Tak nevim, chtel jsem to nejdriv napsat do obecnych technickych problemu, ale nakonec jsem to zaradil do libovolne diskuse. Nejde totiz o motorku a benzinovou hadicku, ale o koronarni, neboli vencitou cevu na mem srdci.
Vec se ma tak: kolem deseti dnu nazpet jsem mel jakysi tlal na hrudi, ale protoze prichazel jen po hodine tennisu, spis jsem to prisuzoval jinym duvodum (jsem prehulenej zevcera, jidlo moc tesne pred sportem atd.). V patek jsem odehral dvouhodinnovy zapas a byli jsme oba dost groggy (i protihrac toho mel plne kecky). Sel jsem domu, asi po hodine lehke jidlo a trochu jsem se polozil na gauc a prisla dost silna bolest. Prisoudil jsem to spasmu jicnu (mam otevrene ucty s refluxem), ale dost me to vystrasilo. V sobotu jsem hral jenom hodinu a dost setrne a nebyl problem. Pote v spbotu vecer na koncert James, pivo, tsigara, do moci... V nedeli jsem sel hrat v poledne, dokonce plny optimismu, protoze vcerejsi-sobotni zapas byl OK, ale k memu prekvapeni me to chytlo jiz pri rozcvicovani... Divny! Odehral jsem jednu hodinku a sel domu, odmitajic treti set. Dobre jsem udelal, nebot jsem zorganizoval vysetreni, ktere se rozjizdelo vcera (streda) rano. Ale v podstate jsem nezvladl ani ten zaklad - zatezovy test - a EKG vychazelo s patologickymi zmenami.
Abych Vas nenapinal, prijel jsem na vysetreni na motorce, jako frajer, ale kolega me nenechal nikam jet. Dal me na kardiologickou jednotku s tim, ze dalsi den jdu povinne na coronarografii (napln cev, ktere vyzivuji srdce kontrastni latkou, aby se ukazaly stenosy=zuzeni). Tak se taky stalo, dnes rano probehla koronarografie, ktera prokazala jednu vetsi tepnu zuzenou na 80% pruchodnosti a druhou cevu kolem 60-70%. Obe zuzeni byla nastesti na dobrych mistech, tim myslim vyhodnych tak, ze bylo mozne zavest stent (kovova vyztuz cevy, aby se roztahla a zustala roztazena).
Ted vam tedy pisu z jipky ci pooperaku, vse je OK.
Zivot jde dal, pro mne se vlatne nic nemeni, krome cigar a celkove zivotospravy (cholesterol-koureni-stress) je v podstate mozne dodrzovat aktivni, sportovni pristup k zivotu. Cili i motorku.
V podstate jsem mel dost kliku, protoze diky sportu jsem mel ta velka hemodynamicka vydani a tim jsem v podstate delal zatezovy test a mel moznost to diagnostikovat a resit jeste ve fazi ischemie (motorka jede, ale ve vysokych otackach skube!), driv nez dojde k infarktu (hadicka se ucpala uplne a motorka chcipla).
Zitra bych mel jit domu, o vikendu tedy vice.
Ne, nelitujte me, naopak, zavidte mi, protoze tyto vady na cevach jsou prakticky nevyhnutelne, ale ja uz mam servis za sebou, bez velkych ztrat, NAROZDIL ODVAS!!!! Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988 BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic
Jak jsem ten zacatek cetl rychle,a zacal jsi o cevach a srdci,tak nevim proc jsem jsem pri rychlem cteni slovo tenisu zamenil za penisu.Az pak mi doslo,ze nam pudes popisovat dvouhodinovej tenis a ne souloz.
Jinak preju brzke uzdraveni!Ale vubec by me nenapadlo,ze je problem uz pri zuzeni na 70 nebo 80%.Protoze k tomu se clovek asi dopracuje snadno i v relativne nizkem veku!
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
jo jo máš asi axe deodorant a nějakej ten anděl tě podržel. Tož se zrekonvalescentuj a hybaj do sedla.
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
Doc napsal:
Ted vam tedy pisu z jipky ci pooperaku, vse je OK.
Zivot jde dal, pro mne se vlatne nic nemeni, krome cigar a celkove zivotospravy (cholesterol-koureni-stress) je v podstate mozne dodrzovat aktivni, sportovni pristup k zivotu. Cili i motorku.
uf... gratuluju, zes to chytil vcas a drzim palce.
V mem ortopedickem kmeni ma od nedavna jeden kus KOMPLETNE NOVY DVOUVAL.. tim myslim transplantovany.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
vevis napsal:
Jak jsem ten zacatek cetl rychle,a zacal jsi o cevach a srdci,tak nevim proc jsem jsem pri rychlem cteni slovo tenisu zamenil za penisu.Az pak mi doslo,ze nam pudes popisovat dvouhodinovej tenis a ne souloz.
Jinak preju brzke uzdraveni!Ale vubec by me nenapadlo,ze je problem uz pri zuzeni na 70 nebo 80%.Protoze k tomu se clovek asi dopracuje snadno i v relativne nizkem veku!
Vina z nedorozumneni je na me strane, spatne jsem to popsal. Jedna-li se o zuzeni na polovinu, vlatne funkcne zanedbatelne. Zde se jenda o zuzeni o 80%, cili na 20% kapacity a ne naopak.
Srdce ma velke rezervy a velkou prizpusobivost, jak vidno s 20% kapacitou se da dobre fungovat v klidu, na volnobeh a kochacku, jak rikate. Ale na zadne zavodeni to neni.
No nic hadicky opraveny a uvidime. Doufam ze to motto pod podpisem dodrzim. Alespon se posnazim, mam totiz jednu cestu naplanovanou na srpen...
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
V tvojej servisnej knižke pribudlo pár pečiatok z údržby , máš na ďalších 100 000 km pokoj Ešte že sa ti včas rozsvietila kontrolka výstrahy...jeden z tých šťastnejších. Skoré uzdravenie
PS: aspoň máš čas hodiť na papier ( monitor ) svoje zážitky z cestovania na 2 kolesách .
Glock-plastik fantastik :-)
Tak jsem zdarne doma, pri propusteni jsem se dozvedel, ze moje hlavni vyzivovaci ceva (cirkumflexa-obtocena) byla zuzena z 95%, cili jeste vic, nez jsem pochopil v prubehu koronarografie. Uf, je to za mnou. Na prevoz domu jsem krome manzelky mel i spoluhrace Giorgose (ano ten z clanku "Z Kea do Toskanska". V aute se nahlas ptal: "no nevim, kdyz jsi takhle "utazenej, priskrcenej a poddimenzovanej" schopen vytrepat ze soupere dusi, co ted, kdyz Te "vodvazali, vodblokovali"? To nas vsechny smetes s kurtu, chacha.
Uvidime dale, preji hezky vikend
(ja mam jeste deset dni klidovej rezim)
Tak hadičky jsou po technický a v našem věku je na řadě výfuk Tam to na mašině jde, ale zpátky tak jedině ve stoje a ani to ne. Nicméně, jsem línej, tlustej a při příští STK asi nechám proklepnout i ty hadičky. Nerad bych, aby se mě kousnul motor, Ještě chci dát Řecko, Bulharsko........... Tak pěkně sportuj dál Docu, ať máme další informace od tebe jako "předskokana"Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
nemůžu se dočkat, ale názory se lišej, jinde říkaj zpět na hřiště po 10 dnech, jinde po měsíci
zatím nevím, chtěl jsem jít do práce od pondělka, ale teď o tom znovu přemýšlím, zda není lepší na týden vysadit z práce a na hřiště spíš po měsíci než po 10 dnech, jaksi pro jistotu...
Doc přiložený následující obrázek:
[90.07Kb]
Upravil Doc dne 13.05.2011 16:45
No teda Chlape!!!!!!Máš obrovskou výhodu,že tomu trošku rozumíš a děláš v tom servisu.Zalekl jsi se asi ve správnou dobu jak tak čtu.Spoustu z nás to jebne a ani nebudem vědět co se stalo,páč jsme lamy.No hlavně se uzdravuj tvoje cestopisy se čtou moooooc krásně.
glock7 napsal:
V tvojej servisnej knižke pribudlo pár pečiatok z údržby , máš na ďalších 100 000 km pokoj Ešte že sa ti včas rozsvietila kontrolka výstrahy...jeden z tých šťastnejších. Skoré uzdravenie
PS: aspoň máš čas hodiť na papier ( monitor ) svoje zážitky z cestovania na 2 kolesách .
poslechl jsem Te a uz pracuju na jedne a zacinam s ceskou verzi....
Upravil Doc dne 14.05.2011 10:30
Přeju brzký návrat na kurt. Hlavně, že všichni víme, že nám není 20 a nic s tím neděláme.Já už jo, dokud to ještě drží. Hasit problémy přináší více problémů. Takže jedno klišé: Hodně zdraví všem !!!