V tomto manuálu na GS 1200(http://www.uloz.t...1200gs-rar)je posána funkce přenastavení př.světla na provoz v protisměru (UK)tak předpokládám že mota z UK jsou vybavena stejně (pro jízdu v civilizaci) Je li tomu tak,je opravdu nutné světlo měnit?Také by mne zajímalo jaké je nejčastější řešení tohoto zádrhelu (výměna,přeseřízení evetuálně bez úprav)
Zet
Podle mne je to pouze uprava, kdyz jedes napr. na dovolenou... ne trvale reseni. U aut jsou taky navody, jak mas polepit svetla, kdyz jedes do anglie, ale nebudes s tim jezdit porad.
jardajerman@seznam.cz
Jestli myslíš stranu 44, tak tam toho teda popsáno moc neni. Zajímalo by mě co by s tim v BMW servisu udělali - patrně by Ti na sklo jenom prdli nějakou nálepku. Paraboly jsou jiný sice to neni moc poznat, ale když si je dáš vedle sebe, tak to vidět je. Řešili jsme to už tady http://www.bmwgs....rowstart=0. Sežeň si někde světlo s křáplym sklem a vyměň to.
jestli tam bude rozumná hlava tak viš jak to u nás chodí, bude to levnější než 15litrů za novou parabolu nebo kolik ona vlastně stojí..
Over than 250k km on BMW GS bikes
Tak pani pridam sa aj ja ku tomuto pokecu mam moto s irska je tam tiez parabola na opacnu stranu ako je v anglicku a jazdim stim a som vklude a co stk bez problemou nemaju tam na to masiny iba na auta a moto parabola sa aj tak neda nastavovat ako u aut tak odporucam neriesit a jazdit
Přesne tak, na STK jsem s různejma motorkama byl několikrát a ještě nikdy nedošlo na měření světla, to by musel být technik opravdu šťoura a jít po tom jenom kvůli tomu, že uvidí dovoz z UK
Nemusí být šťoura, ale stačí, když uvidí tachometr ocejchovaný v mílích. Pak už jde jen o to, jak je zkušený a jestli ho to napadne. Většinou to ale asi prochází, protože na to myslím opravdu nemají měřáky a nejsou sto dokladovat, že je světlo proti předpisům. Zatím. Hloupí nejsou, spíš to nechávají plavat.
chlapi ked som bol na stk tak sa kukol na moju moto ktora stala pred stk to som mal este 650 gs a kukol povedal ze ci mi vsetko ide ja ze ano tak manik hned na to isiel tlacit papiere a stk bolo na svete a neriesil mi nikdy nejake svetlo alebo nieco take
Když jsem dělal dovozovou STK na moji LC8 dovezenou z UK,technik jako první věc zkontroloval jestli je vyměněné světlo.A už jsem si to šupajdil pro nové .
Dozová technická neprobíhá jako pravidelná STK.Na dovozovce motorku proklepli od předního blatníku až po zadní světlo.
Včera jsem byl na STK a vše v pohodě,motorku si prohleedly a odskoušely blinkry svetla zda svítí a pak vzaly papíry a bylo vše hotové,ale měl jsem take strach zda nebudou problemy
BMW GS 1200 adventure
By me docela zajimalo, jak muze technik na STK zjistit, jestli mam svetlo z UK nebo nemam. To zjisti tak maximalne na tvaru osvicene plochy... Pokud budu zaryte tvrdit, ze svetlo je vymenene, asi s tim moc neudela (teda pokud nezavola do BMW a nerekne jim p/n svetla).
petrs napsal:
By me docela zajimalo, jak muze technik na STK zjistit, jestli mam svetlo z UK nebo nemam. To zjisti tak maximalne na tvaru osvicene plochy... Pokud budu zaryte tvrdit, ze svetlo je vymenene, asi s tim moc neudela (teda pokud nezavola do BMW a nerekne jim p/n svetla).
U dovozové STK to pozná velice rychle,protože jsou obvykle gramotní a tvrdit můžeš co chceš,ale pán přistaví před motorku "vehement" na kontrolu světel a už letíš.
Pokud někdo motorku protlačí přes dovozovku (nějak ) i bez výměny světla,ještě nemusí mít vyhráno.Ve velkém techničáku je napsáno že je to dovoz UK a pak už jen stačí jeden "zvědavý" technik a je po ptákách.
A pozna ten vehement ze svetlo je orientovane opacne? Podle mne ne. Na osmistofce ti potkavacku stocim tak aby byla takrka "spravne" a myslim, ze podobne to pujde i na 12ce... Netvrdim dobre to takhle udelat, ale podle mne jde i s nevymenym svetlem projit pres STK, aniz by technik s masinkou cokoliv poznal.
petrs napsal:
A pozna ten vehement ze svetlo je orientovane opacne? Podle mne ne. Na osmistofce ti potkavacku stocim tak aby byla takrka "spravne" a myslim, ze podobne to pujde i na 12ce... Netvrdim dobre to takhle udelat, ale podle mne jde i s nevymenym svetlem projit pres STK, aniz by technik s masinkou cokoliv poznal.
Ježišmarjá to je jak s malým děckem. JASNĚ ŽE TO POZNÁ.Můžeš točit světlem jak chceš,"otevřené V" jde buď vpravo nebo vlevo.Tečka konec.
no a jak tu bolo spominane. da sa na to nalepit niečo? je nejaky obrys ktory sa zalepí?
Škoda Superb 1,4TFSI LPG LaK Diagnostika GS-911 BT https://www.faceb...963987398/