmi lety něco neudělali.. Například já jsem teď v Inveltu asi ten nejspokojenější zákazník a nemůžu je vynachválit..
Ahoj, dnes si byl pro gs u Martyho v Říčanech, které sehnal Paris. Vše bylo v naprostém pořádku, všechno sedělo. Od začátku se mi Paris věnoval a za to bych mu chtěl poděkovat. Parisuv přístup je na jedničku a mohu každému z vás ho doporučit. Když BMW, tak jedině od Parise u Martyho.
já jsem od něj bral pro známého výroční 1200 GS a taky vše v naprostém pořádku!! S Parisem vždy výborná komunikace a Marty jakbysmet, vždy co řekl platilo. Za mě mohu také jen doporučit..
Upravil jezek dne 06.10.2011 22:21
Zbynek napsal:
Ahoj, dnes si byl pro gs u Martyho v Říčanech, které sehnal Paris. Vše bylo v naprostém pořádku, všechno sedělo. Od začátku se mi Paris věnoval a za to bych mu chtěl poděkovat. Parisuv přístup je na jedničku a mohu každému z vás ho doporučit. Když BMW, tak jedině od Parise u Martyho.
I já můžu jen doporučit, mám od Parise 12ku SE a vše v naprostém pořádku, komunikace super, co řekl tak to proběhlo. Když to dobře dopadne, další obchod je na spadnutí
jezek napsal:
já jsem od něj bral pro známého výroční 12000 GS a taky vše v naprostém pořádku!! S Parisem vždy výborná komunikace a Marty jakbysmet, vždy co řekl platilo. Za mě mohu také jen doporučit..
Tak to si známej dobře pojezdí na takovém obsahu!Já mám od Parise taky GSA 09 a jsem s prodejcem i s BMW spokojený.
Tak se musím podělit o další zkušenost s nákupem od Parise a opět naprosto bez jakékoliv chybičky.
Kupoval jsem motorku, která ještě nebyla v Čechách a kterou ani Paris neměl u sebe a....skoro každý den jsem měl novou informaci, kdy motorku vyzvedne, kdy ji bude posílat do ČR, když dorazila do Říčan, prostě jsem přesně věděl, kdy už se dočkám.
Když motorku vyzvednul a byl na ní škrábaneček (asi 1cm, hned mi volal, aby mi to dal vědět.
Motorka samozřejmě byla v perfektním stavu, přesně tak jak mi ji popsal.
Zkrátka přístup, který se v našich končinách moc nevidí
Také bych chtěl napsat pár řádků o zkušenostech z Parisem. I když vzhledem k několika souvislostem z objednávky nové motorky z Londýna od Parise nakonec sešlo, jednání a zájem Parise byl natolik (hlavně na naše poměry) jedinečný a vstřícný, že ho musím doporučit každému váhajícímu zájemci. Pokud bych kupoval zánovní GS určitě bych nevolil jinou možnost.
TÍMTO bych chtěl Parisovi poděkovat za zájem a ochotu.
Upravil dagger dne 26.10.2011 07:16
Tak jsem se dočkal své vytoužené motorky od Parise.Děkuji za přístup a vše co udělal pro spokojeného zákazníka,Osobně doporučuji všem.
škoda,že takových prodejců není víc.....
Brambora je již konečně doma. Přiznám se, že jsem by odpůrcem motorek z Anglie, ale Paris mne dokázal přesvědčit, že i na ostrovech se dají pořídít nádherné kousky z druhé ruky. Přístup a komunikace prodávajícího na jedničku, také proto jsem jej doporučil známému a už je další výročka zamluvena. Parisi, ještě jednou děkuji. Který z kolegů si pořídil sestřičku té moji? Byla prodána o pár dnů dříve nežli ta moje.
lochman přiložený následující obrázek: